Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Honey
    03. Listopad 2017. 10:08

Honey

Ninochka ja sam ti došla u ljekarnu i pitala tamo žensku, dala mi je elevit i rekla da tu imam 800mikrograma a preporučeno je između 400 i 600mikrograma. I rekla je da je tu sve što mi je zasad potrebno, i dabolje da još dodatno uzimam putemhrane nego dodatnim tabletama. Tako da ti ja sadapapam mahune, puno salate, cikle, jetrica i sl. Tako da ja pijem sada samo elevit, a kasnije 12tt treba početi sa onim obogačenim sa omegom.

800mikrograma FOLNE, misao mi ostala u glavi :)

ikyri
    03. Listopad 2017. 10:11

Elviramagistic

Dobila nalaz na mail..niski rizik za sve..sve superr :))

Super! Baš mi je drago.

Ninnach
    03. Listopad 2017. 10:25

ikyri

Elviramagistic

Super! Baš mi je drago.

Ikyri, imam pitanje za tebe... Kao što si mogla primjetiti:) i ja imam sličicu mace na svom profilu... Vidim da imaš i ti. E sad, čula sam za one priče mačke i toksoplazmoza, opasno za trudnoću itd... Moja maca nikad nije bila izvan stana,i zato skoro pa nema šanse da ima taj parazit u sebi, a i ja sam se testirala u 11.mj kad sam se prvi put pripremala za trudnoću i nalaz je bio negativan. Uopće se ne mogu sjetiti gdje mi je taj nalaz pa sad neznam da li to trebam ponoviti? Jesi li ti radila tu pretragu? 

Ninnach
    03. Listopad 2017. 10:26

Honey

Honey

Ninochka ja sam ti došla u ljekarnu i pitala tamo žensku, dala mi je elevit i rekla da tu imam 800mikrograma a preporučeno je između 400 i 600mikrograma. I rekla je da je tu sve što mi je zasad potrebno, i dabolje da još dodatno uzimam putemhrane nego dodatnim tabletama. Tako da ti ja sadapapam mahune, puno salate, cikle, jetrica i sl. Tako da ja pijem sada samo elevit, a kasnije 12tt treba početi sa onim obogačenim sa omegom.

800mikrograma FOLNE, misao mi ostala u glavi :)

Ići ću danas kupiti elevit! Tnx cure, najbolje ste!! 

03. Listopad 2017. 10:26

Sto se tice gadljivosti ove, stojim u ducanu nekidan u redu na delikatesama iza nekog gospodina, da uzmem sira i sunke za pizzu, i lik kihne i vidim kako mu je u ruci hrpa sline i smrkljica  i vidm kako je popljuvao malo na staklo od rashladne vitrine, ... Krene mi se dizat zeludac, okrenem se i odem... Uglavnom, narucili smo pizzu taj dan

Ena @
    03. Listopad 2017. 10:27

ikyri

Ninochka

Honey

Ninochka

Valjda hormonalne promjene tako utječu na mene pa mi se stalno mijenja raspoloženje :)

Ma super si ti draga. I ja se brinem, to je prirodno i normalno. Vidiš da se raspitujemjel mi kakicanormalna hahaha
    Radim ono što mogu, a ostalo je u božjim rukama i genetici! Bit će briga cijelih 9mj, a onda opet do kraja života. To je majčinstvo, valjda nešto najljepše, najstrašnijei najodgovornije u isto vrijeme. Slušaj svoje tijelo i tako postupaj. Probaj ipak ne misliti puno, a kad budeš osjetila da stvarno nešto nije ok (nedaj bože), jer mislim da to tijelo onda i pokaže, trčat ćeš doktoru. Ja mislim da ti ide super, pitaš što te muči isto kao i sve mi ovdje, i ideš dalje do slijedeće nedoumice. Zato i postoji ovaj forum i ja sam baš sretna što sam ovdje sa svima vama i što možemo razgovarati o našim strahovima

Baš ti hvala na ovim divnim riječima:)) Sjećam se da si ti napisala da si već kupila elevit prenatal. E sad, ja nisam još ništa ali mislim da ću danas skoknuti u ljekarnu po to isto jer sumnjam da prehranom unosim sve potrebne vitamine i minerale. Folnu uzimam već duže vrijeme jer sam se pripremala za trudnoću tako da nje imam i pijem je svako jutro. Ima nešto da bi još trebale?

mono1111

Evo me cekam !!!! Ovdje je prekrasno, haha ! Stalno sam se budila jer sam se bojala da ne prespavam slucajno ! Hahaha
    Javim vam dojmove !
    Ja mucnine sam imala oko 7 / 8 tt mislim, ali nista nesto posebmo..povracala sam dvaput samo…
    A sto mi se jucer dogodilo?? Hahah, bila sam na kavi tj.kakau s dragim i isla sam na wc, a prije mene je bila jedna cura koja je obavljala veliku nuzdu, znaci ja sam usla i skoro povracala, izletila sam van i nisam mogla doci k sebi nekoliko min…inace nisam gadljiva ali ovo je prestrasno bilo..sad kad pisem o tome mi se povraca !!

Odvratno…zaista odvratno. Ja sam neki dan radila pile i nije prošao rok ni ništa ali kad sam ga solila uljila mi je nesto malo zasmrdilo…ma nije bio ni smrad vec pile ko pile…pogotovo ovo iz ducana.. Svima je bilo fino…svi su ga jeli. Ja sam pojela jer sam bila jako jako gladna ali nakon toga mi ke bilo jedno 3h mučno. Što je psiha. Ali nemam problem s burekom od mesa koji je s tko zna čim pravljen…samo da ja to nisam vidjela.

Burek od mesa:
    Svinjska mast
    Brasno
    Kvasac
    Ulje
    Sol
    Junetina
    Svinjetina
    Luk i zacini
    P.s. imamo pekaru, pa iz prve ruke znam! 😉

url=https://lilypie.com]

• Ivancica09
    03. Listopad 2017. 10:28

Elviramagistic

Super Elvira!!!

ikyri
    03. Listopad 2017. 10:31

Ninochka

ikyri

Elviramagistic

Super! Baš mi je drago.

Ikyri, imam pitanje za tebe… Kao što si mogla primjetiti:) i ja imam sličicu mace na svom profilu… Vidim da imaš i ti. E sad, čula sam za one priče mačke i toksoplazmoza, opasno za trudnoću itd… Moja maca nikad nije bila izvan stana,i zato skoro pa nema šanse da ima taj parazit u sebi, a i ja sam se testirala u 11.mj kad sam se prvi put pripremala za trudnoću i nalaz je bio negativan. Uopće se ne mogu sjetiti gdje mi je taj nalaz pa sad neznam da li to trebam ponoviti? Jesi li ti radila tu pretragu?

Da. U prvoj trudnoci negativan... sad nisam još išla vidjet rezultate. Imam 3 mačke...imala sam do maloprije i 5 mačića. Ako imaš istu macu u kući i nisi se zarazila do sad ni nećeš. Samo nemoj ti čistit macji wc ili stavi rukavicu neku ili jako operi ruke nakon...čisto reda radi. Ali ja to više ništa ne pazim. Mace jedu samo Royal canin i od toga mece dobit Toksoplazmu sigurno. Toksoplazmu se lakše dobije od mesa koje nije dovoljno obrađeno. Bez sirovog mesa svake vrste u trudnoci!!!

• Ivancica09
    03. Listopad 2017. 10:32

panda102

Ninochka ja pijem elevit i sutra mi je zadnja. Kontam si uzet Novalac pa i njih probat, a sto se tice povracanja, ja sam bila sigurna da kad zatrudnim cu povracat ko luda, jer mi inace svi mirisi smetaju, a eto jos nista hvala Bogu. I mene je to bilo malo zabrinulo.
    Honey kakica je crna, strasno…a za ostalo, da uvijek lijepo receno i napisano.
    Elvira čestitam na odlicnim nalazima, stize nam curicaMono sretno na pregledu

Panda ja od 12tt pijem Novalac po preporuci ginekologa..

ikyri
    03. Listopad 2017. 10:35

Ena @

ikyri

Ninochka

Honey

Ninochka

Valjda hormonalne promjene tako utječu na mene pa mi 

mono1111

Evo me cekam !!!! Ovdje je prekrasno, haha ! Stalno sam se budila jer sam se bojala da ne prespavam slucajno ! Hahaha
    Javim vam dojmove !
    Ja mucnine sam imala oko 7 / 8 tt mislim, ali nista nesto posebmo..povracala sam dvaput samo…
    A sto mi se jucer dogodilo?? Hahah, bila sam na kavi tj.kakau s dragim i isla sam na wc, a prije mene je bila jedna cura koja je obavljala veliku nuzdu, znaci ja sam usla i skoro povracala, izletila sam van i nisam mogla doci k sebi nekoliko min…inace nisam gadljiva ali ovo je prestrasno bilo..sad kad pisem o tome mi se povraca !!

Odvratno…zaista odvratno. Ja sam neki dan radila pile i nije prošao rok ni ništa ali kad sam ga solila uljila mi je nesto malo zasmrdilo…ma nije bio ni smrad vec pile ko pile…pogotovo ovo iz ducana.. Svima je bilo fino…svi su ga jeli. Ja sam pojela jer sam bila jako jako gladna ali nakon toga mi ke bilo jedno 3h mučno. Što je psiha. Ali nemam problem s burekom od mesa koji je s tko zna čim pravljen…samo da ja to nisam vidjela.

Burek od mesa:
    Svinjska mast
    Brasno
    Kvasac
    Ulje
    Sol
    Junetina
    Svinjetina
    Luk i zacini
    P.s. imamo pekaru, pa iz prve ruke znam! 😉

Gdje se nalazi pekara? Dostavljaš do Rijeke? Treba mi provjerena roba. Hahahhahaah!!!!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.