Little i mono, grozno sto ljudi koji vas vode imaju tako razlicita misljenja. Vjerujem da je zbunjujuce i da bas izaziva nesigurnost jel radis najbolje za bebu i sebe.
Trudnoca je izuzetno kompleksan proces u kojem tijelo trudnice podržava 50% genetski stranog materijala u svom organizmu. Hormoski se promjeni trudnica u toj mjeri da mozak nakon poroda više nikad nije funkcionalno isti. E sad... našli su neke uzroke infarkta posteljice i povezali ih sa ranim spontanim pobačajima... Ali se ne može dokazat na tako malom plodu što se desilo. Sve se u organizmu dešava u kaskadama... milijun malih mehanizama koji određuju što ce napravit i ponekad odrede krivo. Kao kad te osa ubode pa umreš od anafilakse... zajeb organizma... vjerovatno da se uloži dovoljno istraživanja nasli bi gen ili kromosom koji pokrene tu reakciju ako i svaku drugu...
Little i mono, grozno sto ljudi koji vas vode imaju tako razlicita misljenja. Vjerujem da je zbunjujuce i da bas izaziva nesigurnost jel radis najbolje za bebu i sebe.
Upravo to kaktus!
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Ma doktori ništa neznaju. Farmaceuti placaju istraživanja s lijekovima u prvom planu.
Nema mi lidl tajica nigdje 😣😣
Baš ga nešto filozofiram ovih dana... Malo sam ljuta ko pas. Pms x300 ...tako jedem ali se tako i ponašam. Cure teško je vama, nije lako ni liječnicima. Propisuju lijekove po nekim propisima...po nekom iskustvu ako propisa nema i sl...A kako napravit istraživanje na trudnicama... nikako...treba bit kontrolna skupina bez lijeka ili na manjim dozama lijeka.. Zato je vecina lijekova upitna za upotrebu...Tko ce se prijavit za testiranje...tko ce to odobrit...
Ponovno ja u filozofiju...
Ma vjerujem da je stvar tko ima kakva iskustva od doktora i u koju "struju" vjeruje, ko i inace kod ljudi, netko ima dobro iskustvo s necim i brije samo na to jer eto il je imao srece il ga je netko uvjerio il ima neke dvostruke koristi od toga. Pa tako i oni, hrpi trudnica su neku th odredili i dobro je proslo, nekolicini njih nije dobro proslo al njima je to opet dobra statistika... A tebi nazalost to bude nesto sto te obiljezi za cijeli zivot, srusi ti se svijet... Bas cudno, za esherihiju u uk su svi slozni i dobijes atb dok nisi ni trepnula, a ovako bitna stvar za trudnice s tom dijagnozom a oni imaju razlicita misljenja al skroz
Ma vjerujem da je stvar tko ima kakva iskustva od doktora i u koju "struju" vjeruje, ko i inace kod ljudi, netko ima dobro iskustvo s necim i brije samo na to jer eto il je imao srece il ga je netko uvjerio il ima neke dvostruke koristi od toga. Pa tako i oni, hrpi trudnica su neku th odredili i dobro je proslo, nekolicini njih nije dobro proslo al njima je to opet dobra statistika… A tebi nazalost to bude nesto sto te obiljezi za cijeli zivot, srusi ti se svijet… Bas cudno, za esherihiju u uk su svi slozni i dobijes atb dok nisi ni trepnula, a ovako bitna stvar za trudnice s tom dijagnozom a oni imaju razlicita misljenja al skroz
Eh kad su antbiotici jedini lijekovi. Ostalo ništa ne liječi samo otkloni simptom dok uzrok još postoji.
Trombofija je novija bolest tamo tek 1980-1990 se to krenulo opisivat. Jako puno je toga što se preklapa... autoimune bolesti su vecinom početak price za sve... I rijetko kad je jedna stvar izolirana... Često autoimune bolesti štitnjače idu s autoimunim bolestima crijeva i kože i s trombofilijom i sl... I onda piješ 6 lijeka i mažeš se s 3 kreme ... Farmaceuti zarađuju. Genetski uzrok je i dalje tu i nikog nije briga.
Ma znam ikyri, sve mi je to jasno, zapravo je sve komplicirano do boli... Pogotovo te novije, kompleksnije i autoimune bolesti. A da ima i doktora specijalaca to stoji. Radim s njima pa svasta cujem i vidim.
Littlebaby,
U kojim tjednima su bila ta dva spontana? Da li se sve dobro razvijalo od odredjenog tjedna??
Meni je zadnji put ustanovljena krom.greska bas...znaci sigurno 3.T nije bila do trombofilije ili bilo cega drugog...isto tako smatram da se vrlo vjerovatno kod mene svaki put radilo o krom.greskama....makar, drugi put se sve dobro razvijalo do 7 + 2, za razliku recimo od 3.puta kada je sve od pocetka kasnilo s razvitkom...
Mislim ima sto stvari koje mogu utjecati na negativan ishod....i meni su bili objasnjavali da je moguce da je krv pregusta i hranjive tvari ne dolaze do ploda...ali tako rano plod se hrani preko ZV, pa mi je to isto malo upitno...naime, meni je ovaj hematolog rekao da tek u 8 tt kada posteljica djelomicno preuzima funkciju, da tada even.moze biti trombifilija ili antifosfolipidni....a prije najcesce ne...makar, to je sve jako malo istrazeno...
Mislim super da ti je hematologica dala i andol....ja se slazem s tim da ako ne steti, a ne steti, da se preventivno apsolutno sve uvede...zato su meni uveli i duphastone, i utrogestan i estrofem i sve ostalo...
Littlebaby,
U kojim tjednima su bila ta dva spontana? Da li se sve dobro razvijalo od odredjenog tjedna??
Meni je zadnji put ustanovljena krom.greska bas…znaci sigurno 3.T nije bila do trombofilije ili bilo cega drugog…isto tako smatram da se vrlo vjerovatno kod mene svaki put radilo o krom.greskama….makar, drugi put se sve dobro razvijalo do 7 + 2, za razliku recimo od 3.puta kada je sve od pocetka kasnilo s razvitkom…
Mislim ima sto stvari koje mogu utjecati na negativan ishod….i meni su bili objasnjavali da je moguce da je krv pregusta i hranjive tvari ne dolaze do ploda…ali tako rano plod se hrani preko ZV, pa mi je to isto malo upitno…naime, meni je ovaj hematolog rekao da tek u 8 tt kada posteljica djelomicno preuzima funkciju, da tada even.moze biti trombifilija ili antifosfolipidni….a prije najcesce ne…makar, to je sve jako malo istrazeno…
Mislim super da ti je hematologica dala i andol….ja se slazem s tim da ako ne steti, a ne steti, da se preventivno apsolutno sve uvede…zato su meni uveli i duphastone, i utrogestan i estrofem i sve ostalo…
Prvi je bio u 10tj,a drugi u 6 tjednu. U prvom je utvredno da je prestalo kucat srce oko 8.tj i da nije bas plod odgovaro za te tjedne u kojem sam bila i to je to sto znam. A za drugi mi je gin utvrdio trudnocu s 5 tj i nista nije reko da nesto ne stima i za 5 dana prokrvarila... moze sve bit da ne kazem da je sigurno uzrok trombofilija ali ima puno tu cimbenika ocito. Malo je sve to istrazivano po mom misljenju. Pogotovo kad ti kazu mlada si imas vremena,to se svakoj drugoj dogada. Uzimaju nekako to kao da je sve normalno. Mogla bi dosta o ovoj temi sad pricat i iznosit svoje misljenje ali nekako bolje ne sad.Da i ja sam isto na duphastonima od pocetka trudnoce
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Sortiraj odgovore
Najstariji