![](/media/img/86/e3/13a49ec5e9d3091ac605.jpeg)
Cure mi danas obavile sistematski, sve napreduje kako treba, jedino je dr. rekla da ne otvara bas sakice, imala ih je stisnute jer je plakala i kad ju je stavila na trbuh, a doma normalno otvara, evo slike.. https://ibb.co/nB9MD1g
I dala nam je uputnicu za fizijatra da pogleda, bas me zanima kaj ce reci
Ma vjetujem da ce to bit sve ok. Naravno da je imala stisnute ako je bila u stresu. Rose kako ide s dohranom?
Za sada dobro, jeo je jabuku, krušku, šljivu, bananu, mrkvu, tikvicu, krumpir, rižu… ugl sad kombiniramo, kako koji dan. I dalje na jednom obroku. Danas ćemo probat s breskvom 😋
Sviđa mu se, ljuti se čim se žličica odmakne od usta 🫣
Cure mi danas obavile sistematski, sve napreduje kako treba, jedino je dr. rekla da ne otvara bas sakice, imala ih je stisnute jer je plakala i kad ju je stavila na trbuh, a doma normalno otvara, evo slike.. https://ibb.co/nB9MD1g
I dala nam je uputnicu za fizijatra da pogleda, bas me zanima kaj ce reci
Ma vjetujem da ce to bit sve ok. Naravno da je imala stisnute ako je bila u stresu. Rose kako ide s dohranom?
Nadam se 🙏🏼
Ne brini se ako ti doma lijepo otvara i sve je kako treba🫶🏻
Evo i mi masemo 🥰
Obavili smo jucer pregled fizijatra, rekla je da treba vise raditi s njom, stavljati ju na trbuh, lijepo drzi glavicu ali kaze da ju vise vuce na desno..a za sakice recimo kad joj drzim igracku i zveckam gleda ju, ali ju ne uhvati ako joj ne dam podrazaj, tako da cemo ici 2 puta tjedno na vjezbice
Super da ste bili, sad će se to s vjezbicama sve popraviti! 😘
Sto će tiče hvatanja igračkica, ni moj nije s 3 mj hvatao, tek je kasnije krenuo. Dok je od prijateljice bebač u istoj dobi već hvatao i prinosio ustima
Rose hvala ti 🥰
Ma da, sve je to individualno, neko prije neko kasnije. Meni je bitno da nije neki neuroloski problem, a hvatanje se brzo nauci.
Tako je 🫶🏻
Bok curke, ja se duuuugo nisam javljala...jer imali smo svakakvih problema koji tek sada polako dolaze na svoje. Doslovno sam smrsavila 20 kilograma od stresa i svega, imam 7-8 kg manje nego prije trudnoce.
Dakle, malena je do 3.mjeseca (korigirano 2.) imala tolike grceve da je vristala u komadu od 11 navecer do 5 ujutro, gotovo svaku vecer. Mi smk je strogo morali hraniti svako 3h jer je rodjena presitna sto je isto bio dodatan stres. Onda je pocela odbijat hranu, jela po 30ml obrok, vristati na bocicu..plakala 0-24 i zavrsili smo u bolnici. Na kraju je obradili cijelu od glave do pete i ispalo da je sve ok, ali da ima jaaaki refluks i jake grceve i da sam je silila da jede i da je sve to skupa dovelo do odbijanja hrane. Ustvari nije bas sve ok, ima jetrene enzime povisene i sada to moramo pratiti svako mjesec dana, bas opet imamo uskoro kontrolu.. Na kraju smo preko pola mjeseca bili u bolnici jer je skupila i neku bakteriju i dobila temperaturu 40..pa se skoro spustilo na pluca, hemoglobin pao na ispod 85, skoro primala krv, tj mislili su se hoce li joj ukljuciti, drama je bila, 3 ljecnika se ukljucilo. Svasta nam se izdogadjalo. Umedjuvremenu joj je dijagnosticiran i hipertonus misica i rekli su nam da je zato dodatno razdrazljiva i da zato slabo spava. U medjuvremenu su vidjeli i da ima brazdu 4 prsta na ruci sto je karakteristicno za neke geneteske i kromosomske anolamalije......kariogram je dosao uredan, ali su poslali i krv za Zagreb da se testira na rijetke sindrome jer ima i malo kose oci, a i imala je simetricni zastoj rasta.
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Tjesi me sto geneticarka misli da nije nista jer se ona smije stalno, kontakt ima odlican i sve zivo prati, izrazava emocije i slicno, a takodjer nema hopotoniju koja dolazi s time vec ima hipertoniju koja nije karakteristicna za sindrome te pa me i to tjesi....samo i dalje ne znamo zasto ima brazdu 4 prsta i to me strasno brine jer mi u obitelji koliko znam to nitko nema.... nalazi su tek krajem 11.mjeseca....
Za hipertonus smo poceli ima mjesec dana raditi vjezbice, glavicu super drzi od prvog dana (karakteristicno za hipertonus), sakice cak nisu toliko stisnute koliko budu kod hipertonusasa, palcevi su van, ali najveci problem imamo sto je lijeva strana ukocenija od desne i dosta losije koristi lijevu stranu tijela. Igracke recimo hvata desnom puno cesce nego lijevom i glavica je blago nagnuta na tu stranu...i sad imamo tu asimetriju koju moramo ispraviti, a ona je pocela protestirati i ne da raditi vjezbice... tako da smo opet naruceni na uzv mozga i kod neuropedijatra (prvi pregledi su bili uredni)..eeg smo vec odradili i uredan je.... Vec smo radili 2 puta uzv mozga i bio je uredan, nadam se da ce i ovaj biti.
Eto, tako da smo se borili s refluksom, grcevima, temperaturom 40 i bakterijom, hipertonijom, sumnjom na neke sindrome, problemima s hranjenjem....
Sada je sve skupa nekako mnogoo lakse...Malena je pocela jesti i po 180ml, odjednom! Doslovno u jedan dan...pocela hvatati igracke, spavati vecinu noci... ocito je bio neki jaci skok u razvoju. Sada joj moram izvlaciti bocicu koliko zeli jesti i jako sam sretna zbog toga.
E da, znate da smo rodjeni jako mali, 1920g, 44cm... Sada smo oko 62cm i malo preko 6kg, a korigirano imamo 3mj...tako da je malena itekako sustigla svoje vrsnjake sto je geneticarki jos jedan argument da misli da je sve ok. A i nalaz posteljice je dosao grozan i ona kaze kao i ginekolog da je to vj uzrok, ali moramo provjeriti zbog brazde i kosih ociju.
Procitala sam neke vase poruke, kako me duuugo nije bilo zbog svega previse mi je citati sve. Nadam se da ste sve dobro i da ste imale manje problema nego mi. Mi smo sada dobrk, ostaje borba jedino s hipertonusom i cekamo taj nalaz genetike...i pratimo jetrene enzime..sve to je nista s koliko smo muka se borili pred mjesec ipo, dva.... Najvaznije mi je da ona napokon ne place stalno vec se smije, stalno guguce i igra se vec s igrackama, jedva cekam da se krene okretati.
Saljem svima veliki zagrljaj!
👩🏻28❤🧔🏻32
Regica, drago mi je da si se javila. Uh, svasta ste prošli, svaka čast mama, nadam se da od sad na dalje vise nećete imati nikakvih novih problema i da će se ovo postojeće riješiti sto prije.
Ljubi bebicu i neka bude sve kako treba ♥️
Tipkaj s nama češće ako mozes. Tu smo jedna za drugu 🫶🏻
Hvala curke puno. Borila sam se i s postopordjajnom depresijom i svasta nesto, sada je sve nekako dosta lakse kad je ona pocela spavati malo vise i kad su prestali grcevi. Blago majkama koje imaju bebe bez grceva, to je stvarno grozno...gledari dijete kako place 6sati u komadu svaki dan i ne moci nista...a i kad dijete nece da jede je jakoo stresno.
Ovo sada je odlicno..kada beba jede, spava, guguce.... odmah sam i ja bolje!
Nadam se da ce nalaz genetike doci uredan..... ali da, dugo se ceka jer je to jako skupa pretraga. Cak mi je pedijatrica bila sumnjala na Down zbog te brazde i kosih ociju gdje sam problijedila, ali je kariogram dosao uredan. Meni dragi ima malo kose oci tako da oci mislim da su od njega, ali brazdu iskreno ne znam... moja mama ima malo cudnu tu crtu na ruci, ali nije skroz ravna kao sto je kod Luane. Svakako se pokusavam ne zamarati..ima sindroma koji imaju i normalni iq, ima sindroma koje ljudi imaju pa nikad ni ne otkriju koliko su blagi simptomi...cak i da ima tako nesto sitno, nema veze, moja je..iskreno samo bih voljela da ima normalan iq da moze imati normalan zivot, a za sve ostalo se uvijek mozemo pobrinuti. Srecom ona stvarno taj kontakt ima odlican, danas je prvi put i pustila zvuk dok se smijala, bas ono ko bebica od godinu dana kad se smije, uzivala sam! Doduse danas je nesto dugo budna, od podne do 7 nije htjela spavat, samo gledala, gugutala, smijala se i htjela se nosit 😅 ali eto, takav dan.
Nadam se da ste vi dobro.
Ne znam kada krecu zubici, ali mnogo bali i puse baluncice.
👩🏻28❤🧔🏻32
Sortiraj odgovore
Najstariji