Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    23. Svibanj 2023. 15:44

Marija_94

Rose.

Curke, moj je zadnja dva dana počeo dosta bljuckati nakon boce, onako par puta podrigne i onda pljus dosta toga van. Presvlačimo se nekoliko puta u danu. Od početka mu kombiniram dojenje i novalac obični, većinom je u zadnje vrijeme na boci, a dojenje tu i tamo, ugl večer i jutro i nekad samo tokom dana. I dalje smo na sisacu br 1 i koristimo anticolic avent. Savjeti, iskustva?

Zao mi je nemam neki savjet, moja je jedanput bljucnula dosta, ali zato jer sam joj malo vise dohrane slozila kao u uputama 🤷🏼‍♀️ inace iskljucivo dojim, a dohranu joj dam tu i tamo kad je jako nervozna pa nece sisu prihvatiti.

Hvala ti svejedno. Evo danas nije uopće bljuckao, tako da dobro je 😄😄
    Cure uživajte u lipim danima sada, mi smo stalno u šetnji, samo neka nastavi ovako grijati. 
    Preporuka za šeširiće za bebe? U tankoj kapici se uznoji, ima jako puno kose, pa sad neznam dal ni mu trebala stavljati trakicu samo na uši dok je u kolicima ili kako vi?

Akane
    24. Svibanj 2023. 08:27

Rose, dobro da vam je prestalo. Neke bebe su sklonije tom bljucanju. Moj samo štuca nakon boce. Htjela mu izbaciti bocu skroz, ali sad nam se nadovezao skokić, pa dečko traži više. Uz dojenje popije još 2-3 obroka od 60ml. 
    Kile, 10 otišlo na porodu, a dalje ćemo vidjet, još je rano. Nadam se da ću uspjet skinut sve 🤞🤞🤞
    Mi smo vani isto samo s laganom kapicom. Dobro je kad su te kape i šeširići malo širi da glava ima mjesta za disat, inače se odmah oznoje. Možda da mu samo malo komotniji šeširić staviš... 

Rose.
    24. Svibanj 2023. 09:03

Akane

Rose, dobro da vam je prestalo. Neke bebe su sklonije tom bljucanju. Moj samo štuca nakon boce. Htjela mu izbaciti bocu skroz, ali sad nam se nadovezao skokić, pa dečko traži više. Uz dojenje popije još 2-3 obroka od 60ml.
    Kile, 10 otišlo na porodu, a dalje ćemo vidjet, još je rano. Nadam se da ću uspjet skinut sve 🤞🤞🤞
    Mi smo vani isto samo s laganom kapicom. Dobro je kad su te kape i šeširići malo širi da glava ima mjesta za disat, inače se odmah oznoje. Možda da mu samo malo komotniji šeširić staviš…

A znam da, ne sjećam se da su prvo dvoje imali problema s tim, zato sam pitala,  al dobro je sve :) 
    Jel ti “cokce” na boci puno? Mi cokcemo od prvog dana, promjenila tri bočice, uvijek isto, sad sam navikla vec, sva sreca pa izbaci taj višak zraka van nakon. 
    Jel vam dugo traje skokic? Neka prođe sto prije 🙏🏼 
    Kile- s troje njih sumnjam da nećeš 😄
    Vidit ću i za šeširić, narucila neki onako ima za uši i veze se, ali je bas za more nekako, iza ima onako produženo za ramena za zaštitu. Pa idem u dalju potragu, jer kod nas u gradu nema ništa za bebe. Koma 😅

• Vitae
    24. Svibanj 2023. 11:00

Rose, Studentica, kako vam bebe provode budno vrijeme po danu? Koliki su joj ww? Vidim da su i vaše bebice slično stare

Rose.
    24. Svibanj 2023. 11:44

Vitae

Rose, Studentica, kako vam bebe provode budno vrijeme po danu? Koliki su joj ww? Vidim da su i vaše bebice slično stare

Kako koji dan, još nemamo neki ritam spavanja bas. Nekad bude pola dana budan, nekad većinu dana prespava. Kad izuzmem skokove u razvoju, uglavnom je na kaucu ili kolicima, malo se mazimo, pricamo, stariji ga zabavljaju, malo u ležaljci s onim lukom pa je u zadnje vrijeme počeo pratiti te igračkice (iako nije bas nesto odusevljen pretjerano kad je unutra, brzo mu “progori) voli kolica i vožnju, tummy time bas i ne voli, ali pokušavamo svaki dan malo radi vrata i glavice, malo se i nosimo, ali ga zbilja “ne navikavam na ruke”, znam neki će rec da se ne može beba naviknuti, ali prošla sam s prvih dvoje to, pa iz mog iskustva vidim da ipak može, sto se tiče nekog rasporeda hranjenja, ni to bas nemamo. Nekad je gladan nakon sat nekad spava pa se probudi nakon 3-4 sata, pa tu nemam neki savjet. 
    Jel vaše bebice imaju neki red spavanja, hranjenja? 

Rose.
    24. Svibanj 2023. 11:45

Marija_94

Regice kako ste ti i curica? 🥰 Ako stignes se javi da znamo da je sve okej. 🩷

I mene zanima. Nadam se da ste dobro 🫶🏻

Akane
    24. Svibanj 2023. 14:27

Marija_94

I Lalee da se javi, bilo bi mi drago. 🤗
    Rose ja sam uzela tommee tippee bocu, jer je kao najsličnija dojci, a i izdajalicu imam njihovu. Moj dobro uhvati i nema coktanja. Coktanje je obično povezano s nepravilnim položajem, pa ne znam sad kako točno kod vas, jedino da mu probaš malo prilagodit položaj dude u ustima, ili malo dublje stavit dudu u usta, ili nagib... 
    Za skok nisam sigurna jel je, čini mi se da je, jer je stalno gladan i stalno na cici, al po drugoj strani, je mala liječnina i umjesto da se najede kako spada, stalno brljavi, pa bi malo pojeo, pa drijemao, i tako smo u biti cijeeeli dan na cici 😅 a kad zadrijema ne možeš ga samo tako natjerat da se razbudi i pojede do kraja. Znam ga ići premotati i malo umiti vodom 😅 Ako koja ima još kakav savjet, slušam 😄

Rose.
    24. Svibanj 2023. 16:58

Akane

Marija_94

I Lalee da se javi, bilo bi mi drago. 🤗
    Rose ja sam uzela tommee tippee bocu, jer je kao najsličnija dojci, a i izdajalicu imam njihovu. Moj dobro uhvati i nema coktanja. Coktanje je obično povezano s nepravilnim položajem, pa ne znam sad kako točno kod vas, jedino da mu probaš malo prilagodit položaj dude u ustima, ili malo dublje stavit dudu u usta, ili nagib…
    Za skok nisam sigurna jel je, čini mi se da je, jer je stalno gladan i stalno na cici, al po drugoj strani, je mala liječnina i umjesto da se najede kako spada, stalno brljavi, pa bi malo pojeo, pa drijemao, i tako smo u biti cijeeeli dan na cici 😅 a kad zadrijema ne možeš ga samo tako natjerat da se razbudi i pojede do kraja. Znam ga ići premotati i malo umiti vodom 😅 Ako koja ima još kakav savjet, slušam 😄

Već sam čula preporuku za tommee bočicu, ma sve sam probala i gurnuti vise i manje, i sisac mjenjati i svasta nešto, uvijek isto😅 al nekako kako sam vidila da njemu ne smeta, normalno podrigne nisam dalje išla istraživati niti isprobavati druge bočice, osim tih par. Nego me bas zanimalo jel ima koja takav slučaj.

Tvoj bebač ima tek dva tjedna, brzo će se i to izregulirati kod vas, ja sam se prvih mjesec i pol samo izdajala bas zbog toga, mislim da sam već pričala, brzo bi se umorio na cici pa bi zaspao i onda se budio, i tako u krug, a ovako bi pojeo dozu izdojenog i duze vrijeme bio sit. Ubiti sam se izdajala neposredno prije svakog podoja dok nije bio malo čvršći da normalno može pojesti obrok na cici koliko mu je potreban. 

Rose.
    24. Svibanj 2023. 16:59

Marija_94

Rose.

Vitae

Kako koji dan, još nemamo neki ritam spavanja bas. Nekad bude pola dana budan, nekad većinu dana prespava. Kad izuzmem skokove u razvoju, uglavnom je na kaucu ili kolicima, malo se mazimo, pricamo, stariji ga zabavljaju, malo u ležaljci s onim lukom pa je u zadnje vrijeme počeo pratiti te igračkice (iako nije bas nesto odusevljen pretjerano kad je unutra, brzo mu “progori) voli kolica i vožnju, tummy time bas i ne voli, ali pokušavamo svaki dan malo radi vrata i glavice, malo se i nosimo, ali ga zbilja “ne navikavam na ruke”, znam neki će rec da se ne može beba naviknuti, ali prošla sam s prvih dvoje to, pa iz mog iskustva vidim da ipak može, sto se tiče nekog rasporeda hranjenja, ni to bas nemamo. Nekad je gladan nakon sat nekad spava pa se probudi nakon 3-4 sata, pa tu nemam neki savjet.

Tocno tako je i moja, nema neki red, isto jede koji put nakon sat vremena, koji put nakon 3 sata, ovisi koliko spava. Preko dana smo isto u boravku, a sad smo u kuhinji i ona u kolicima jer muz radi od doma, a ured ima u boravku 🙈 ali dobro do 3 radi pa se prebacimo tamo. I da narucila sam tiba kapi protiv grceva pa me bas zanima dal ce pomoci.

Bas javi kad ti stignu dal ce pomoći. Kakvo je sad stanje s grčevima? Jel ima bas klasične grčeve ili se samo napinje? 

Rose.
    25. Svibanj 2023. 23:27

Marija_94

Rose.

Marija_94

Rose.

Vitae

Tocno tako je i moja, nema neki red, isto jede koji put nakon sat vremena, koji put nakon 3 sata, ovisi koliko spava. Preko dana smo isto u boravku, a sad smo u kuhinji i ona u kolicima jer muz radi od doma, a ured ima u boravku 🙈 ali dobro do 3 radi pa se prebacimo tamo. I da narucila sam tiba kapi protiv grceva pa me bas zanima dal ce pomoci.

Bas javi kad ti stignu dal ce pomoći. Kakvo je sad stanje s grčevima? Jel ima bas klasične grčeve ili se samo napinje?

Hocu, rekla mi je patronazna da sa tiba kapima su vecini skroz nestali grcevi pa me bas zanima dal ce i kod nas biti tako. Vecinom se samo napinje, a zna se i plakati ali ne konstantno. Evo jucer i danas dosta prdi pa se nadam da ce joj i to malo olaksati.

🤞🏻🤞🏻🫶🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.