Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TiNa
    05. Kolovoz 2021. 19:19

@matty jako mi je žao
    Uz tebe sam, ako bilo što trebaš... Sigurna sam da će sve biti dobro i da će doći dan kad će i bebica biti s tobom. Ostani jaka 

🧔35g
    🙎‍♀️33g
    Married
    19.07.+(clear blue)
    1x🤰, 💙boy

Folna, Novalac, euthyrox 50, magnezij
    Termin 19.03.2022.

• XOXO
    05. Kolovoz 2021. 20:47

Matty jako mi je zao. Nemam iskustva s molom. Mugu ti jedino rec da te kiretaze ne treba biti strah. Danas se ona radi u potpunoj anesteziji brzo je gotovo i oporavak je stvarno brz. Ja sam u 4 mj imala inducirani porod u 16tt i kiretazu. I koliko god se tada cinilo pretesko sve to prolazit. Stvarno je brzo sve proslo i evo nas vec s novom T. Drzi se i ako sta treba pisi. ❤️
    Milica kad sam u 3mj radila panoramu bila sam skoro 12tt i tad sam rezultate cekala punih 11 dana. Posto je tad uzv bio savrsen i nije pokazivao da bi nesto moglo bit lose prvo sam radila mini anomaly pa onda panoramu. Sad mi to nije dolazilo u obzir posto ne mogu u mom slucaju vjerovat uzv pa sam panoramu radila vec prije navrsenog 10tt uz rizik da moram ponavljat ukoliko ne bude dovoljno fetalne frakcije. Na srecu nisam morala ponavljati i nalazi su dosli ranoujutro 9ti dan od vadenja krvi. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Milica.Kamilica
    05. Kolovoz 2021. 21:16

XOXO

Matty jako mi je zao. Nemam iskustva s molom. Mugu ti jedino rec da te kiretaze ne treba biti strah. Danas se ona radi u potpunoj anesteziji brzo je gotovo i oporavak je stvarno brz. Ja sam u 4 mj imala inducirani porod u 16tt i kiretazu. I koliko god se tada cinilo pretesko sve to prolazit. Stvarno je brzo sve proslo i evo nas vec s novom T. Drzi se i ako sta treba pisi. ❤️
    Milica kad sam u 3mj radila panoramu bila sam skoro 12tt i tad sam rezultate cekala punih 11 dana. Posto je tad uzv bio savrsen i nije pokazivao da bi nesto moglo bit lose prvo sam radila mini anomaly pa onda panoramu. Sad mi to nije dolazilo u obzir posto ne mogu u mom slucaju vjerovat uzv pa sam panoramu radila vec prije navrsenog 10tt uz rizik da moram ponavljat ukoliko ne bude dovoljno fetalne frakcije. Na srecu nisam morala ponavljati i nalazi su dosli ranoujutro 9ti dan od vadenja krvi.

Nisu prepoznali anomalije na ultrazvuku? Joj, sreća pa postoje ovi testovi. Ali je strašna muka čekati rezultat. Meni rekoše sedam do deset dana, pa kontam nešto mi dugo to. A tek sam zakazala uzimanje uzorka kad budem 10+6.
    Kakogod, želim nam objema bezbrižan nastavak trudnoće... I ostalim ženicama, naravno. 🌼

💃38
    🐥2020.

NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
    Termin 15. 3. 2022.

Milica.Kamilica
    05. Kolovoz 2021. 21:31

Sunašce83

Danas sam malo citala za panoramu. Vidim da se nude razlicite cijene. Ima ih od osnovne do opsirne. Mene sad zanima koju ste ili cete raditi? Da li je najjeftinija dovoljna ili ipak bolje na najskuplju soluciju otici? Ispravite me ako sam nesto krivo pisala,rekla..😁

Ja neću raditi Panoramu. Svi testovi nude tri panela i svi funkcioniraju po istom principu, a u prvom su uvijek tri najčešće anomalije, kao što je Downov sindrom. To je najveća mogućnost ostvaraja na broj trudnica, zato je to osnovni paket... A ubij me, ne mogu se sjetiti ostalih panela, ali mislim da se tu uglavnom radi o teškim genetskim greškama, koje su valjda i rjeđe i sve što ide uz to..... Ja sam se bila odlučila za drugi panel, kao osnovni i plus. 
    Možda da popričaš sa svojom doktoricom.

💃38
    🐥2020.

Termin 15. 3. 2022.

• XOXO
    05. Kolovoz 2021. 21:31

Sunasce mislim da je ovaj srednji paket sasvim dovoljan. Tako je meni preporucila dr posto za te stvari je i tocnost rezultata preko 99%. Mikrodelacije u prosirenom (najskupljem paketu) nemaju tocnost toliko veliku a i te su stvari toliko rijetke. Nalazi budu gotovi 5-8 dana od dolaska u laboratorij u usa. Put do usa je meni trajao jednom 3 jednom 4 dana.
    Milica tako je ja sam rijedak slucaj gdje je po uzv sve bilo savrseno NN 1, nosna kost, bedrena... Ma sve a panorama pokazala high risk i to bas jako high, amniocinteza potvrdila kromosomeopatiju. I ja kazem sva sreca na ovim testovima. 10+6 ti je super termin jer vec mozes provjerit NN dal je ok i onda vadit krv za panoramu. Nije ni prerano da moras strahovat da nece bit dovoljno fetalne frakcije i da ces morat ponavljati. 

👶 - 2011.
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Milica.Kamilica
    05. Kolovoz 2021. 21:44

Dubrovčanka

Meni nije jedino jasno jel oni rade uzv prije toga ili ideš na blef da je i dalje sve ok? Ja neki dan kad sam zvala kao naručuju samo za vađenje krvi ništa pregled?

Kod mene je isto tako. Moram na svoju ruku otići na ultrazvuk prije vađenja krvi da vidim je li uopće sve u redu s trudnoćom. Skroz bezveze. 

💃38
    🐥2020.

Termin 15. 3. 2022.

Milica.Kamilica
    05. Kolovoz 2021. 21:47

Sunašce83

Pitala bi ja svoju dok,ali je na GO sljedeca 3 ili 4 tjedna i jos sam dodatno cula da odlazi. Muka mi je od tih promjena,tek sam 8tt a vec me njih troje prckalo.😡😖😔! Ona mi je onak na brzinu nabrojala te testove i rekla da je taj nifty najbolji. Tak da sam ostala jos gluplja neg sam bila prije informacije o testu. Samo mi je napomenula da moram zamjeni obavezno reci koji test cu radit. Gledala sam te panorame i ima osnovni, neki kao malo prosireni,plus i jos taj najskuplji. Nisam pametna koji je najbolje radit.

Evo, odgovorila je xoxo da je ona radila taj drugi, taj nakon osnovnog. Nemoj se sekirati, poslije te neće više prčkati sondom, nego preko trbuha. 🙏🤗

💃38
    🐥2020.

Termin 15. 3. 2022.

• A11
    05. Kolovoz 2021. 22:13

Hej cure,žene ☺️ Evo da se pridruzim.. Napokon radimo na bebiii..meni su ciklusi stvaarno redoviti,nikad nikakvih problema s infekcijama ili bakterijama.. Nadamo se najboljem😍
    Prije par dana je bila ovulacija (naravno iskoristili smo sve plodne dane) i danas se poceo javljati bijeli iscjedak,ne znam sta bi to trebalo znaciti,je li to nekakav znak? 🤔 Grcevi u donjem dijelu trbuha,stalno nekakvo probadanje kao kad cu dobit men.,a ocekivan datum je tek 16.8. 
    To su nekakvi "simptomi" za sada. Javim se kad bude novih inf 🤗 Drzim fige svima!! ♥️

• 20.04.2022. 🌷

• XOXO
    05. Kolovoz 2021. 22:43

A sretno i da se sto prije mrvica uhvati. Sto se tice simptoma tesko da su to simptomi trudnoce posto tesko da je do implantacije vec doslo. Zelim ti da sto manje razmisljas i sto vise se opustis.

Cure nipt testovi su neobavezni i nijedan dr vas ne moze natjerat ili odgovarat od toga. Iskljucivo je vas izbor dal cete ga radit ili ne. Vadi se krv kod dr u ambulanti ili nekom laboratoriju. Ako dr vadi krv najcesce ce vam preporucit taj koji on ima. Ako vadite u laboratoriju normalno da nema ukomponiran pregled. Moja preporuka je pricekat pregled sa cca 11tt otic na pregled potvrdit da je sve ok i unaprijed za taj ili sljedeci dan narucit se i za vadit krv za nipt. Za to vadenje ne morate bit nataste.
    Jos bi nadodala da su svi nipt testovi ok. Nedavno sam zalijepila post o razlikama. Najvise je to do nacina obrade krvi da bi se dobili rezultati. Po tome panorama ima najnoviju vrstu tehnologije i najmanji postotak lazno pozitivnih i lazno negativnih rezultata. Zato sam se ja i odlucila za taj. Za ostale sam recimo nasla slucajeve cak i u hrv di su nalazi dosli pogresni (ne puno al ih ima). Za panoramu nisam nasla i to me potaklo da idem na taj test. 

👶 - 2011.
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Violet_90
    06. Kolovoz 2021. 00:48

Pozdrav drage zene i cestitke svima koje cekaju svoju proljetnu bebicu ❤️
    Meni je ovo prva trudnoca i potpuna sam neznalica. Trudna sam 5 tjedana i imam zakazan prvi pregled za 2 tjedna, ali me nesto muci pa bih vas molila za savjet/informaciju.
    Imam grceve u maternici onako na mahove i ponekad znaju biti bas dosta jaki (nemam nikakvo krvarenje/iscjeda i sl). Da li je to normalna stvar ili se trebam zabrinuti?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.