Evo i mene :)
Odradili smo procjenu senzorike i potvrdjeno je da je senzorno preosjetljiva, samo na taktilne podrazaje. Dobili smo smjernice za rad s njom, ne idemo ipak na terapiju jer je i ovo ucinkovito, pocela je jesti polako. I dalje je to sve kruto i suho (baby palacinkice, muffini, polpete itd), ali je napredak.
Trazila sam na temelju njihovog nalaza produljenje porodiljnog i odlucila da svakako ostajem doma do 9.mj.
Inace je curka super, u fazi je prohodavanja i sada je na 4-5 koraka. Trenutno je bolesna pa hodanje malo ceka.
Sto se tice spavanja, vec mjesecima se budi svakih 30-90min max tako da mi se 2h spavanja u komadu cini savrseno, a sve iznad toga mi je nestvarno 😂
Komentirale ste vrtice, nemamo ga i vjerujem da ne bi htjela biti u tome. Ostavim ju u njenoj sobi kad idem u kupaonu, ali za 10 sekundi dodje za mnom tako da je uvijek sa mnom u kupaoni i svugdje.
Evo i mene :)
Odradili smo procjenu senzorike i potvrdjeno je da je senzorno preosjetljiva, samo na taktilne podrazaje. Dobili smo smjernice za rad s njom, ne idemo ipak na terapiju jer je i ovo ucinkovito, pocela je jesti polako. I dalje je to sve kruto i suho (baby palacinkice, muffini, polpete itd), ali je napredak.
Trazila sam na temelju njihovog nalaza produljenje porodiljnog i odlucila da svakako ostajem doma do 9.mj.
Inace je curka super, u fazi je prohodavanja i sada je na 4-5 koraka. Trenutno je bolesna pa hodanje malo ceka.
Sto se tice spavanja, vec mjesecima se budi svakih 30-90min max tako da mi se 2h spavanja u komadu cini savrseno, a sve iznad toga mi je nestvarno 😂
Jesi ti nju hranila na zlicu ili finger food? Pitam jer moja isto samo kruto hoce sama jesti dok sve sto je 'mljeckavo' sama nece nikako stavit u usta, napravo facu kao da se gadi... na zlicu mi je prije jela odlicno, sad ni to nece
Super za koracice ☺
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Regica - pokusali smo sve, od kasica, gnjecenog vilicom do komada. U pocetku nije htjela nista, plakala je ako bi samo vidjela hranu, povracala na miris hrane, nije mogla uopce dotaknuti hranu. S vremenom je mogla dotaknuti samo kekse i flips, a sad smo dosli i do palacinkica, muffina itd. Tako da sad jede iskljucivo finger food.
Kod nje nije problem nacin hranjenja (iako odbija da ju mi hranimo, mora samostalno jesti) nego tekstura hrane.
Regica- pokusali smo sve, od kasica, gnjecenog vilicom do komada. U pocetku nije htjela nista, plakala je ako bi samo vidjela hranu, povracala na miris hrane, nije mogla uopce dotaknuti hranu. S vremenom je mogla dotaknuti samo kekse i flips, a sad smo dosli i do palacinkica, muffina itd. Tako da sad jede iskljucivo finger food.
Kod nje nije problem nacin hranjenja (iako odbija da ju mi hranimo, mora samostalno jesti) nego tekstura hrane.
Super da ide na bolje i da ste nasli uzrok, nadam se da ce s vremenom doci i kasice na red!
Ja pokusavam s njom taj finger food, ali ona sve sto nije 'kruto' ne zeli ni blizu...napravi neku facu gadjenja...kruh, keks, smoki, muffin - to moze, ali ako joj dam bananu, tikvu skuhanu, mrkvu ili bilo sta mekano - nema sanse! Nadam se da to nema veze s tim senzorickim problemima... kasice je do nedavno jela super, sad i tu protestira..
A sa spavanjem... vjerujete li mi da sam je veceras stavila u auto i isla se vozit samo da zaspe - da, do toga sam dosla, postala je ne mo gu ca, doslovno trlja oci, ali nece da spava! U kreveru vristi, u boravku se smije i igra... nevjerojatno... kasicu odbija, smoki pojede u roku sekunde... nesto sam ja gadno zeznila jer ona mene vrti oko malog prsta vec sad
👩🏻28❤🧔🏻32
Regica- pokusali smo sve, od kasica, gnjecenog vilicom do komada. U pocetku nije htjela nista, plakala je ako bi samo vidjela hranu, povracala na miris hrane, nije mogla uopce dotaknuti hranu. S vremenom je mogla dotaknuti samo kekse i flips, a sad smo dosli i do palacinkica, muffina itd. Tako da sad jede iskljucivo finger food.
Super da ide na bolje i da ste nasli uzrok, nadam se da ce s vremenom doci i kasice na red!
Ja pokusavam s njom taj finger food, ali ona sve sto nije 'kruto' ne zeli ni blizu…napravi neku facu gadjenja…kruh, keks, smoki, muffin - to moze, ali ako joj dam bananu, tikvu skuhanu, mrkvu ili bilo sta mekano - nema sanse! Nadam se da to nema veze s tim senzorickim problemima… kasice je do nedavno jela super, sad i tu protestira..
A sa spavanjem… vjerujete li mi da sam je veceras stavila u auto i isla se vozit samo da zaspe - da, do toga sam dosla, postala je ne mo gu ca, doslovno trlja oci, ali nece da spava! U kreveru vristi, u boravku se smije i igra… nevjerojatno… kasicu odbija, smoki pojede u roku sekunde… nesto sam ja gadno zeznila jer ona mene vrti oko malog prsta vec sad
Uspavljivanje na rukama isto ne pomaže?
Hvala vam na savjetima za vrtic. Probat cu onda bez njega pa ćemo vidjeti.
Moja bananu guta kao da nema sutra i voli kad joj tipa na papiru za pečenje napravim mrkvu, batat, krumpir pa bude malo tvrđe korice, a unutra mekano.
Samo da Vam javim da su već dvije bebe iz foruma napunile godinu dana🥰🥰🥰🥰🥰
Naravno, mame nisu ovdje aktivne, ali sam ih zapamtila datum rođenja skoro za svaku bebu koja je bila na whatsappu😊
Sljedeća je moja Nicole koja će 24.2. imati godinu dana. Polako ulazimo u svijet jedne godine. Kako je vrijeme preprebrzo preletilo🥹🥹🥹🥹
A čestitke velikim bebama! Meni će moja biti još dugo bebaa. :D Bas je proletilo.
Mini i vi ste u trećem 🥳
Kako ste inače? Kako vjezbice?
Kako je dama21? kako napreduje terapijsko hranjenje?
Odradili vježbice, mislim da su joj koristile. Evo puže i počela mi se dizat na noge.
Ja počela i radit.
Nego mame koristite li vrtić ili nesto slično? Sad mi mama cuva malu i ne znam dal da uzmem vrtic da ju stavi unutra bar dok ode na wc ili pripremi nesto njoj za jest. I ako imate, zanima me žele li bit u njemu.
Super, drago mi je da ste zadovoljni, jel vježbaš i dalje s njom doma ili je to to?
Vrtić nula bodova, ni s jednim od njih troje. Još se prva i dala dok nije otkrila puzanje, a sad kad su već prerasli fazu samo di se okrecu bez dizanja i puzanja- Nikako. Ni dvi min ne izdrže. Za mene bacanje novaca i zauzimanje mjesta. 🫠
Pa trebala bih, ali ona je sad sama toliko aktivna pa joj samo namještam igračke na povišenom i sve onda sama odradi. I korigiram nogice da ih skuplja.
Ja pokusavam s njom taj finger food, ali ona sve sto nije 'kruto' ne zeli ni blizu…napravi neku facu gadjenja…kruh, keks, smoki, muffin - to moze, ali ako joj dam bananu, tikvu skuhanu, mrkvu ili bilo sta mekano - nema sanse! Nadam se da to nema veze s tim senzorickim problemima… kasice je do nedavno jela super, sad i tu protestira..
A sa spavanjem… vjerujete li mi da sam je veceras stavila u auto i isla se vozit samo da zaspe - da, do toga sam dosla, postala je ne mo gu ca, doslovno trlja oci, ali nece da spava! U kreveru vristi, u boravku se smije i igra… nevjerojatno… kasicu odbija, smoki pojede u roku sekunde… nesto sam ja gadno zeznila jer ona mene vrti oko malog prsta vec sad
Moja bananu guta kao da nema sutra i voli kad joj tipa na papiru za pečenje napravim mrkvu, batat, krumpir pa bude malo tvrđe korice, a unutra mekano.
Uspavljivanje na rukama ne pali jer je navikla da se razvali pa joj je to prestisnuto..nisam je nikad na rukama uspavljivala...
Bananu ti je od prve prihvatila, nije se gadila na teksturu?
👩🏻28❤🧔🏻32
Uspavljivanje na rukama ne pali jer je navikla da se razvali pa joj je to prestisnuto..nisam je nikad na rukama uspavljivala…
Bananu ti je od prve prihvatila, nije se gadila na teksturu?
Znači ja sam joj dala da si odgrize od cijele banane i čim je osjetila da je slatko to je bilo to.
Nama su uspavljivanja postala toliko teska da je zadnje tri veceri vozim u autu dok ne zaspe 😅
👩🏻28❤🧔🏻32
Sortiraj odgovore
Najstariji