![](/media/img/c8/ee/492952ea2ffd391e2029.jpeg)
Pozdrav cure,ja sam se izbrisala nakon sto sam nazvana pravim imenom ,a moj beban inicijalima. Ipak sam tu svasta pisala od poroda do nekih privatnijih tema pa mi niie bilo u interesu da ne budemo anonimni bas kao i svi ovjde.
Inace , smo super ,nesto vise od mj dana je ostalo do rodendana,a moram se pohvalit da je frajer prohodao prije desetak dana. Sad je vec stabilan i ima ga svugdje.🫠
Rose,Akane valjda je to tako s trecima? Treba uhvatit starije? 🤣
Drago mi je da su ostale bebice dobro i da lijepo napreduju,slazem se s ovim da ce ipak bit( zauvijek) bebice,ne prihvacam nista drugo 🤣
Drago mi je da si se vratila. 😘
Joj baš ste pravi, bravo za hodača!! 😍
Ha cuj, ima nešto i u tome 🙈veliki dio. mislim da mog ne zeza malo klimavost da bi i on trčao za njima, jučer smo dva koraka napravili samostalno prvi puta, sve je to onako još. ali evo, Bogu hvala ide prema dobrome 🥳
Joj ja sam tako slaba na ovog svog malog, istina da će dugo dugo biti beba… Nekako najmlađi, pa sve ovo s vjezbicama,plus to sto je izrazito dobra beba, ono baš sam zahvalna na njemu do neba.
Malo off topic, mame s 3 djece, sindrom srednjeg djeteta ili sto već je, ali poludit ću s ponašanjem srednjeg. Popizdio je u zadnje vrijeme. Nis ne sluša, odgovara, svađa se Non stop, radi scene u dućanu, znaci sve sto je trebao proći s recimo 3 godine(a nije, bio je bas miran) sto je ajmo rec normalno, on to sad radi. 🤯
Moj je od dva koraka do hodanja dosao u 3 dana. Toliko je bio nestabilan ,ludila sam. Al brzo oni to savladaju .
Srednje dijete-ooo da. Mi smo uz njega posebno vezani jer je od rodenja do danas bilo cupavo. Al frajer to tako koristi,strasno nesto. Jedan period je bio dosta ljut. Nije pedagoski,al kod nas pali ulizivanje. Ulizivanje od 0-24 i dizanje u nebesa. Onda je on drazi i mirniji. Prema bebacu je odlican,al sa starijim bi se stalno svađao. Ne znam sto ga vise frustrira,sto imamo bebu il sto mu je stariji brat u pubertetu pa ga ne sljivi vise kao prije. Bas im nije lako u toj sredini 🤨
Bravo za hodanje, dečki!
Moj srednji ne negoduje baš nešto. Krenuo je sad u prvi razred, i rastura, što mi je nekako bilo i za očekivat jer je bistrić od prvog dana. Niti ne znam za njegove zadaće, jer sve odradi bez pomoći, a sa starijim je non stop povuci-potegni. Ja njih baš puno izgrlim, izmazim, pričamo svaku večer prije spavanja, odem s njima u šetnju, uvijek smo skupa za ručkom, i nekako smo kompaktni, pa mislim da se ne osjeća zapostavljeno. A obojica obožavaju malca, pa je to isto veliki plus.
Vrtić nisam imala ni s jednim, jer mi se činilo da nema smisla, pogotovo s ovim mojim nemirnim dečkima. Ja sam stalno sama s njim, i puže bez prepreka, zatvorene su sve prostorije tipa vešeraja gdje bi mogao polizat usisavač ili pojest malo praška za veš, ili kupaone da se ne mota oko wc-a. Ima podno grijanje, robot svaku noć usisa i malac može komotno haračit.
Tko je pisao za povratak na posao, ja sam isto već tehnički na pola radnog vremena, iako još nisam počela radit. (Doduše nisam ni stala ovo svoje privatno) I ne znam kad ću jer do jeseni nemam nikakvih opcija za čuvanje.
Boobamaza, poznato mi je sto pišeš… ista stvar, bebaca obožava, a sa sekom se non stop svađa… super je kad mu ideš uz dlaku i titraš na svaku njegovu želju, ali to dugoročno ne vodi nigdje.
On je uvijek bio maza svih i svi su ga hvalili kako je i previše dobar, razuman, zreo, nikad nije ulazio u konflikte, uvijek bi popuštao kad bi došlo do neke trzavice. Moralo je sad izac sve to van. Dolazak bebe je vj samo okidač. Navečer manji ranije zaspe i onda dolazi naših “pet minuta”, maženje, pričanje, i sve ostalo kao sto Akane kaže. Popodne smo kad god vrijeme dopusti po vani, na igralištu. Ujutro dok je starija u predskoli, ugl imam za obavljat posao, ručak, oko malog, da smo popodne slobodni i taj dio dana je on ajmo rec zapostavljen u odnosu na prije jer bi prije imao seku doma s kojom se zabavlja, i tuu se hvata dosta često TV, igrica… mislim da ce ipak biti bolje na jesen kada krene u vrtić. Trebala sam ga dati ove godine sa sekom, da ne bude doma “sam”, ali eto..
Bravo za hodanje, dečki!
Moj srednji ne negoduje baš nešto. Krenuo je sad u prvi razred, i rastura, što mi je nekako bilo i za očekivat jer je bistrić od prvog dana. Niti ne znam za njegove zadaće, jer sve odradi bez pomoći, a sa starijim je non stop povuci-potegni. Ja njih baš puno izgrlim, izmazim, pričamo svaku večer prije spavanja, odem s njima u šetnju, uvijek smo skupa za ručkom, i nekako smo kompaktni, pa mislim da se ne osjeća zapostavljeno. A obojica obožavaju malca, pa je to isto veliki plus.
Vrtić nisam imala ni s jednim, jer mi se činilo da nema smisla, pogotovo s ovim mojim nemirnim dečkima. Ja sam stalno sama s njim, i puže bez prepreka, zatvorene su sve prostorije tipa vešeraja gdje bi mogao polizat usisavač ili pojest malo praška za veš, ili kupaone da se ne mota oko wc-a. Ima podno grijanje, robot svaku noć usisa i malac može komotno haračit.
Tko je pisao za povratak na posao, ja sam isto već tehnički na pola radnog vremena, iako još nisam počela radit. (Doduše nisam ni stala ovo svoje privatno) I ne znam kad ću jer do jeseni nemam nikakvih opcija za čuvanje.
Bravo za malca prvašića! 🥰
Sto se tiče posla, eh, nisam ni ja stala, ali najvj ce mi se povećati obim posla tako da mislim da ću prekinuti 3 godine i otići na puno ili pola radnog (to još moram istražit benefite i mane) i mislim da ce čak malac morati u jaslice. Pokusat ću izbjeći, ali eto, vidjet cemo.
Bravo za hodanje, bravo za posjedanje!
Mi se borimo i sa hranjenjem i sa spavanjem, ne znam sta joj je..cim vidi zlicu okrece glavu...kad je stavim spavat vristi ko da nema sutra... dovedem u boravak igra se i sve ok..premalo spava, trlja okice, a nece da ide spavat..a i odbija jest, jedva joj par zlica uguram...luda sam vise
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Evo i mene :)
Odradili smo procjenu senzorike i potvrdjeno je da je senzorno preosjetljiva, samo na taktilne podrazaje. Dobili smo smjernice za rad s njom, ne idemo ipak na terapiju jer je i ovo ucinkovito, pocela je jesti polako. I dalje je to sve kruto i suho (baby palacinkice, muffini, polpete itd), ali je napredak.
Trazila sam na temelju njihovog nalaza produljenje porodiljnog i odlucila da svakako ostajem doma do 9.mj.
Inace je curka super, u fazi je prohodavanja i sada je na 4-5 koraka. Trenutno je bolesna pa hodanje malo ceka.
Sto se tice spavanja, vec mjesecima se budi svakih 30-90min max tako da mi se 2h spavanja u komadu cini savrseno, a sve iznad toga mi je nestvarno 😂
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Komentirale ste vrtice, nemamo ga i vjerujem da ne bi htjela biti u tome. Ostavim ju u njenoj sobi kad idem u kupaonu, ali za 10 sekundi dodje za mnom tako da je uvijek sa mnom u kupaoni i svugdje.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Evo i mene :)
Odradili smo procjenu senzorike i potvrdjeno je da je senzorno preosjetljiva, samo na taktilne podrazaje. Dobili smo smjernice za rad s njom, ne idemo ipak na terapiju jer je i ovo ucinkovito, pocela je jesti polako. I dalje je to sve kruto i suho (baby palacinkice, muffini, polpete itd), ali je napredak.
Trazila sam na temelju njihovog nalaza produljenje porodiljnog i odlucila da svakako ostajem doma do 9.mj.
Inace je curka super, u fazi je prohodavanja i sada je na 4-5 koraka. Trenutno je bolesna pa hodanje malo ceka.
Sto se tice spavanja, vec mjesecima se budi svakih 30-90min max tako da mi se 2h spavanja u komadu cini savrseno, a sve iznad toga mi je nestvarno 😂
Jesi ti nju hranila na zlicu ili finger food? Pitam jer moja isto samo kruto hoce sama jesti dok sve sto je 'mljeckavo' sama nece nikako stavit u usta, napravo facu kao da se gadi... na zlicu mi je prije jela odlicno, sad ni to nece
Super za koracice ☺
👩🏻28❤🧔🏻32
Regica - pokusali smo sve, od kasica, gnjecenog vilicom do komada. U pocetku nije htjela nista, plakala je ako bi samo vidjela hranu, povracala na miris hrane, nije mogla uopce dotaknuti hranu. S vremenom je mogla dotaknuti samo kekse i flips, a sad smo dosli i do palacinkica, muffina itd. Tako da sad jede iskljucivo finger food.
Kod nje nije problem nacin hranjenja (iako odbija da ju mi hranimo, mora samostalno jesti) nego tekstura hrane.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Regica- pokusali smo sve, od kasica, gnjecenog vilicom do komada. U pocetku nije htjela nista, plakala je ako bi samo vidjela hranu, povracala na miris hrane, nije mogla uopce dotaknuti hranu. S vremenom je mogla dotaknuti samo kekse i flips, a sad smo dosli i do palacinkica, muffina itd. Tako da sad jede iskljucivo finger food.
Kod nje nije problem nacin hranjenja (iako odbija da ju mi hranimo, mora samostalno jesti) nego tekstura hrane.
Super da ide na bolje i da ste nasli uzrok, nadam se da ce s vremenom doci i kasice na red!
Ja pokusavam s njom taj finger food, ali ona sve sto nije 'kruto' ne zeli ni blizu...napravi neku facu gadjenja...kruh, keks, smoki, muffin - to moze, ali ako joj dam bananu, tikvu skuhanu, mrkvu ili bilo sta mekano - nema sanse! Nadam se da to nema veze s tim senzorickim problemima... kasice je do nedavno jela super, sad i tu protestira..
A sa spavanjem... vjerujete li mi da sam je veceras stavila u auto i isla se vozit samo da zaspe - da, do toga sam dosla, postala je ne mo gu ca, doslovno trlja oci, ali nece da spava! U kreveru vristi, u boravku se smije i igra... nevjerojatno... kasicu odbija, smoki pojede u roku sekunde... nesto sam ja gadno zeznila jer ona mene vrti oko malog prsta vec sad
👩🏻28❤🧔🏻32
Sortiraj odgovore
Najstariji