Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Akane
    30. Kolovoz 2023. 12:20

Pozdrav mame!
    Evo i mi smo ili u skoku ili u regresiji sna. Nije dramatično, uveo si je dečko još jedno buđenje/papanje oko ponoći, ali je meni malo teže palo jer me oborila prehlada. Uspjeli smo uvesti jedan duži spavanac oko 11/podne di odspava 1,5-2h što je spas. Stigne se nešto i odmorit i napravit. 
    Studentice baš mi je drago da si se javila i da malena tako dobro napreduje 🤗 
    Dama bila si spomenula samouspavljivanje kako ste to uveli i kako vam ide? Sjećam se da sam ja to s mlađim nešto pokušavala... 

• DaMa_21
    30. Kolovoz 2023. 12:27

Akane

Pozdrav mame!
    Evo i mi smo ili u skoku ili u regresiji sna. Nije dramatično, uveo si je dečko još jedno buđenje/papanje oko ponoći, ali je meni malo teže palo jer me oborila prehlada. Uspjeli smo uvesti jedan duži spavanac oko 11/podne di odspava 1,5-2h što je spas. Stigne se nešto i odmorit i napravit.
    Dama bila si spomenula samouspavljivanje kako ste to uveli i kako vam ide? Sjećam se da sam ja to s mlađim nešto pokušavala…

Nismo mi nikad dosli do samouspavljivanja 🙈
    Uspavljuje se na cici ili na rukama. Zadnjih mjesec i pol je spavala s nama u krevetu jer je bila u regresiji i budila se stalno. Zadnje 2 noci je opet u kreveticu pored naseg kreveta, ali ju uspavam na rukama.
    Mozda je netko drugi to spomenuo 🤷‍♀️

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

Rose.
    30. Kolovoz 2023. 13:20

Pozdrav mamice, 
    Studentice drago mi je da ste super i da je malena vesela 🥰
    Sto se tiče samouspavljivanja, nemam neki savjet za bebice koje su na cici… iskreno, stariji su se samo znali uspavati na cici, nikako drugačije. Sad kako je mali na AD, totalno druga priča. Nismo ništa pretjerano prakticirali, pojede bočicu, i stavim ga u kolica malo pronunam, i zaspe, ili eventualno kad se meskolji u kolicima jer mu je vruće ili tako nešto, stavim ga u krevetić i dam dudu, nekad ga malo tapsem po guzi da zaspe, nekad zaspe sam. Tako da nemam neki pravi “trik”  zbog čega je tako. Vjerojatno i do karaktera. Jer je cista suprotnost od prvih dvoje. Puno mirniji, nezahtjevan… ne znam 🤷🏼‍♀️ 

Akane
    31. Kolovoz 2023. 11:47

DaMa_21

Akane

Pozdrav mame!
    Dama bila si spomenula samouspavljivanje kako ste to uveli i kako vam ide? Sjećam se da sam ja to s mlađim nešto pokušavala…

Nismo mi nikad dosli do samouspavljivanja 🙈
    Uspavljuje se na cici ili na rukama. Zadnjih mjesec i pol je spavala s nama u krevetu jer je bila u regresiji i budila se stalno. Zadnje 2 noci je opet u kreveticu pored naseg kreveta, ali ju uspavam na rukama.
    Mozda je netko drugi to spomenuo 🤷‍♀️

Onda sam ja nešto pobrkala, al netko je bio spomenuo samouspavljivanje. Dojeni uglavnom zaspu na cici, osim kad ne 😅 skontat ćemo nekako u hodu, sa srednjim sam nešto pokušavala, poluspješno, ali opet je s godinu dana spavao u svojoj sobi cijelu noć. 

• regica123
    04. Rujan 2023. 03:21

Cure, kako ste vi?
    Bila sam prije tj dana pisala da mislim da smo u skoku, e mislim da je to bio samo pocetak, ali ovo sad definitivno jest skok i to najveci do sad. Nadam se da smo u kraju.
    Zaspala je u 10, probudila se u 10 i 25 placuci jee se okrenula na trbuh...od tada nikako zaspat sve do sada (3 i 20 ujutro!!!)...popodne smo prije uvijek imale ritam, sada spava 15tak min i to je to....ona se samo zeli okretat...ja je stavim u krevet za uspavat i ona se okrece umisto da spava..onda opet zaspe za pola sata i opet place jer se okrenila i ne zna se vratit..ja je stavim u kolica ide se okrenit i onda se ljuti jer nema mista za dovrsit okret..ja u ruke ona se meskolji i place ili mi vata madeze po rukama ili kosu cupa..nekad i samo prica svojim nekim jezikom, ali sna ni na vidiku..lipo je meni to vidit i jako sam ponosna kad vidim da se okrece i napreduje ovako vidno i jedva sam cekala, ali nisam znala da nosi ovoliko nespavnja koje sam taman bila postigla 😅...bas se vidi da je i ona nekako jako pospana, stalno trlja oci, ali i da je preuzbudjena i da joj je glava puna svega novog i da ne moze zaspat od uzbudjenja nego samo zeli iskusavat nove stvari..od nekih novih cudnih zvukova sta proizvodi, vatanje svega zivoga, a najvise okretanja 😅😅😅😅 a da ne govorim da doslovno u 5 dana su nam bodici omalili... ko da je preko noci narasla... koliko god je lipo, bas je zahtjevan period 😅😅 treba mi snaaa hahaha...a mislim i njoj, vise ne znam kako zaspat mirno, strah me tog okretanja na trbuh u snu.. svakako, najlipsi, ali i jako zahtjevan period 😁 necu rec najzahtjevniji jer nista se ne moze mjerit s grcevima i vristanjem svaku noc po 5-6 sati, cak je i ovo mila majka za to 😅

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Akane
    05. Rujan 2023. 07:36

Jutro žene drage. ☀️
    Ja sam svoje upravo poslala u školu 🫣 dva školarca, majko mila 😅
    Regice moj isto ovo izvodi, okrene se na trbuh kad zaspe i onda zapne na ogradi i krene plač 😂 presmiješan mi je, koprca se ko riba na suhom. Ja ga još malo podignem, podojim, kad zakunja vratim ga u krevetić. Ako se još što uznemiri uvalim mu dudu varalicu, i lagano ga samo držim rukom, da osjeti toplinu. Za par minuta utone i ne javlja se do 3-3:30. Isto ga ostavim spavat ako se okrene na trbuh, pa ga kasnije okrenem na leđa kad ja idem spavati. Pustit ću ga na miru kad navrši 6mj, pa neka spava kako hoće. 
    Moj neće baš spavati po danu 😏 par puta nam je upalilo spavanje u zamračenoj sobi, i onda više nikako. Nosiljka me spašava, jer frajer bi ili se nosio da gleda okolo ili da se stalno s njim priča. Baby gym ne voli baš, istrpi ga par minuta i brzo krene deranje. Zato već 10ak dana nisam napravila skoro ništa od svog posla, i sve mi se čini da ću morati noćne smjene raditi. A baš me prošla volja nekako, i uopće mi se neda sjedit za kompjuterom 😮‍💨
    Kako ste mi vi? 🤗

MiniGirl
    06. Rujan 2023. 11:53

Vidim da se vasi na veliko rolaju :D Moja jos nista, ali se budi i bez okretanja. XD
    Izbili nam 2 zubića, počeli smo isprobavati i konkretnu papicu osim mlijeka ali i dalje nas zeza tvrda stolica.
    Moja voli po danu zaspati meni na rukama i onda ju preselim u njen krevetic. Imamo obicno 2-3 spavanca po 45min. Nekako najvise nam.je muka navecer jer bude jako umorna i nece zaspat. 
    Rose kako ide s prelaskom na dvojku? Jeste presli skroz?

Rose.
    07. Rujan 2023. 12:06

MiniGirl

Vidim da se vasi na veliko rolaju :D Moja jos nista, ali se budi i bez okretanja. XD
    Izbili nam 2 zubića, počeli smo isprobavati i konkretnu papicu osim mlijeka ali i dalje nas zeza tvrda stolica.
    Moja voli po danu zaspati meni na rukama i onda ju preselim u njen krevetic. Imamo obicno 2-3 spavanca po 45min. Nekako najvise nam.je muka navecer jer bude jako umorna i nece zaspat.
    Rose kako ide s prelaskom na dvojku? Jeste presli skroz?

Prešli smo, sve super, često znaju imat tvrdu stolicu na 2, ali kod nas nije slučaj, čak i bolje kaka nego inače. Stvarno je odlično prihvatio dvojku, bez problema. 
    Jedinice imam još 1 kutiju, to mu radim dok ne potrošim na žlicicu s cokolinom, prosom, rižinim itd… 

Rose.
    07. Rujan 2023. 12:15

Akane

Jutro žene drage. ☀️
    Ja sam svoje upravo poslala u školu 🫣 dva školarca, majko mila 😅
    Regice moj isto ovo izvodi, okrene se na trbuh kad zaspe i onda zapne na ogradi i krene plač 😂 presmiješan mi je, koprca se ko riba na suhom. Ja ga još malo podignem, podojim, kad zakunja vratim ga u krevetić. Ako se još što uznemiri uvalim mu dudu varalicu, i lagano ga samo držim rukom, da osjeti toplinu. Za par minuta utone i ne javlja se do 3-3:30. Isto ga ostavim spavat ako se okrene na trbuh, pa ga kasnije okrenem na leđa kad ja idem spavati. Pustit ću ga na miru kad navrši 6mj, pa neka spava kako hoće.
    Moj neće baš spavati po danu 😏 par puta nam je upalilo spavanje u zamračenoj sobi, i onda više nikako. Nosiljka me spašava, jer frajer bi ili se nosio da gleda okolo ili da se stalno s njim priča. Baby gym ne voli baš, istrpi ga par minuta i brzo krene deranje. Zato već 10ak dana nisam napravila skoro ništa od svog posla, i sve mi se čini da ću morati noćne smjene raditi. A baš me prošla volja nekako, i uopće mi se neda sjedit za kompjuterom 😮‍💨
    Kako ste mi vi? 🤗

Bome sam i ja krenula noćne smjene za kompjuterom. Preko dana je to kaotično, ako pokušavam nešto riješit ništa ne stignem čak mi pase taj mir navečer i zaokupljenost nečim drugim osim kuhanjem/čišćenjem/presvlačenjem/hranjenjem i svim “čarima “ majčinstva. 
    Sto se tiče bebaca, i dalje imamo neki ritam/red. 
    Do kad će tako; ne znam. Vjerojatno dok konkretno ne krenu zubi ili nešto treće😬
    Mi se i dalje vozimo u košari, probali par puta sportski, ali nekako mi je lakše sa košarom, za šetnju, uspavljivanje, za sve…. Kako vi ostali? 
    Jest da mu je malena, al ne smeta njemu to…

Rose.
    07. Rujan 2023. 12:17

regica123

Cure, kako ste vi?
    Bila sam prije tj dana pisala da mislim da smo u skoku, e mislim da je to bio samo pocetak, ali ovo sad definitivno jest skok i to najveci do sad. Nadam se da smo u kraju.
    Zaspala je u 10, probudila se u 10 i 25 placuci jee se okrenula na trbuh…od tada nikako zaspat sve do sada (3 i 20 ujutro!!!)…popodne smo prije uvijek imale ritam, sada spava 15tak min i to je to….ona se samo zeli okretat…ja je stavim u krevet za uspavat i ona se okrece umisto da spava..onda opet zaspe za pola sata i opet place jer se okrenila i ne zna se vratit..ja je stavim u kolica ide se okrenit i onda se ljuti jer nema mista za dovrsit okret..ja u ruke ona se meskolji i place ili mi vata madeze po rukama ili kosu cupa..nekad i samo prica svojim nekim jezikom, ali sna ni na vidiku..lipo je meni to vidit i jako sam ponosna kad vidim da se okrece i napreduje ovako vidno i jedva sam cekala, ali nisam znala da nosi ovoliko nespavnja koje sam taman bila postigla 😅…bas se vidi da je i ona nekako jako pospana, stalno trlja oci, ali i da je preuzbudjena i da joj je glava puna svega novog i da ne moze zaspat od uzbudjenja nego samo zeli iskusavat nove stvari..od nekih novih cudnih zvukova sta proizvodi, vatanje svega zivoga, a najvise okretanja 😅😅😅😅 a da ne govorim da doslovno u 5 dana su nam bodici omalili… ko da je preko noci narasla… koliko god je lipo, bas je zahtjevan period 😅😅 treba mi snaaa hahaha…a mislim i njoj, vise ne znam kako zaspat mirno, strah me tog okretanja na trbuh u snu.. svakako, najlipsi, ali i jako zahtjevan period 😁 necu rec najzahtjevniji jer nista se ne moze mjerit s grcevima i vristanjem svaku noc po 5-6 sati, cak je i ovo mila majka za to 😅

Nadam se da je skok iza vas i da ste odmorili malo. 
    Ma mislim da te nebi trebalo biti strah vise okretanja u snu i spavanja na trbuhu… već oni dobro glavicu kontroliraju… 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.