Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiniGirl
    15. Veljača 2024. 16:05

regica123

DaMa_21

Regica- pokusali smo sve, od kasica, gnjecenog vilicom do komada. U pocetku nije htjela nista, plakala je ako bi samo vidjela hranu, povracala na miris hrane, nije mogla uopce dotaknuti hranu. S vremenom je mogla dotaknuti samo kekse i flips, a sad smo dosli i do palacinkica, muffina itd. Tako da sad jede iskljucivo finger food.
    Kod nje nije problem nacin hranjenja (iako odbija da ju mi hranimo, mora samostalno jesti) nego tekstura hrane.

Super da ide na bolje i da ste nasli uzrok, nadam se da ce s vremenom doci i kasice na red!
    Ja pokusavam s njom taj finger food, ali ona sve sto nije 'kruto' ne zeli ni blizu…napravi neku facu gadjenja…kruh, keks, smoki, muffin - to moze, ali ako joj dam bananu, tikvu skuhanu, mrkvu ili bilo sta mekano - nema sanse! Nadam se da to nema veze s tim senzorickim problemima… kasice je do nedavno jela super, sad i tu protestira..
    A sa spavanjem… vjerujete li mi da sam je veceras stavila u auto i isla se vozit samo da zaspe - da, do toga sam dosla, postala je ne mo gu ca, doslovno trlja oci, ali nece da spava! U kreveru vristi, u boravku se smije i igra… nevjerojatno… kasicu odbija, smoki pojede u roku sekunde… nesto sam ja gadno zeznila jer ona mene vrti oko malog prsta vec sad

Uspavljivanje na rukama isto ne pomaže?  
    Hvala vam na savjetima za vrtic. Probat cu onda bez njega pa ćemo vidjeti. 
    Moja bananu guta kao da nema sutra i voli kad joj tipa na papiru za pečenje napravim mrkvu, batat, krumpir pa bude malo tvrđe korice, a unutra mekano.

MiniGirl
    15. Veljača 2024. 16:08

Rose.

MiniGirl

Rose.

MiniGirl

Studenticaa

Samo da Vam javim da su već dvije bebe iz foruma napunile godinu dana🥰🥰🥰🥰🥰
    Naravno, mame nisu ovdje aktivne, ali sam ih zapamtila datum rođenja skoro za svaku bebu koja je bila na whatsappu😊
    Sljedeća je moja Nicole koja će 24.2. imati godinu dana. Polako ulazimo u svijet jedne godine. Kako je vrijeme preprebrzo preletilo🥹🥹🥹🥹

A čestitke velikim bebama! Meni će moja biti još dugo bebaa. :D Bas je proletilo.

Mini i vi ste u trećem 🥳
    Kako ste inače? Kako vjezbice?
    Kako je dama21? kako napreduje terapijsko hranjenje?

Odradili vježbice, mislim da su joj koristile. Evo puže i počela mi se dizat na noge.
    Ja počela i radit.
    Nego mame koristite li vrtić ili nesto slično? Sad mi mama cuva malu i ne znam dal da uzmem vrtic da ju stavi unutra bar dok ode na wc ili pripremi nesto njoj za jest. I ako imate, zanima me žele li bit u njemu.

Super, drago mi je da ste zadovoljni, jel vježbaš i dalje s njom doma ili je to to?
    Vrtić nula bodova, ni s jednim od njih troje. Još se prva i dala dok nije otkrila puzanje, a sad kad su već prerasli fazu samo di se okrecu bez dizanja i puzanja- Nikako. Ni dvi min ne izdrže. Za mene bacanje novaca i zauzimanje mjesta. 🫠

Pa trebala bih, ali ona je sad sama toliko aktivna pa joj samo namještam igračke na povišenom i sve onda sama odradi. I korigiram nogice da ih skuplja.

• regica123
    15. Veljača 2024. 16:27

MiniGirl

regica123

DaMa_21

Regica- pokusali smo sve, od kasica, gnjecenog vilicom do komada. U pocetku nije htjela nista, plakala je ako bi samo vidjela hranu, povracala na miris hrane, nije mogla uopce dotaknuti hranu. S vremenom je mogla dotaknuti samo kekse i flips, a sad smo dosli i do palacinkica, muffina itd. Tako da sad jede iskljucivo finger food.
    Kod nje nije problem nacin hranjenja (iako odbija da ju mi hranimo, mora samostalno jesti) nego tekstura hrane.

Super da ide na bolje i da ste nasli uzrok, nadam se da ce s vremenom doci i kasice na red!
    Ja pokusavam s njom taj finger food, ali ona sve sto nije 'kruto' ne zeli ni blizu…napravi neku facu gadjenja…kruh, keks, smoki, muffin - to moze, ali ako joj dam bananu, tikvu skuhanu, mrkvu ili bilo sta mekano - nema sanse! Nadam se da to nema veze s tim senzorickim problemima… kasice je do nedavno jela super, sad i tu protestira..
    A sa spavanjem… vjerujete li mi da sam je veceras stavila u auto i isla se vozit samo da zaspe - da, do toga sam dosla, postala je ne mo gu ca, doslovno trlja oci, ali nece da spava! U kreveru vristi, u boravku se smije i igra… nevjerojatno… kasicu odbija, smoki pojede u roku sekunde… nesto sam ja gadno zeznila jer ona mene vrti oko malog prsta vec sad

Moja bananu guta kao da nema sutra i voli kad joj tipa na papiru za pečenje napravim mrkvu, batat, krumpir pa bude malo tvrđe korice, a unutra mekano.

Uspavljivanje na rukama ne pali jer je navikla da se razvali pa joj je to prestisnuto..nisam je nikad na rukama uspavljivala...
    Bananu ti je od prve prihvatila, nije se gadila na teksturu?

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

MiniGirl
    15. Veljača 2024. 18:15

regica123

MiniGirl

regica123

DaMa_21

Uspavljivanje na rukama ne pali jer je navikla da se razvali pa joj je to prestisnuto..nisam je nikad na rukama uspavljivala…
    Bananu ti je od prve prihvatila, nije se gadila na teksturu?

Znači ja sam joj dala da si odgrize od cijele banane i čim je osjetila da je slatko to je bilo to.

• regica123
    17. Veljača 2024. 02:34

Nama su uspavljivanja postala toliko teska da je zadnje tri veceri vozim u autu dok ne zaspe 😅

👩🏻28❤🧔🏻32

• regica123
    18. Veljača 2024. 22:00

Marija_94

regica123

Nama su uspavljivanja postala toliko teska da je zadnje tri veceri vozim u autu dok ne zaspe 😅

Mozda je usla u regresiju 🤷🏼‍♀️
    Koliko onda spava po noci? Ne probudi se kad je vadis iz auta?

Trenutno sam kod mame u kuci u prizemlju pa se ne probudi, uspijem je nekako prebacit...al sad kad dodjem doma za tj dana necu to moc jer zivim u zgradi na visokom katu i uvik se probudi u liftu od svitla

👩🏻28❤🧔🏻32

• regica123
    18. Veljača 2024. 22:00

E da..i po noci lijepo spava..boca u 2 i spava sve skupa oko 11,12 sati..tu i tamo se probudi za dudu i nekad u 6 iz navike, al brzo zaspe

👩🏻28❤🧔🏻32

• aklas
    20. Veljača 2024. 07:15

Pozdrav cure 
    Kao što je rečeno od doktorice da sam 5 6 tjedan trudnoće i ništa se ne vidi još a u jajniku ima nešta da li se može to promijeniti da bude maternicna trudnoća i da li ste u tim tjednima imale bolove u trbuhu ne jake nego male 

• regica123
    21. Veljača 2024. 22:49

aklas

Pozdrav cure
    Kao što je rečeno od doktorice da sam 5 6 tjedan trudnoće i ništa se ne vidi još a u jajniku ima nešta da li se može to promijeniti da bude maternicna trudnoća i da li ste u tim tjednima imale bolove u trbuhu ne jake nego male

Meni se nije vidilo kad sam bila 5tjedana trudna, beta mi je bila 947..za 2tj sve se vidilo..bitna je koliko vam je beta, sve dok je manja od 1000 vecinom se ne vidi na uzv...sretno!

👩🏻28❤🧔🏻32

Rose.
    22. Veljača 2024. 11:53

Marija_94

Kako ste curke? Jel mi se cini ili je Studentica obrisala profil?

Ej… evo mi smo obavili još jedne vjezbice i pregled fizijatra… zapisali su nas za pregled rehabilitatora, malo joj se čini kao da nema fokus tj ništa mu ne može zaokupiti pažnju malo duze i brzoplet je, preaktivan. S jedne strane on je takav dok je na podu, ali opet je stvarno mirno dijete koje može provesti i u kolicima, i normalno bude u hranilici i sve, tako da eto, nezz sto bih rekla. Obavit ćemo i to pa da vidimo dalje sto i kako…  Sto se tiče fizio i razvoja, sve je stigao, ne kaska za ničim, još uvijek su nogice malo u problemu tj adduktus i dalje, nastavljamo vježbati kao i do sada… 
    I dalje smrcavi, čak je počeo zadnje dvi noći laringiticno kašljati pa ću mu uvesti pulmicort u inhalacije… i tako, uvijek nešto. 4 tjedna već smo smrkljavi i kašljavi i svakakvi…. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.