Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    october30
    02. Kolovoz 2021. 14:59

Ja sam isto radila nifty plus obzirom na godine (40 sam imala kad sam zatrudnila) mislim da cu ici i sada kad imam 43 jer isto kao Amelie 1 zelim se psihicki pripremiti ako slucajno bude nekih anomalija. S tim da tek trebam u cetvrtak potvrditi da je trudnoca uopce tu... 

october30
    02. Kolovoz 2021. 15:02

Ne cetvrtak na praznik... Nego srijedu 😁

Milica.Kamilica
    02. Kolovoz 2021. 15:58

Super, lu! Ti si nam onda u najvišim tjednima?
    Ja sam radila test, i to dva panela (plus), u prošloj trudnoći. Sad sam razmišljala hoću li jer se osnovni poremećaji mogu utvrditi na onom velikom ultrazvučnom anomaly pregledu oko 12. tjedna, ali sam se dogovorila s mužem da  opet radimo nipt. To su poprilično teške teme, ali svatko zna duboko u sebi kako bi se nosio s tim i želi li uopće.

💃38
    🐥2020.

NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
    Termin 15. 3. 2022.

• Nooha
    02. Kolovoz 2021. 16:02

Ja radi svog uvjerenja sigurno nebi išla pobaciti pa da ispadne ne znam što, više mi je da budem mirna ili sa druge strane ako se nešto takvo pokaže, lakše bi izdržala ako se na to pripremim.
    Nedavno sam čitala kako jednoj mami nije tokom trudnoće ništa ukazivalo na neki sindrom pa je tim više ispao veći šok! 
    U prvoj trudnoći nisam radila, sad sam sve sklonija odluci da ću nekog od ovih uraditi - samo moram odlučiti koji! 
    Naravno pod uvjetom da dođemo do tih tjedana! 
    Vidim da se neki mogu vec od 9.tt

WannaBeMommy
    02. Kolovoz 2021. 17:18

Hej curke, trebalo mi je neko vrijeme da nadoknadim sve zaostatke.
    Sunašce, drago mi je da je sve u redu s bebom.  Znam kako ti je, ja sam isto prokrvarila (tamnosmeđe) iznenada u petak, tad sam bila 9+1. Otisla kod zamjenske dr, potvrdila je da je sve ok s bebicom, razvija se tocno u dan i cula sam srce :) dr je rekla da se ispraznio hematom i da ga je jos mrvicu ostalo pa da se ne plasim ako bude jos malo krvi, i dala mi je 3x200mg utrogestana vaginalno i mirovanje. Iduci pregled mi je iduci utorak kod moje dr pa cemo vidjeti.
    Nadam se da ce dalje biti sve ok 🙏

A sto se tice ovih testova sto pricate, ja osobno necu to raditi zbog vlastitih stavova. Ali ne vidim nista lose ako netko drugi radi testiranje. Kako tko voli i misli da je najbolje.

Ostale curke nadam se da ste sve dobro! 🍀

👫 '93 oboje

• XOXO
    02. Kolovoz 2021. 19:01

Pozdrav cure, bila sam aktivnija u samom startu ove teme pa me posao oduzeo i nisam se stigla bas javljati. Sad sam uhvatila malo vremena pa za pocetak da vam ispricam svoju pricu a onda cu pokusat dat odgovore na neke teme sto se vrte a smatram bitnim. 
    Dakle imam jednu uspjesnu trudnocu koja je bila visokorizicna prije 10god. U 12/20 ostala sam T i vodila se kao skolska do dolaska nalaza panorame koji je bio blago receno katastrofa. Hitno isla na amnio koja je potvrdila nalaz panorame. Ta trudnoca zavrsila je induciranim porodom u 16tt. Tu mi je vazno napomenuti da su svi nalazi do panorame bili savrseni. NN je bio 1.0, bedrena kost, nosna kost,.... Probir je bio super za moje godine nizak rizik.
    To govorim da shvatite da niti jedna pretraga nije 100% tj moze i ne mora bit vidljivo. To mi je naknadno i vise doktora potvrdilo.
    Dalje zelim istaknuti da je probir cista statistika i ne bi tu "pretragu" nikad vise radila jer je totalna glupost. Daje vam uvid samo u to koliki postotak trudnica u vasim godinama s nalazima slicnim vama bi mogao dobit dijete sa nekim sindromom. Znaci nikakva sigurnost od toga.
    Uzv preglede je bitno odradit i neovisno sto su meni prosli put pokazali se uredni to je rijetka pojava. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• XOXO
    02. Kolovoz 2021. 19:02

Evo koga zanima razlika u nipt testovima. Ja sam prosli put radila panoramu i stvarno amnio je samo potvrdila. U to vrijeme sam stvarno puno citala i istrazivala o tim testovima u nadi da cu nac da je veci postotak pogresaka. Nedavno sam pokusavala nac di sam to vidjela al nikako vise nac.  I sad na nekom drugom forumu nadem da je neko linkao bas to. Pa koga zanima evo link 
    https://obgyn.onlinelibrary.wiley.co…1002/uog.14694 [obgyn.onlinelibrary.wiley.com]
    Znaci  postoje tri različite tehnologije: 1. shotgun masivno, paralelno sekvencioniranje, 2. ciljano, masivno, paralelno sekvencioniranje i 3. SNP tehnologija. Prvu tehnogiju koriste Nifty,  drugu koristi Harmony i treću koristi Panorama. Prva i druga tehnologija prebrojava kromosome mame i bebe zajedno i zato točnost rezultata ovisi o postotku fetalne frakcije. Što manji postotak fetalne frakcije više se broje mamini kromosomi i veća je mogućnost lažnih rezultata. Nešto tipa: uzmu mamine i bebine kromosome, zajedno ih umnažaju, ali umnažaju i neki sigurno normalan kromosom, pa gledaju je li ih ima jednako. Ako ih ima manje ili više onda je neki poremećaj. E sad, ako je malo bebinih u odnosu na majčine kromosome, onda oni i ne mogu vidjeti poremećen broj bebinih kromosoma. Mogu, ali što je manje bebinih, manje vide poremećaj. i to već ispod 8 % fetalne frakcije se već kreće smanjivati ta vidljivost i na 4% prepozna samo 62%. Treća tehnologija broji samo bebine kromosome, pa je točnost velika i kad je malo bebinih kromosoma tj. ako izbroji, onda izbroji. Točnost SNP tehnologije ne pada s manjom fetalnom frakcijom.

👶 - 2011.
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• XOXO
    02. Kolovoz 2021. 19:03

Evo koga zanima razlika u nipt testovima. Ja sam prosli put radila panoramu i stvarno amnio je samo potvrdila. U to vrijeme sam stvarno puno citala i istrazivala o tim testovima u nadi da cu nac da je veci postotak pogresaka. Nedavno sam pokusavala nac di sam to vidjela al nikako vise nac.  I sad na nekom drugom forumu nadem da je neko linkao bas to. Pa koga zanima evo link 
    https://obgyn.onlinelibrary.wiley.co…1002/uog.14694 [obgyn.onlinelibrary.wiley.com]
    Znaci  postoje tri različite tehnologije: 1. shotgun masivno, paralelno sekvencioniranje, 2. ciljano, masivno, paralelno sekvencioniranje i 3. SNP tehnologija. Prvu tehnogiju koriste Nifty,  drugu koristi Harmony i treću koristi Panorama. Prva i druga tehnologija prebrojava kromosome mame i bebe zajedno i zato točnost rezultata ovisi o postotku fetalne frakcije. Što manji postotak fetalne frakcije više se broje mamini kromosomi i veća je mogućnost lažnih rezultata. Nešto tipa: uzmu mamine i bebine kromosome, zajedno ih umnažaju, ali umnažaju i neki sigurno normalan kromosom, pa gledaju je li ih ima jednako. Ako ih ima manje ili više onda je neki poremećaj. E sad, ako je malo bebinih u odnosu na majčine kromosome, onda oni i ne mogu vidjeti poremećen broj bebinih kromosoma. Mogu, ali što je manje bebinih, manje vide poremećaj. i to već ispod 8 % fetalne frakcije se već kreće smanjivati ta vidljivost i na 4% prepozna samo 62%. Treća tehnologija broji samo bebine kromosome, pa je točnost velika i kad je malo bebinih kromosoma tj. ako izbroji, onda izbroji. Točnost SNP tehnologije ne pada s manjom fetalnom frakcijom.

👶 - 2011.
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• XOXO
    02. Kolovoz 2021. 19:12

Oprostite na duplom postu ne znam kako se poduplalo. Uglavnom svi npt testovi su ok jedino po onom sto sam uspjela istraziti panorama ima najmanji postotak lazno pozitivnih/negativnih rezultata.
    Ispricavam se na duuugackim postovima i ako kome mogu pomoc iz svojih prijasnjih iskustva na raspolaganju sam. 
    Eto sad sam trudna u 11t i s obzirom na proslo iskustvo vec sam radila panoramu i cekam nalaze.

👶 - 2011.
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

TiNa
    02. Kolovoz 2021. 19:19

toxiclystronger

Mene ne bole grudi toliko koliko bradavice 😅 I bole me jajnici povremeno. Ali to je to.

Blago vama sto imate vec 4.8. pregled, mene je narucila tek 16.8. za prvi pregled, tad cu biti 8+1.

Uz tebe sam, znam da ti je svaki dan jako dugacak dok ne dode dan pregleda. 

🧔35g
    🙎‍♀️33g
    Married
    19.07.+(clear blue)
    1x🤰, 💙boy

Folna, Novalac, euthyrox 50, magnezij
    Termin 19.03.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.