Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arsancres
    10. Prosinac 2021. 01:18

Ma vidjet ćete da će nama druge bebe samo ispast van 🤪🤪🤪 mora bit brži porod 🤭🤭
    Bit će to sve dobro, nije da ja mislim da žena mora zaboraviti ma svu bol ili ako se prema njoj netko loše odnosio na porodu, to nikako, ali kad dobiješ svoju štrucu u ruke nekako ti to sve padne u drugi plan, svi su nebitni osim tvoje bebe ❤️ ja nisam popucala niti su me rezali, ali su mi rekli da je koža jako rastegnuta i po njima kao to je stanje pred pucanje, ona laceracija 1.stupnja i onda su vijećali bi li me zašili ili ne, preventive radi, rastegnulo se pa da kao ne bi uslijed napora i oporavka nastalo sranje, i sad to traje i traje, još neki dr. dolazi dat svoj sud, jedno 7-8 studenata stoji, a ja kao da to uopće nisam ni doživila, samo sam držala svoju curicu i plakala jako, na koncu su mi nakon sigurno 20ak minuta odlučili staviti 2 šava, bez ikakve anestezije, bar lidokana, nečeg 😂 na živo, taman se ja hladila od poroda 🙈 ali kunem vam se, ja nisam to niti osjetila, da mi netko to sada priča ne bi mu vjerovala. Da su mi 22 šava stavili, a ne 2 kontam da bi bilo isto, to netom nakon poroda kap da si u nekom deliriju. Ja sam još par sati čekala krevet u hodniku, bebu su mi odveli dok nas ne smjeste, ja sam samo mentalno bila u njoj, u porodu, bolila me svaka dlaka na tijelu, ali bi to opisala kao npr. glazbu kad nešto radiš, kuhaš ručak i gledaš da ne zagori, u tom si, glazba svira, ali nije primarna uopće, tu je, ali gledaš da ne zagori ručak 🤪
    To se baš sve posloži, nemojte se ništa bojati ❤️😇

• _Katja_
    10. Prosinac 2021. 02:43

Da, živa istina ❤️ Mene isto šivanje nije uopće bolilo, neki sprej su koristili prije tog, ne znam jel on napravio to čudo, ali nikakvu bol nisam osjetila. Stvarno je čudesno kako sva bol prestane u trenutku kad primiš bebu, najbolji trenutak u životu 🥰🥰 Ne znam jel tako svima, ali kod mene je bilo bas tako.
    Evo pogledala sam film, po mom sudu nije uopće traumatičan. Puno se i u Hrvatskoj priča sad o tom ginekološkom nasilju, ako citate o tome vjerojatno ste sa svime upoznate, nepotrebne epiziotomije, požurivanje poroda i sl. I kako žene zapravo nitko ne pita slažu li se one s tim nekim stvarima… Onda usporedba poroda u Danskoj i Slovačkoj, ženska koja tuži bolnicu zbog traume… Dotaknuli su se zanimljivih tema. 

Ivana ❤️
    10. Prosinac 2021. 06:58

Dubrovčanka, Sunašce, Amelie i Katja hvala puno ❤️

👩🏼 29y
    👦🏻 30y
    Termin: 26.04.2022. 🧸🎈
    It’s a boy! 👶🏻💙

Margita1906
    10. Prosinac 2021. 07:32

Demi30

Cure, amo malo o kilaži. Meni se čini da ja puno dobivam, ali ne znam koliko je normalno, odnosno poželjno. Tek sam ušla u 18. tjedan, a vec sam na 4-5 kg u plusu. Trudim se jesti zdravo. Na pocetku sam zivila na pecivima jer mi je bilo uzasno muka od svega. Ali sad jedem zdravo, slatko ne uopce ne zanima. Najvise jedem voca, povrca, variva, salate, zobenu kasu za dorucak itd. Mislim da me zeza to sto se apsolutno nimalo ne krecem doslovno otkad sam saznala za trudnocu jer sam na strogom mirovanju. Sto vi mislite, jesam puno dobila? Kako vi stojite s tim?

Danas sam ušla u 26ti tjedan. Startala sam s 52 kg na 170 cm, dobila sam +5.5 kg, iako stvarno ne znam gdje su te kile jer trbuha praktički nemam, cice su se povećale i to je to, maltene nosim svu odjeću koju sam inače nosila (osim traperica visokog struka). Prečudno,ali evo, tko će znati. Inače hranim se zdravo kao i prije poroda, količinski isto plus i dalje treniram 3-4 puta tjedno, i još uvijek radim. Izgleda da to stvarno nema recepta i pravila zbog čega, kako i zašto :)

Termin 26.03.

• MarijanaMartin
    10. Prosinac 2021. 07:35

_Katja_

Da, živa istina ❤️ Mene isto šivanje nije uopće bolilo, neki sprej su koristili prije tog, ne znam jel on napravio to čudo, ali nikakvu bol nisam osjetila. Stvarno je čudesno kako sva bol prestane u trenutku kad primiš bebu, najbolji trenutak u životu 🥰🥰 Ne znam jel tako svima, ali kod mene je bilo bas tako.
    Evo pogledala sam film, po mom sudu nije uopće traumatičan. Puno se i u Hrvatskoj priča sad o tom ginekološkom nasilju, ako citate o tome vjerojatno ste sa svime upoznate, nepotrebne epiziotomije, požurivanje poroda i sl. I kako žene zapravo nitko ne pita slažu li se one s tim nekim stvarima… Onda usporedba poroda u Danskoj i Slovačkoj, ženska koja tuži bolnicu zbog traume… Dotaknuli su se zanimljivih tema.

Ja sam sigurna da je film super i stvarno ga želim pogledati, samo ne sad 🤪🤪.  Mene ništa nije boljelo, ali imala sam epiduralnu, pa nije baš mjerodavno iskustvo. Ovaj put pokušat ću odraditi cijeli porod, bez varanja,haha Mali mi se još nije okrenuo i već se brinem,haha Ja i paranoja 🤣🤣🤣🤣 Čitam baš puno i gledam you tube. Što je korisno šaljem i mužu da i on pročita i nauči. Vježbam "pravilno" disanje dok kakam (stvarno pomaže). Pokušavam sve kako bi bila psihički spremna na ono što me čeka. Rastužuje me što u Hrvatskoj ne možeš platiti i roditi u "intimnim" uvjetima već samo u bolničkim, a mogu misliti kako je sad kad je korona, još je više sve sterilno i ubrzano. 😭

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

• MarijanaMartin
    10. Prosinac 2021. 07:39

Što treniraš? Ja sam htjela sobni bicikl i gin mi je rekla nikako. Neznam zašto sam ju poslušala, kad sve radim po svome. Rekla je samo pilates, a za to baš nisam stvorena. Haha 

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Margita1906
    10. Prosinac 2021. 07:54

MarijanaMartin

Što treniraš? Ja sam htjela sobni bicikl i gin mi je rekla nikako. Neznam zašto sam ju poslušala, kad sve radim po svome. Rekla je samo pilates, a za to baš nisam stvorena. Haha

Hahah. Pa vježbam ti pilates, vježbe snage s vlastitom težinom, klasične čučnjeve, iskorake i to. Ne radim ništa što uključuje nagle pokrete, naravno preskačem vježbe za trbuh i cardio vježbe u kojima bi mi otkucaji prelazili dozvoljenu granicu. Išla sam jedan period na Trešnjevku na pilates za trudnice, ali to je meni bilo presporo i previše disanja  Sad si uključim na youtubu program prenatal i postpartum TV i tamo nađem šta mi se koji dan vježba 

Termin 26.03.

Amelie
    10. Prosinac 2021. 08:13

_Katja_

Ja bih bas iz tih razloga pogledala da mogu i sama prepoznati što se sve događa i kako to eventualno spriječiti ako je ikako moguće. A nažalost da, korona je samo dodatno pogoršala stvari, ali tješim se da do proljeća bude i s tim malo bolje stanje. Neke žene se za drugi porod kod uredne trudnoće odluče roditi doma.. možda se odlučim na to kad bude drugi put.. za prvi teško🤭 
    A što se tiče vježbanja ja sam na prenatal jogi, inače volim jogu pa mi je baš super. I šećem kad god mogu.. najviše mi fali planinarenje, ali to sad jdnst ne ide:)

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Tejuska♡
    10. Prosinac 2021. 08:26

Jutro mamice ♥️

Amelie cjepio se u 14h popodne i dobio kaasno navecer i trajalo kroz noc i citav dan.Danas je puno bolje nema temp.

Demi ja sam u plusu 1,5kg evo jutros se vagala.Meni je to puno jer ja sam 90kg nisam kao vas vecina sa 60 ili 70.. Ali mi inace dobijemo manje kila , s deckima +9kg i +7kg .. max do 10kg na moju kilazu jer ja sam velika,tako da ti ja nisam mjerilo😅

Ali od 30tt sam dobila sve te kile skoro,uvijek sam bila na +2 2,5kg do 30tt,kasnije su mi narasle u zadnjim danima.

Pokusaj vise povrca i voca ubaciti ako mislis da ti je to puno jer jos nisi na pola♥️

Ivana ceestitke na dobrom pregledu,ti i ja se pratimo u 1 dan razlike ♥️🥰

Ne znam kakav je film,mozete mi javiti,neke emotivne i neke probleme ne mogu gledati..

1 porod mi je protekao jako tesko sa trudovima od 28 sati , nekoliko puta pala u nesvjest i slicno...Drugi je bio doista puno laksi , dosla u TA i kaze pa vi imate trudove..Ma da?😅 Ajte vi da vas pripremamo,reko mogu ja doma nis jos ne osjecam haha...Nisu me pustili doma na zalost ali sam se smucala po hodniku pa je dr.naletio i pitao jesam ja ovdje dosla roditi ili pit kavu i kafenisat hahaha🤣 Tako da 6h sam osjetila trudove sa N .. Daleko bolje 😊

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Tejuska♡
    10. Prosinac 2021. 08:29

LISTA PREGLEDA 💚👶🎀
    Tonka341 - 10.12
    XOXO - 13.12
    Boobamara - 13.12
    Demi30 - 14.12
    Tani1984 - 14.12
    Dani30 - 14.12
    Tejuška - 15.12
    EvaKB - 15.12
    Dubrovčanka - 17.12
    Margita1906 - 17.12
    Magy107 - 20.12
    Doti - 20.12
    Luck - 20.12
    Fastazia - 20.12
    Arwen89 - 20.12
    Nooha - 20.12
    Maya34 - 21.12
    Anchika - 22.12
    Meri97 - 23.12
    Sunašce - 28.12
    Tani1984 - 28.12
    Anchy_23 - 30.12
    Hukica - 31.12
    Amelie - 03.01
    Lovely - 05.01
    Arsancres - 10.01
    _Katja_ - 10.01
    Coksa - 11.01

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.