Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    11. Prosinac 2023. 14:37

Marija_94

Rose.

Marija_94

Kako vasi malci spavaju sad obuceni? Moja ima bodi bez rukava, pidzamu sa stopalima i prijelaznu vrecu za spavanje. Sad ne znam jel bi trebala zimsku ili je to ok? U sobi nam bude oko 21, 22 stupnja

Moj je bio u bodiju kratkih rukava i pidami, carapice, pokrivala ga poplonom al se uredno otkrivao pa sam ga znala zatec u sred noći da je leden, tako da sam sad narucila od etherala vreću za spavanje, trebala bi stići ovih dana. Do tad ga oblacim još jedan sloj deblje dok ne stigne. U sobi nam je 22 uglavnom.
    Narucila sam deblju pamučnu zimsku vreću s nogavicama. Vidjet ću koliko je debela pa ovisno o tome ga ispod obuci.

Ajde javi kakva je, bas me zanima debljina. Mi isto imamo od ethereala, ali vreca bez nogavica, onako izvana je materijal kao poplon, a unutra pamuk.

Može javim kad stigne 🥰

• DaMa_21
    11. Prosinac 2023. 19:52

Nasa cura je dosta “vruca”, znoji se dosta i vise joj je vruce nego hladno.
    Otkriva se ako ju pokrijem tako da sam joj uzela muslin zimsku vrecu s nogavicama, ali nije predebela - https://mali.andjeo.com.hr/p/vreca-za-spavanje-s-nogavicama-aladin-winter/. Rukavi se mogu skinuti i ona spava bez tih rukava. 
    Ispod vrece ima samo jednodjelnu dugu pidzamu. Ako ju jos i pokrijem, cijela se preznoji tako da ima samo to dvoje.
    Dok nismo imali vrecu spavala je u pidzami i carapama pa vi ju jos pokrila. Ona jako nemirno spava pa ju vjerojatno i to dodatno ugrije.
    U sobi nam je 20 stupnjeva preko dana, ne znam koliko bude tijekom noci.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

Akane
    11. Prosinac 2023. 21:02

Hej hej... Mene nikako ovamo, izredali smo se svi u kući s koronom 😮‍💨 ova nova je blaža, ali isto je treba odradit. Beban i ja smo još uvijek šmrkavi. 
    Mi smo isto malo podebljali pidžamicu, stavim mu bodi, pidžamu, i ubacim ga u vreču, i pokrijem dekicom. Nama je u sobi 18-20°C. Nabavit ću mu još koju topliju pidžamicu. 
    Od ostalih stvari, sve je mobilniji iako još ne puže. Danas je probao meso, nije baš išlo glatko ali pojeo je. Prilagodba na komadiće 🥴 uvela sam mu i popodnevni obrok. 

Rose.
    12. Prosinac 2023. 13:07

Akane

Hej hej… Mene nikako ovamo, izredali smo se svi u kući s koronom 😮‍💨 ova nova je blaža, ali isto je treba odradit. Beban i ja smo još uvijek šmrkavi.
    Mi smo isto malo podebljali pidžamicu, stavim mu bodi, pidžamu, i ubacim ga u vreču, i pokrijem dekicom. Nama je u sobi 18-20°C. Nabavit ću mu još koju topliju pidžamicu.
    Od ostalih stvari, sve je mobilniji iako još ne puže. Danas je probao meso, nije baš išlo glatko ali pojeo je. Prilagodba na komadiće 🥴 uvela sam mu i popodnevni obrok.

O joj, sastavilo vas je onda. Baš mi je žao, brz oporavak i da budete kako treba što prije.🤞🏻
    Super za meso i popodnevni obrok. 
    Kako ti spava noć? 
    Joj ja sam pomalo luda sa uspavljivanjem… to su borbe. 
    Maloprije je tek zaspao, prvi spavanac, i obavezno se mora na rukama drmusati… a navečer tek, ludnica… kad zaspe je super, spava on cijelu noć, al to uspavljivanje mi je ajme. Od djeteta koje se samo uspavljivalo do ovoga. 
    Jučer preko dana je samo imao 1 spavanac od 2 sata. 
    I počeo je bas pokazivati emocije, ako ne dobije neku stvar što hoće to je urlikanje, oblačenje i presvlačenje nam je bacanje, plač, okretanje. Jedva ga presvučem uz dreku🥵
    Posjeo se kako treba samostalno, i može normalno ravno sjediti, ne pada vise napred i bas je stabilan. To nam je novost. 🍾

MiniGirl
    12. Prosinac 2023. 22:35

Naša curka spava u piđamici, vreći (prijelazna) i ponekad ju pokrijemo s dekicom, ovisi koliko je hladno u sobi (19-22). Danas me zabrinula jer je opet povraćala i to tri sata nakon ručka. Jela je brokulu, krumpir i piletinu. Bas ne volim povraćanje i bude mi grozno kad ju vidim tako jadnu da joj se sve diže. Dogada li se jos nekome tako sto?
    Akane želim vam brz oporavak! 
    Rose supeer za posjedanje! 
    Marija svaka čast na tako dalekom putovanju. Nisam stigla komentirati. Ja bih voljela ici negdje na duže, ali još mi to sve izgleda nekako komplicirano. 

Rose.
    13. Prosinac 2023. 12:12

MiniGirl

Naša curka spava u piđamici, vreći (prijelazna) i ponekad ju pokrijemo s dekicom, ovisi koliko je hladno u sobi (19-22). Danas me zabrinula jer je opet povraćala i to tri sata nakon ručka. Jela je brokulu, krumpir i piletinu. Bas ne volim povraćanje i bude mi grozno kad ju vidim tako jadnu da joj se sve diže. Dogada li se jos nekome tako sto?
    Akane želim vam brz oporavak!
    Rose supeer za posjedanje!
    Marija svaka čast na tako dalekom putovanju. Nisam stigla komentirati. Ja bih voljela ici negdje na duže, ali još mi to sve izgleda nekako komplicirano.

Da pada mi na pamet jedino kao što je rekla i Marija, da joj neka namirnica smeta, što je zadnji put jela kad vam se desilo povraćanje? 

Rose.
    13. Prosinac 2023. 12:18

Marija_94

Akane brzi oporavak vam zelim! Mi smo isto probali s komadicima i okej jede par zlica, a onda kao da ce se ispovracat vise ne moze gutati 🤷🏼‍♀️
    Rose odlicno za samostalno sjedenje 🥳 moguce da zato losije spava kad uci novu vjestinu
    Kod nas je novo da puze i to dosta brzo, posvuda je samo ne na podlozi 😆 i zadrzava se na boku kad se igra, to nam je terapeutica rekla da je bitno kod pocetka posjedanja.

Bravo za puzanje i zadržavanje na boku, brzo će se ona i posjesti 😘😘 
    Pa evo sinoc je normalno zaspao, na bočici. Nisam forsirala uspavljivanje nego sam ga pustila da se umori na podlogi i onda kad je već pomalo bio umoran, napravila mu bocu i odmah je zaspao. Noćas prvi puta u neko doba noći, nemam pojma koliko je bilo sati jer sam bila totalno uspavana, probudio se, stavila sam ga između nas u krevet, i sigurno se nekih 20ak min ako ne i vise igrao, ja ga pokušavala polegnut, on pun smijeha, plješće, kao da je dan. I samo se prevalio nakon nekog vremena i nastavio spavat. Što je to bilo, ne znam 😅 mislim sinoc je dosta rano zaspao, oko 19 sati jer je ponovo imao samo 1 spavanac jučer. 
    Danas je nešto ranije zaspao ovo prvo spavanje, pa ćemo vidit kakvo će danas stanje biti sa spavanjem preko dana. 

• regica123
    13. Prosinac 2023. 13:01

MiniGirl jesi spomenila pedijatrici? Sto kaze? I ja vjerujem da joj neka namirnica ne pase...
    Marija super za napredak!
    Akane prosli smo koronu, nama je bila grooozna, malenu je bas uhvatilo gadno, ali sve to prodje. Ona jos uvijek ima sekreta u nosu od tada.

Sto se tice oblacenja za spavanje, nama je nocu oko 19 u sobi. Ja je obucem u bodic dugih rukava, debela pidjamica, srednje debela vreca i tanka dekica, a nekad cak i s tim bude hladna, zimogrozna na mamu 🙈
    Mi smo dugo nismo javile, evo kod nas ne znam sta je, je li skok, regresija sna ili sta, ali uspavljivanje navecer je NEMOGUCE!
    Pocela je puzat cetveronozno sada skroz, posjedanja jos nema, ali pocela je u cetveronoznom nogicu stavljat sa strane pa mislim da bi moglo brzo. Pocela je i pricat nekim svojim jezikom...kad je idemo uspavat prica i kroz dudu. 
    Je li jos tko ima taj slucaj da je uspavljivanje odjednom krenulo bit nemoguceeeeee??? Znaci jucer je zaspala u 1 ujutro, a inace joj je ritam od 21:30 da spava.... 

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Rose.
    13. Prosinac 2023. 13:40

regica123

MiniGirljesi spomenila pedijatrici? Sto kaze? I ja vjerujem da joj neka namirnica ne pase…
    Marija super za napredak!
    Akane prosli smo koronu, nama je bila grooozna, malenu je bas uhvatilo gadno, ali sve to prodje. Ona jos uvijek ima sekreta u nosu od tada.

Sto se tice oblacenja za spavanje, nama je nocu oko 19 u sobi. Ja je obucem u bodic dugih rukava, debela pidjamica, srednje debela vreca i tanka dekica, a nekad cak i s tim bude hladna, zimogrozna na mamu 🙈
    Mi smo dugo nismo javile, evo kod nas ne znam sta je, je li skok, regresija sna ili sta, ali uspavljivanje navecer je NEMOGUCE!
    Pocela je puzat cetveronozno sada skroz, posjedanja jos nema, ali pocela je u cetveronoznom nogicu stavljat sa strane pa mislim da bi moglo brzo. Pocela je i pricat nekim svojim jezikom…kad je idemo uspavat prica i kroz dudu.
    Je li jos tko ima taj slucaj da je uspavljivanje odjednom krenulo bit nemoguceeeeee??? Znaci jucer je zaspala u 1 ujutro, a inace joj je ritam od 21:30 da spava….

Regice bravo za puzanje! bas sam par postova prije pitala za uspavljivanje. Koma je unazad par tjedana, izuzev sinoc i danas.
    Nemam pojma zašto, kako sad tek nakon 9 mj uglavnom uspješnog zaspivanja bez problema, evo ga. Nekako je sve krenulo s tim dizanjem na noge, pa se sastavila viroza i eto nas tu di jesmo, borimo se 🙈🙈

MiniGirl
    13. Prosinac 2023. 19:34

Jučer je jela piletinu, krumpir i brokulu, a prvi put teletinu, krumpir i mrkvu. Inače jede te namirnice. Danas je sve bilo ok. Lijepo je pojela i doručak i ručak, čak i užinu. Ne razumijem. 
    Jedina razlika je što je jučer popila za nju puno vode (50ml). 
    Pojedu li vama npr cijeli jogurt za užinu (180g)?
    Mi nemamo problem sa uspavljivanjem, ali budi se puno i zna se dogodit da se probudi u 23, ponoć i onda ju nikako uspavat. Čim je položimo u krevet plače. Jučer je na meni spavala od ponoć i pol do 1 i pol i tek.onda sam ju stavila uspjesno u krevetić gdje je spavala do 4 i pol.
    Regica Do kad ti je onda odspavala?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.