Sad sam i ja pročitala tekst, ali meni je patetičan, apsolutno se slažem da je žena jako ranjiva u postpartumu, mislim da se o tome općenito jako malo priča, ali ja sam stava da žena i prije poroda zna može li očekivati takve stavove muža i svekrve npr, nema tu zavaravanja, ljudi ne postaju govna preko noći nego se samo mi zavaravamo zbog nekih drugih stvari i žene to ne žele vidjeti, misle promijenit će se brakom, kad dođe dijete, unuk itd, neće, jer se ljudi ne mijenjaju samo tako.
Svekrve koje guraju nos u sve to rade i prije rođenja djeteta, muževi koji nisu podrška ženama nisu to ni prije poroda, samo je možda situacija takva da nemaju to mogućnost pokazati.
Ja bi se složila s Lu, svašta sam prošla u životu, ne svojom voljom i željom i nema šanse da bi ja dala da me itko više zajebava, svekrva mi je govno od čovjeka, ne jer je moja svekrva nego jer je govno, tak mi se činila i odmah ali ajde, pustila sam ju da vidim svoje granice i jel mogu ja s tim, kad ih je prešla jbg lupila joj peticu i ćao. Znam da će netko reći da život nije takav da možeš samo tako, ali ja mogu i mislim da je život suviše kratak da bi se gušili u toksičnim odnosima, bili u pitanju mama, tata, sestra, svekrva, muž ili sl. Puno situacija ljudi sami sebi naprave zbog generalnog stava zatucanog društva, šta će selo reći, joj pa kak ne daš da dijete vidim, ne možeš tako itd, koliko je samo brakova i općenito odnosa uništeno zbog te floskule šta će selo reći...ništa nije vrijedno vaše sreće, ali ništa
Zene koje vodite trudnocu privatno - da li imate otvorene trudnicke kartice kod privatnika?
Arsancers ako odradim u Merkuru tečaj jel mogu rodit u Petrovoj?
Da, bez beda. Ja sam na Sv.Duhu,ma nema ti to veze. Dobiješ samo papir na kraji na kojem piše da se potvrđuje da je su te i te osobe odlušale tečaj na Merkuru u periodu od do i to je to. I znam da je puno njih rađalo okolo, a ne u Merkuru
Dubrovcanka hvala na info 🤗
Lovely jesam se nasmijala 😂 Sigurno si se dobro najela. Evo i ja nestrpljivo čekam da izgledam ko trudnica, a ne kao da sam se samo prejela 😩
Cure jeste li čule za dianatal gel koji se može aplicirati na porođaju? Navodno smanjuje trenje, te smanjuje mogucnost epiziotomije. Stavljam link: https://dianatal.hr/?fbclid=IwAR3W2CjjtFFk2kWCPNmtApilrKYil33hr5Txily3b2-g3kyMWnGX6Uucgwo.
Sad je još nekakav popust. Ima li netko iskustva s tim, je li stvarno od pomoći?
29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
Demi30 ja sam ga imala na prvom porodu, ginekolog mi je rekao da sigurno ne može odmoći, ali da nije siguran ni da baš 100% pomaže. Meni su aplicirali 3 ampule, rezali me nisu, nisam popucala, ali sam bila pred pucanje, iskreno mislim da meni osobno nije pomogao u tom smislu da je zbog njega bio takav ishod, već sam satima rađala 😂 sjećam se da je mene babica doslovno, al doslovno zalijevala parafinskim uljem, svakako dobar tim se potrudi da ne dođe do pucanja.
Sad ga više ne bi kupila za drugi porod, ali opet, mislim da ne može odmoći ako ga imaš 😁
Pozdrav cure,
ispricavam se sto se nisam odmah javila nakon pregleda... stalno neke obaveze i guzva... Imala sam pregled 8.12. i sve je super! Bebač raste i lupka me u trbuhu hehe ❤ na pregledu je pisalo da sam 20+6, tako da je valjda danas vec 21+ 4... sve se super razvija, ja nemam nikakvih tegoba niti problema... vidjeli smo ga i preko 4d jer moj privatni ginekolog to ima pa cemo sad nadalje stalno tako ga pogledat na kratko.. jos uvijek je mrsavko, uskoro ce dobiti malo masti da mu se ličeko popuni... 🥰❤❤ bila sam malo ovaj mjesec naglo dobila na kilazi jer mi se vratio apetit pa sad trebam pripazit prije nego sto napravim ogtt test.. al sve u svemu evo, kao da i nisam trudna.. bebaca osjetim.. bas ima faze kada spava i kad je budan... obicno se probudi pol sata do sat vremena nakon sto ja jedem i rano u jutro i kasno na vecer je aktivan.. na pregledu je imao 360 grama, sad je vec sigurno i veci... opcenito se super osjecam! 😊😊 sad zadnjih dana sam malo dobila upalu sinusa, al nista strasno.. spricam si fiziološku u nos i pijem cajeve.. bude to za cas proslo.. a sto se tice baby opreme, kolica i autosjedalica nam sutra stizu, jos trebamo krevetic upiknut a ove ostale sitnice cu kasnije laganini... ja to bez zurbe... imam jos 4 i pol mjeseca do poroda hehe 😅
citala sam da ste pisali o svekrvama i roditeljima i petljanjima... hvala bogu moji starci su moderni ljudi pa se u bas nista ne petljaju, zato ih moj muž i obozava i ima super odnos s njima, kao da im je sin, a i oni njega jako vole i postuju, al svekrva bi se petljala u a ma bas sve da joj se da prilika (rastala se kad je muz imao 9 godina i uzasno je posesivna i na mene je gledala kao na neku konkurenciju koja joj je otela "sina" i kao da sam mu zamjenska mama 😅😂, a ne supruga), hvala bogu pa imam odlicnog i dobrog muza pa on to sve vidi, kuzi i rijesava, al kad se krene petljat u bilo sta onda muž i ja to skrešemo po kratkom postupku tak da se i ona dost povukla.. ak bude kaj meni solila pamet i u facu mi nes rekla, ja cu joj bome vratit bez imalo dlake na jeziku 😅 Inace, zenska je uzasno ogorcena i jalna na cijeli svijet oko sebe, svi ju smetaju, nitko joj ne valja.. samo ona sebi valja... i htjela bi da svi zive i imaju zivotne navike kakve ona ima...
Sto se tice trbuscica, bas je lijepo narastao.. budem vam poslala i slikicu! 😊 ps. Sljedeci pregled mi je
5.1. I trebala bih za neka 2 tjedna ogtt test napravit.. eto to je sve hehe
👩🏻26🧔🏻31 👫🏻 8 🤵🏻👰🏻♀️ 2021.
Pokušavamo 06/2021 👶🏻
+16. 8./2021. (14DPO, zadnja M 15.7., O 2.8.)
25.8. Prvi pregled. Beba dobro smještena (6 TT prema M) CRL 0.14
15.9. Sve super! CRL 1.65, srčeko kuca 168 bpm. 8 TT prema O
Dijagnoze: jajnici PCOS ( 7 god.OK-Diane, Belara),
Inzulinska rez. (Glucophage 750 XR), Hipotireoza (Euthyrox 25),
Folat + Gynositol + B kompleks
Neredoviti ciklusi, vjv. anovulatorni.
Bokic curke 🌸
Ja sam vam za vikend uzivala adventirala i tako pa nisam tipkala.
Curke koje imaju danas preglede sreetno ❤
Trbuscicic su vam divni evo i mog 22tt i imam osjecaj da je veelik 🙈🙉
https://ibb.co/HYZt3S3
Evo trbuščića 🥰🥰 https://ibb.co/VBf7f9N
I svima želim ugodan dan i lijepe praznike sa svojim boljim polovicama i bebačima! ❤❤❤ nek vam trudnoce budu mirne i da ste mi sve zdrave i sretne 😘😘
👩🏻26🧔🏻31 👫🏻 8 🤵🏻👰🏻♀️ 2021.
Pokušavamo 06/2021 👶🏻
+16. 8./2021. (14DPO, zadnja M 15.7., O 2.8.)
25.8. Prvi pregled. Beba dobro smještena (6 TT prema M) CRL 0.14
15.9. Sve super! CRL 1.65, srčeko kuca 168 bpm. 8 TT prema O
Dijagnoze: jajnici PCOS ( 7 god.OK-Diane, Belara),
Inzulinska rez. (Glucophage 750 XR), Hipotireoza (Euthyrox 25),
Folat + Gynositol + B kompleks
Neredoviti ciklusi, vjv. anovulatorni.
Zene koje vodite trudnocu privatno - da li imate otvorene trudnicke kartice kod privatnika?
Nemam. Dobijem svaki put nalaz i to je to.
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Nemam. Dobijem svaki put nalaz i to je to.
Ja sam uzela trudničku knjižicu kod socijalnog gin. na pocetku trudnoce, i onda nastavila voditi trudnocu privatno. Redovito mi je ispuni svaki put plus dobijem isprintani nalaz.
29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
Sortiraj odgovore
Najstariji