Moja curka je 2x oko vrata i tijela bila u pupcanoj... Zato se navodno nije spustila i ušće se nije otvaralo do trudova.
Oko vrata nije probem jer nece ugušit dijete koje ne diše i nece baš čvrsto toliko stegnut bebu...
Problem je kad se pupčana sama sveže u čvor i onda beba povlači pupčanu jer se s njom igra i zatvori si krvotok. Ali to je izuzetno rijetko. Problem kod klinaca zamotanih u pupčanu je kod vaginalnog poroda ako jako povuču na posteljicu i krenu je čupat ... ali tada u trudu imaš CTG koji ludi... kakav sam ja u blažoj varijanti imala. Da je bio gori ideš na hitni carski odmah. I problem je kod položaja zadkom ... da kad pukne vodenjak...zna pupčana izletit i u trudu beba si zatvori protok..zato kad je beba na zadak ako curi plodna voda treba se lec odmah... Kod položaja glavom beba zatvara uwće glavom i pupčana nece ispast...Ali najveci strah je zapravo prerano i starenje posteljice koje se slučajno desi ranije i jednostavno prestane radit. U principu mogu nabrojat jako puno stvari... Pa ako vam se da svake sekunde svakog dana bit u strahu jer se sranja mogu dogodit...slobodno.
Ikyri ne trebas vise nabrajati..ja ne zelim uopce misliti o takvim stvarima..cure sve ce biti super i sve cemo roditi zdrave bebice
Ma nece vidjet zapetljanu vrpcu ...uvijek su zamotane a kad krene porod znaju se zavrtit da se smjeste u zdjelicu i tokom još izgona ih babica zarotira pa uvijek izađu malo zapetljani. Ali pupčane su dosta dugačke pa nema problema...
Opet vikend zatisje na proljetnicama...
Curke iz Zg i okolice, planirate li na sajam u West Gate?
Opet vikend zatisje na proljetnicama…
Curke iz Zg i okolice, planirate li na sajam u West Gate?
Muz rekao danas da hoce ici tako da idemo, makar ja nisam mislila jer mi se neda u guzvu 😁
Ja sam se jucer ubila u ciscenju, cak imam upalu misica 😂 Malo me i zateze danas busa, vjerojatno se mala buni (ja se nadam da bu cura pa mislim ak joj govorim u zenskom rodu da i bude). Ujutro obavili plac, mesnicu, zavrsava se rucak, domaca goveda juha, pecenka sa krumpirom i salatom i poslije cemo ispeci strudlu od jabuka. Ja ne spavam, kuham/pecem a poslije cu bogme zahrkati i zasliniti kad se svega natrpam! 😀 neznam gdje su ostale, fejs? Ili svima malo treba pauzica od interneta.
Ja sam danas radila patku. Tek sto smo jeli smisljam sta bi mogla za veceru, odluka je pala na kiflice, a dok se dizu mogla mi muffine smiksati 😂
Neznam jel to ono gnjezdenje ili sto, al samo smisljam sta bi kuhala, a moram paziti da se ne udebljam 🙄
Ja neznam ni sama sta cu za sajam, dragog mi nema, pa bi morala busom do tamo, a onda mi ode cijeli dan. Isla bi navise zbog tetrica, dekica i sl sitnica. Neda mi se kasnije obilaziti sto trgovina, ovako ce svi biti na jednom mjestu, pa mogu opipati, usporediti i izabrati.
Sortiraj odgovore
Najstariji