Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    21. Kolovoz 2023. 12:59

Mašemo mamicama i bebama, nadam se da ste svi dobro 😘😘 
    Svaki dan pogledam forum, šteta sto nismo aktivne kao prije! 
    Uživajte :)

Rose.
    21. Kolovoz 2023. 16:08

Marija_94

I mi masemo 🥰🥰🥰
    Da steta, fali mi ono pisanje svaki dan..

Marija kako si ti? Kako je curica? Jel izdržavate vrućine? Još uvijek samo dojis? Jel počela spavati dobro po noći? 

Rose.
    21. Kolovoz 2023. 17:21

Marija_94

Rose.

Marija_94

I mi masemo 🥰🥰🥰

Marija kako si ti? Kako je curica? Jel izdržavate vrućine? Još uvijek samo dojis? Jel počela spavati dobro po noći?

Dobro smo, hladimo se ventilatorom. Jos uvijek samo dojim, ovaj tjedan cemo na cijepljenje pa cu pitati kad preporucuje da bi mogli poceti s nadohranom. Evo ovu noc je spavala u komadu od 8 do 4, tak da sam zadovoljna, a po danu smo krenuli sa samouspavljivanjem i dobro nam ide, koji put zaspi za sat vremena, ali nema placa.
    Kako ste vi?

Ajde super, bravo za dojenje i za ovaj dugi period spavanja. Rijetko čujem da dojene bebice toliko “odvale” noćni san bez buđenja, msl barem moji nikad nisu 😄😄 tako da svaka čast! 
    Vidiš pametno si krenula sa tim, jako je teško poslije zaspati bez cike. 👍🏻👍🏻 
    Mi smo super, ad plus dohrana, papao je već dosta toga i za sad sve voli, na spavanac ide ugl između 8 i 9 i pol (kako koji dan) 
    Preko dana ima 2-3 spavanca. I dalje je mirna beba, ne zahtjevna. (Za sad 🤣)  Zubić još nemamo ni jedan iako sam bila uvjerena nedavno da će izaći, ali za sada još ništa. Uzeli smo casmatino podlogu, ne smijem ga ostavljati na kaucu jer se počeo okretati na sve strane pa ga često stavim na nju. ( super je, moja preporuka) 
    Ugl preko dana je ili na njoj, ležaljci, kindacu ili kolicima. Kako je veći, sve je zanimljiviji, za divno čudo klincima nije dosadio JOŠ, pa ga dosta zabavljaju dok mama radi po kuci🤣

Rose.
    21. Kolovoz 2023. 18:46

Marija_94

Rose.

Marija_94

Rose.

Marija_94

I mi masemo 🥰🥰🥰

Dobro smo, hladimo se ventilatorom. Jos uvijek samo dojim, ovaj tjedan cemo na cijepljenje pa cu pitati kad preporucuje da bi mogli poceti s nadohranom. Evo ovu noc je spavala u komadu od 8 do 4, tak da sam zadovoljna, a po danu smo krenuli sa samouspavljivanjem i dobro nam ide, koji put zaspi za sat vremena, ali nema placa.
    Kako ste vi?

Ajde super, bravo za dojenje i za ovaj dugi period spavanja. Rijetko čujem da dojene bebice toliko “odvale” noćni san bez buđenja, msl barem moji nikad nisu 😄😄 tako da svaka čast!
    Vidiš pametno si krenula sa tim, jako je teško poslije zaspati bez cike. 👍🏻👍🏻
    Mi smo super, ad plus dohrana, papao je već dosta toga i za sad sve voli, na spavanac ide ugl između 8 i 9 i pol (kako koji dan)
    Preko dana ima 2-3 spavanca. I dalje je mirna beba, ne zahtjevna. (Za sad 🤣) Zubić još nemamo ni jedan iako sam bila uvjerena nedavno da će izaći, ali za sada još ništa. Uzeli smo casmatino podlogu, ne smijem ga ostavljati na kaucu jer se počeo okretati na sve strane pa ga često stavim na nju. ( super je, moja preporuka)
    Ugl preko dana je ili na njoj, ležaljci, kindacu ili kolicima. Kako je veći, sve je zanimljiviji, za divno čudo klincima nije dosadio JOŠ, pa ga dosta zabavljaju dok mama radi po kuci🤣

Skuzim ako se i probudi oko 1 da nije gladna jer kad joj dam dudu odmah zaspi.
    Super da lijepo papa i da mu nista ne smeta, a zubic stigne svaki cas izbiti hehe. Koliko imaju godina starija djeca? 🙂

Cura 5 i pol, decko 4. 😄

• DaMa_21
    21. Kolovoz 2023. 22:14

Bok cure, nisam se dugo javljala ali vas pratim koliko stignem.
    Nas dve smo super, trenutno uzivamo na moru 😊 Ona se obozava kupati i bas gusta 😍
    Regresija nam je malo poremetila ritam spavanja, imace je spavala 7-9h u komadu, a iskljucivo je dojena. Od kad se rodila je spavala po 6h, a kasnije je produljila na 7-9 💪
    Jos uvijek ju samo dojim, s dohranom cemo krenuti sa 6mj, ne zuri mi se za sad, pogotovo jer super napreduje.
    Na sistematskom s 4mj je imala 7.400g i 67cm i bas je jako narasla.

Nadam se da i vi uzivate u ljetu i odmarate kao i mi 🥰

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• regica123
    22. Kolovoz 2023. 01:51

Mi smo obavili jos jedan uzv mozga i pregled neuropedijatra, sve je srecom u redu. Fizijatrica nas je najvise uputila zbog njenih 'kocenja' ruku i nogu i sto vristi neumorno kad se rade vjezbe, posebno s lijevom stranom tijela. Neuropedijatrica je dapace jako zadovoljna s njom, kaze da je za svoju korigiranu dob izuzetno napredna i da vise odgovara nekorigiranoj dobi, jedino sta se jos ne okrece, ali to sto izuzetno spretno hvata igracke objema rukama u centru i dok je na trbuhu zna prebacivari tezinu s jedne na drugu ruku i koristiti ruke te na trbuhu hvatati igracke i na trbuhu i dok se nosi kaze da je napredno za njenu dob pa sam bila jaaako sretna. Posebno je pohvalila njen kontakt i izrazavanje emocija. Jedino je rekla da je jako kasni s tom opustenoscu, da je jako ukocena, tj da ima bas izrazen hipertonus i da ako ne bude islo s ovim tipom vjezba da cemo morat s nekim toplim kupkama, ljuljanjem itd... Njeno misljenje je da imamo izuzetno zahtjevno dijete sto se tice naravi i da ona nama tu ne moze pomoc osim rec da moramo bit tvrdoglaviji od nje. Po njoj beba s nama vec sad manipulira (vristi kad je spustimo i radimo vjezbe, smije se dok je nosimo, guguce kad pricamo)... Kaze da koliko god to bilo grozno, da je dobro i izuzetno sto dijete vec ovako rano pokazuje emocije tako izrazeno - ljutnju, srecu, zadovoljstvo, strah... Ispada da je to vristanje posljedica toga sta se njoj jednostavno vjezbe ne rade i vristanjem je shvatila da cemo je nosit i zato je sve gora i gora.... i danas sam ignorirala plac i vristanje i radila vjezbe, rastezala ukocenu nogu i prestala je za 15tak min (i imala je onu tuznu facu s usnama put dole sta nije dobila sta je tila - da je se nosi, a za 5min kad smo prestali s vjezbama se smijala). Ugl, unatoc tome sta imam malu ljuticu (kako su je nazvali cak i doktori kad smo lezali u bolnici), najbitnije da je sve ok, a cuti da je beba koja je nedonosce napredna je meni tolika sreca da vam ne mogu opisati, posebno jer me doktor prije poroda upozorio da ako i bude sve ok da ce vjerojatno motoricki kasniti s obizorm na okolnosti koje je imala u trbuhu, a evo malena je za sada mali prgavi zmaj 🥰

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Rose.
    22. Kolovoz 2023. 08:44

Marija, trudnoća kao trudnoća nije bila nešto zahtjevna, malo
    blaža nego prva sa simptomima, i nekako sam do zadnjeg dana
    bila poletna, vjerojatno jer nisam stajala, starija se tek učila
    hodati. porod dosta kraći, ali bolniji nego prvi. 
     a ostalo.. bez obzira sto je manji bio grozan spavač, curica je bila opcenito relativno dobra. Taman sam ju prestala dojiti u trudnoći, pa je počela i bolje spavati noć. Spasila me klokanica za mlađeg, jer ni jedno ni drugo nisu volili kolica, tako da njega u klokanicu, a slobodne ruke za nju. I da, sad vidim da u 2.djetetu nisam mogla uživati toliko koliko sad uživam u 3. jer ono, 2 under 2, pelenaši i ovisni skroz o tebi. Sto da ti kažem, oči su ti stalno na njima, paziš da ga ne lupi, paziš da ne sjedne na njega, da ga ne prevrne. Plus paziš pojačano i na nju jer je ono, tek prohodala pa nije toliko spretna.  A odnosi među njima, kad ih vidim danas - jedan dan cvjetaju od ljubavi, a drugi dan moram bit sudac između njih koliko se svađaju i tuku, ali ne mogu jedno bez drugog 🥹 Iako je sve na turbo; imaš osjećaj da nikad ne staješ, samo dok jednom ne skuzis kako su “odrasli” i postali samostalni u puno stvari. Onda ti bude malo žao što nisi više uživao u njima dok su maleni. Ali ono, tad si gledao da svi budu siti, zadovoljni koliko mogu biti i da preživimo svi skupa dan😁 ugl nebih mijenjala tu razliku svejedno, tako da you go girl! 😄 e da, sad mi je puno puno lakše jer su oni veći i svjesni i dosta mi i pomažu oko bebe, ali dvoje ih je pa je drugačije. Ima jako puno situacija koje znam, gdje su dvoje, a razlika je 3+ između njih, da nisu “stariji” bas oduševljeni jer su dosta vremena bili sami, i onda odjednom se pojavi ta mala uplakana beba 😂 tako da moj 👍🏻 ide za ovu manju razliku, barem između 1. i 2. Djeteta 😁

Rose.
    22. Kolovoz 2023. 08:53

DaMa_21

Bok cure, nisam se dugo javljala ali vas pratim koliko stignem.
    Nas dve smo super, trenutno uzivamo na moru 😊 Ona se obozava kupati i bas gusta 😍
    Regresija nam je malo poremetila ritam spavanja, imace je spavala 7-9h u komadu, a iskljucivo je dojena. Od kad se rodila je spavala po 6h, a kasnije je produljila na 7-9 💪
    Jos uvijek ju samo dojim, s dohranom cemo krenuti sa 6mj, ne zuri mi se za sad, pogotovo jer super napreduje.
    Na sistematskom s 4mj je imala 7.400g i 67cm i bas je jako narasla.

Nadam se da i vi uzivate u ljetu i odmarate kao i mi 🥰

super da ste se javile! Lijepo je pročitati da ste dobro i da sve ide kako treba, bravo 🫶🏻 
    Pratimo se u kilaži, moj je dugonja, al tvoja je još veći dugonja onda 😄 
    I da bravo za dojenje, jel uspjevas preko dana imati neki ritam ili dojis na zahtjev? 

Mi živimo na moru, ali je vrijeme bas neko ekstremno. Prevruće a burovito. Tako da se uopće ne kupamo zadnjih 2 tjedna. 😳

Rose.
    22. Kolovoz 2023. 08:56

Bubamaza🐞

Haj haj,evo i mene. Skicnem cak i mahinalno cesce nego sto bi se reklo. Moj bebac je napunio 5 mj prosli tj,uveli smo tj pokusavamo uvesti dohranu vec kojih 5,6 dana. Nema varalicu,ni bocu ikakvu pa smo prilicno povezani,cesce od ocekivanog… spava i dalje istim ritmom… po noci ima 6,7h u kom,s povremenim budenjima da vidi jesam li blizu. Takoder nije zahtjevan ,dapace bas je chill beba. Casmatino nam je bff vec 2,3 mj,dosta je aktivan i usudit cu se rec "napredan". Kupamo se u moru svaki dan i spavamo pod klimom kad je ovako kao nocas. Eto malo smo se pohvalili🤣 saljemo svima pozdrave i zelimo mirnu noc 💪

Bubamazaa bravo i za vas, ove naše bebice su sve dobri spavači, bas mi je drago! 😘😘 
    kakvo je stanje sa ostalom ekipom? Jel uspjevas sve hendlati?
    Dođite nam se češće pohvaliti, baš je lijepo pročitati pozitivne stvari ❣️ 

Rose.
    22. Kolovoz 2023. 08:58

Regica Ajde to je nekako najbitnije da je sve u redu s te strane, mislim da se sad možeš opustiti. Ovo ostalo ćete riješiti vjezbicama. Super za bebicu. Mogu mislit kako si bila sretna 💕 sve će to doći na svoje! Ljutica mala 😄😄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.