Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ninnach
    17. Rujan 2020. 15:18

Blago vama koje već osjetite pokrete bebica... Ja još ništa, a s obzirom da je posteljica sprijeda tko zna kad ću osjetiti... A baš bih voljela, to bi me umirilo bar malo do slijedećeg pregleda. Daleko je 6.10. I još k tome ja nijednom kod svoje ginekologice nisam vidjela bebu, samo orivatno kad sam išla mi je pokazala i dala slikice. Ova moja ima pradtari aparat... Užas. Trebala sam se maknuti od nje odmah nakon prve trudnoće. Sad šta je tu je. Možda ovih dana odem privatno jer nisam vudla bebicu već dugo, nitko mi je ne pokaže od doktora. Ni u bolnici na uzv nisu mi pokazali. Uglavnom, nadam se da je sve u redu. 

• Elsa
    17. Rujan 2020. 15:20

ružica

Elsa, mene je umor puštao polagano od 11 og tjedna, poslije sam zaboravila da sam ga ikada imala..

Sjećam se, tnx, znam da sam pri kraju, ali tako dugoooo traje dočekati taj trenutak

• Elsa
    17. Rujan 2020. 15:22

Fancy

Zene jel se kojoj ovako rano desilo da osjeti pokrete bebe, meni se prije 2 dana 2 puta desilo dok lezim da osjetim treperenje, ne pod rukom nego bas na unutra u stomaku (nisu crijeva) i evo upravo sad opet, vrlo kratki i lagani titraj 🥰 citala sam na internetu da drugorotke mogu prepoznati pokrete bebe vec od 13te sedmice pa zasto onda kod mene ne bi to bilo to iako sam prvorotka a svoja crijeva znam napamet, godinama ih izucavam zbog raznoraznih stomacnih situacija 😂

Kad mi je posteljica bila sprijeda osjetila sam oko 20-og tjedna, a kad mi je bila iza oko 16-og...tako da je moguće, po opisu zvuči kao da je to to, ali bit će sve intenzivnije i češće, pa ćete biti i sigurnije u prepoznavanju

Fancy
    17. Rujan 2020. 15:33

Ninnach

Blago vama koje već osjetite pokrete bebica… Ja još ništa, a s obzirom da je posteljica sprijeda tko zna kad ću osjetiti… A baš bih voljela, to bi me umirilo bar malo do slijedećeg pregleda. Daleko je 6.10. I još k tome ja nijednom kod svoje ginekologice nisam vidjela bebu, samo orivatno kad sam išla mi je pokazala i dala slikice. Ova moja ima pradtari aparat… Užas. Trebala sam se maknuti od nje odmah nakon prve trudnoće. Sad šta je tu je. Možda ovih dana odem privatno jer nisam vudla bebicu već dugo, nitko mi je ne pokaže od doktora. Ni u bolnici na uzv nisu mi pokazali. Uglavnom, nadam se da je sve u redu.

I kod mene je posteljica sprijeda ali bebu nisam osjetila na van, pod rukom, vec jednostavno osjetim da se unutra nesto pomjera. Mislim da posteljica upravo igra ulogu kod tih udaraca bebe koji bi se trebali pod rukom osjetiti, oni se vjerovatno osjete kasnije jer ih posteljica amortizuje.
    Po svom osjecaju, a pitat cu dr da li grijesim, mislim da mi je posteljica vise s desne strane naprijed jer te senzacije osjetim na lijevoj uvijek, i ujutro kad lezim na ledjima, stomak mi je nekako vise izbocen s desne strane.

Not that fensi, ekšli..

Lala 🌷
    17. Rujan 2020. 15:45

Curkee jedno pitanje radila sam krvnu grupu danas i gotov mi je nalaz i kao komentar na nalazu piše raditi screening test u 28 gestacijskoj sedmici, da li sve trudnice to rade ili one kod kojih su neki drugi rizici u pitanju. Prva mi je trudnoća i stvarno nisam ni u šta upućena..

J3ll3na
    17. Rujan 2020. 15:54

Emmie, hvala ti, umirila si me. ☺️ Nije me narucila na pregled nego mi dala duphastone i rekla mirovanje dok prodje prehlada i vidimo se ako ne daj boze bude gore ili do sljedeceg pregleda... Nadam se da je sve ok jer simptomi su i dalje tu i trbuh je sve veci, al ipak se brinem kao i sve vi... Svaka ima neku svoju dvojbu😊

• Bebanomoje
    17. Rujan 2020. 16:10

Evo mene doma napokon. Nasli mi bakterije u urinu i nisu 100% sigurni da je to uzrok svemu, ali dali su mi antibiotik pa nakon sto ga popijem onda ponoviti urinokulturu. Ovako je sve ok, bebica je dobro, vidjela sam ju opet kratko 🥰
    Kad sam pitala jel moguce da je viroza, rekli su da je moguce, ali smo se na kraju zadrzali na urinu i bakterijama. I ko za inat na hitnoj nisam imala temp, sad dodjem doma i osjecam da mi ruke pocinje biti vruce 🙄

zabica
    17. Rujan 2020. 16:26

Ninnach ne mogu vjerovati da ti ne pokazu bebu na uzv-to stvarno nije u redu od njih.
    Ja sam kod soc.gin. i uvijek meni okrene ekran da sve vidim i uvijek dobijem slikicu-dvije..

zabica
    17. Rujan 2020. 16:29

I u bolnici su mi isto pokazali, ugl. isto sam 16 tj i vidjela sam bebicu do sada vec 4 puta (2 puta na vaginalni i 2 puta preko trbuha)

• Ninnach
    17. Rujan 2020. 16:49

zabica

Ninnach ne mogu vjerovati da ti ne pokazu bebu na uzv-to stvarno nije u redu od njih.
    Ja sam kod soc.gin. i uvijek meni okrene ekran da sve vidim i uvijek dobijem slikicu-dvije..

Jooj, a šta da kažem... Kad god sam pitala, ignorirali su me. Moja ima prastari uzv i nema uopće opciju da napravi slikicu i da mi ju. Dok zamjenski doktor, kad je on na godišnjem, ima svemirski uzv i slikice i sve al već jako dugo ne primaju nove pacijentice tamo. Ma zvala sam jednu polikliniku i otići ću privatno. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.