Joj tim babama treba nesto nagurat u usta da cim manje pricaju i da samo pametno sute. Stvarno su prica za sebe, glupi komentari i glupi savjeti... To kad beba "ozivi" je jedna od onih stvari na koje mi se dize kosa, pa zivo je od prve sekunde, sad ce oni jos odredjivat kad ce ko kome reci za trudnocu...
E da, jucer je svekru bio rodjendan pa smo bili tamo, i zena me prvi put pitaka kako sam i kako se osjecam u trudnoci, i to jer su bili jos neki kumovi. Da nisu, nebi me ni pitala. Toliko o njoj. Ne ocekujem nikakvo titranje i ne zelim to ni u ludilu, al recimo mi kad god dodjeno kod nje ja ju pitam kako je, ona mene nikad nije pitala. Al glavno da komentira koliko mi je trbuh narasao
Jučer su bila valjd 3 potresa u Rijeci tamo oko 22h...puše, pada kiša, grmi... Majke mi mile prolupat cu.
Bole me prepone i trbuh...mali se ne javlja baš pa me i to brine...
Curka bi valjda jela deugu stvar svakih 10 min... dovoljno da zaprlja i ništa ne pojede... Sad ce mi bit luda za vrijeme spavanja jer se nece istrčat i sl...
Pitanje
Kad sjedam osjetim neki pritisak dole, ko da nesto guram i onda kad sjednem nakon nekoliko sekundi je ok, je li to normalno?
Jučer su bila valjd 3 potresa u Rijeci tamo oko 22h…puše, pada kiša, grmi… Majke mi mile prolupat cu.
Bole me prepone i trbuh…mali se ne javlja baš pa me i to brine…
Curka bi valjda jela deugu stvar svakih 10 min… dovoljno da zaprlja i ništa ne pojede… Sad ce mi bit luda za vrijeme spavanja jer se nece istrčat i sl…
Ja sam svoju zato ostavila u vrticu. Bude mi do 12.15,12.30, do rucka ustvari, onda ju pokupim i doma mi odspava. Zabavi se tamo, nesto oni u skupini rade, istrosi se ful i dodje doma i spava ko top 2 sata. Popodne smo skupa. Kad je smrcava ostavim ju kuci bez razmisljanja. Ona je dobro prihvatila vrtic i stvarno je tamo dosta toga savladala tako da ce napraviti pauzu samo kad beba stigne. Poucena sam iskustvom prijateljice, ostala trudna i otisla na komplikacije, ispisala malu iz jaslica i nakon par tjedana zavrsila na strogom mirovanju krevet-wc, nije joj imao tko cuvat i na kraju je morala cuvalicu placat.
Ma ja imam mamu za takve slučajeve. Čekala sam pregled a 12 tj. da vidim da nema ničeg i da je sve ok i onda sam je ispisala... Meni mama može uskočit na 3mj. ali cijela godina joj je puno i to mi je jasno.
Moja je ludila u vrticu. Dobili smo takvu speracijsku anksioznost da mi se po noci budila i vikala mama i hodala po stanu dok je netko nebi uhvatio u ruke i tako se srušila i zaspala. Ja više nisam smjela na wc ... Bilo je malo zastrašujuće. Sad još ima strah od ljudi pogotovo djece ...misli da je ostavljamo i drži se nas jako. Moja mama je nije mogla čuvat koliko je tražila mene ...a moja mama ju je nirmalno čuvala 6mj.dok sam ja radila. Sad je bolje... puno bolje... Sad imamo tantrumiće...Zna puno... izgovara malo....
Zdravo.
Ja sam 14 tt. Moja beba treba da bude na proljece. Nadam se da ce sve biti uredu. Ovo mi je druga trudnoca. Prva trudnoca je zavrsila u 6 tt. Sad se borim sa hematomom. Imam smedji iscjedak i molim Boga da ovog puta sve bude uredu.
Pitanje
Kad sjedam osjetim neki pritisak dole, ko da nesto guram i onda kad sjednem nakon nekoliko sekundi je ok, je li to normalno?
Meni ti je tako znalo biti. Ali ja ti baš nisam mjerodavna za reći da li je to normalno ili nije, budući da sam imala taj problem sa urinom, odnosno praktički upalicu mokraćnih kanala... Netko drugi?
Ma ja imam mamu za takve slučajeve. Čekala sam pregled a 12 tj. da vidim da nema ničeg i da je sve ok i onda sam je ispisala… Meni mama može uskočit na 3mj. ali cijela godina joj je puno i to mi je jasno.
Moja je ludila u vrticu. Dobili smo takvu speracijsku anksioznost da mi se po noci budila i vikala mama i hodala po stanu dok je netko nebi uhvatio u ruke i tako se srušila i zaspala. Ja više nisam smjela na wc … Bilo je malo zastrašujuće. Sad još ima strah od ljudi pogotovo djece …misli da je ostavljamo i drži se nas jako. Moja mama je nije mogla čuvat koliko je tražila mene …a moja mama ju je nirmalno čuvala 6mj.dok sam ja radila. Sad je bolje… puno bolje… Sad imamo tantrumiće…Zna puno… izgovara malo….
Joj grozno...
Mi smo to izbjegli na srecu, skroz je lijepo prihvatila vrtic i nismo primjetili nikakve promjene u ponasanju da bi povezala da pati i da joj stvara neki stres, vodila sam ju na adaptaciju 3 tjedna po malo prije nego sam se vracala radit i stvarno je ok bila. Postivala sam pravilo koje sam sama sebi zadala da iza posla idem direkt po nju i ona je na prvom mjestu do spavanj, nema kava, shoppinga, druzenja i slicno, sve se stigne vikendom, osim da nama neko dodje u goste i da je ona na svom teritoriju i da se ne boji odvajanja. Uspjelo je uglavnom. Dobar je spavac, budi se jednom dvaput kroz noc i dalje, ali samo za cicu, to traje 2 minute i doslovno se onesvjesti nazad u krevetic i spava mirno.
A i vrtic mi je blizu, ulicu jednu dalje, tako da i da nesto bude teta me zove i tamo sam kroz 10min.
Jako puno prica, bas svakim danom sve vise i vise, mislim da se za pola godine nece gasiti. Cekamo jos dvije 5ice i onda su nam i zubi svi na broju, taman se toga rijesimo do bebe i onda sve ispocetka haha
Ikyri bas grozno to kako ima traume od vrtica. Al eto nisu sva djeca ista,neka to super prihvate neka kasnije a neka eto bas tesko. Nije mi ovo nista cudno za tvoju malu jer mi je bas jednom prilikom teta od moje male pricala da su imale isto jedno dijete koje se nikako i nikako nije moglo adaptirat i roditelji ga morali ispisat iz vrtica. Prije toga sam mislila da je to ono nemoguce. Al jednostavno ako ne ide ne treba nesto forsirat i ako se ima druga neka varijanta rade onda tu drugu varijantu izabrat. Mislim i ja bi to napravila na tvom mjestu da vidim da joj je tako bilo. Moja mala je imala faze pogotovo kad su je prebacili u stariju jaslicku dva tjedna je bila koma al sad tako vesela ide u vrtic i bas joj je lijepo. Vidi se da uziva,ima svoje dvije frendice s kojima si je super i s njima se puno igra i stalno doma o njima prica. Pricalica je prava kad krene s nekim spikama da joj pisam od smijeha hahah
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Da je njoj bilo super pa ja bi je pustila u vrticu. Imam doslovno 4min vožnje. Nikad prije mi nije imala separcijsku anksioznost... i govorila sam ja mužu da njoj do glave nije ni došla opcija da je mi možemo ostavit. A on je tvrdio da je ona takava i da se nije vezala jako... E i onda smo dobili svoje. Ona nije uopce doživljavala moj odlazak na posao...niti mi se veselila .. ona je sve to negdje negirala... Ali onda nam se sve vratilo 3x. Sve ono kao zašto mi se ne veseli... zašto joj ne falim u luđačkom izdanju. Sad kad me nema 5min kad me vidi vrišti i grli me.
Sortiraj odgovore
Najstariji