Ma Panda ima mama pravo, lakse se s 30 djece dogovoriti nego s pojedinim roditeljima...
Al da, ajmo mi njih sve strpat tam di im je mjesto, a svojima dat najbolje sto mozemo, a to je sebe...
Elvira❤
Kaktus kad sam procitala ovo "trudnoce u kojima cete uzivat" nasmijala sam se! Jer neki dan citam tu kako pisete vi trudnice kako imate osjecaj da ce vam se trtica rasprsnut, kako imate vulkane po licu itd..hahaha ono bas zvuci kao cista uzivancija hahaha al svejedno hvala! MiuMau ja sam ta koja rece donat, al ga nisam isprobala u ovom slucaju :)
Pitanje, jel vi pratite T samo kod soc.gin, ili idete paralelno i privat?
Bokic honey, ti vadila betu u synlabu... I ja isto hehe! Nek nam synlab donese samo dobre rezultate:) Evo što se mene tiče, ja ću pošto još uvijek nemam normalnu doktoricu, tu i tamo koliko budem u mogućnosti otići i privatno na pregled. Ako pronađem dobrog socijalnog ginekologa, onda se nadam da za privatnog neće biti potrebe.
Bas tako, nek nam donese samo dobre rezultate! Makar sam ja danas popiz, jer rade kao do 12, a bili su obecali poslati nalaz na mail, ja zovem u 11:55 da jos nisam dobila nalaz a frajer mi veli da mi je epruveta jos unutra da ce za koju min bit, ta koja min se pretvorila u pola sata :) Al dobro, nek je beta dobra! Ja sam generalno zadovoljna sa svojim gin, ali do sada smo se vidali samo 1× u godini, morati cu vidjet kako ce to sada ici.
Ja stalno nešto žvačem. Nisam ni gladna ali stalno nešto copkam... ili voce ili slatko ili konkretno...ali stalno mi je nešto ... Nemam baš kontrolu... Kako da to zaustavim...
Ikyri tako sam ja stalno jela dok nisam cula da mi je secer povisen
Sad gledam u mandarine i sline mi cure.. jednu do dvije na dan si dopustim..
probaj bar grickat/jest sto zdraviju hranu
Za probavu, obični jogurt i pšenične posije svaku večer, u to il suha smokva il koja šljiva... Ak nemam posija onda laneno sjeme uz voće suho ili neku nektarinu il kiwi... I naravno dobro zalit vodom, to me spašavalo u prvoj trudnoći a pogotovo iza poroda
Ikyri hahaha, pij puno vode i vocnog caja :) Hormoni, hahaha, nema tu puno pomoci heh
MiuMau,
Meni je prosli put dao, tj.MM sam poslala, hahah, a ovaj put sam otvorila kod zamjene jer je bio na godisnjem, i sad bi mi naravno dao bez problema, isto radi IVF i svega...ali bas muku mucim s njim....
Pij magnezij, 800 mg dnevno, super je za opustanje i ima laksativni ucinak, hahah...ja ga pijem radi bolova i ostalo i imam normalnu stolicu.od pocetka, jer sam ga pocela vec nakon transfera piti...
Ja sam do sada isla na uzv iskljucivo u bolnicu u kojoj se vodim, a sad u uto idem i privatno, za svaki slucaj, za neku moju sigurnost...
S obzirom na sve kod mene, heparin i ostalo...pokusati cu odlaziti i privatno paralelno kod Kosa, jer je vazno gledati te protoke kroz posteljicu...
Da li netko od vas zna od kojeg tjedna su vama ukljucivali color doppler i gledali protoke?? Znaci to je kad na ekranu vidite one male crvene ili plave crtice...??
Ja sam pitala u Petrovoj i rekli su mi da oni gledaju tek od 28 tt, sto mi se nekako cini prekasno u mom slucaju...iskljucivo radi doziranja heparina....
Tako da....da se vratim na temu, privatno dokt.kod.kojeg idem ce mi vjerivatno ranije gledati protoke....mislim jako je komplicirano, vecina ovdje vjerovatno ne kuzi sto uopce zelim reci, ali ce mi hematolog ukinuti andol oko 24 tt cca, i even.povecati dozu heparina, ali je rekao korigirati heparin po nalazima koji se vade i jako me strah da ce mi ova doza od 0,4 sto je preventivna doza heparina biti premala...jer kako T raste potrebe za sto vecom i boljom prokrvljenoscu su vece...a vecina gin.ili hematologa uopce ne dozira heparin po starosti T ili po kilazi, sto bi u biti trebalo...neki uopce nikakve koagulacijske pretrage ne rade u T nikad !!! Upravo zato sam isla kod hematologa..
Pa dopler je moja meni vec upalila... alli su protoci još sitni pa se nemogu baš mjerit. Gledala je srce i prolaske krvi kroz komore ... rekla da nema povratka.krvi iz jedne u drugu što je jako dobro. Bitno je da se krv ne zgrušava ... Vrijednosti moraju bit u normalnim okvirima bez obzira na trudoću jer si u supritnom ti ugrožena od i manjih ozljeda možeš iskrvarit. Ljudi često doživljavaju da se krv prorijedila pa da bolje prolazi ...što nije istina ... dok nema ugrušaka sva krv jednako prolazi. Nema bolje prokrvljenosti jer ti je doza veća...ako me razumiješ. Ako je sad sve ok bit ce i tad.
Sortiraj odgovore
Najstariji