![](/media/img/86/e3/13a49ec5e9d3091ac605.jpeg)
Haj haj,evo i mene. Skicnem cak i mahinalno cesce nego sto bi se reklo. Moj bebac je napunio 5 mj prosli tj,uveli smo tj pokusavamo uvesti dohranu vec kojih 5,6 dana. Nema varalicu,ni bocu ikakvu pa smo prilicno povezani,cesce od ocekivanog… spava i dalje istim ritmom… po noci ima 6,7h u kom,s povremenim budenjima da vidi jesam li blizu. Takoder nije zahtjevan ,dapace bas je chill beba. Casmatino nam je bff vec 2,3 mj,dosta je aktivan i usudit cu se rec "napredan". Kupamo se u moru svaki dan i spavamo pod klimom kad je ovako kao nocas. Eto malo smo se pohvalili🤣 saljemo svima pozdrave i zelimo mirnu noc 💪
Bubamazaa bravo i za vas, ove naše bebice su sve dobri spavači, bas mi je drago! 😘😘
kakvo je stanje sa ostalom ekipom? Jel uspjevas sve hendlati?
Dođite nam se češće pohvaliti, baš je lijepo pročitati pozitivne stvari ❣️
Super smo svi skupa.. ima cupavih dana al ugl se slazem s onim sto si rekla da se s trecim djetetom uziva. Stvarno je sve lakse i opustenije. Vidim da je tako i kod vas ❤️
❤️❤️
Marija, trudnoća kao trudnoća nije bila nešto zahtjevna, malo
blaža nego prva sa simptomima, i nekako sam do zadnjeg dana
bila poletna, vjerojatno jer nisam stajala, starija se tek učila
hodati. porod dosta kraći, ali bolniji nego prvi.
a ostalo.. bez obzira sto je manji bio grozan spavač, curica je bila opcenito relativno dobra. Taman sam ju prestala dojiti u trudnoći, pa je počela i bolje spavati noć. Spasila me klokanica za mlađeg, jer ni jedno ni drugo nisu volili kolica, tako da njega u klokanicu, a slobodne ruke za nju. I da, sad vidim da u 2.djetetu nisam mogla uživati toliko koliko sad uživam u 3. jer ono, 2 under 2, pelenaši i ovisni skroz o tebi. Sto da ti kažem, oči su ti stalno na njima, paziš da ga ne lupi, paziš da ne sjedne na njega, da ga ne prevrne. Plus paziš pojačano i na nju jer je ono, tek prohodala pa nije toliko spretna. A odnosi među njima, kad ih vidim danas - jedan dan cvjetaju od ljubavi, a drugi dan moram bit sudac između njih koliko se svađaju i tuku, ali ne mogu jedno bez drugog 🥹 Iako je sve na turbo; imaš osjećaj da nikad ne staješ, samo dok jednom ne skuzis kako su “odrasli” i postali samostalni u puno stvari. Onda ti bude malo žao što nisi više uživao u njima dok su maleni. Ali ono, tad si gledao da svi budu siti, zadovoljni koliko mogu biti i da preživimo svi skupa dan😁 ugl nebih mijenjala tu razliku svejedno, tako da you go girl! 😄 e da, sad mi je puno puno lakše jer su oni veći i svjesni i dosta mi i pomažu oko bebe, ali dvoje ih je pa je drugačije. Ima jako puno situacija koje znam, gdje su dvoje, a razlika je 3+ između njih, da nisu “stariji” bas oduševljeni jer su dosta vremena bili sami, i onda odjednom se pojavi ta mala uplakana beba 😂 tako da moj 👍🏻 ide za ovu manju razliku, barem između 1. i 2. Djeteta 😁
Svaka ti cast kako sve hendlas i hvala na podijeljenom iskustvu 😊
Ma da, mene je najvise strah kako ce prva reagirat na drugo, ali se nekako tjesim da bude sve okej, ona je vec sad tolko dobra i nezahtjevna beba, nadam se da ce i kasnije biti takva, valjda je do naravi kakvi su sad 😄
Hvala ti i nema na čemu 🫶🏻
Ma bude to sve ok 😘😘
Hvala curke na podrsci 😊
Ja se drzim one preporuke da do 6mj nista osim mlijeka. Doduse 6mj ce bit njenih korigiranih 5, ali tada cemo lagano krenuti.
Meni je moja mama rekla da je ona nama uvodila vec s 3mj neke stvari 😅 tako da, vj ne moze nista bit, ko zna sta ce bit preporuka za par godina
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Drzala sam se 6 mj sa starijima. S 4 mi se cini ipak prerano,po mojoj djeci,koja tad stvarno nisu spremna. Ovaj malac mi je s 4 mj dobio "samo" 400g u mj dana,a slj mjesec 200g. Tako da smo nakon sistematskog s 5 mj odlucili ne uvesti ad vec nastaviti s dojenjem kao do sada i uvest crvsti obrok.
Nisam poborbniik lina,al tko voli nek izvoli. Samo sto ga s 4 mj ne bu uvela, pogotovo ne kao nekakav nocni obrok jer mi zvuci da ce vise stete napravit crijevima nego ucrvstit san. Doduse,nemam iskustva,vise razmisljam na glas 😅
Pa u pravu si, sad sam bas malo citala o linu i nisu dobra iskustva tako da preskacem 🙈
Jesam ja jedina koja jos uvijek jede cokolino za dorucak tu i tamo? Hahah...svakaki, davat cu ga svom djetetu, samo sigurno ne jos... za sada je jos rezerviran samo za mene 😅😂
👩🏻28❤🧔🏻32
Drzala sam se 6 mj sa starijima. S 4 mi se cini ipak prerano,po mojoj djeci,koja tad stvarno nisu spremna. Ovaj malac mi je s 4 mj dobio "samo" 400g u mj dana,a slj mjesec 200g. Tako da smo nakon sistematskog s 5 mj odlucili ne uvesti ad vec nastaviti s dojenjem kao do sada i uvest crvsti obrok.
Nisam poborbniik lina,al tko voli nek izvoli. Samo sto ga s 4 mj ne bu uvela, pogotovo ne kao nekakav nocni obrok jer mi zvuci da ce vise stete napravit crijevima nego ucrvstit san. Doduse,nemam iskustva,vise razmisljam na glas 😅
Pa u pravu si, sad sam bas malo citala o linu i nisu dobra iskustva tako da preskacem 🙈
Jesam ja jedina koja jos uvijek jede cokolino za dorucak tu i tamo? Hahah…svakaki, davat cu ga svom djetetu, samo sigurno ne jos… za sada je jos rezerviran samo za mene 😅😂
Nisi jedina ✋🏻
i moji ga stariji jedu ponekad za doručak. Msl to njima nije doručak jer nakon 20 min već su na nečem “konkretnijem” , čisto da malo zavaraju želudac do “pravog” doručka 🙉🤣
Prvih dvoje kao i bubamazini, do 6 mj nista osim dojenja. S ovim sam krenula od 4 i nešto sitno, hippove rižine pahuljice mu dala s nekih 4 i pol mj s adaptiranim ali na žličicu kao kasu, pa onda kombinacija s vocem. Koliko sam sad sretna sto on to sve lijepo prihvaća i papa i veseli se žličici kad ju vidi, toliko sam s prvim i drugim (Ajde drugim je malo popustilo mišljenje, ali sam se i dalje držala tog) bila prestravljena i začuđena zašto djeci ista daju osim mlijeka prije 6og mj?! 🙈🙉🙉 i stvarno, bebama nije potrebno nista kad uredno dobivaju. Msl i mi smo uredno dobivali, ali eto. Počeli ranije. Da sam osjetila da mu ne pase ili da je prerano, naravno da bi stali. 😃
I da Regice, ima baby cokolino sto je 6+mj 🤓😋😋
Jesam ja jedina koja jos uvijek jede cokolino za dorucak tu i tamo? Hahah…svakaki, davat cu ga svom djetetu, samo sigurno ne jos… za sada je jos rezerviran samo za mene 😅😂
Ja ne cokolino, ali si znam napraviti mljevenu plazmu, to mi je prefino 😄
Također plazma s vocem zblendano kad ostane od klinaca 🙈🙈🙈🙈
Eej, evo da se i ja javim😅
Prvo, Regice lavice, kapa dolje kako si izdržala ovu kalvariju. Hvala Bogu da je ipak sve ok, ali ne mogu ni zamislit stresove i strahove koje si proživjela. Šaljem vam puse i neka malena i dalje ovako lijepo napreduje 🤗
Baš lijepo da se sve javljate, ja hoću pisat, ali jedva stižem išta 😅. Kad će ta škola više 😂 Baš mi je drago da vam bebice lijepo napreduju i spavaju.
Mi smo taman jučer odradili sistematski, inače je dečko super, motorički čak malo napredniji, ali i dalje nam se nije ispravio vrat, pa ćemo morat fizijatru. Također mu raste hemangiom na leđima, pa ćemo to morat tretirat nečime. Inače je prava vesela beba, i po noći uglavnom lijepo spava. Prošlu noć je bila koma jer smo ga cijepili pa je dobio temperaturu, pa smo cendrali cijelu noć 🥴
Bok cure, nisam se dugo javljala ali vas pratim koliko stignem.
Nas dve smo super, trenutno uzivamo na moru 😊 Ona se obozava kupati i bas gusta 😍
Regresija nam je malo poremetila ritam spavanja, imace je spavala 7-9h u komadu, a iskljucivo je dojena. Od kad se rodila je spavala po 6h, a kasnije je produljila na 7-9 💪
Jos uvijek ju samo dojim, s dohranom cemo krenuti sa 6mj, ne zuri mi se za sad, pogotovo jer super napreduje.
Na sistematskom s 4mj je imala 7.400g i 67cm i bas je jako narasla.
Nadam se da i vi uzivate u ljetu i odmarate kao i mi 🥰
super da ste se javile! Lijepo je pročitati da ste dobro i da sve ide kako treba, bravo 🫶🏻
Pratimo se u kilaži, moj je dugonja, al tvoja je još veći dugonja onda 😄
I da bravo za dojenje, jel uspjevas preko dana imati neki ritam ili dojis na zahtjev?
Mi živimo na moru, ali je vrijeme bas neko ekstremno. Prevruće a burovito. Tako da se uopće ne kupamo zadnjih 2 tjedna. 😳
Dojim ju svaki put kad se probudi i dodatno kad god trazi. Kada je vruce zna traziti malo cesce ali inace smo najcesce na 6 podoja dnevno (+noc kad joj cica vise sluzi za utjehu).
Sto se tice cokolina i ostalih lina - volim cokolino, ali joj ga ne planiram davati, minimalno do vrtica. Sebi radim zdravije verzije za dorucak (npr pirov griz s kockicom tamne cokolade) pa cu i njoj tako nesto raditi kada dodje vrijeme za to.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Akane hvala ti, bilo je tesko, ali evo samo da jos taj nalaz genetike dodje uredan i onda smo na konju.
Malena mi se danas krenula okretati s ledja na prsa, napravila je to jedno 5-6 puta, krenilo je ..i najjaca je kad dodjemo do frizidera, sve magnete poskida, cila se uzbudi kad dodjemo do frizidera hahaha, to joj je najdraza igra da hvata magnete...jos da zna koliko se cokolade krije unutra i koliko je ukusno bila bi jos uzbudjenija haha🥰
👩🏻28❤🧔🏻32
Akane to za vrat, imate tortikolis ili? Meni isto malena blago drzi nakoso, ali za to ne radimo vjezbe jer nije strasno...rekla je doktorica samo da igracke stavljam vise s te strane...ali nekako mi se cini da ide malo na gore pa cu bas pitati fizioterapeutkinju neke vjezbice za to
👩🏻28❤🧔🏻32
Sortiraj odgovore
Najstariji