Jutro cure, vikend proletio i evo me na poslu a mislim na sve samo ne na posao
Zabica zivotinjsko carstvo ti je predicno, zeko je posebno sladak 😍
Lonmi pas je predivan, jako je simpa.
Ja sam inace ljubitelj svih zivotinja ali pasa pogotovo. Imam malog yorkie terijera koji nam je, zasad, centar svijeta, obozavamo ga. Ima 2 god i 2kg, nasa mala mrvica.
Bili smo jucer na adventu u Opatiji, evo i slikica naseg malisana i nase male obitelji koja nestrpljivo iscekuje jos jednog clana 💕
https://ibb.co/fQDDnCp
https://ibb.co/2Wh44cB
Inace mi je ovaj vikend bio dosta aktivan, u sub shopingiranje, puno setnje, jucer isto puno setali, obilazili advent, a bila sam potistena jer mi se malecka nije javila cijeli vikend, cak niti navecer kada bi se umirila. I taman kad sam se pocela brinuti evo nje sinoc nakon sta smo dosli kuci, vecerali i zalegli u kauc poziciju 🙂 uff koja sreca i olaksanje.
Zatezanje osjecam vec duze vrijeme, narocito prilikom ustajanja iz kreveta ili auta, nakon duzeg sjedenja...
Kety preslatka si i lijepa trudnica 😍
Sto se kila tice mislim da zasad stvari drzim pod kontrolom. Jucer sam usla u 21.tjedan i od pocetka trudnoce sam dobila 4,5kg, od cega u zadnjih 10 dana 0,40kg.
Jos uvijek stanem u svoje hlace ali bez zakopcavanja, snalazim se sa lastikom 🤣🤣🤣
https://ibb.co/K68SG15
U sub sam kupila crne trudnicke hlace u H&M snizene sa 300,00 na 150,00kn.
Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕
Joj,cure nisam vam htjela nabiti osjećaj panike. Ja sam vam jednostavno takva da sve hoću čim prije pa da mi ne visi za vratom. Zato sam požurila. Stigne se sve.
Moj je termin 2.3.ali moglo bi i prije i pisala sam već da sam prvu trudnoću 2tj ležala u bolnici do carskog reza pa onda zato i iz nestrpljivosti, i radi korone s obzirom da nas mogu opet zatvoriti ne znam…. kupujem sve što mi dođe usput. Ali sve se stigne. Jedino je do ro ako se uspije sad popust uloviti za ove skuplje stvari poput kolica i nosiljki i njihaljki i tako to. 🤗🤗😊😊👍
I ja sam takva, pa te razumijem. Nama je spremnp gotovo sve, ovih dana nam stizu komoda i krevetic. Kroz prvi mjesec cu kupiti kozmetiku u ljekarni i Dm-u. Robicu, posteljinu, igracke i slicno sam jedan dio naslijedila, a drugi narucila za BF popuste. Meni je termin krajem treceg, ali zadnja dva mjeseca zelim napraviti generalku stana, procitati par knjiga i koliko god mogu mentalno se pripremiti za porod i bebicu. Svatko od nas drugacije funkcionira, nemojte se brinuti svakako. Danas barem svi dijelimo milijun popisa tako da stignete sve u par dana obaviti. Jedino je na vama koliko cete dugo proucavati neke stvari, materijale, karakteristike i slicno.
Baby P 03/21 💙
Joj,cure nisam vam htjela nabiti osjećaj panike. Ja sam vam jednostavno takva da sve hoću čim prije pa da mi ne visi za vratom. Zato sam požurila. Stigne se sve.
Moj je termin 2.3.ali moglo bi i prije i pisala sam već da sam prvu trudnoću 2tj ležala u bolnici do carskog reza pa onda zato i iz nestrpljivosti, i radi korone s obzirom da nas mogu opet zatvoriti ne znam…. kupujem sve što mi dođe usput. Ali sve se stigne. Jedino je do ro ako se uspije sad popust uloviti za ove skuplje stvari poput kolica i nosiljki i njihaljki i tako to. 🤗🤗😊😊👍
I ja sam takva, pa te razumijem. Nama je spremnp gotovo sve, ovih dana nam stizu komoda i krevetic. Kroz prvi mjesec cu kupiti kozmetiku u ljekarni i Dm-u. Robicu, posteljinu, igracke i slicno sam jedan dio naslijedila, a drugi narucila za BF popuste. Meni je termin krajem treceg, ali zadnja dva mjeseca zelim napraviti generalku stana, procitati par knjiga i koliko god mogu mentalno se pripremiti za porod i bebicu. Svatko od nas drugacije funkcionira, nemojte se brinuti svakako. Danas barem svi dijelimo milijun popisa tako da stignete sve u par dana obaviti. Jedino je na vama koliko cete dugo proucavati neke stvari, materijale, karakteristike i slicno.
Ti i ja smo u dan trudne a bome i isto razmišljamo 🥰
Mi jos moramo komodu kupiti, znamo koju i gdje, samo trebamo odlučiti koji dan ćemo ići. Robice mozda cak imam za početak dosta, al moram posložiti sve i potpisati ako treba još koji komad kupiti. Dosta sam robice dobila od kumova, a dosta sam i kupila 😅. Kozmetiku sam isto dio kupila, ostatak cu dokupiti u 1 mj. Sebi sam već kupila mrežaste gace i uloske, ali moram se zbrojiti da vidim da li mi je to dosta 😀 ostalo još za kupiti onaj umetak za kadicu i prematalicu koju ćemo staviti na komodu.
Ja sam isto inace osoba koja ne voli čekati zadnji tren, a pogotovo u ovo doba korone plus nikad ne znaš kad ce beba poželjeti ici van, mogu i u bolnici završiti ranije, svašta može biti pa neka je to meni sve spremno. Od nove godine sam na godišnjem i tad počinjem uživati 😊 znaci slaganje popisa za preostale stvari, čitanje knjiga i brošura, čišćenje stana, preslagivanja robice, joj jedva cekam 🥰
.
E a stvarno, kaj beba jede ak npr.ne dobijem mlijeko? Ide odmah formula ili nema sanse da ne dobijem to prvo mlijeko, kolostrum?
Nema šanse da ne dobiješ kolostrum i mlijeko.
Svaka žena ima mlijeko i može dojit.
Uf, odmah mi je lakše. To mi je iskreno veći stres nego porod, strah me da ga ne budem mogla hranit.. baš se bojim toga.
Ja kad isla rodit drugo, jos uvijek sam dojila prvo. Imao je tad godinu i pol. I bilo me strah da neću imat kolostrum kad on normalno cica. I objašnjeno mi da tijelo zna kaj radi. Njega uspavala dojeci, tu noć rodila. Cice ko kamen, ko da nikad nisam dojila. I kolostrum. Evo, čudo prirode. Samo opušteno. 😀
Pozdrav cure,
Imam specifičnu situaciju vezano za trudnocu pa me zanima Vas savjet.
Zadnji pregled sam imala 11.11., u međuvremenu sam obolila od korona virusa, a sad moja ginekologica otvara godisnji. Idući redovni pregled mi je tek 30.12, sto znaci da mi je vrijeme između dva pregleda praktički 7 tjedana.
U cijelom periodu od početka trudnoće nisam napravila nikakve pretrage osim ultrazvuka i urina.
Imam li pravo otici na na pregled negdje drugdje ili mi je privatnik jedina opcija? Napominjem, željela bih da mi ova doktorica vodi trudnocu do kraja, al trenutno sam malo zabrinuta zbog manjka pregleda.
Također, u izolaciji sam jos par dana i shvatila sam da ne znam kome se mogu obratiti u slučaju hitnosti?
Hej Lumosica, u slučaju hitnosti ideš na hitnu samo im kažeš da si u izolaciji/imaš koronu pa dođu u bijelome. Za hitne situacije izlaze i dok imaš koronu (mi smo imali u obitelji situaciju i to znam) a osobito dok još kažeš i da si trudna. 7 tjedana nije predugo ako nemaš bolove ili neke tegobe, osjećaš bebicu? Ako si zadovoljna dr.i želiš da ti vodi trudnoću, ja ne biih mijenjala, otišla bi privatno jer sam ja takva ne jer mislim da ima potrebe. Možda da pitaš eventualno da dođeš dr.koja mijenja tvoju dok je na GO? Kak se snalaziš s koronom u trudnoći, imaš jake simptome?
Dobro jutro cure, ugodan dan svima, izgleda da nas ima puno koje jos cekamo predblagdanske preglede.
Ja molim Boga da ostane sve ok kod mene pa mozda dobim blagoslov od svoje doktorice i makne me s mirovanja 🙏, ako se to ostvari i ja bi rado do Opatije 😊. Makar ce mi guzica otpast 2h u autu 😂. Za sad se dobro drzim, tako nek i ostane 🙏.
Danas nema meskoljenja u trbuhu izgleda da se netko umorio i spava, ili zbilja imam ludo aktivna crijeva 😂.
U 5 ujutro me probudio grozan grc (nesto kao grc) preko lijeve strane trbuha, kroz kuk i lijevu nogu, morala sam se dici i kako sam otisla na wc i prostela tako me pustilo. Uopce se pitam sta radim dok spavam 🙄. Valjda se okrecem, tiskam, uvlacim trbuh tko zna u kojim sam pozama 🤦♂️. Morala bih se uvuci u vrecu za spavanje 😂
Hej Lumosica, u slučaju hitnosti ideš na hitnu samo im kažeš da si u izolaciji/imaš koronu pa dođu u bijelome. Za hitne situacije izlaze i dok imaš koronu (mi smo imali u obitelji situaciju i to znam) a osobito dok još kažeš i da si trudna. 7 tjedana nije predugo ako nemaš bolove ili neke tegobe, osjećaš bebicu? Ako si zadovoljna dr.i želiš da ti vodi trudnoću, ja ne biih mijenjala, otišla bi privatno jer sam ja takva ne jer mislim da ima potrebe. Možda da pitaš eventualno da dođeš dr.koja mijenja tvoju dok je na GO? Kak se snalaziš s koronom u trudnoći, imaš jake simptome?
Uff super, sad si me utješila! Bojala sam se da ne mogu nikud.
Osjecam se ok. Nisam imala temperaturu, samo glavobolju, umor i kašalj koji nikako ne prolazi. Bebu osjećam, ali ako se smiri, onda me bas uhvati panika. Inace sam panicna pa kad sam shvatila da nema pregleda 7 tjedana, oblio me znoj.
Nazalost, nitko ne mijenja moju doktoricu, ali mislim da ću otići privatno da se malo smirim.
Hvala ti!
Ja sam isto def uvijek za kucu, i bilo je u planu prodat ovaj stan u kojem smo, pa kupiti kucicu, ali nismo nasli nista sto nam se svida u cjenovnom rangu koji imamo, da nemoramo renovirat cjelu kucu zbog trudnoce i svega, a za kredit nismo sposobni jer nam je oboje prijava na minimalac a nismo ni u braku. Tako da smo se odlucili odgoditi to dok bebica nebude imala cca godinu dana, ovaj stan je 40kvadrata, ima odvojenu spavacu sobu i to nam je i vise nego dovoljno zasad. Gledamo podrucje stupnika, sv nedjelje i tako. Zgrada je bez lifta, ali smo na prvom katu pa nije problem za kolica, i kvart je preodlican, sve mi je daljima hodanja sta treba pa nam se ni ne zuri previse. Osim toga da bi htjeli 3 spavace sobe, i komad dvorista za sebe da mogu klince pustit kad budu veci bez avanture u park sa svim stvarima haha. A i moji su udaljeni 10min pjeske pa mi je to super, pogotovo kad ce beba bit jos mala, mogu mi uskocit kad treba.
Ja cekam pregled u cetvrtak, da dobijem slikicu jer mi je to dio bozicnog poklona. Kupila sam one prozirne kuglice dvodijelne, pa planiram stavit slikicu sa uzv unutra i plavu dudu, posto nismo nikome rekli da je decko 😁😁
Pozdrav cure,
Imam specifičnu situaciju vezano za trudnocu pa me zanima Vas savjet.
Zadnji pregled sam imala 11.11., u međuvremenu sam obolila od korona virusa, a sad moja ginekologica otvara godisnji. Idući redovni pregled mi je tek 30.12, sto znaci da mi je vrijeme između dva pregleda praktički 7 tjedana.
U cijelom periodu od početka trudnoće nisam napravila nikakve pretrage osim ultrazvuka i urina.
Imam li pravo otici na na pregled negdje drugdje ili mi je privatnik jedina opcija? Napominjem, željela bih da mi ova doktorica vodi trudnocu do kraja, al trenutno sam malo zabrinuta zbog manjka pregleda.
Također, u izolaciji sam jos par dana i shvatila sam da ne znam kome se mogu obratiti u slučaju hitnosti?
Ma mislim da ti to nije predugo, eventualno ako želiš odeš si privatno na uzv ali ako osjetiš bebicu nema potrebe.
Meni su pregledi sad ono dođem legnem ona izmjeri i odem, nis posebno. Cim se ona mrda sve je dobro 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji