![](/media/img/a1/d5/cdf97738b765276d4598.jpeg)
Preko dana spava relativno malo rekla bih za bebu od 2,5 mjeseca. Ima uglavnom 3 napa u danu, dva kraća po 30-45 minuta i jedan duzi 2-3 sata. Ujutro je rano budan, između 6 i 7 ujutro. Stavljam ga na spavanje oko 19-20h i ako ostane duže od 20h budan ulazi u nervozu. Gladan je svakih 2-3 sata. Nekada preko dana spava u svom krevetiću, a nekada isključivo na rukama. Gdje vama spavaju preko dana?
Preko dana spava relativno malo rekla bih za bebu od 2,5 mjeseca. Ima uglavnom 3 napa u danu, dva kraća po 30-45 minuta i jedan duzi 2-3 sata. Ujutro je rano budan, između 6 i 7 ujutro. Stavljam ga na spavanje oko 19-20h i ako ostane duže od 20h budan ulazi u nervozu. Gladan je svakih 2-3 sata. Nekada preko dana spava u svom krevetiću, a nekada isključivo na rukama. Gdje vama spavaju preko dana?
Većinom u kolicima, nekad na kaucu.. u početku je stalno na kaucu Al mu sad pase da ga malo proljuljam u kolicima, lakše zaspe
Pozdrav svima! :) Vjerujem da sam na pravom mjestu za pomoć oko sljedećeg…
zna li koja od vas možda u kojoj ustanovi bi mogla obaviti sljedeće pretrage a da ne šetam po više njih? Iz Petrove su mi javili da se kod njih mogu obaviti samo testovi senzibilizacije pa ne znam jel moguće negdje obaviti sve zajedno?
hvala <3
KKS
DKS
CRP
PREGLEDNI URIN
UK ATB.
GUK NATAŠTE
TSH
UREA
KREATININ
HEPATOGRAM
TESTOVI SENZIBILIZACIJE
36god, AMH 5.2, FSH 10-12,spermiogram 👌
5/2021 prirodna t, spontani u 7tj.
6/2022 IVF, blaga stim Menopur, 4js, 3 se oplodile, vraćen 1 trodnevni, beta 0
7/2022 blaga stimulacija Menopur, 3js, sve oplođene vraćen 1 trodnevni, beta 0
9/2022 blaga stim. Menopur, 1 js, vraćen trodnevni beta 0
12/2022-Clomid+Menopur 75, 1js, vraćen 1 trodnevni, beta 0
4/2023- Elonva, Menopur-4js, 27.04. vraćena 2 trodnevna embrija, 13dpt beta 456
15dpt beta 1296,19dpt 4662
Evo i mene, bila sam se malo izgubila zaljubljenih ociju uperenih u svoje čedo ovih dana i laganog straha i nesigurnosti što me sve čeka, ali sad smo se lagano već ufurali pa se javljam. Prije svega, AnaVi čestitam ti od srca, da vam svaki dan bude divan i da uživate u nježnostima što više 🥰 vidim da si i ti malo odlutala, pretpostavljam da si se ful posvetila bebici, pa javi kad uspiješ kako ste sad.
Akane, umrla sam od smijeha na tvoj odgovor useru vezano uz šećernu vodicu 🤣 nadam se da je i kod tebe stabilnija situacija oko radova i sa djecom. Mi se još uvijek nismo uselili, ali mi je sad to tako palo u drugi plan da to ne mogu uopće opisati, valjda mi treba još malo vremena da mi ovi zaljubljeni hormoni ne popuste.
Rose, mi smo jučer imali isti slucaj sa izbacivanje cijelog obroka u šusu, baš sam nakon toga bila sva na prstima oko njega ali nije se vise srećom ponovilo. Nadam se da vise ni ne bude bas često.
Takoder, nadam se da su se i sve ostale curke sa svojim bebama uhodale i da sve ide svojim tokom. 🥰
💙 5/2023
Evo i mene, bila sam se malo izgubila zaljubljenih ociju uperenih u svoje čedo ovih dana i laganog straha i nesigurnosti što me sve čeka, ali sad smo se lagano već ufurali pa se javljam. Prije svega, AnaVi čestitam ti od srca, da vam svaki dan bude divan i da uživate u nježnostima što više 🥰 vidim da si i ti malo odlutala, pretpostavljam da si se ful posvetila bebici, pa javi kad uspiješ kako ste sad.
Akane, umrla sam od smijeha na tvoj odgovor useru vezano uz šećernu vodicu 🤣 nadam se da je i kod tebe stabilnija situacija oko radova i sa djecom. Mi se još uvijek nismo uselili, ali mi je sad to tako palo u drugi plan da to ne mogu uopće opisati, valjda mi treba još malo vremena da mi ovi zaljubljeni hormoni ne popuste.
Rose, mi smo jučer imali isti slucaj sa izbacivanje cijelog obroka u šusu, baš sam nakon toga bila sva na prstima oko njega ali nije se vise srećom ponovilo. Nadam se da vise ni ne bude bas često.
Takoder, nadam se da su se i sve ostale curke sa svojim bebama uhodale i da sve ide svojim tokom. 🥰
Drago mi je da si ponovo tu, i da ste super ti i bebica 🥰🥰
Heej! Evo i mene.
Nikako uhvatit vrijeme da se javim.
Mi smo se evo lagano privikli na novog člana obitelji.
Prve dvije noći su bile neprospavane. No sad smo ok. Tu i tamo se dogodi da ne može zaspati poslije obroka, ali nekako izdržimo.
Dojenje još uspostavljamo. Tj. sikimo i onda mu još ponudim AD. Nekad popije, nekad ne, ili vrlo malo cca 30ml.
Vagala ga patronažna na nepunih tjedan dana od otpusta pa je imao 10g manje pa mi je rekla da pojačamo obroke.
Tamo 4ti dan od poroda mi je bila panika hoću li uspjeti mastitis izbjeći. Mlijeko naglo došlo a malac nije htio baš sisati. Nekako sam s ručnom izdajalicom spasila situaciju. Masaže svako malo. Ali sam zaradila i ragade koje sad nikako da prođu jer on sisa sad.
U svakom slučaju uživamo sada 🥰
E sad imam pitanja dva. 😁
1. Ima li koja iskustva s prijelomom ključne kosti kod bebe?
Rekli su nam na izlazu iz bolnice da ga ne stavljam na tu stranu spavati, iako je u bolnici bio na obje. A sad vidim da mu se glavica uležala već od ležanja na istoj strani. Patronažna kaže da će se ispraviti, ali sam skeptična. A doktorica na GO.
2. Jeste li budile bebe za hranjenje svaka 2h-3h u tih prvih mjesec dana?
Anavi, ako dobiva uredno na težini ne trebaš ju buditi, ako još niste u normalnom porastu, onda ju budi, tako je barem preporuka od naše pedijatrice. 🫶🏻
Anavi, ako dobiva uredno na težini ne trebaš ju buditi, ako još niste u normalnom porastu, onda ju budi, tako je barem preporuka od naše pedijatrice. 🫶🏻
Sutra ću vidjeti pravo stanje s težinom.
Vagala ga je patronažna 4ti dan od izlaska iz bolnice i bili smo 10g u minusu. Što je zapravo očekivano jer je u bolnici bio na AD a kod kuće smo kombinirali dojenje i AD.
Baš mi ga bude žao buditi toliko često. I još je težak za razbuđivanje... kad se dogodi da malo mu pridružim spavanje probudi se sam za klopu.
Sutra ću vidjeti pravo stanje s težinom.
Vagala ga je patronažna 4ti dan od izlaska iz bolnice i bili smo 10g u minusu. Što je zapravo očekivano jer je u bolnici bio na AD a kod kuće smo kombinirali dojenje i AD.
Baš mi ga bude žao buditi toliko često. I još je težak za razbuđivanje… kad se dogodi da malo mu pridružim spavanje probudi se sam za klopu.
Najbolje tako da, vjerujem da je povratio težinu i da uredno dobiva sad dalje 🥰 javi stanje, uživajte ♥️
AnaVi90 na 1. pitanje nazalost nemam odg. A za 2. ja je nisam budila, na pocetku bi spavala nekih sat, sat i pol u komadu, cula bi ju vec kad bi se pocela komešati pa bi ju presvukla i nahranila. Sad s mjesec dana prvo nocno spavanje zna u komadu 3 i pol sata, pred jutro malo krace.
Rose rekla si da javim za tiba kapi, mislim da pomazu, dva dana mi je bila bez grceva, jucer su ju malo primili, ali to bude tako oko 8 navecer, place i grci se, ali kad je nosim se malo smiri.
Super da pomažu🤞🏻 samo neka prođe sto prije😘😘
Sortiraj odgovore
Najstariji