Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tea2807
    20. Listopad 2020. 11:58

Antitjela su opasnija za tebe nego za bebu. Hashimoto je autoimuna bolest, i antitjela registrira kao nesto opasno i onda napada stitnjacu pa je potrebno koristiti terapiju. Meni je prvi nalaz bio tsh 6 i antitjela preko 1000. Sad evo da kucnem o drvo, vec par godina samo jednom godisnje imam kontrolu, vadenje tsh i ultrazvuk stitnjace. Ja pijem 50mg euthyroxa svaki dan. 

Lunica
    20. Listopad 2020. 12:10

Bubica1

Nikkas i Lunica, sretno danas na pregledu!

Hvala🥰🥰javim se popodne

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Lunica
    20. Listopad 2020. 12:12

I ja se mislim hoće li biti vaginalni ili preko trbuha uzv. Ja sam se pripremila 😀😀pa kako bude. Eto u trudnoći bar uvijek sređena dolje i noge 😅😅

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Miki94
    20. Listopad 2020. 12:33

Lunica

I ja se mislim hoće li biti vaginalni ili preko trbuha uzv. Ja sam se pripremila 😀😀pa kako bude. Eto u trudnoći bar uvijek sređena dolje i noge 😅😅

I ja se trudim da sam uvijek sredjena, jer meni svaki puta i dolje opipa rukom, provjeri trudnocu i da li slucajno imam infekcije. Do sada mi nije bilo tesko  uklanjati dlacice, poslije cu vidjeti kako cu to raditi, jer je u odnosu na prethodni pregled stomak poprilicno porastao. Uglavnom me stid otici cupava, neko rjesenje moram naci

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶

• Pikula
    20. Listopad 2020. 12:35

Lunica

Meni je ginekolog krenuo s pregledima preko trbuha na prošlom pregledu, znači otprilike s 16 i po tjedana

• Pikula
    20. Listopad 2020. 12:40

Miki94

Lunica

I ja se trudim da sam uvijek sredjena, jer meni svaki puta i dolje opipa rukom, provjeri trudnocu i da li slucajno imam infekcije. Do sada mi nije bilo tesko uklanjati dlacice, poslije cu vidjeti kako cu to raditi, jer je u odnosu na prethodni pregled stomak poprilicno porastao. Uglavnom me stid otici cupava, neko rjesenje moram naci

Sad ćete reći da pričam svašta, ali baš smo si same krive za to sređivanje (i ja sam picajzla u tome) :-) Jeste li vidjele članak s Jackie Kennedy?  A to nije bilo tako davno...

• Bebanomoje
    20. Listopad 2020. 12:43

nikac

Cure da li vas muči svrbež kože? Meni se i inače dosta isušuje koža preko zime (vjerojatno je jedan od razloga i taj što se volim kupati sa dosta vrućom vodom) a sada pogotovo. Što god namažem imam osjećaj da nije dovoljno. Dosta su mi suhe potkoljenice, a svrbi me i područje oko trbuha, venerin brijeg, grudi, naročito bradavice. Noge svakodnevno mažem biobazinim losionom za tijelo a grudi i trbuh biobazinim losionom za trudnice protiv strija. Ponekad, kad me volja biti masna, se nauljim bademovim uljem.

Evo me ✌ i ja sam primijetila zadnjih dana da me.vise svrbi koza, ali mi pomogne kad se namažem sa uljem protiv strija (inače se ne mazem svaki dan). Mene najviše po trbuhu ispod sisa (pretpostavljam jer se bas dodiruju) i bradavice su mi bas suhe pa bas i njih mazem. Ja se ne brinem, ali čini mi se da tebe to vise muci i takve stvari moras reci doktoru jer postoji kolestaza, kojoj je glavni simptom svrbez koze. Tako da malo to prouci i ako ne prolazi, obavezno reci to ginekologu. Ja ću isto jos malo proučiti kako mi se javlja, nekad mislim da mi je to jer me sve od robe stisce 😁

nikac
    20. Listopad 2020. 12:56

Bebanomoje

nikac

Cure da li vas muči svrbež kože? Meni se i inače dosta isušuje koža preko zime (vjerojatno je jedan od razloga i taj što se volim kupati sa dosta vrućom vodom) a sada pogotovo. Što god namažem imam osjećaj da nije dovoljno. Dosta su mi suhe potkoljenice, a svrbi me i područje oko trbuha, venerin brijeg, grudi, naročito bradavice. Noge svakodnevno mažem biobazinim losionom za tijelo a grudi i trbuh biobazinim losionom za trudnice protiv strija. Ponekad, kad me volja biti masna, se nauljim bademovim uljem.

Evo me ✌ i ja sam primijetila zadnjih dana da me.vise svrbi koza, ali mi pomogne kad se namažem sa uljem protiv strija (inače se ne mazem svaki dan). Mene najviše po trbuhu ispod sisa (pretpostavljam jer se bas dodiruju) i bradavice su mi bas suhe pa bas i njih mazem. Ja se ne brinem, ali čini mi se da tebe to vise muci i takve stvari moras reci doktoru jer postoji kolestaza, kojoj je glavni simptom svrbez koze. Tako da malo to prouci i ako ne prolazi, obavezno reci to ginekologu. Ja ću isto jos malo proučiti kako mi se javlja, nekad mislim da mi je to jer me sve od robe stisce 😁

Dobro si primijetila da me muči jer sam prije par godina imala višemjesečnu borbu sa svrbežom kože, prošla sve i svašta, da bi mi na kraju postavili dijagnozu - stres, uz napomenu da će vjerojatno i ubuduće kada budem pod stresom koža tako reagirati, što je naravno apsurd. Toliko sam se svrbila da sam imala masnice i podlijeve po tijelu, a osim fizičkih posljedica, šta to napravi psihi da ne pričam. Bila sam promijenila prehranu i isprobala sve živo (kortikosteriode nisam nikada htjela) i jednostavno je prestalo. I zato sada svaki put kada me nešto krene svrbiti ja sam lagano paranoična  Mene još ništa ne stišće ali jedva čekam da počne 

Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕

• Bebanomoje
    20. Listopad 2020. 13:05

nikac

Bebanomoje

nikac

Dobro si primijetila da me muči jer sam prije par godina imala višemjesečnu borbu sa svrbežom kože, prošla sve i svašta, da bi mi na kraju postavili dijagnozu - stres, uz napomenu da će vjerojatno i ubuduće kada budem pod stresom koža tako reagirati, što je naravno apsurd. Toliko sam se svrbila da sam imala masnice i podlijeve po tijelu, a osim fizičkih posljedica, šta to napravi psihi da ne pričam. Bila sam promijenila prehranu i isprobala sve živo (kortikosteriode nisam nikada htjela) i jednostavno je prestalo. I zato sada svaki put kada me nešto krene svrbiti ja sam lagano paranoičnaMene još ništa ne stišće ali jedva čekam da počne

Ajoj znam kako ti je, meni su prije par godina dali dijagnozu neurodermatitis, imala sam crvenilo po rukama i iza na vratu, sve od stresa. Proslo kako sam promijenila posao 😁 vjerujem da te sad sve vraća na to, al sumnjam da je to, tj nadam se da nisi sad pod stresom nego da uživaš u trudnoći 😊 naravno da je moguće i da se koža rasteže i da nas zato svrbi, samo trebamo malo više pripaziti na to, da li prolazi ili ne unatoc mazanju sa kremama/uljima i slično.

Emmie
    20. Listopad 2020. 13:30

Tea hvala ti od srca na odgovoru. 
    Svrbež…imam ga i ja, ali posebno kad sam mi se spava (ne znam zašto). Uglavnom me svrbi stomak, i noge. Vjerujem da treba stupiti u kontakt sa liječnikom ako je svrbež prisutan u stopalima i rukama. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.