Petrova radi 3-4 uzv ako ti vode trudnocu u trudnickoj ambul...svaki put vaginalni pregled😐😐😐😐
Nikako na zelenu granu s nama...al znas sta...ja sam morala svaka tri tjedna na pregled pa drka po meni...vec mi je stvarno bilo dosta...ugl.
Kako ste danas?
Nama dolaze muzeva baka i djed na rucak a meni sve iz frizidera smrdiiii, jedva sam sinoc juhu skuhala. Strpat cu mesinu u pecnicu u nek se pece, skuhat torteline i knedle za desert i to je to 🤗🤗🤗
Pregledi u ranoj triudnoci idu zbog spontanih, vanmaterničnih... onda 12 tj. nuhalni...u 17tj. spol i čisto škicnu da vide je li sve ok. 20tj. Anomaly scan... i onda do 30tj. u biti nemaš sta... idu protoci i procjena težine oko 30tj. I onda ponovno procjena u terminu, plodna voda protoci i položaj bebe... I to je to. Od ostalih pretraga OGTT, skupa sa kks i jetrenim i svime po malo...i bris za Beta hemolitički ...u samom terminu.
Mužu pikla guma na autu pa sad čeka 2h kod vulkanizera da mu promjene gume... Danas generalka ... sortiranje robe ... Malo red u stanu moram napravit jer padam po stvarima. Ujutro je taman muž otišao ...krenula mala.plakat meni nos krvarit ko lud i još sam morala brzo na wc... pa sam sve s jednom rukom... umorila sam se kao da sam kopala. Moram u ducan svega mi fali... danas valjda pizza za ručak ali ja ujutro toliko nisam gladna da mi je i planiranje ručka teško.
Ja sam se u 6probudila. Kad svaki dan ustajes u 5 onda ni vikendom ne mozes spavat. Mm radi do 1. Ja cu napravit nesto rucku, neko meso u rernu hahha najbolje tako. Prozracila cim sam ustala, vec poceli maglit prozori. Sad popila kaficu pa malo skajpat s mamom. Zazelila sam se dobrog sopinga ali stvarno sad nema smisla da nesto sopingujem kad mi nista nece moc.
Moram jedan ormar danas kupit da si napravim neko skladiste za hranu. Sad je to sve nekako pobacano u drugoj spavacoj sobici.
Osjecam se odlicno. Sinoc bile nas tri prijateljice na kafi. Jos uvijek mi ne ide slatko nikako i bas mi je drago zbog toga hahahahaha eto drage moje to je to kod Pande.
Ustali u 7, registrirali auto, doruckovali i popili kavu. Sad se dragi baca na ribanje terase i peglanje, a ja cistim cijelu kucu generalno, promjena posteljine i tako to. Bas imam volju. Poslije me vodi on na rucak, idemo onda u soping namrinica i dm, pa na groblje i neka setnjica. Eto i ja se odjavljujem i bacam na posao 💪 Pusa curke
Evo isla gledat sad staru dokumentaciju, zadnji uzv 34 tj tocno, rodila sa 39+6... Znaci skoro 6 tj...
Tako da od bolnica nemojte previse ocekivat, razocarat ce vas sigurno.
Ja do sad nisam imala nijedan vaginalni pregled u ovoj tr, samo brisevi i dr napravi cervikometriju sa uzv nabrzinu. Nadam se bar do 25-26 tj da me ni nece maltretirat.
Ja sam imala vaginalni svaki put. Čak mi popipa ušće ako uspije...da se nije smekašlo i sl... Cervikometriju sad s 20 tj.
Evo isla gledat sad staru dokumentaciju, zadnji uzv 34 tj tocno, rodila sa 39+6… Znaci skoro 6 tj…
Tako da od bolnica nemojte previse ocekivat, razocarat ce vas sigurno.
Ja do sad nisam imala nijedan vaginalni pregled u ovoj tr, samo brisevi i dr napravi cervikometriju sa uzv nabrzinu. Nadam se bar do 25-26 tj da me ni nece maltretirat.
Ja sam do sad jedino imala vaginalni pregled na hitnoj kad sam krvarila, ostalo mi radr.iskljucivo uzv, vaginalni kod Kosa radi cervikometrije, u Petrovoj nisu jos radili cervikometriju...njima to.ocito nije bitno :/
Cure, moje pitanje glasi?? Da li je moguce da se pupcana vrpca zapetlja negdje oko glave ili sl.i oni ne rade uzv prije poroda??
Citala sam tj.prijateljica mi je pricala da je pupcana vrlo elasticna ii da cesto bude zapetljana oko necega, ali da se to kasnije, u kasnijoj T prije samog termina ne moze dogoditi jer je beba prevelika i nema.mjesta za okretanje?? Tako nekako...nisam.bas sve popamtila tad?!!
Sortiraj odgovore
Najstariji