Dok se naravno ne zaposlim kad prode odredeni period jer planiram biti s bebicom bar godinu dana.
Čuj mene, troje djece.. Dodala si još jedno dijete.Mislila sam dvoje i treće na putu. No kako bilo.. Baš me zanima kakva ću ja onda prava imati kao nezaposlena osoba koja nije na burzi, ne misli biti na burzi jer koja svrha te iste burze ako trenutno i u sljedeće bar 2 godine vjerojatno neću aktivno tražiti posao. A zna se šta rade ako nisi aktivan u traženju posla, izbace te sa te iste burze. Mislim da stvarno nije uredu da se tako ukida osnovno zdravstveno nekome tko cijeli život živi u Hr. Očito da je kriza i to velika pa gledaju gdje bi sve i na kome uštedjeli.
Inače, ako stvarno nećeš imati pravo (a ja to ne tvrdi, jer uvijek ima iznimka) , i da su ti to sad ukinuli prije porodiljnog nebi imala ni na njega pravo.
Jer porodiljni i isplata su vezani uz osnovno zdravstveno osiguranje.
To za porodiljni i tu isplatu znam.. Oba puta sam ga dobila na temelju osnovnog zdravstvenog, to je bio jedini uvjet za mene kao nezaposlenu osobu. Nikakva burza. A eto vidjet ćemo.. I ovako sad dosta gubim, em nemam pravo na ništa od općine, niti grada niti županije.. Pošto sam se odjavila sa stare adrese na kojoj sam bila cijeli život, a na ovoj zagrebačkoj nisam dovoljno dugo, a mora se biti bar 5 godina u komadu da imaš pravo na onu veću svotu.. Ovako ako mi u međuvremenu ne ukinu i to osnovno zdravstveno, dobijem onih 2328kn jednokratno za opremu i mjesečno sljedećih koliko.. 3 godine?
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Čuj mene, troje djece.. Dodala si još jedno dijete.Mislila sam dvoje i treće na putu. No kako bilo.. Baš me zanima kakva ću ja onda prava imati kao nezaposlena osoba koja nije na burzi, ne misli biti na burzi jer koja svrha te iste burze ako trenutno i u sljedeće bar 2 godine vjerojatno neću aktivno tražiti posao. A zna se šta rade ako nisi aktivan u traženju posla, izbace te sa te iste burze. Mislim da stvarno nije uredu da se tako ukida osnovno zdravstveno nekome tko cijeli život živi u Hr. Očito da je kriza i to velika pa gledaju gdje bi sve i na kome uštedjeli.
Inače, ako stvarno nećeš imati pravo (a ja to ne tvrdi, jer uvijek ima iznimka) , i da su ti to sad ukinuli prije porodiljnog nebi imala ni na njega pravo.
Jer porodiljni i isplata su vezani uz osnovno zdravstveno osiguranje.
To za porodiljni i tu isplatu znam.. Oba puta sam ga dobila na temelju osnovnog zdravstvenog, to je bio jedini uvjet za mene kao nezaposlenu osobu. Nikakva burza. A eto vidjet ćemo.. I ovako sad dosta gubim, em nemam pravo na ništa od općine, niti grada niti županije.. Pošto sam se odjavila sa stare adrese na kojoj sam bila cijeli život, a na ovoj zagrebačkoj nisam dovoljno dugo, a mora se biti bar 5 godina u komadu da imaš pravo na onu veću svotu.. Ovako ako mi u međuvremenu ne ukinu i to osnovno zdravstveno, dobijem onih 2328kn jednokratno za opremu i mjesečno sljedećih koliko.. 3 godine?
Tako je, 3 godine onaj minimalac 2600 ili tako nekako...
Ta cifra je ista...
https://ibb.co/P4v045z
https://ibb.co/8cHLWbL
https://ibb.co/L0bYDn4
Evo, ja polako pakiram torbu. Jos moram neke sitnice ubacit sa popisa.
Za radaonu(spavacica, mali rucnik, mali paket vlaznih maramica, papuce, bocica vode, labelo, zdravstvena, dokumenti, papiri)
Evo, ja polako pakiram torbu. Jos moram neke sitnice ubacit sa popisa.
Joj sad mi je srce stalo. Pa zar smo već tako blizu. Ja još nemam spavaćice , niti išta za bolnicu. 😱😱😱😱😱 Ja za zdravstveno izdvajam 2.500 kn mjesečno a muž još više. Jbga, tko me pita. Ali sam mislila možda uzeti neplaćeno do 3 godine malog, pa mislim da ću onda morati sama plaćati. Ok, ako je "samo" 650kn!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Omerta,kad se raspitas javi jer sam ja u istoj sutuaciji i nista mi nije jasno.
Ne radim, nisam na burzi, osigurana sam na temelju nezaposlenosti jer svaki gradanin RH ima pravo na besplatno zdravstveno, a placam samo 70kn dopunsko .
Mozda da se osiguramo preko muzeva?
E pa to, identično.. Ja plaćam sad drugu godinu Wiener dopunsko, odjednom 513kn pa ne moram razmišljati o uplati svaki mj. Ispadne poprilično jeftino, 40ak kn/mj. Ne znam da li se ja uopće mogu preko svog. 🤷♀️ Vidjet ćemo..
E ovo su već bolje teme ❤️
I meni muž neki dan u dm-u obavio šoping za mene ...sad samo trebam razvrstati u torbu....i nek čeka...
A drugi mjesec ćemo sve za bebu...ono što još fali i to je to!
Spisak nam se više manje preklapa...
Evo našla sam omraženi članak: https://www.novilist.hr/novosti/hrvatska/hzzo-cisti-evidenciju-besplatno-osiguranje-moglo-bi-izgubiti-300-000-ljudi-radi-se-mahom-o-iseljenicima/
Ja se nisam javila na burzu od 5.mj, još me nisu izbacili 😅 a prijavila sam se prvi put u životu sad nakon tog porodiljnog kad sam dala otkaz, ali isključivo da imam onu naknadu jer sam se na poslu uspjela dogovoriti da mi naprave aneks ugovora pa da ispadne da mi je istekao, a ne da sam ja dala otkaz kak i je jer onda nemam pravo na naknadu. Nikad me u životu nitko nije ni kontaktirao za posao bilo kakav, ta moja kvazi savjetnica samo napiše ok na mail i to je to, tako da mi je općenito to s hzz glupost. Nebitno je što se ja ne bi zaposlila u nekom trenu, ali je poanta da oni kao jebu ljude da se javljaju svaki mjesec tim svojim savjetnicima a ovi ne znam u svezi čega su me savjetovali..da ne govorim da mi žena nije znala upisati zvanje u komp, okrenula meni da odaberem jer ne zna čemu je to najsličnije, nema kao sva zvanja 😅
Ako me i izbace osigurat ću se preko muža i dobro.
Plaćam dopunsko svaki mjesec, a ni ne koristim ga jer sve usluge na svoju žalost obavljam privatno... Meni je to sve takva parodija od njihovih reformi, ja imam kartone u državnim ordinacijama, ti doktori dobivaju lovu na konto mene, a ja ni ne idem k njima, okej sad plaćam samo dopunsko, ali kad su mi skidali s plaće za zdravstveno onda je sve bilo to ok,jel. Šta onda ne naprave neki sistem da plaćaš koliko si na teret, a ne da ovi koji ne koriste usluge zdravstva moraju izdvajat svakako, ali eto nezaposlena žena na porodiljnom nema pravo ni na šta 🙄🙄
A zna li netko od vas nešto o novostima da ce plaće biti 100% i drugih 6 mjeseci porodiljnog? To se nešto pričalo prošle godine da bi u 2022.trebalo zaživjeti. Isto tako, da bi otac morao zakonski biti 10 dana doma kad se dijete rodi.
Sortiraj odgovore
Najstariji