Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MarijanaMartin
    09. Prosinac 2021. 22:18

_Katja_

Vidim sad na Rodinoj stranici da će na volimdokumentarce.net biti besplatna projekcija nekog slovačkog filma o porodjajnoj traumi, zove se Nevidljiva, bacite oko ako vas zanima. U nedjelju do ponoći se može pogledati. Nažalost piše samo za teritorij RH. A mene bas zanima, probat ću večeras

Mislim da film nije za trudnice! Nisam gledala, ali prvorotkinje zažmirite!

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Ivana ❤️
    09. Prosinac 2021. 22:33

Pozdrav curke… evo mene s dojmovima nakon pregleda…
    Znači danas sam 20+2, tlak 120/80, urin uredan, do sada dobila 4 kg…
    Doktor sa svim super zadovoljan, beba napreduje svojim tempom, svi organi i dijelovi tijela su po njemu uredni, zatvorena sam potpuno i cerviks 31 mm…kaže za sada sve školski 😄
    Slijedeći pregled zakazan za 5.01.2022.
    Spol smo saznali jer smo radili Harmony ali danas je i ultrazvučno vidio da nam stiže dečko 😊💙

👩🏼 29y
    👦🏻 30y
    Termin: 26.04.2022. 🧸🎈
    It’s a boy! 👶🏻💙

• _Katja_
    09. Prosinac 2021. 22:37

MarijanaMartin ako pogledaš javi kakav je 😊
    Mislim da je za Arsancres, ona je neki dan pričala o tome kako se o tome ne priča 😊
    Ali da, prvorotkinje možda bolje da ga zaobidjete. Mislila sam da bi možda bilo korisno, ali ako je traumatično poštedite se. Ako uspijem pogledat javim dojmove. 

• MarijanaMartin
    09. Prosinac 2021. 23:27

_Katja_

Mislim da je za Arsancres, ona je neki dan pričala o tome kako se o tome ne priča 😊
    Ali da, prvorotkinje možda bolje da ga zaobidjete. Mislila sam da bi možda bilo korisno, ali ako je traumatično poštedite se. Ako uspijem pogledat javim dojmove.

Spremam se već godinama pogledati ga, ali nikako naleti. Sada sigurno neću, imam previše svojih ludosti u glavi da bi još doljevala ulje na vatru, iako obožavam drame i europski film. Do poroda gledam samo na YouTube-u "sretne" porode i mantram da ću i ja tko!!! 

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Amelie
    09. Prosinac 2021. 23:41

Ivana ❤️

Pozdrav curke… evo mene s dojmovima nakon pregleda…
    Znači danas sam 20+2, tlak 120/80, urin uredan, do sada dobila 4 kg…
    Doktor sa svim super zadovoljan, beba napreduje svojim tempom, svi organi i dijelovi tijela su po njemu uredni, zatvorena sam potpuno i cerviks 31 mm…kaže za sada sve školski 😄
    Slijedeći pregled zakazan za 5.01.2022.
    Spol smo saznali jer smo radili Harmony ali danas je i ultrazvučno vidio da nam stiže dečko 😊💙

Čestitkee na dečkiću i na urednom pregledu!!

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Omerta
    09. Prosinac 2021. 23:48

Demi30

Cure, amo malo o kilaži. Meni se čini da ja puno dobivam, ali ne znam koliko je normalno, odnosno poželjno. Tek sam ušla u 18. tjedan, a vec sam na 4-5 kg u plusu. Trudim se jesti zdravo. Na pocetku sam zivila na pecivima jer mi je bilo uzasno muka od svega. Ali sad jedem zdravo, slatko ne uopce ne zanima. Najvise jedem voca, povrca, variva, salate, zobenu kasu za dorucak itd. Mislim da me zeza to sto se apsolutno nimalo ne krecem doslovno otkad sam saznala za trudnocu jer sam na strogom mirovanju. Sto vi mislite, jesam puno dobila? Kako vi stojite s tim?

Ja sam ti u prva 3-4mj dobila nekih 4-5kg, ali to je sad evo stalo i ne mrda već neko vrijeme.. Znači na 49.5-50kg sam trenutno.. Isto sam se čudila otkud sam se toliko udebljala u ta prva 3 mjeseca, jer u prošloj trudnoći mi je išlo baš polako.. I tek sam sa neka 23 tjedna imala toliko. Ovisi možda i sa koliko se kila krene.. Ja sam po nekom izračunu prije trudnoće bila "pothranjena".  Iako takva sam već godinama, građa tijela, metabolizam, genetika.. Tako da ne pridajem tome previše pažnje. Ove trudničke kile mi super stoje i rado bi da mi ostanu i nakon poroda.

Ps: čestitke na urednim pregledima.. Cure sa tegobama, tlak, urin (ako nisam nešto pobrkala).. nadam se da nije ništa ozbiljno i da će se razriješiti. 🤞🤞🤞
    Meni je gin poslao uputnicu za endokrinologa, samo ne znam gdje da se naručim.. Opet u Vinogradsku kao prije ili negdje drugdje? U prošloj trudnoći sam išla kod dr. Granića na nuklearnu.. Inaće, stvarno mi se neda opet kljukat tim tabletama, nekako se nadam da će se taj TSH sam stabilizirati bez nekih posljedica po mene i bebu. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Arsancres
    10. Prosinac 2021. 00:25

_Katja_

Ja ću pokušati isto pogledati, mene to niš neće oprat mentalno u tom smislu da mogu doživit nešto što ne znam da se događa 😶 vjerojatno bi gledala i prije prvog, ja sam čitala svašta i spletom okolnosti mi je vječno netko imao potrebu pričati neke idiotske priče, ali sam ja valjd mantrala sebi svoje sve kak će mi sve biti okej, imala viziju poroda doslovno iz one knjige o duhovnom pristupu porođaju i takva došla i u rodilište 🤪 ali naravno, daleko je moj porod bio od poroda iz snova, ali to ćemo razglabat kad sve rode 😂 ja bi preskočila sve neke detalje jer mislim da ništa nema korisnog od mog iskustva i da može se samo netko uplašiti, a nužno ne mora biti niti slično kao meni. Nije porod med i mlijeko, boli, trudovi bole, ali stvarno to što dođe s tim je neka druga dimenzija ❤️ ja se sada stvarno ne bi mogla uopće prisjetiti te boli, valjda to svi to hormoni srede, ne znam, ja kao da sam bila u drugom svijetu kad su mi stavili moju mrvu na prsa, da sam tad još 3 trebala porodit vjerojatno bi ko od šale 😅 mentalno nisi uopće više u bolovima, barem ja nisam bila 🤷‍♀️

Arsancres
    10. Prosinac 2021. 00:32

A za kile, ja sam na +8,5..mom giniću je to sve ok, on kaže da je po njemu idealno da se dobije max 12-15kg u urednoj trudnoći i ako trudnica nije startala s viškom. Ja se ne zamaram jer mislim da je to tak sve individualno, u prvoj dugo nisam dobila ništa i onda kad je krenulo sam rodila sa 14,8 kg plusa, izašla iz bolnice s 11kg manje, ovo ošlo kroz mjesec dana možda.. Mislim da to baš nema pravila. Netko sigurno može vući 5kg mjesecima, a netko izgubi 30 bez da trepne 😅 nemojte samo razbijat glavu mjerama i kilažama koje pišu negdje il šta netko misli da trebaš dobiti, nije to isto jel netko od 155cm ima 50kg i 20kg plusa ili netko od 185cm, a uostalom pa nismo sigirno sve iste građe, ne izgledaju svi od 70kg isto 😁

Arsancres
    10. Prosinac 2021. 00:33

Što me sekiraji ova boldama slova, još ko tele kao označim nekog tj. boldam nečije ime, a ono sve ispadne tak hahah

• _Katja_
    10. Prosinac 2021. 00:40

Ivana čestitam 💙
    Ja sam dobila 4-5 kila, stvarno je sporije to išli u prvoj trudnoći. Na kraju sam bila deset u plusu, nadam se da neće ovaj put puno vise. Al ne štedim se, evo sad sam prije spavanja pojela tri palačinke 😊
    Joj sad mi zao kud spomenuh taj film, nemam uopće pojma jel strašan, al ne želim da se itko uznemiri. Ali evo ja sam lik koji voli vidjet i takve stvari, prije poroda sam na you tubeu gledala različita iskustva, mislila sam si da ako nešto krene po zlu znam o čemu se radi i kako se postaviti. Ali naravno mislim pozitivno i nadam se da neće bas mene 😊
    Laku noć svima 😴

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.