Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • EmEn9
    20. Srpanj 2020. 21:01

Malamarelice baš mi je drago da si dobro i da si obavila pregled i da je ok, baš sam danas pomislila na tebe da tko zna kako si. Super baš mi je drago.
    Imam pitanje nemojte se smijati hehe s obzirom da sam ja zadnji put bila trudna prije 8 godina pa neznam.
    Ja sam bila taj neki test za down platila 300kn a sad vidim postoji svakakvih tih testova kao nifty pa neki kombinirani pa neki na slovo p neznam kako se zove i koštaju ful puno pa sad ne kuzim šta ne postoji više to testiranje za 300 kn nego samo ova testiranja za par tisuća kuna ili ? Ne kužim kako to sad funkcionira?

• EmEn9
    20. Srpanj 2020. 21:10

Josipajopi

Ja sam 5+3 i već dva dana mučnine i teški umor. Totalno sam nikakva. Ima tko kakav prijedlog što piti da se mučnine smanje?

Mislim da se baš nemože na to utjecat. Kažu kao manje obroke više puta dnevno i da se može uzete neke slane krekere i čaj, da bude kao bolje . A sad opet zavisi od osobe do osobe. 

joy
    20. Srpanj 2020. 21:20

Marelice, zelim ti svu srecu :)

11/2017 missed ab 12tt
    7/2018 missed ab 8tt
    8/2020 missed ab 11tt

blossom
    20. Srpanj 2020. 23:00

Malamarelica drago mi je da si se javila i da je sve u redu <3 sad uzivaj i cuvaj se 
    Josipa meni pomazu bademi...
    Nove cure dobro dosle :)
    Sto se tice testova ja sam razmisljala...ako mi kombinirani ne bude ok ici cu amniocentezu on je po meni najtocniji, sve drugo za mene je bacanje novaca jer...ali naravno svatko odlucuje sam ;)
    Sretno svima sa pregledima 

Green
    20. Srpanj 2020. 23:09

Kombinirani si vjerovatno platila 300 kn i zapravo u bolnici biš ga mogla i besplatno radit. On je samo za dawn sindrom.
    A recimo Nifty ti košta 4400 ( onsj najskuplji) i on osim dawna pokazuje i eventualnu prisutnost preko 60 razlicitih sindroma i sve trisomije. I spol odnah pokaže. Sve iz par kapi krvi. Neinvazivan je za razliku od amniocinteze koja je ipak rizičan pregled.
    Neki od tih 60 sindroma nisu kompaktibilni sa životom...uglavnom proguglaj nifty pa ćeš na njihovoj stranici pronaći više info.
    Uglavnom test koji si već i radila u 1. T možeš na uputnicu i dalje napraviti potpuno besplatno u svakoj bolnici.

21. Srpanj 2020. 08:01

Malamarelice čestitam na lijepim vijestima 😍 

• EmEn9
    21. Srpanj 2020. 08:14

Ok hvala vam na info.
    Onda ću na taj kombinirani najvjerojatnije i sad pošto sam i tad išla na taj i zbog loših rezultata sam na amniocentezu išla. 
    E a dali znate  može li se odmah na amniocentezu i onda si 100% siguran odmah?
    Pošto sam ja bila i nije uopće strašno kao šta pričaju inače po internetu, to je gotovo za minutu samo poslje moraš ležat 2-3h kod njih. I ni ne boli baš, kratak ubod injekcije i gotovo. A bar si na miru . Besplatno je a i nije statitistika nego znaš prave točne rezultate i također i spol. Samo neznam dal se može bez loših testova ići?

Matie89
    21. Srpanj 2020. 08:37

EmEn9

Ok hvala vam na info.
    Onda ću na taj kombinirani najvjerojatnije i sad pošto sam i tad išla na taj i zbog loših rezultata sam na amniocentezu išla.
    E a dali znate može li se odmah na amniocentezu i onda si 100% siguran odmah?
    Pošto sam ja bila i nije uopće strašno kao šta pričaju inače po internetu, to je gotovo za minutu samo poslje moraš ležat 2-3h kod njih. I ni ne boli baš, kratak ubod injekcije i gotovo. A bar si na miru . Besplatno je a i nije statitistika nego znaš prave točne rezultate i također i spol. Samo neznam dal se može bez loših testova ići?

Vjerujem da mozes ici na amnio, ali on sa sobom nosi rizik od spontantog pobacaja (1%). Ja bih prvo pricekala nalaze kombiniranog probira pa se tek onda odlucila na amnio. 

MareiKate
    21. Srpanj 2020. 08:50

Ja se jako razmišljam što da radim po pitanju tih testova. Prošlu trudnoću nisam radila nikakve testove jer me doktor pitao u slučaju da se ustanovi da dijete ima Down sindrom, da li bih rodila, ja sam rekla da bi, onda mi je on rekao da nema smisla da trošim novce i živce na te testove. Rekao mi je da se Down može često predvidjeti i dobrim uzv pregledom (nosna kost je njima najčešće drugačija)...
    Nifty se preporuča starijima od 35, žene koje su prethodno rodile dijete sa nekim poremećajem ili ako u obitelji ima nekih poremećaja (kromosomskih)- kod mene to nije slučaj.
    Ukratko napravila bih nifty da nije toliko skup a ovo drugo mi nema smisla jer od svih nevolja kromosomskih, down je još najmanji problem... Evo nisam pametna...

Matie89
    21. Srpanj 2020. 09:12

Ja cu napraviti barem kombinirani, a mislim se za nifty. Nije sve u zadrzavanju ili ne bebe, vec pripreme nas roditelja i doktora na moguci dolazak bebe s nekim poteskocama. Ja bih se maksimalno voljela pripremiti na takvo nesto. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.