Bambolina stavila sam Canesten, imam ga uvijek jer mi pomogne, nadam se da će i ovaj put. Ja sam s tim gljivicama imala problema i u prvoj trudnoći, mislim da je do moje loše prehrane, slatko i ugljikohidrati 😬
Ja se isto pripremam psihički za posjet muževima 😒 Moja svekrva govori maloj “rodila je baba”, pa koji k, kakvo je to tepanje, incestuozno, ja poludim kad to čujem, i rekla sam dragom pa je on njoj, al žena ne odustaje, ne znam jel mi to namjerno radi ili jednostavno ne kuži 🤯
Eto takve stvari meni smetaju 😂
Ja nisam jos nista nista kupila, morat cu se dat u istrazivanje polako.😂 a sto se tice obitelji i kupovanja, ne ocekujem ni od koga nista, ako netko nesto da, super, ako ne, necu se ljutit. 😁
Posvudušo to ne kužim ni ja, al baš to kak si napisala. Pa jebote da nemaš poriv evo za čarapice iz konzuma jbt koje vidiš, ne kužim. Ja kad nisam imala bebu u peti sam znala tak nekim čak i kvazi frendicama nešto kupiti jer bi se raspekmezila tj. možda uopće i nismo bile tak dobre da bi ne znam šta, ali da ti ne dođe da kupiš evo sitnicu, ne shvaćam.
Još mi ne smeta zapravo ni to koliko mi smeta što su se hvalisali i puna im usta bila prve male, a ono može ih bit sramota.
Bogu hvala pa ne ovisimo o takvima i da smo si mogli sami sve priuštiti. Uostalom, uvijek bi i radije skromnije nešto kupila ili se snašla nego od takvih očekivala 🙄 sad za drugu bebu ne pitaju ništa niti spominju, odnosi su nepostojeći s moje strane tj. između mene i njegovih, a on se čuje svakih par tjedana s mamom, pitanja ono klasika super glupa...
Sunašce83 meni je ginić rekao da pratim pokrete od cca 27-28.tjedna,ali da se ne držim slijepo onih uputa da mora biti cca 10 pokreta u sat vremena jer nisu sve bebe iste i da neke i spavaju u neko drugo vrijeme i da imaju svoj ritam. Da je bitno da pratim aktivnost, ako skužim da je duže od sat vremena mirna da pojedem nešto slatko ili legnem na bok i malo na par mjesta onak ispikam stomak, ali da se ne vodim baš tak kak svuda piše.
To mi je rekao u prvoj trudnoći i sad se tim isto vodim, prošli tjedan kad sam imala one bolove mi se učinilo da je mirnija, a i bila je jer se okrenula na zadak i jbg drugačije sam osjetila udarce tj. skoro i nisam jer je poprečno bila i to sam mu i rekla preko telefona, svakako mi je rekao da se spremim i dođem na pregled. On je inače baš smiren tip, mislim da bi taj najgoru dijagnozu tako mekano rekao da bi ti odmah bilo lakše, ali nije da ne pridaje važnost, više bi to rekla da ima socijalnu inteligenciju i puno obzira za ono što priča.
Npr, ja sam imala na početku trudnoće velik hematom, bio je i iznad i oko bebe, veći od vrećice, ono, realno nimalo dobro. On je meni to sve lijepo pokazao, objasnio položaj i samo rekao da bi on više volio da je ispod bebe i dao upute i terapiju.Doslovno ta rečenica samo. Dok sam par tjedana nakon došla na moru na kontrolu u neku privatnu polikliniku, jbt ženska mi je praktički rekla da bi bilo dobro da se vratim kući u Zg jer je to možda i za hospitalizaciju, velik je, prerastao je bebu, može ju povući, ono hrpa stvari koje ja i sama znam, ali ne vidim šta sad imam od toga da mi ona to ponavlja. Samo sam se loše osjećala taj dan🤷♀️
Dubrovčanka može li malo tvoj muž popričati s roditeljima u vezi toga svega, on im sigurno malo otvorenije može reći kako stvari stoje. Bar sad kad ste došli kod njih je prilika da vam poklone što su naumili, bar u novčanom iznosu, što bi vama puno olakšalo. A što se tiče tvog cybex jaja, čula sam da je odlično i za razliku od drugih jaja malo duže potraje bebi ☺️
Ili nek proba ko moj muž, on sve kroz zezanciju kao ali da im da do znanja. Krene nabrajati kaj su moji kupili i kako će oni ovo pa ono,pa i nadoda viška... meni bude neugodno pa se pokupim ali evo ponudili su se kupiti komodu i krevetić. Mislim oni bi inače isto vjerovatno dali novce kasnije i isto za sveee ima vremena...
Dubrovčanka ali kužim i tvog supruga da mu se neda nikoga moliti i da će naravno sam sve kupiti svom djetetu.
Posvuduša kraljice... "a ovi će znati da nisu nikad ništa,podsjetit ću ja tu i tamo" 😁🤣
💁♀️32g.- nizak amh (1,6)
💁♂️30g.-sve ok
BETAPLUS
1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
27.02.2022. 💕💕💕
Bambolina stavila sam Canesten, imam ga uvijek jer mi pomogne, nadam se da će i ovaj put. Ja sam s tim gljivicama imala problema i u prvoj trudnoći, mislim da je do moje loše prehrane, slatko i ugljikohidrati 😬
Ja se isto pripremam psihički za posjet muževima 😒 Moja svekrva govori maloj “rodila je baba”, pa koji k, kakvo je to tepanje, incestuozno, ja poludim kad to čujem, i rekla sam dragom pa je on njoj, al žena ne odustaje, ne znam jel mi to namjerno radi ili jednostavno ne kuži 🤯
Eto takve stvari meni smetaju 😂
Grrr 😖😖 meni su isto takve izjave na živce išle, dok sam trudna bila s prvom curicom stalno su bile priče baka će ovo, njoj ćemo mi ovo, ma ko da ćeš ti znati itd. Na jednom ručku koji je čak bio među prvima gdje je cijela familija njegova šira i uža bila su mi valjda sveki i šogorica imale potrebu 10 puta pred svima komentirati kako će mala jesti ovakvi juhu, kak će joj baka dati ovo pa ove kolače pa kao radit će ovo pa ono i onda meni dobaci jel tak, a ti nećeš ni znati, kod bake će se čokolino jesti naveliko.. Ja sam par komentara prešutila i onda sam samo rekla kod bake se neće ići i tamo gdje se ne poštuje odgoj mame i tate, nisam ju ni pogledala. Tada je svima bilo neugodno, osjetilo se u zraku, više nije ništa rekla.
Najgore je što znam da su ti njeni komentari bili vječna provokacija, zato mi je to valjda sve i jelo živce
Bambolina pa skroz se slažem, samo takvi ljudi imaju propuh u glavi i nula poštovanja. Mi maloj nikad nismo davali čajeve ni sokove, sad joj često iscijedim naranču il ovako nekad neki domaći sok od jabuke dam, ali ona stvarno sama traži vodu, dojena je i još uvijek će radije tražiti malo cice nego nešto drugo 🤭 ne mislim ja da je poneki slatkiš kraj svijeta i sigurno će imati vremena da se najede tih sranja u životu, ali stvarno ne vidim poantu da ja dijete od npr. 7mj hranim čokolinom ili bilo kakvom kupovnom hranom tog tipa, pa lakše mi bilo mrkvu sama skuhati nego da joj je neke kupovne kašice dajem, čemu 🤷♀️ ja svaki dan kuham i uopće mi nije bio problem i njoj nešto neslano napraviti u tom prvom periodu, davali smo joj sve ko i nama, ali bez začina i soli tamo do godine dana. Mislim da je prehrana doslovno zdrava navika iz kuće. Ja sokove uopće ne pijem, ovako ponekad, ali da imamo soka kući ne niti da ću ja sad u kafiću naručiti sok, nikad ga nisam ni ko dijete pila dok moj muž može vagon coca cole popit da mu doneseš 😅
Jednostavno meni je osobno suludo nuditi svoju malu čokoladom il keksom, a ona mene žica sirovu mrkvu kad kuhamo ručak 🙄
Damo joj mi ponekad i neki slatkiš, imamo jednog dedu u zgradi koji joj uvijek kinder jaje pokloni, on valjda nema ni djece ni unučadi pa uvijek tako klincima daje, ona sva bude sretna, ali nije da se povampiri. Sad kad ima skoro 3 mi je to puno prihvatljivije nego da dijete od godinu dana trpam slatkišima i šećerima.
Ja sam za njih kao luda mama jer svi to daju i šta će joj biti 🙄pa valjda ja određujem šta će mi dijete jesti, dok još mogu utjecati na njezine odabire ne vidim razlog da to ne radim
Baš ste se raspisale 😂
Što se tiče filozofije nemoj kupovat rano je prestali su kad sam odbrusila da ako se nešto mora dogoditi da se može dogoditi bilo kad i u 15., 25 i 35. tjednu. Sad mi je žao što nisam počela ranije kupovat jer mi je pritisak i živciraju me ove gužve.
Kod nas se opet svi nude da nešto kupe, možda čak i previše 😂 i od velikih i od malih stvari...
I mene malo živciraju već sad neki komentari moraš koristiti ovu kremu, ove pelene, ako ti ne znaš baka će ga presvuć 🤔 Uđe mi na jedno, na drugo izađe. Opet ću napravit po svom.
Mi danas navečer imamo pregled, uvijek me uhvati i neka trema i uzbuđenje.
Joj mene je već sad strah odnosa s njegovima kad mala dođe jer vidim kakvi su sa unucima...
Meni nije normalno da dijete od 3 god. provodi sate i sate na mobitelu a onda svekrva sva ponosna kako on stalno hoće biti kod njih. Ma gle stvarno,pa normalno da voli kad igra igrice cijelo vrijeme i jede slatkiše. I onda kad mi se krene žaliti a neće ništa jesti,samo mu slatko paše 🙄 Znači ja nekad ne znam da li se prave glupi ili šta... Na starije unuke se često deru jer nemaju strpljenja za njih ali baš bespotrebno i onako divljački... Suprugu sam već rekla da ako neće poštovati naš odgoj da malu sigurno neće čuvati a onda će ju viđati samo u našem prisutsvu iako živimo u istoj kući u odvojenim stanovima.
💁♀️32g.- nizak amh (1,6)
💁♂️30g.-sve ok
BETAPLUS
27.02.2022. 💕💕💕
Evo ja poslala zahtjev za fb grupu.
Ps: jutros vadila krv da vidim kakvo je stanje sa trombocitima nakon 2 tjedna i eto oni fino pali (sa 445) na 170. Evo nalaz: https://ibb.co/JcSHRW6
Jedino što sam izgleda i dalje anemična, prve tri stavke u podrumu.. Unatoč uzimanju kendurala, al popila sam tek 10 tableta pa očito treba još da to ima nekog učinka.. Nisam ga pila unazad 2-3 dana prije ove pretrage. Željezo mi je ok.. Jedino od čeg bi još mogla bit ta "anemija" je možda manjak b12 ili folne pa ću pitati dr da i to provjerim, a možda da doda još i d vit.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
https://www.facebook.com/groups/4428582623936648/?ref=share
Curke, evo stavljam face grupu.
Ako koja zeli. Necemo primat nekoga sastrane, vec sam stavila dva pitanja, napisite nadimak i termin poroda, pa se moze i Tejuskinoj tablici uaporedit da je to jedna od nas.
Kasnije grupu sakrivamo, tako da ju se ne moze ni u trazilici pronac.
Hvala ti sto si se potrudila i napravil grupu 🥰
💁♀️32g.- nizak amh (1,6)
💁♂️30g.-sve ok
BETAPLUS
27.02.2022. 💕💕💕
Sortiraj odgovore
Najstariji