Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    01. Listopad 2017. 11:33

Kaktus,
    Daa, na to mislim...meni ona sad nije ukljucivala color doppler, u 12 tt, nego samo 2d i 3d...ne znam..pitati cu Kosa..koji si ti sad tjedan bila??
    Littlebaby,
    Koje nalaze si radila za zgrusavanje sad??
    Ja sutra idem vaditi na Rebro puno toga...
    Ali prvi put ! Jojj, to.me jako brine,.naime, hematolog na Rebru mi je rekao da ukinem andol cca 24-26 tj i da ce even.tada povisiti clexane, sad sam na 0,4....a znam da se.andol ukida tek.kasnije .oko 32 tt cca...a on je rekao da se od 26 tt ne bi smio koristiti vise..to mi se cini prerano i to me sad jako muci...skup s tim protocima i sl...
    A drugi hematolog na Merkuru kad sam bila jos prije mi je rekao da andol uzimam skroz do kraja i 6 tj nakon poroda....i sto sad???

ikyri
    01. Listopad 2017. 11:50

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=mame&id=997818

01. Listopad 2017. 12:07

Mono, bila sam sad 25og  kod svoje gin, tada sam bila 11+5... Inace je dobra dijagnosticarka, ima dobar uzv i vjerujem joj, dugo je radila u bolnici tako da imam povjerenja. Rekla je da je pupcana pretanka jos i da nema smisla nagadjat bezveze, da cemo to iduci put, idem 12.10 opet na kontrolu. 

01. Listopad 2017. 12:13

Cure koje imaju vec klince, koja vam je razlika ova tr i prva tr? Ja se sad nekad uhvatim da uopce nisam svjesna da sam trudna, ono nekidan me frendica pita kad mi je termin a ja se skamenila dok nisam valjda dosla u mozgu do informacije da sam trudna. A u prvoj sam valjda od prvog dana imala u glavi taj osjecaj, gladila se po trbuhu haha i svaki tj sam citala one razlicite tekstove o tom tjednu trudnoce, sta se desava, sta se razvija, sad nekako vise razmisljam kako cu si cim vise zivot pojednostavit kad ih bude dvoje

ikyri
    01. Listopad 2017. 12:42

U prvoj trudnoci nisam baš dozivljavala bebu. Sve mi je blo apstraktno...nešto raste u meni ali nisam htjela o icemu razmišljat dok se ne rodi. Sad vec imam bebu u glavi i više me strah da se nešto ne dogodi i vec sam se jako vezala za to novo čudo u meni. 

little baby
    01. Listopad 2017. 12:56

mono1111

Kaktus,
    Daa, na to mislim…meni ona sad nije ukljucivala color doppler, u 12 tt, nego samo 2d i 3d…ne znam..pitati cu Kosa..koji si ti sad tjedan bila??
    Littlebaby,
    Koje nalaze si radila za zgrusavanje sad??
    Ja sutra idem vaditi na Rebro puno toga…
    Ali prvi put ! Jojj, to.me jako brine,.naime, hematolog na Rebru mi je rekao da ukinem andol cca 24-26 tj i da ce even.tada povisiti clexane, sad sam na 0,4….a znam da se.andol ukida tek.kasnije .oko 32 tt cca…a on je rekao da se od 26 tt ne bi smio koristiti vise..to mi se cini prerano i to me sad jako muci…skup s tim protocima i sl…
    A drugi hematolog na Merkuru kad sam bila jos prije mi je rekao da andol uzimam skroz do kraja i 6 tj nakon poroda….i sto sad???

Hm da ne znam sta bi ti iskreno rekla jer i ja sam u nedoumici oko nekih stvari. Jer na Merkuru su mi rekli da za taj moj tip oni ne odobravaju fragmine ali kao da odem hematologu njihovom pa ako on smatra da treba onda moram zahtjev podnjet bla bla pa ako se na komisiji odobri onda ga dobivam.  Dok evo u Vinogradskoj kad sam dosla prvi put na pregled odma me poslali hematologu njihovom da da svoje misljenje i odma dobila fragmine isti taj dan i sve. Tako da evo,sve ovisi od bolnice do bolnice izgleda. A za trombofiliju sam ti saznala sad u trudnoci jer moj soc. gin mi nikako nije htio dat uputnicu za to mada je ova moja privatna kod koje sam sve to prvo krenula rjesavat trazila da mi da. Ali eto nije,niti bi vjerojatno dao da nije bio tad na godisnjem pa ga je mijenjala neka druga. Pa sam trazila onda tu zamjensku gin da mi hitno to da jer sam saznala da sam trudna. Uglavnom cijela strka bila oko toga kad sam jos nalaze dobila,van sebe sam bila. Al dobro nadam se i vjerujem da ce sada sve biti uredu. Strah je prisutan i nikako se opustit ali pokusavam ne mislit o nicemu. 
    Sad prosli tjedan sam vadila KKS,CRP,URIN,GUK,GGT,AST,ALT,bilirubin,TSH
    a sad iduci tjedan vadim samo KKS,AST,ALT 

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

mono1111
    01. Listopad 2017. 13:23

Kaktus,
    Ajde bas javi sad nakon 12.10.da vidimo sto je rekla za arterije.
    Littlebaby,
    Ne znam uopce sto bi rekla...bas su podijeljena misljenja..ja heparin dobivam preko Petrove, gdje se i vodim i iskljucivo moja dokt.mi ga je uvela...bez hematologa...a tko ti je rekao za Andol?? Kod kojeg hematologa siam u Vg bila? Inace, Andol stvarno rijetko tko daje....vecinom smatraju da nakon uvodjenja heparina se prestaje s andolom...to mi je rekao i ovaj hematolog na Rebru...ma vise njih sam pitala i gin....
    Meni su rekli da moje mutacije MTHFR I PAI 1 hetero ne utjecu znacajno na koagulaciju nego iskljucivo smatraju da imam antifosfolipidni sy...i zato mi je onaj s Merkura rekao i andol da uzimam, ali iskljucivo radi antifosfolipidnog....ne radi ovih mutacija...mislim heparin bi dobila bez obzira, i s ovim mutacijama samo, radi habitualnih pobacaja....ali skuzila sam da je njima to bzvz, ove mutacije osim Leidena i Antitrombina, koje utjecu na negativne ishode....
    Ma...sve je to toliko podijeljenoo...ne znam !

mono1111
    01. Listopad 2017. 13:24

Ikyri,
    Ovo za ovu vanmatericnu T, o Bozeeee...ne znam.sto reci na to uopce ! To je stvarno gotovo pa i nemoguce...

ikyri
    01. Listopad 2017. 13:34

Moguce, moguce... vanmaternična trudnoća u peritoneumu u svim med. knjigama pise da je čak održiva... Onaj film u kojem je trudan Arnold Schwarzenegger ima čak ideju koja nije toliko daleko od istraživanja... 

little baby
    01. Listopad 2017. 13:44

mono1111

Kaktus,
    Ajde bas javi sad nakon 12.10.da vidimo sto je rekla za arterije.
    Littlebaby,
    Ne znam uopce sto bi rekla…bas su podijeljena misljenja..ja heparin dobivam preko Petrove, gdje se i vodim i iskljucivo moja dokt.mi ga je uvela…bez hematologa…a tko ti je rekao za Andol?? Kod kojeg hematologa siam u Vg bila? Inace, Andol stvarno rijetko tko daje….vecinom smatraju da nakon uvodjenja heparina se prestaje s andolom…to mi je rekao i ovaj hematolog na Rebru…ma vise njih sam pitala i gin….
    Meni su rekli da moje mutacije MTHFR I PAI 1 hetero ne utjecu znacajno na koagulaciju nego iskljucivo smatraju da imam antifosfolipidni sy…i zato mi je onaj s Merkura rekao i andol da uzimam, ali iskljucivo radi antifosfolipidnog….ne radi ovih mutacija…mislim heparin bi dobila bez obzira, i s ovim mutacijama samo, radi habitualnih pobacaja….ali skuzila sam da je njima to bzvz, ove mutacije osim Leidena i Antitrombina, koje utjecu na negativne ishode….
    Ma…sve je to toliko podijeljenoo…ne znam !

Za andol mi je rekla takoder hematologica,jos sam ju pitala dodatno jer mi je malo cudno bilo. Ali kaze da oni tako njihovim trudnicama daju. Znaci i Fragmin i andol. Meni je malo cudno bilo zasto i andol ali valjda ona zna,ne bi mi bezveze rekla da pijem. Kod mene je problem sto se krv zgrusnjava i vjerojatno je uzrok spontanih to da se krv zgrusa u odredenom vremenu i ne moze doc do ploda i plod ne dobiva dovoljno onog sto mu treba najvise za opstanak. Tako je meni ona objasnila. Mislim sto ima i logike nekako. A dok na Merkuru su mi rekli da je to kao ne moguce da je to uzrok u tako ranim spontanim,da je vjerojatno uzrok neke kromosomske greske. E sad budi pametan pa reci. Ide mi vise sve na zivce i vise nista ne citam okolo jer se samo dodatno uzrujavam. A valjda ova hematologica ima nekog pojma pa ne bi mi dala bezveze to. Ne znam evo,ja nisam pametna sta da mislim i kazem...
    Dubravka Carzavec se zove hematologica

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.