Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Drninja
    07. Rujan 2021. 15:05

Pozdrav,
    Nova sam ovdje.
    Nakon duzeg proucavanja nasla sam se u nedoumici.
    U 11 sam tjednu i obzirom na moje godine (36) zeljela bi napraviti nifty. Moj ginekolog je preporucio Nifty basic jer smatra da nema potrebe za prosirenim jer u slucaju otkrivanja  dodatnih delecija, duplikacija i trisomija navodno ipak nece biti dozvoljen prekid trudnoce, tako da je to uzalud bacanje novca. Zaista sam zbunjena ovakvim obrazlozenjem i molim Vas ako imate drugacija iskustva.

Arsancres
    07. Rujan 2021. 15:08

https://poliklinika-harni.hr/trudnoca/pregled/rh-inkompatibilnost

Evo i ovdje piše da je to obavezna pretraga, tak da ja mislim da je tvoj ginić samo zaboravio reći ili je mislio taman sad na idućem obzirom da si taman prošla 12.tj. Nije valjd takav panj da ne bi dao uputnicu

Arsancres
    07. Rujan 2021. 15:12

Ja nisam radila ništa od testova ali koliko znam u slučaju lošeg nalaza NIPTa, upućuji te odmah na amnio ili na biopsiju resica i onda ako se to potvrdi cijeli slučaj ide na komisiju i dopušten je prekid, ali ne u smislu prekida nego to bude inducirani porod... Jer rezultati se čekaju barem 2,3 tjedna koliko ja znam, a i više 🤷‍♀️ mislim da je biopsija brža, a da sam čitala da su se za amnio čekali i 4 tjedna.. Tako da u tom slučaju žena već bude 17,18 tt.. To je već porod... 

Arsancres
    07. Rujan 2021. 15:22

Pa tak i ja, ništa nisam tražila.. Ja samo došla na pregled  meni na nalaz sve napisao šta da tražim od socijalnog, nisam ja to ništa proučavala niti analizirala, donijela socijalcu taj nalaz, ovaj dao uputnice i nikakva pitanja nisam dobila. Tak da isto mislim da je njen ili zaboravio ili možda čovjek mislio da je dao.
    Znam da se uvijek krvna mora ponovo vaditi, neovisno što je utvrđena. Jednom sam čitala neš da je to valjda u slučaju nekih teških bolesti, da iako je krvna grupa određena da je moguće da uslijed neke reakcije tijelo tak reagira i stvara neke antigene i uslijed toga dolazi do promjena, ali više od toga nisam istraživala. 
    Ja sam svakako i za koji test više nego da se nešto propusti.
    Odvaži što misliš da je najbolje za tebe i ono razmisli šta želiš od testova, tj. zašto bi ih primarno radila, odluka je uvijek samo na tebi. Vjerujem da je ispravna koja god bila.. Ali bez straha, ja sam sigurna da ti je sve ok ❤️

Omerta
    07. Rujan 2021. 15:26

Dubrovčanka

Curke ja sam Nula negativna,a dečko Nula pozitivna. Jel tu šta treba govorit doktoru? Ne razumijem se u te krvne grupe jel to ok.

Ja sam A neg, a partner B poz i nakon svakog poroda sam dobila onu injekciju.. Također može se u Petrovoj saznati preko tvoje krvi da li je beba minus ili plus. Moje obje curke su plus na tatu.. Tako da koliko ja znam uvijek kod Rh negativnih majki ako je otac Rh pozitivan moran se tokom trudnoće neka dva puta prekontrolirati da li su se razvila neka antitijela.. U nekim zemljama primjerice Danskoj, dobije se (bez obzira na antitijela) injekcija i tokom trudnoće u 28tj. Tako sam bar ja dok smo živjeli gore. Kod nas mislim da nije takva praksa, već samo nakon poroda.. Ili kiretaže i sl. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Omerta
    07. Rujan 2021. 15:50

Evo ako nekog zanima da li se isplati sa djecom otići u ZOO u Zagrebu.. Poslala sam im upit i brzo su mi odgovorili:
    "Poštovani,
    u tijeku su radovi na izgradnji nove nastambe za europske smeđe medvjede i dabrove, a zbog radova dio šetnica Zoo vrta nije moguć.
    Od ukupno 364 vrste životinja u Zoo vrtu u ovome trenutku zbog radova nije moguće vidjeti bijele rode, medvjeda, risa, kljunorošce te nekoliko vrsta guštera, zmija i paukova.
    Dakle usprkos svemu nije moguće vidjeti samo mali broj životinjskih vrsta.
    Zoo vrt je u potpunosti označen putokazima, ali trenutačno se ne mogu izbjeći „slijepi“ završeci staza upravo zbog građevinskih radova.
    Kako su to u pitanju dionice u dužini od svega nekoliko metara nismo smatrali da ih je potrebno posebno označiti, posebice ako uzmemo u obzir da je zagrebački Zoo vrt izuzetno malen površinom i metražom staza."

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• XOXO
    07. Rujan 2021. 15:56

Cure mi obavili pregled sve je super uredno. Sve mjere odgovaraju i uredno rastemo i napredujemo. Jedino sam ja malo digla frku jer je beba bila jako mirna al dr je nije time opterecivala. Sljedeci pregled je pocetkom  10 mj javim tocan datum. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Arsancres
    07. Rujan 2021. 16:09

Sunašce83

Kod razlicitog rh (+,-),moze doci do mjesanja krvi sa majcinom ako je djete nasljedilo krv od oca i zato se prima pikanje. Jer u protivnom moze biti jako opasno prilikom poroda.
    Ali i ako je ista krvna grupa treba provjeriti da nije kod majke doslo do stvaranja ti anti nesto sto odbacuje plod.
    Toliko koliko sam ja skuzila onu sestru sto mi je vadila krv za taj rh.

Da, zato se to i više puta kontrolira. Kao jel došlo do senzibilizacije. Meni je doduše odmah ginekolog u prvoj trudnoći dao uputnicu, bez ikakvih pitanja o krvnoj grupi, mojoj ili muževoj, pa vjerojatno sukladno tom nalazu su mi oni napisali da moram ponavljat još 2 puta.
    A i znam da su sve moje prijateljice išle na taj IAT, samo eto nisam prije znala zašt neke idu 2, a neke 3 puta.
    Ne kužim ni ja zašt joj nije dao, možda eto stvarno čovjek je i imao namjeru, al možda nije ranije rekao jer se vadi tek od 12.tjedna 🤷‍♀️

Arsancres
    07. Rujan 2021. 16:15

posvudusa

Imate li u planu ići na 4D?
    Ako da, imate li koga za preporučiti na području Zagreba?
    Htjela bi da dečko ide samnom a kod moje privatnice ne daju još uvijek pa sad gledam naći dobar ultrazvuk a da daju i pratnju.
    Čak mi je i u ovoj fazi cijena nebitna, ako treba i platiti za njega može 😂

Ja vidim svaki pregled bebu u 4d, meni uvijek ginekolog upali :D i ima neku aplikaciju na uzvu pa si ti isto skineš i onda svaki pregled ti pošalje slike i videe, imam ih hrpu videa iz prve trudnoće ❤️
    Ali koliko znam, sve pacijentice koje dođu k njemu si mogu tu aplikaciju skinuti, odmah u čekaonici su sve upute i onda ti on prebaci tijekom pregleda.
    Ja bi svog ginekologa uvijek preporučila, meni je muž bio na svakom pregledu u obje trudnoće, uvijek bi i njemu svašta objašnjavao, možeš se probati k njemu naručiti ako želiš. Ima ordinaciju u Krajiškoj, blizu Ilice, dr. Dario Majnarić ❤️

Arsancres
    07. Rujan 2021. 16:18

Dubrovčanka

Sunašce83 ja sam primila inekciju nakon čišćenja Al nije mi i dalje jasno eto zašto mene ne šalje na IAT testove. Pokušati ću ne razmišljati 🥺

Meni je nejasno da te ne šalje uopće na krvnu grupu jer se ona iznova mora raditi u svakoj trudnoći, nebitno što si već radila (ili nisi) 🤷‍♀️
    I ja se slažem sa ovim što je Sunašce83 rekla, pitaj, napomeni, šta god.
    Ne kontam odgovor "nema straha" šta bi to tebi trebalo značit 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.