Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bebolinka
    14. Prosinac 2020. 11:09

Šta se tiče kupnje, ja moram kupiti još robice br 62/68, onda svu kozmetiku, ručnike i to za kupanje i komodu, i baby gym 😁 plus za sebe sve šta mi treba za bolnicu i to.
    Ako netko ima neki popis za ljekarnu i tu svu njegu nek staviii 😍
    Ali od robe moram još i kupiti carapice, kapice i te gluposti, ja do sad kupila samo bodice, pidžamice i hlače.

14. Prosinac 2020. 11:24

Bok cure, čitam Vas već duže vrijeme i stvarno mi je lijepo vidjet kako ste sve trudnice bez nekih većih problema i kako se bebice lijepo razvijaju i rastu i da ako već ima manjih problema sad već znate uzoroke hvala Bogu. 
    Ja sam inace 27+5 danas i nosim dečkića i oboje smo super i imamo školsku trudnoću što mi je veliko olakšanje jer su oko mene u zadnje vrijeme stalno bile neke komplicirane trudnoće i to me stalno morilo i prije nego sam ostala trudna. Inaće imam 29 godina i do trudnoće sam bila užasno ekstrovertna osoba i još do drugog tromjesečja užasno aktivna u raznim stvarima i nekako kako se trudnoća povečavala tako sam se i ja malo primirila i to mi je jedino možda u početku bilo teško + ova korona situacija i distance od najbližih, ali sad je već nekako bolje, uživam sa mužem i jako aktivnom bebicom u trbuhu, mali je akrobat po cijele dane i najslađi dio dana je kad štuca pa skupa poskačemo :) 

Inace danas sam se našla u nekoj težoj situaciji jer na pregledu u srijedu sam dobila uputnicu za UZV u bolnici gdje mislim rodit jel i danas se dosta lomim oko toga. Inače trudnocu mi vodi doktor koji je 40 godina radio u Petrovoj, dr.Blajić i on je za to da idem u Petrovu jer sam do sada sve tamo obavljala, a u drugu ruku mama mi radi u Petrovoj u administraciji i ona je nekako oduvijek protiv Petrove, ne što se mene osobno tice ali ono, zna jbg. Najveći problem mi je zapravo što tamo bar bi nekoga znala, opet možda bi mi bilo lakše kad znam kome se mogu obratit, jer sa obzirom na situaciju i tu glupu koronu vjerujem da će bit teško negdje gdje neznaš nikoga i prolaziš sam kroz to. Od početka trudnoće zbog te korone obavljam sve sama kao i većina Vas vjerujem i stvarno mi fali da imam muža uz sebe i da nam nije jedina povezanost poslije pregleda kad uđem u auto i sve mu uzbuđeno prepričavam sto puta. Ispričavam se na dužem postu, morala sam se pojadati malo jer baš me to danas nekako pogodilo a Vi ste tu stvarno bile pune razumjevanje jedne za drugu :) 

zabica
    14. Prosinac 2020. 11:25

Dan trudnice moje!
    Sada ste me malo zamislile s tom koronom i ranijim terminima poroda, moglo bi to biti povezano, kod mene npr. se zivotinje/krave ranije tele od pocetka korone, svaka urani, neka 3 tj, neka dva tj, neka tjedan dana, a inace (prije korone) znaju i prenijeti poslije termina (one inace nose isto 9 mj). S telicima je sve ok, zivi su i zdravi svi. Sve si mislim da bi to moglo imati veze. Ines bi nam to mozda mogla ispitati, rekla je da ima nekog u bolnici na rodilistu- da li sada u vrijeme korone ranije zene radjaju, u prosjeku, i  ako da, koliko ranije? 
    .
    Sve si mislim da moram ubrzati tempo sopinga zbog te korone, iako po prirodi nisam panicar, nego vise flegma. Skuzila sam da moram jos posteljinu i djecje rucnike za bebu kupiti, jos 10ak bodica i tako to, mislila sam u djecjem ormaru odvojiti dvije police za bebu, a muz kaze da cemo kupiti ladicar samo za bebu, bas me iznenadio-nisam to uopce planirala da je potrebno, tako da sada jos i to dodajem na popis..
    .
    Nikac ima jako slatkog cupavca psica i lijepi advent.
    .
    Junak me jos od ljeta nije uhvatio, ali tada me dobrano trazilo cevapa i hamburgera.. sada to vec duze vrijeme ne mogu smisliti (isto kao i kada nisam trudna) i bas mi je drago zbog toga jer inace nisam taj tip i sama sam se sebi gadila s tim koliko su mi cevapi bili vrh
    .
    Danas sam u grad obukla kaput i ugodno se iznenadila, mislila sam da necu moci zakopcati (jer prije mj dana sam jedva zakopcala), a ono jos ima mjesta, super! Trbuh je narastao, ali ocito se i nesto sala s ledja otopilo pa ima mjesta jos...
    .
    Moja djeca ne mogu docekati bebu, kazu da ce joj mijenjati pelene, vozati u kolicima, cuvati,  mislim si ja-super je imati ovako veliku djecu koja su to u stanju i odraditi-biti ce mami lakse
    .
    Moram uslikati trbuscic pa cim stignem cu staviti i ja slikicu

14. Prosinac 2020. 11:44

Lumosica

NevaEva

Hej Lumosica, u slučaju hitnosti ideš na hitnu samo im kažeš da si u izolaciji/imaš koronu pa dođu u bijelome. Za hitne situacije izlaze i dok imaš koronu (mi smo imali u obitelji situaciju i to znam) a osobito dok još kažeš i da si trudna. 7 tjedana nije predugo ako nemaš bolove ili neke tegobe, osjećaš bebicu? Ako si zadovoljna dr.i želiš da ti vodi trudnoću, ja ne biih mijenjala, otišla bi privatno jer sam ja takva ne jer mislim da ima potrebe. Možda da pitaš eventualno da dođeš dr.koja mijenja tvoju dok je na GO? Kak se snalaziš s koronom u trudnoći, imaš jake simptome?

Uff super, sad si me utješila! Bojala sam se da ne mogu nikud.

Osjecam se ok. Nisam imala temperaturu, samo glavobolju, umor i kašalj koji nikako ne prolazi. Bebu osjećam, ali ako se smiri, onda me bas uhvati panika. Inace sam panicna pa kad sam shvatila da nema pregleda 7 tjedana, oblio me znoj.

Nazalost, nitko ne mijenja moju doktoricu, ali mislim da ću otići privatno da se malo smirim.

Hvala ti!

Odi privatno, dobiješ slikicu prije Božica i dočekaš blagdane u miru. Lako onda za pregled 30. makar je i to brzo, za samo 2 tjedna. Propustila si anomaly scan? Možda da se naručiš za njega, privatno košta cca 450kn, ovisno gdje radiš.
    Tea i mi ove godine poklanjamo sličicu bebe u plavom okviru :) Napravit ću kolačiće, to ćemo odnijeti svima do vrata s maskama i to ovaj vikend jer imam filing da budu uveli propusnice. Najgori smo u EU, bolnice pune, drugi idu u tvrdi lockdown.. vjerujem da Božić muž i ja ove godine slavimo sami prvi put, ovo nam je ukleti 13. xD Grozno mi je to, baš bi mi dobro došlo druženje za Božić, za moj neki mir i osjećaj blagostanja. Ali eto.. druge godine s bebom u rukama i nadam se bez straha da ga netko cmokne.

• Bebanomoje
    14. Prosinac 2020. 11:58

ridja21

Inace danas sam se našla u nekoj težoj situaciji jer na pregledu u srijedu sam dobila uputnicu za UZV u bolnici gdje mislim rodit jel i danas se dosta lomim oko toga. Inače trudnocu mi vodi doktor koji je 40 godina radio u Petrovoj, dr.Blajić i on je za to da idem u Petrovu jer sam do sada sve tamo obavljala, a u drugu ruku mama mi radi u Petrovoj u administraciji i ona je nekako oduvijek protiv Petrove, ne što se mene osobno tice ali ono, zna jbg. Najveći problem mi je zapravo što tamo bar bi nekoga znala, opet možda bi mi bilo lakše kad znam kome se mogu obratit, jer sa obzirom na situaciju i tu glupu koronu vjerujem da će bit teško negdje gdje neznaš nikoga i prolaziš sam kroz to. Od početka trudnoće zbog te korone obavljam sve sama kao i većina Vas vjerujem i stvarno mi fali da imam muža uz sebe i da nam nije jedina povezanost poslije pregleda kad uđem u auto i sve mu uzbuđeno prepričavam sto puta. Ispričavam se na dužem postu, morala sam se pojadati malo jer baš me to danas nekako pogodilo a Vi ste tu stvarno bile pune razumjevanje jedne za drugu 

Hej, ja osobno nemam nikoga u bolnicama u koje bih mogla ići roditi, zato mi je lako reći da idem na sveti duh. Razumijem tebe, a razumijem i tvoju mamu. Opet svaka bolnica ima i dobre i loše strane i da ti mama radi u nekoj drugoj bolnici, sigurno bi bila protiv nje jer bi znala iz prve ruke kako stvari funkcioniraju. Ja da imam nekoga u nekoj bolnici koja nije sveti duh, ja bih isla tamo jer mislim da je puno lakše kad imaš nekog svog, pritom mislim samo na porod. Tako da bih ja na tvom mjestu ostala u Petrovoj, ali kažem to je samo moje mišljenje i razumijem te. Da i meni mama kaze nemoj tamo vjer bih se premisljala jer vjerujem mami, ali opet ako ne bih imala nigdje drugdje vezu, ostala bih pri petrovoj, bar sada tako razmišljam. 

Ne znam dal sam ti pomogla, nije bas situacija u kojoj bih htjela pametovati, ali vidim da ti nije lako pa sam zato napisala sta mislim. Vjerujem da kako god da odlučiš, da će sve biti super za tebe i za bebicu 😊

pupetta
    14. Prosinac 2020. 12:23

Evo upravo tipkam popis za Dm i ljekarnu. Naravno da vam nece trebati sve ovo za prvu ruku, same procijenite što smatrate važnim, a što ne. Neke od ovih stvari se mogu kupiti i u ljekarni (i u drugim baby trgovinama i obrnuto), ali ja sam s razlogom ovako sebi podijelila; istrazivajuci, citajuci razne recenzije i slicno. Nadam se da ce barem nekome biti od koristi 

POPIS DM

Baby štapići za uši
    Maramice u kutiji
    Velike baby blazinice
    Pelene u broju 1 i 2 
    Vlažne maramice s velikim udjelom postotka vode
    Jednokratne podloge za presvlačenje
    Nepremočive podloge za krevetić
    Baby puder
    Krema za bebinu guzu (Sudocrem, Melem baby, Bepanthen mast)
    Set za njegu bebe (toplomjer, termometar, škarice, češalj, mali aspirator za nos)
    Bočice za novorođenče (0+, 1+)
    Četka za čišćenje bočica
    Dude varalice za novorođenče
    Termosica
    Tetra pelene
    Tetra krpice
    Baby deterdžent za pranje rublja
    Baby deterdžent za pranje bočica
    Baby omekšivač za pranje rublja
    Baby odstranjivač mrlja rublja
    Mirisne vreće za smeće
    Jastučići za bradavice
    Silikonski nastavak za bradavice
    Ulošci Chicco
    Ulošci Vir
    Mini pakiranja šampona i ostale higijene za rodilište (pasta za zube, britvice, dezodorans...)
    Vlažni toaletni papir
    Podloge za wc školjku
    Dezinfekcijsko sredstvo
    Vlažne dezinfekcijske maramice
    Dezinfekcijsko sredstvo koje se može objesiti na kolica
    Čaj za dojilje
    Granola bars, Tuc keksi, fruktoza bomboni

Baby P 03/21 💙

Korra
    14. Prosinac 2020. 12:28

Hey cure ❤
    Da se javim malo, zbilja nisaaam duuugo 😅 
    Tu sam pratim vas, al se nekad pogubim u postovima 😅 jer sam inace u zadnje vrijeme pogubljena 😅
    Prije nekih tjedan dana sam se malo isforsirala sa duuugom setnjom, koja mi je bas godila, ali sam odma poslije toga platila 😏 uhvatio me išijas u lijevom guzu/nozi...pretjerala sam ocito 😏 i vec zadnjih tjedan dana ne idem nikud i jedva se krecem 😔 pa sam bas bila isfrustrirana pa mi se nije dalo s nikim pricati a ni dopisivati...danas je bolje iako jos uvijek boli i sporije se krecem 😏 al dobro, bit ce bolje sama sam si kriva, jos uvijek ocito nisam svjesna da moram usporiti 😅
    Zivcira me sve u zadnje vrijeme, to sto se ne mogu najbolje kretati, sto imam hrpu jos stvari za obaviti a strah me da necu stici...sto je takva glupa situacija s tom koronom...i tak
    Osim toga, bebac i ja dobro, on je sada vec 1.4 kg 😊 iduci pregled imam 4.1. i prije toga trebam ici provjeriti zeljezo jer sam usla u 30.tjedan a tada navodno zna zeljezo dosta pasti...
    Uglavnom eto to je to...
    Kako ste vi inace? Cure kojima su isto termini u 2.mjesecu kako stizete sve, jeste li uspjele vecinu obaviti i pripremiti? Mene trenutno pati torba za bolnicu koliko veliku torbu trebam, kolika smije biti uopce 🤔, hoce li mi sve stati...plus jos moram kupiti hrpu higijenskih potrebstina i jos neke robice za bebaca sto mi nedostaje 😏 uglavnom gluposti me pate...a da ne kazem da cesto sanjam da je bebac tu a ja hrpu toga jos nemam i nisam nabavila pa je panika 😅
    Saljem puse svima 😘🥰
    Sretno s pregledima tko ima danas ❤

pupetta
    14. Prosinac 2020. 12:28

POPIS LJEKARNA
    .
    Sterilne gaze
    70% alkohol
    Octenisept
    Fiziološka otopina
    Šprica
    100% bademovo ulje
    Gel za tuširanje za novorođenče (LRP, Mustela, Eucerin)
    Pavlovićeva mast
    Termalna voda
    Lupocet baby čepići
    Kapi protiv grčeva
    Purelan mast za bradavice
    Multi mam komprese
    Mrežaste jednokratne gaćice (uzeti broj veće zbog uložaka)
    Aspirator za nos koji ide na usisavač (nije hitno)

Neki kažu da je za pupak dobro koristiti i neki prašak, ali mene je patronažna savjetovala da na početku koristim sterilne gaze i 70% alkohol, a kad "pupak" otpadne onda octenisept. Pa nadodajte sebi ako smatrate da vam je jos nesto potrebno, ili oduzmite, naravno 

Baby P 03/21 💙

MareiKate
    14. Prosinac 2020. 12:35

Hello!
    Ja obavila danas kupnju poklona za Božić, kupujemo kao samo djeci: našem + nećak i nećakinja. A uvijek nešto i mami i svekrvi tutnem, sitnica do 100 kn ali treba i za to ući u trgovinu, gledati, birati... Ugl zadovoljna sam jer sam obavila sve bez gužve, našla svima po njihovom guštu mislim i sad sam mirna ☺️ pa nek uvode restrikcije do mile volje. 
    Za novog bebača mislim da imam sve, ne znam, moći ću kontrolirati tek kad se vratimo u kuću jer trenutno su nam sve stvari zatrpane i u prašini 🙈 moram samo kupiti novi krevet za curku, a braco će u njenu kindru (moš mislit vjerojatno ćemo svi u isti krevet) 🤣
    Za rađanje, ne znam zašto ali imam apatiju prema Petrovoj, bez nekog konkretnog razloga. Sv duh mi je drag ali daleko jer smo se preselili od mog prvog poroda. Mislim da ću u Merkur. To je blizu Petrove a nije Petrova 🤣 i dosta ju hvale čini mi se...
    Slažem se da svaka bolnica sigurno ima svoje mane i ljudi iznutra to znaju i misle da je kod njih najgore... Ja sam na sv duhu imala tetu u kuhinji i dobivala svaki dan nešto ekstra na tanjuru (do mjere da me bilo sram pred cimericama ali nisu zamjerila jer sam ja inače vege i svakako bi mi bili drugačiji obroci od njihovih) ☺️ eto, i to nešto znači, imat tetu u kuhinji 😁 

kety992
    14. Prosinac 2020. 12:37

Samo da se nadovezem za dojenje...svaka mama ima mlijeka i moze dojit samo je potrebno informirat se i potrazit pomoc ako nesto ne stima...vec krajem trudnoce mozete vidjet dal imate uvucene bradavice i to popravit...nakon poroda bebu odmah na prsa...jer u tim trenutcima beba najlakse izvuce bradavicu...kad se cicke prepune vec je teze...znaci bitni su prvi sati nakon poroda i celicna volja...jer nije svima ko po spagi...ima tu svasta...samo treba znat reagirat.
    Imam situaciju,sogorica rodila prije 13 dana i naravno volja joj je nikakva..u bolnici su joj rekli da nema mlijeka a dosla doma s kamenjem...3h sam ju masirala i pomagala joj...al nema ono refleksno da gurne bebi ciku u usta nego sjedne i sjedi ko stup...bas sam bila žalosna...sad se izdaja i daje ad u kombinaciji...jer je mala tek danas vagana u plusu...bila je gladna ...ugl...

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.