Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • EmEn9
    20. Listopad 2020. 09:32

Evo slikala sam vam nalaz. Znači pisalo je na uputnici upućuje se u KBC radi utz pregleda morfologije ploda.
    https://ibb.co/8sJcPz1

Petra982
    20. Listopad 2020. 09:34

Bubica1

Jutro, cure!Ja sam se za anomaly scan (3D/4D) naručila 10.11., taman će mi onda biti punih 22 tjedna. Rekli su mi da se radi između 18. i 22. tjedna pa su me tako i naručili. Jedva čekam, gledati bebicu minimalno pola sata je za mene neprocjenjivo.
    Danas sam se probudila u 3 ujutro s jakim bolovima u crijevima. To mi se sad prvi put dogodilo otkad sam trudna, kao neki grčevi koji ne popuštaju. Trajalo je to neko vrijeme pa sam se uplašila da li uopće jesu crijeva ili nešto drugo. Da li se i vama to povremeno događa

Jutro!
    Mene svako malo uhvate! Ful moram paziti što jedem! Čim malo prekrdašim s ugljikohidratima, zatvor i grčevi. Puno kišnog, vode, vlakana....A onda se i maternica širi pa bolucka... 

Petra982
    20. Listopad 2020. 09:35

Jušnog, a ne kišnog! Obožavam mobitel koji me ispravlja 🙄

• EmEn9
    20. Listopad 2020. 09:35

Ići ću u ponedjeljak do svoje gin da me naruči na pregled i da mi da doznake pa ću ju odmah pitat ako sestra dopusti uopće samo da ju pitam šta ona misli o tom nalazu. Ionako nije mi jos kasno za ponovno otić kad se može do 22 tjedna

Miki94
    20. Listopad 2020. 09:39

Bubica1

Jutro, cure!Ja sam se za anomaly scan (3D/4D) naručila 10.11., taman će mi onda biti punih 22 tjedna. Rekli su mi da se radi između 18. i 22. tjedna pa su me tako i naručili. Jedva čekam, gledati bebicu minimalno pola sata je za mene neprocjenjivo.
    Danas sam se probudila u 3 ujutro s jakim bolovima u crijevima. To mi se sad prvi put dogodilo otkad sam trudna, kao neki grčevi koji ne popuštaju. Trajalo je to neko vrijeme pa sam se uplašila da li uopće jesu crijeva ili nešto drugo. Da li se i vama to povremeno događa? Baš sam se uplašila da možda ima kakve veze s bebicom. Da li ono pomicanje organa može boljeti? Ne znam šta da mislim…

Ukoliko su to bolovi preko cijelog stomaka, i vise zapravo dio iznad pupka, to su ti crijeva, isto tako sam se osjecala, budilo me u 2 poslije ponoci. Ja sam s tim dva puta imala uzasne bolove, i to sve zato jer sam pojela krusku. Moguce da si i ti pojela nesto tesko za crijeva, ili ukoliko nemas cestu stolicu, i to je moglo dovesti do tih poteskoca. Uglavnom, s bebicom ti je u tom slucaju sve OK, samo malo obrati paznju na to sto ti je moglo nauditi. :)

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶

Bubica1
    20. Listopad 2020. 09:42

Petra982

Bubica1

Danas sam se probudila u 3 ujutro s jakim bolovima u crijevima. To mi se sad prvi put dogodilo otkad sam trudna, kao neki grčevi koji ne popuštaju. Trajalo je to neko vrijeme pa sam se uplašila da li uopće jesu crijeva ili nešto drugo. Da li se i vama to povremeno događa

Jutro!
    Mene svako malo uhvate! Ful moram paziti što jedem! Čim malo prekrdašim s ugljikohidratima, zatvor i grčevi. Puno kišnog, vode, vlakana….A onda se i maternica širi pa bolucka…

Stvarno inače pazim na prehranu, ne jedem ništa što je zabranjeno, pijem puno vode i trudim se jesti čim više voća. Jučer sam za ručak jela pohano meso pa mi je možda to naškodilo. Još nisam počela osjećati bebicu pa jedva čekam jer će me inače izluditi, stalno oko nečeg brinem. I koliko god sama sebi govorim da je sve OK i da nemam razloga za brigu, opet ja po starom. Ako prođe još tjedan-dva da ne osjetim bebicu, onda ću opet luditi zbog toga i tako stalno zbog nečeg. Sama sebi idem na živce. 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Bubica1
    20. Listopad 2020. 09:49

Miki94

Bubica1

Danas sam se probudila u 3 ujutro s jakim bolovima u crijevima. To mi se sad prvi put dogodilo otkad sam trudna, kao neki grčevi koji ne popuštaju. Trajalo je to neko vrijeme pa sam se uplašila da li uopće jesu crijeva ili nešto drugo. Da li se i vama to povremeno događa? Baš sam se uplašila da možda ima kakve veze s bebicom. Da li ono pomicanje organa može boljeti? Ne znam šta da mislim…

Ukoliko su to bolovi preko cijelog stomaka, i vise zapravo dio iznad pupka, to su ti crijeva, isto tako sam se osjecala, budilo me u 2 poslije ponoci. Ja sam s tim dva puta imala uzasne bolove, i to sve zato jer sam pojela krusku. Moguce da si i ti pojela nesto tesko za crijeva, ili ukoliko nemas cestu stolicu, i to je moglo dovesti do tih poteskoca. Uglavnom, s bebicom ti je u tom slucaju sve OK, samo malo obrati paznju na to sto ti je moglo nauditi. :)

Da, baš bolovi po cijelom trbuhu. Onda su to sigurno crijeva. Moram ubuduće pripaziti na tu težu hranu, jesti po malo i više puta. Hvala vam cure, uvijek mi je lakše kad vas pitam. 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Miki94
    20. Listopad 2020. 09:58

Bubica1

Petra982

Bubica1

Jutro!
    Mene svako malo uhvate! Ful moram paziti što jedem! Čim malo prekrdašim s ugljikohidratima, zatvor i grčevi. Puno kišnog, vode, vlakana….A onda se i maternica širi pa bolucka…

Stvarno inače pazim na prehranu, ne jedem ništa što je zabranjeno, pijem puno vode i trudim se jesti čim više voća. Jučer sam za ručak jela pohano meso pa mi je možda to naškodilo. Još nisam počela osjećati bebicu pa jedva čekam jer će me inače izluditi, stalno oko nečeg brinem. I koliko god sama sebi govorim da je sve OK i da nemam razloga za brigu, opet ja po starom. Ako prođe još tjedan-dva da ne osjetim bebicu, onda ću opet luditi zbog toga i tako stalno zbog nečeg. Sama sebi idem na živce.

Bebicu ni ja nisam pocela rano osjecati, jer imam malkice sala na trbuhu, a i dr kaze da je bebi bas prostrano unutra, mrda se ali se kod mene to jos ne vidi s vanjske strane. Inace pratim jednu stranicu na instagramu, gdje vidim snimke vec u 24 tj kaku su bebe aktivne, i bas se sve vidi na stomaku, snazni udarci, a kod mene toga jos recimo nema. Osjetim da se pomjera, tu je i to je sve. Nista se vani ne vidi, a mozda je i beba jednostavno mirna, mozda me nece tako lupkati ni za 5 tjedana. Sve ovisi :) Opusti se, ja se nekako vodim time kad nema nikakvih promjena vaginalnih, da je sve ok :)

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶

Gabylola
    20. Listopad 2020. 10:05

Jutro cure! Po noći ne spavam jer me muči nesanica, probudi me mjehur i moram na wc i onda nikako zaspati po sat-dva vremena  pa onda ujutro "odvalim". Sreća pa imam odgovorno dijete koje se samo probudilo za školu tj. vjeronauk u crkvi, čak mi je napravila i doručak jer zna/vidi da mi nije dobro - čokolino u krevetu . Tako je lijepo imati veliko i odgovorno dijete (9 godina).
    Uglavnom, zanima me je li koja radula UZV dojki u trudnoći? Meni za koji dan izlazi godinu dana od prošle kontrole. Imam u obiteljskoj anamnezi rak dojke i redovito se kontroliram ali čitam oprečna mišljenja o uzv u trudnoći.
    papa test i cervikalne briseve sam radila u 11./2019. i 1./2020. - trebam li i to sad ponoviti. Je li vas vaš dr. slao na to? Zasad sam dobila uputnici za Petrovu 3 (markeri na spolne bolesti), drugo ništa. I vadila sam krv/urin i urinokulturu (sterilna je). GUK mi je na nalazau 5,6 - to je koliko čitam povišeno ali nije mi dr. ništa spominjala. Naručena sam 30.11. na daljnji nadzor trudnoće u Petrovoj pa će mi nadam se tamo detaljno reći što dalje.
    Jučer problemi s probavom - nakon dugo vremena mi nije bilo mučno, svekrva mi poslala prefinu finu papriku, nisam mogla izdržati - pojela sam 3 komada . Majko mila, kako je mene nakon toga frkalo u želucu, 3x sam trčala na WC nakon toga .

nikac
    20. Listopad 2020. 10:09

Petra982

Da li tko od vas kupovao preko Patpat stranice? Imaju tako divnih stvari!

Ja osobno nisam ali sestrična jest i robica je divna ali ako se dobro sjećam bili su je dobro "opalili" po džepu na carini tako da mi je rekla da se nikako ne isplati. 

Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.