![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Mi smo imali krstenje, skinuli smo napokon remencice tako da sam jaaaaako sretna.
Krenut ćemo i mi kod fizijatra iako su nam rekli da narucuju tek za sijecanj, ev ubace ako je hitno u neki termin ako im se oslobodi. Nasla sam dva programa gdje mogu ici s bebom da malo vjezbamo jer mi se cini jako dugo za cekati sijecanj. Ona se ne okrece na trbuh nikako i slaba je na rukicama.
Cure iz Ri koliko ste vi cekale za prvi pregled.kod fizijatra?
Bravo za remencice i čestitke na krštenju ♥️
Mi smo bili naručeni za siječanj, pričala sam vam to. Nezz s koliko mj nas je narucila, tamo mislim oko njegovog trećeg mj. Pomaknuli su nam termin na sredinu 11.mj. Danas bas idemo na Kantridu kod neurologa.
Meni se on čini sasvim normalno dijete u skladu sa svojim mjesecima; pa nisam išla nigdje privatno, ali sam čula za doktora Batinića u Ri da je jako dobar i da se dobije termin u roku 1-2 tj.
Ma nije da uopće ne spava, nego ima 3x po 15min. Ja to zovem power-nap. Al nema onog konkretnog spavanja od tipa sat-dva 😅
A za tih 15min, ja od svog posla ne mogu niš napravit. Sad mi sutra dolaze moji, pa neka ga nunaju baka i deda dok ja klikam.
Regice kad vam srižu rezultati testiranja?
Mi sutra idemo na vježbice za taj vrat, nadam se da ćemo samo imat demonstraciju pa da vježbamo doma, da ne moram tamo non stop dolazit, još uvijek sam bez auta 🥴
A rekli su 4mj min, nekad i 6, ali evo ovoj cimerici su dosli nakon 2ipo mj pa stalno gledam na e gradjani, ali nista jos… vjeruj mi da ih cekam ko nista.
Mi bili u fizijatra, malena je pocela s pivotiranjem, okrece se skolski, ugl motoricki sve super, ali opet ima neke kao lose stvari sta se tice spontane motorike… izvija mi ruku na podlozi stalno, fizijatrica je zabrinuta malo, ali kaze da bitno da je uzv mozga uredan. Izvija li jos kome beba rukicu na podlozi?
Kako mislis izvija ruku? Kad je na trbuhu?
Ne, kada je na ledjima. Na trbuhu je odlicna, tu je sve super zato je samo na trbuhu drzim haha… a na ledjima zna to nesto izvijati rukicu, kao da hvata nesto iznad sebe, ne znam.obj..rekla je da moze bit ibod tetra pelenica ako smo ih drzali cesto pa da je ostala navika da hvata
Za rukicu nezz sto bi ti rekla, ja se ne kužim stvarno….
Mi imamo potencijalni problem sa leđima. Meni se čini ponekad da se, kad je na leđima, (a ide na trbuh) malo izvije, mislim na leđa, i to samo kad ide na lijevu stranu. I vise se okrece na tu lijevu, koristi i desnu ali ovu vise. I na desno kad ide, normalno to radi, bez izvijanja. Mislim na oko ne izgleda to sad nešto strasno, ili sam ja samo preveliki laik oko toga. Vidit ćemo na pregledima.
🥴
Pozdrav cure!
Mi smo odradili prve vježbice, nakon pregleda kod fizijatra dobili smo termin odmah idući tjedan. I ići ćemo svaki tjedan 1x i vježbat doma. Na vježbama su zaključili da zapravo nije tortikolis, da je blaga asimetrija lijeve i desne strane i da je lijeva malo slabija i treba je malo ojačat. Inače je motorički dosta napredan, samo da se malo to uskladi i centrira.
Išli smo i na pregled za hemangiom i dobili smo kapi za mazanje i to se učekuje povući kroz nekoliko mjeseci.
Ali izgleda da bi i mi mogli ostati bez pedijatrice, jer doktorica odlazi u mirovinu 😮💨 pa sad ne znam ima li kakva zamjena ili što, al obzirom na stanje s pedijatrima u Zadru, nisam nešto optimistična.
Minigirl čestitke na krštenju i što ste se oslobodili remenčića.
Baš se dugo kod vas čeka, imaš li opcije privatno?
Ma nije da uopće ne spava, nego ima 3x po 15min. Ja to zovem power-nap. Al nema onog konkretnog spavanja od tipa sat-dva 😅
A za tih 15min, ja od svog posla ne mogu niš napravit. Sad mi sutra dolaze moji, pa neka ga nunaju baka i deda dok ja klikam.
Regice kad vam srižu rezultati testiranja?
Mi sutra idemo na vježbice za taj vrat, nadam se da ćemo samo imat demonstraciju pa da vježbamo doma, da ne moram tamo non stop dolazit, još uvijek sam bez auta 🥴
A rekli su 4mj min, nekad i 6, ali evo ovoj cimerici su dosli nakon 2ipo mj pa stalno gledam na e gradjani, ali nista jos… vjeruj mi da ih cekam ko nista.
Mi bili u fizijatra, malena je pocela s pivotiranjem, okrece se skolski, ugl motoricki sve super, ali opet ima neke kao lose stvari sta se tice spontane motorike… izvija mi ruku na podlozi stalno, fizijatrica je zabrinuta malo, ali kaze da bitno da je uzv mozga uredan. Izvija li jos kome beba rukicu na podlozi?
Kako mislis izvija ruku? Kad je na trbuhu?
Ne, kada je na ledjima. Na trbuhu je odlicna, tu je sve super zato je samo na trbuhu drzim haha… a na ledjima zna to nesto izvijati rukicu, kao da hvata nesto iznad sebe, ne znam.obj..rekla je da moze bit ibod tetra pelenica ako smo ih drzali cesto pa da je ostala navika da hvata
Tako mi ne izvija ruku, ali ako je samo to drugacije a sve ostalo ok vjerujem da nije nista loše. :)
Pozdrav cure!
Mi smo odradili prve vježbice, nakon pregleda kod fizijatra dobili smo termin odmah idući tjedan. I ići ćemo svaki tjedan 1x i vježbat doma. Na vježbama su zaključili da zapravo nije tortikolis, da je blaga asimetrija lijeve i desne strane i da je lijeva malo slabija i treba je malo ojačat. Inače je motorički dosta napredan, samo da se malo to uskladi i centrira.
Išli smo i na pregled za hemangiom i dobili smo kapi za mazanje i to se učekuje povući kroz nekoliko mjeseci.
Ali izgleda da bi i mi mogli ostati bez pedijatrice, jer doktorica odlazi u mirovinu 😮💨 pa sad ne znam ima li kakva zamjena ili što, al obzirom na stanje s pedijatrima u Zadru, nisam nešto optimistična.
Vidjet cu sad ovo sto je Rose napisala. Nisam jos istraživala. Hemangiom vam je na leđima? Koje ste kapi dobili. Za to smo naručeni u 10 mjesecu. I super da nije tortikolis!
A mislim se cak ovo za rukicu trazit drugo misljenje, mada mi fizioterapeutkinja ne dize paniku oko toga. Kaze da ona njoj super napreduje.
Mi imamo bas desni tortikolis koji nije toliko izrazen i nekako mi ne daju konkretne vjezbe nego kao samo forsirat da gleda put lijevo vise, a to me nervira..bas cu trazit konkretne vjezbe iduci put za to.
Nitko od vas nema distoni sindrom, neku hipertoniju ili hipotoniju, samo se mi borimo s tim?
Akane moja je curica prije koristila vise desnu stranu, ali sad se skroz izravnalo i koristi podjednako..samo forsirati drugu stranu.
Je li se vase bebe (4-5mj) okrecu s trbuha nazad na ledja?
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Pozdrav curke. Mi smo obavili pregled neurologa i uzv.
Ipak imamo nekoliko stvari za popraviti, Iskreno, mislila sam da će nam reci samo za izvijanje, a kad ono pet drugih stvari, rekla je da je sve rijesivo vježbama, i prvi korak nam je sad pregled fizijatra i vježbe, nakon toga EEG glave u spavanju. S obzirom da se sve ceka duze, Idemo obaviti to privatno, sad u četvrtak idemo po drugo mišljenje, pa onda dalje kako nas upute sto i kako. Pod dg piše; kašnjenje u usvajanju posturalnih reakcija uspravljanja, promjenjiv mišićni tonus, kašnjenje u razvoju motorike šaka i uzv kako kaže doktorica dobar ali granični.
Ugl jako mi je zao sto smo od početka shvatili olako šakice jer je to bilo najočitije, i prema tome smo mogli reagirati i ići odmah na vježbe i preglede dalje pa bi i ovo drugo već do sada bilo u boljem stanju, bas sam iskreno u šoku da nisam primjetila da nešto nije kako treba na vlastitom djetetu. 😕
Ali kao sto je rekla, nije za terapiju i lijekove, već samo puno puno vježbanja.
Mi smo imali krstenje, skinuli smo napokon remencice tako da sam jaaaaako sretna.
Krenut ćemo i mi kod fizijatra iako su nam rekli da narucuju tek za sijecanj, ev ubace ako je hitno u neki termin ako im se oslobodi. Nasla sam dva programa gdje mogu ici s bebom da malo vjezbamo jer mi se cini jako dugo za cekati sijecanj. Ona se ne okrece na trbuh nikako i slaba je na rukicama.
Cure iz Ri koliko ste vi cekale za prvi pregled.kod fizijatra?
Dobila sam jučer preporuku za kostrenu kod dr. Rozmanica za vježbe
Ako ti imaš koje preporuke ili ostale cure, slobodno napišite.
Nebitno jel Rijeka ili Zagreb, i za fizioterapeuta i za fizijatra.
Pozdrav cure!
Vidjet cu sad ovo sto je Rose napisala. Nisam jos istraživala. Hemangiom vam je na leđima? Koje ste kapi dobili. Za to smo naručeni u 10 mjesecu. I super da nije tortikolis!
Timolol kapi. Inače se koriste za glaukom na očima, ali super djeluju i na ovo. Mi imamo na sredini leđa veličine cca 3cm. Ako je veće i ako raste, onda se daje sirup Hemangiol.
Rose ne opterećuj sebe, nisi fizioterapeut pa da sve te stvari kužiš. Ok, neke bi stvari možda već bile bolje da si skužila prije, ali bitno da nisi ništa prekasno reagirala. Oni su još jako mali, mozak je vrlo plastičan i lako se to sve ispravi vježbicama. Eyes on the prize 😉 malac će to sve savladat.
Regica pa vidiš da smo sve na vježbama. Za tortikolis sam našla na YouTubeu pa baci oko. Ima pokazano kako ga nosit, spuštat-dizat. Meni je fizioterapeutica rekla da ima i ona na YouTubeu ali nisam našla, a 80% vježbi nisam uspjela točno zapamtit 🫣 sreća pa u četvrtak idemo opet na ponavljanje gradiva 🤷😅
Mi danas idemo kod svećenikana dogovor za krštenje 😮💨 svi žele da se krsti, a meni je to više ono ajd, jer nisam neki vjernik. I sad naravno, ja moram na razgovor sa svećenikom 😅
Malac je toliko uzbuđen da nismo ništa spavali 🥳🙄
Bubamaza oprosti sto upadam, ali ako moze preporuka za neuropedijatra u Splitu za moju neurorizicnu djevojcicu, hvala ti
Sortiraj odgovore
Najstariji