Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Honey
    10. Siječanj 2018. 13:09

Frajla nisam sigurna ali mislim da se radi o godišnjem za 2017. godinu i on se mora iskoristiti do porodiljnog ili propada.
    Godišnji za 2018. ostaje i može se iskoristiti kad se vrati sa porodiljnog, kao i godišnji za 2019.

10. Siječanj 2018. 13:15

Frajla,  al to je go za 2017. Koji moras koristit do kraja 6.mj 2018. Na taj nemam pravo kad se vratim. Imam pravo na go za 2018. I 2019. Iskreno nisam ni pitala nikog,  tak i tak sam doma s go ili bez njega. Nisam kod malog privatnika,  radim u velikoj medjunarodnoj firmi i sve je po zakonu,  tako da znam da me nece zakinut za nista na sto imam pravo.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

10. Siječanj 2018. 13:16

Honey

Frajla nisam sigurna ali mislim da se radi o godišnjem za 2017. godinu i on se mora iskoristiti do porodiljnog ili propada.
    Godišnji za 2018. ostaje i može se iskoristiti kad se vrati sa porodiljnog, kao i godišnji za 2019.

Da,  tako i ja tumacim zakon,  jer se radi o godisnjem za 2017.

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

Frajla
    10. Siječanj 2018. 13:22

Nije točno, trudnice imaju pravo i na go od prije dvije godine. Potraži kasnije taj zakon pa vam stavim
    Ovo naravno vrijedi za hrvatsku, neznam kako je kod pandice

Frajla
    10. Siječanj 2018. 13:26

Evo, zakon o radu, članak 83, stavak 5

Frajla
    10. Siječanj 2018. 13:29

Frajla

Naravno da sam krivo napisala, članak 84, stavak 5
    Ako se nekom da može tu kopirati, meni je nezgodno s mobitela

10. Siječanj 2018. 13:35

Ako tako stoji u zakonu,  super! 😉
    Znaci evo sam kraj 20tt i mogu reci da mi se ten konacno popravio. Konacno sam si lijepa bez fasade 😂😂😂😂 ten cist ko suza,  kosa divna,  bas sam si super sada.

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

Honey
    10. Siječanj 2018. 13:43

Frajla

Frajla

Naravno da sam krivo napisala, članak 84, stavak 5
    Ako se nekom da može tu kopirati, meni je nezgodno s mobitela

Da, ali SAMO ako mu poslodavac nije omogućio korištenje. Znači u Pandinom slučaju i u bilokojem slučaju tebe poslodavac može poslati na GO ako ti je ostalo, ako ti je poslodavac omogućio da ga koristiš a ti nisi htio, propada ti. Znači Panda će ili iskoristiti go od 2017 ili će joj propasti. Neće joj propasti jedino ako nedaj bože nešto krivo krene pa mora na bolovanje zbog trudnoće. Evo stavljam članke:

(4) Godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti te korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, radnik ima pravo iskoristiti po povratku na rad, a najkasnije do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine.

(5) Iznimno od stavka 4. ovoga članka, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji radnik zbog korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju nije mogao iskoristiti ili njegovo korištenje poslodavac nije omogućio do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine, radnik ima pravo iskoristiti do kraja kalendarske godine u kojoj se vratio na rad.

Frajla
    10. Siječanj 2018. 13:47

Ma ne kažem za Pandu, nego za proudy koja je na komplikacijama, pa nema kada iskoristiti

Honey
    10. Siječanj 2018. 13:47

U pravilu Poslodavac može inzistirati da u tekućoj godini iskoristiš GO stečen u toj godini, ne mora ti čak ni dati da preneseš g.o ako ti je on omogućio da ga iskoristiš, osim naravno u gore navedenim slučajevima.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.