Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bebanomoje
    21. Srpanj 2020. 09:16

Slazem se s Matie. Ni ja ne bih mogla pobaciti osim mozda ako doktori tvrde da dijete nema sanse da prezivi i slicno (nedavno na jesenskim je bio takav slucaj). Ali bih voljela znati sta me ceka, tako da cu sigurno raditi Nifty ili neki slican test. Nisam jos detaljno istrazila koje su razlike medju njima. 

• EmEn9
    21. Srpanj 2020. 09:19

U biti baš tako nekako nisam ni ja pametna šta raditi. Malo mi je puno dati 4000kn trrnutno a opet na drugu stranu voljela bi bit mirna a opet mislim da netrebam nifty ako ima taj kombinirani. A opet meni kad su rekli da mi dijete kao ima down prije amnicenteze sam odmah išla na 4d privatno zbog straha jer treba od amnio isto čekat rezultate i gin mi je rekla da bi se na 4d isto vidjelo da je neki poremećaj u pitanju i da je po njoj sve u redu i da mi je dijete zdravo ali nesmije ona meni kao sugerirati da ne idem na amnio zbog tih losih testova. Tako da sam ja od straha ipak isla ali me bar ona umirila. Tako da ja nekako mislim da ću na taj kombinirani ići i ići ću privatno možda tamo u 12 tjednu na 4d da vidim dal je ok i to je to. S tim da opet sad isto ovisi šta će mi gin reći na prvom pregledu, da vidim šta ona predlaže. Ja se lako nagovorim tako da ako ona zapne za neke testove čisto sumnjam da ću reći neidem ;-)

MareiKate
    21. Srpanj 2020. 09:42

Slažem se i ja da je dobro biti spreman na nešto... Ali ako kombinirani test otkriva samo za down a to se može vidjeti i na dobrom uzv onda meni taj kombinirani ne znači puno već eventualno nifty koji mi je malkoc skup 😏
    Ja moram priznati da uopće nisam znala za taj kombinirani u prošloj trudnoći i kad sam došla u trudničku ambulantu u bolnicu jedan doktor me oprao što nisam 🙄 i napisao mi je u nalazu ničim izazvan da sam odbila te testove... To je bilo u 38tt 🤣

• EmEn9
    21. Srpanj 2020. 10:23

MareiKate

Slažem se i ja da je dobro biti spreman na nešto… Ali ako kombinirani test otkriva samo za down a to se može vidjeti i na dobrom uzv onda meni taj kombinirani ne znači puno već eventualno nifty koji mi je malkoc skup 😏
    Ja moram priznati da uopće nisam znala za taj kombinirani u prošloj trudnoći i kad sam došla u trudničku ambulantu u bolnicu jedan doktor me oprao što nisam 🙄 i napisao mi je u nalazu ničim izazvan da sam odbila te testove… To je bilo u 38tt 🤣

Eto svakom drugačije a mene je pa oprao na amniocentezi da zašto sam uopće išla radit taj test kombinirani kad nemam preko 30 godina.  Svaki doktor svoje mišljenje. Ja sam pa odbila onaj test za šećer bila jer sam pitala šta ako bude da imam šećer i kaže ona praktički ništa samo dijeta. I onda sam odbila da bi me nakraju 2 dana prije poroda natjerali da napravim taj test i dan prije mi dali kao dijetni doručak jer je kao pokazalo da imam taj trudnički šećer. Znači pola dana sam bila na dijeti i rodila. 

Rita88
    21. Srpanj 2020. 11:29

Ja planiram raditi Nifty , to smo muz i ja vec odlucili, skuplji je , al se moze na rate uzet. Imam iza sebe dva spontana i jos sam isla na IVF tako da test cu sigurno raditi, razmisljali smo izmedju Nifty i Harmony i na kraju se odlucili za Nifty. 

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• MissGraz
    21. Srpanj 2020. 12:01

malamarelica

Bok, evo da se javim onim curama koje su me uvijek tjesile i brinule se kao i ja i na tome im hvala. Zbog vas je ovaj forum vrijedan!
    Idem upravo s pregleda, 8+2, odgovaram tjednima, otkucaji su tu. Terapija ista. Utrogestani, normabeli i rekla je ako zelim da mogu i andol popiti, pola svaki dan. Mirovanje, ne strogo. Ali ja budem idalje strogo kao i dosad. Sljedeci tjedan nazvati za dogovor oko nifty testa. Pa bih trebala 4.8. na pregled. Od simptoma imam ponekad bolne grudi, malo mi pojacan apetit, nista mi ne smrdi niti mi se gadi i nemam mucnine.
    Sretno svima!

Super malamareilice, bas mi je drago da je sve okej. 🧡 cuvaj se! 

21. Srpanj 2020. 13:39

Ja sam jucer isla jer sam imala tamno rozi iscjedak .
    Znaci jucer je bilo 5+4 i srce kucaa❤
    Međutim moram mirovat jer imam hematon (od njega iscjedak). Pregled je 3.8 ponovo do tada mirujem.
    Da li je neko imao iskustva s hematomom

Ninnach
    21. Srpanj 2020. 14:08

Vidim da vas puno razmišlja o kromosomskom testu... I ja također iako u prvoj trudnoći nisam išla. Meni je privatna ginekologica savjetovala da napravim taj test, no ovaj se zove Verify i kao radi se u Medikolu i neki američki je. Ja ne kužim razliku između niftya, harmonya i tog šta mi je preporučila tako da ne znam koji bi...dvoumim se. Ali da je skup, baš da je. 

Saramala
    21. Srpanj 2020. 14:37

Svo mene zene ovakva je situacija otkucaji se nadziru on meni kaze da je po njemu to manja trudnoća a ja znam i kada sam imala odnos i kada sam imala ovulaciju evo znam da su Srbija neke od čas javile u smislu da im je rečeno da su otkucaji slabi on meni tekao ne da su slabi nego se naziru i vidila sam ih pa sada molim vas koje su imale ovako slicno ako mogu da mi reci kako vam se odvija Da li ste opet bile na pregledu bas sam zabrinuta

Fancy
    21. Srpanj 2020. 14:48

Saramala

Svo mene zene ovakva je situacija otkucaji se nadziru on meni kaze da je po njemu to manja trudnoća a ja znam i kada sam imala odnos i kada sam imala ovulaciju evo znam da su Srbija neke od čas javile u smislu da im je rečeno da su otkucaji slabi on meni tekao ne da su slabi nego se naziru i vidila sam ih pa sada molim vas koje su imale ovako slicno ako mogu da mi reci kako vam se odvija Da li ste opet bile na pregledu bas sam zabrinuta

Nema veze sto znas kad si imala odnos, znas da spermici mogu cekati i do 5,6 dana, jos ako je bila i kasnija implantacija, sve je moguce.

Not that fensi, ekšli..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.