![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Drago mi je vidjeti da su se i ostale mame pocele ponovno javljati na forumu!
Regice nadam se da ce testovi doci ok. Ovo sve sto si prosla je stvarno borba. Ne mogu ni zamisliti koliko je to sve tesko bilo. Ali zato je vjerojatno jos vece veselje kad ti kazu da ti je beba napredna za dob. :)
Akane mi isto imamo hemangiom i planirala sam se sada time pozabavit. Dobila sam preporuku za Zg. Znate li vec gdje cete na pregled?
S dohranom smo počeli s navršenih 5 mjeseci ali više je to da proba neki okus, ne računam to jos kao ozbiljan obrok.
Nažalost jos nosimo remencice pa ju to koci, ali valjda će biti ok na sljedećem pregledu. I da za kraj jedno pitanje malo bedasto. Kad se računa da je izašao prvi zubić? Kad ga se vidi kad se nasmije ili kad probije desni i pod prstom je oštro?
Akane to za vrat, imate tortikolis ili? Meni isto malena blago drzi nakoso, ali za to ne radimo vjezbe jer nije strasno…rekla je doktorica samo da igracke stavljam vise s te strane…ali nekako mi se cini da ide malo na gore pa cu bas pitati fizioterapeutkinju neke vjezbice za to
Je, tortikolis lijevi. I ja ga potičem na tu stranu, ali on jednostavno preferira okretat se u desno pa se stalno natežemo. Zaležao je glavicu, pa se sad i to mora ispravljat 😮💨
Ovo za hemagiom ne znam što bih rekla, guglala sam malo, to se uglavnom povrači samo do max 10g života, i uglavnom se ne treba tretirati. Međutim dr je izjavila da kako raste, moglo bi se raskrvariti. Njemu je to na sredini leđa, veličine oko 3cm. Dakle ne vidi se nešto i nije neki kozmetički problem. A sad treba li mu davati kortikosteroide u ovoj dobi ili ne, stvarno ne znam. Uputila me u Klaićevu (dr Rešić), ili u jednu privatnu polikliniku tu u Zadru gdje dolazi taj dr. Iz Klaićeve.
Pisale ste za čokolino, imamo ljubitelja u kući, ali njemu ne planiram davati. Najest će se toga već, neka se navikava na povrće prvo. Obzirom da je moj dosta velik, s 3,5mj smo na 7400g i 66cm, krenut ćemo s dohranom s 5,5mj. Tako su mi i stariji. Prvo rižine pahuljice s mojim mlijekom, a onda lagano uvoditi povrće.
Mi smo dobili preporuku za istog doktora i mislim da ćemo ići u Zagreb. Njoj je na podlaktici 2,5x2cm. Sad minimalno raste, najviše je buknuo u prvih mjesec dana. Zanima me sto ce reci. Da je na licu ili nekom problematicnom mjestu bi vec isla, ali kako je podlaktica nisam je htjela jos i s time gnjavit dok je bila jako mala.
Jesu li vase bebe prolazile kroz veliki skok oko 3,5mj? Luana sad ima toliko korigirano i bas se cudno ponasa... stalno se budi, puno jede, placljiva je jako... bas mislim da je u pitanju neki jaci skok
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Drago mi je vidjeti da su se i ostale mame pocele ponovno javljati na forumu!
Regice nadam se da ce testovi doci ok. Ovo sve sto si prosla je stvarno borba. Ne mogu ni zamisliti koliko je to sve tesko bilo. Ali zato je vjerojatno jos vece veselje kad ti kazu da ti je beba napredna za dob. :)
Akane mi isto imamo hemangiom i planirala sam se sada time pozabavit. Dobila sam preporuku za Zg. Znate li vec gdje cete na pregled?
S dohranom smo počeli s navršenih 5 mjeseci ali više je to da proba neki okus, ne računam to jos kao ozbiljan obrok.
Nažalost jos nosimo remencice pa ju to koci, ali valjda će biti ok na sljedećem pregledu. I da za kraj jedno pitanje malo bedasto. Kad se računa da je izašao prvi zubić? Kad ga se vidi kad se nasmije ili kad probije desni i pod prstom je oštro?
Mi smo uvijek računali kad probije desni i kad je oštro pod prstom 😄😄
Jedno pitanje za mame koje koriste dohranu, mi smo na novalac 1, i sad bi trebali polako krenuti na dvojku. Ped.je savjetovala da svaki dan 1 bocu povećavamo dvojke.
Na int čitam da se zna miješati 1 i 2 u istoj boci. Nisam sigurna, ali nebi mjesali nego povećavali svaki dan jednu bocu. Ima li netko iskustva?
Jedno pitanje za mame koje koriste dohranu, mi smo na novalac 1, i sad bi trebali polako krenuti na dvojku. Ped.je savjetovala da svaki dan 1 bocu povećavamo dvojke.
Na int čitam da se zna miješati 1 i 2 u istoj boci. Nisam sigurna, ali nebi mjesali nego povećavali svaki dan jednu bocu. Ima li netko iskustva?
Nemam iskustva, ali ono što sam čitala je da se ne miješa nego se uvodi postepeno, svaki dan 1 boca. Ima na fejsu grupa adaptirano mlijeko- uvođenje i prehrana. Nekako mi se čini da admini pišu sa znanjem i razumijevanjem pa eto baci oko ako stigneš. Naravno preporuke pedijatra su na prvom mjestu. Nama isto uskoro to slijedi. Vidjet ću sto moja pedijatrica kaže.
A koliko treba zubu od kad probije do kad ga se bas vidi kad se nasmije? :)
Ide li vađenje krvi iz prsta na sistematskom sa 6 mjeseci?
Jesu li vase bebe prolazile kroz veliki skok oko 3,5mj? Luana sad ima toliko korigirano i bas se cudno ponasa… stalno se budi, puno jede, placljiva je jako… bas mislim da je u pitanju neki jaci skok
Ja uopce ne kužim te skokove pa ne znam koliko sam od koristi ali nama se često budi kad joj je nosić začepljen ili kad je ekstremno vruće (prošli tjedan nismo nis spavali).
Nemam iskustva, ali ono što sam čitala je da se ne miješa nego se uvodi postepeno, svaki dan 1 boca. Ima na fejsu grupa adaptirano mlijeko- uvođenje i prehrana. Nekako mi se čini da admini pišu sa znanjem i razumijevanjem pa eto baci oko ako stigneš. Naravno preporuke pedijatra su na prvom mjestu. Nama isto uskoro to slijedi. Vidjet ću sto moja pedijatrica kaže.
A koliko treba zubu od kad probije do kad ga se bas vidi kad se nasmije? :)
Ide li vađenje krvi iz prsta na sistematskom sa 6 mjeseci?
Hvala! 😘
A joj ja se vise ne sjećam koliko treba proći da se vidi🙈 brzo vj.
Mi smo sad vadili krv, iz prstića, ali je on bio bolestan pa zbog toga. Ali znam da su stariji stalno iz prsta vadili, osim kad smo išli provjeriti hormone štitnjače, tad je bilo iz vene.
Jesu li vase bebe prolazile kroz veliki skok oko 3,5mj? Luana sad ima toliko korigirano i bas se cudno ponasa… stalno se budi, puno jede, placljiva je jako… bas mislim da je u pitanju neki jaci skok
Ja uopce ne kužim te skokove pa ne znam koliko sam od koristi ali nama se često budi kad joj je nosić začepljen ili kad je ekstremno vruće (prošli tjedan nismo nis spavali).
Nama je najveći skok bio koji smo osjetili onaj sa 6 tjedana. Par dana je trajao. Ostali skokovi su bili dan-dan i pol, ništa pretjerano. Nismo ni tu regresiju sna osjetili sto je kao s 4 mj 🤷🏼♀️
Sortiraj odgovore
Najstariji