joj kak mi je drago da ste se i vi odlucile preseliti..da smo skupa mi sa "friskim" trudnocama, a i pomoci ce nam ove cure koje su sad 10, 12 tjedana sa svojim iskustvima. Ja prezivjela svadbu jucer, i kao sto mi je netko napisao, nitko se nije ni zamarao s time sto nisam popila nista alkoholno. Cijelu noc na soku od jabuke, mozda su mislili i da pijem cisto vino...
Hej curke cestitam svima :)
Da sad su postrozili s komplikacijama, ja radim u vrticu pa me dr odmah poslala na kompl.zbog bolesti i jer imam male pa ih stalno dizem( vec mi fale)
Da radim u uredu vjerojatno nebi isla jer mi je dosadno malo, ali svatko treba slusati svoje tijelo, tako ce najbolje znat..
Panda bome moras dosta cekat, to mi je najgore -cekanje pregleda, al kaj se moze :) ja sam imala spontani prije neko vrijeme, i navikla sam da sam svaki drugi dan kod dr, sad mi je neobicno kad ovak dugo cekam! Ali hvala Bogu da je tako
A ovisi i o radnom mjestu, to bi ustvari trebalo bit zakonom odredeno… je, al ne dovoljno, moze ga tumacit tko kako hoce… nije isto nekome tko ima uredski posao, moze na wc po potrebi, ima pauzu i nekome tko cijelu smjenu provede na nogama, dizuci tesko, u bioloski opasnom okolisu, nemre na wc i slicno… a male sredine, to je prica za sebe… isto ko ovo s lidlicima, jadni ljudi koji se bave glupostima jer nemaju ispunjen zivot… odnosno misle da imaju jer kupuju u zari, kao da je ona neka modna marka…
Ma da je pol vrtica u u Versaceu... kakvo ponižavanje u vezi socioekonomskog statusa je prihvatljivo? Ma šta se ima pričat o odgoju ... imamo naciju punu prerasuda i zadrtih mišljenja. Priča se o dizanju nataliteta u zemlji u kojoj dva roditelja koja rade jedva kraj sa krajem spoje. A dok na televiziji izbacuju socijalne slučajeve s 4+ dijece pa.skupljamo još novac za njih. Pa skupljamo novac za inkubatore za bolnice i sl. jer država nema. I trudnice ce radit ako treba. Ali vojne invalide necemo dirat ...iako PTSP nigdje na svijetu nije dijagnoza po kojoj se dodjeluje invalidnina jer je to izlječivo stanje... Ali ne pol su alkoholičari bez terpije i liječenja što još traže gradske stanove i prava...dok pedofili šeću ulicama kao da su ukrali čokoladu u marketu... dok todoriću oduzimaju hrvaski otok koji je koristio 20 god bez da je kome lipe platio... I to se sve tolerira ...ali nedaj bože ružno stavit robu sušit... vozit auto koji nije njemačke proizvodnje ili dijete u robu iz lidla obuć.
Pozdrav curke! Čeatitke još jednom. Čitala sam vas i baš sam se veselila svakom plusiću!
Ispričajte me ... malo me uhvati ponekad i napišem svašta.
Ma Ikyri skroz si u pravu.. Totalno su danas na cijeni krive vrijednosti. Ja se nadam da cu uspjet svoju djecu otrgnut od takvih misljenja koja danas nazalost roditelji maloj djeci usaduju.. Trudit cu se usmjerit ih da budu svoji i da nemaju predrasuda. Kako vec imam jedno dijete skuzila sam kako se mame danas vole natjecati cije je bolje, ljepse, tko ima bolja kolica tko je koga ljepse obukao i slicne gluposti.. umjesto da puste djecu da budu djeca. Sve takve stvari se uce doma tako da nazalost ovo drustvo je totalno sjebano.. Samo to da se dan danas radpravlja o ustasama i partizanima dovoljno govori koliko smo jadna nacija..
Elvira,
Ja sam jednom prilikom bila kod Trutina...stari dokt isto mi se cini ok :)
Sto se tice dijagnoze, pise ti radi bolovanja..ne brini....meni sad pise nadzor nad visokorizicnom...a imala sam svakakve dijagnoze...
Nije Elvira cekala samo 10 min na uzv jer joj pise Prijeteci pobacaj, nego joj se posrecilo...Petrova vodi vecinu patoloskih T pa po tome nema prednosti netko vise od drugih...jedino na hitnu...
Honey,
Beta ti je super, ponovi ju za par dana....
MiuMau,
Pa da li se ti sjecas mojih situacija s otvaranje bolovanja u drugoj T?? Pa to je prestrasno bilo....cak sam temu ovdje otvorila i pisala....znaci sto reci??? Ti bi trebala i dalje dizati djecu, biti okruzena bolestinama kao i ja...po mom socijalnog gin....
Ikyri,
Blago tebi sto nisi imala problema s otvaranjem bolovanja...
MiuMau,
Nema vise komisije....mislim da komisija even.dolazi kod gin.ako vec dodje i.on to rijesava s njim....znaci sve sto se tice komplikacija u T, kod ostalih dijagnoza ima komisija mislim....ne moras nista produzivati, automatski se nastavlja....nikome se ne moras pravdati.
Cure,
Vec smo se sve cule na drugoj temi ali dobrodosle ovdje !!
Hvala MiuMau, i ja se nadam i vjerujem da ce sve biti ok. O mi je bila prije 15 dana. Ici cu ja opet vadit u ponedjeljak za potpuni mir, makar mi je sad jasno ovo sa simptomima, tu si 100% u pravu ikyri.
Happiness sve pretrage koje dobijes na uputnicu mozes izvaditi u svom domu zdravlja bez uputnice ali naravno moras platiti, ili jos bolje u privatni labos tipa breyer ili synlab. Ja sam danas otisla u Synlab, platila 140kn (malo me iznenadilo sto je tako puno) i dobila nalaz do podne. Kod gin.jos nisam bila niti sam zvala za termin. U ljekarni mi je teta rekla da mi je elevit pronatal sasvim dovoljan, a od 13.tt da dodem po onaj koji ima i omegu u sebi. Trudim se kroz prehranu jos unijeti dodatno svega. Vidjet cu kak cu se osjecati i kakva mi bude ks, necu nista pojacavati sad na svoju ruku. Haha panda bar sad znas kako ces izgledati za 6mj hehe kupi onaj Donat mg i pij on je dobar za trudnice i nadutost.
Ma Ikyri skroz si u pravu.. Totalno su danas na cijeni krive vrijednosti. Ja se nadam da cu uspjet svoju djecu otrgnut od takvih misljenja koja danas nazalost roditelji maloj djeci usaduju.. Trudit cu se usmjerit ih da budu svoji i da nemaju predrasuda. Kako vec imam jedno dijete skuzila sam kako se mame danas vole natjecati cije je bolje, ljepse, tko ima bolja kolica tko je koga ljepse obukao i slicne gluposti.. umjesto da puste djecu da budu djeca. Sve takve stvari se uce doma tako da nazalost ovo drustvo je totalno sjebano.. Samo to da se dan danas radpravlja o ustasama i partizanima dovoljno govori koliko smo jadna nacija..
Uh jučer su me svekrva ubila. Moja djeca su s godinu i pol išla na tutu i pričala normalno. Možda joj se ne sviđa što kuhaš pa zato ne jede. Treba pričat s dijetetom kako ce naučit. Ona pasivna agresija za koju si ti kriv što tvoje svršeno zdravo dijete od godinu i pol nije završilo fakultet. A mame međusobno baš znaju bit uzasne...I to grozno pogodi novopečenu mamu..jer su pune ideja i savjeta koji su užasni a 100% su sigurne u sve... a jako su glupe. Normalna mama zna svoju bebu i nece bit sigurna u ništa...niti se kunut u neki proizvod 100%... nece ic 10 dana nakon poroda na frizuru i nece pricat o sebi osim ako ne govori o svojoj cici i sl... vec ce joj skoro svaka recenica bit o bebi. Kolica nece pogledat više ...samo bebe u kolicima. Nosit ce sa sobom u prvu šetnju skoro putnu torbu i to je sasvim ok.
Ikyri ti si zakon! Sad si me i nasmijala, al si 100% u pravu. Ima ljudi svakakvih, a ja volim reci "nisu sve majke majke" i tocka. Cuvajte zivce i nemojte se nervirati, na kraju je najvaznije kako cemo odgojiti vlastitu djecu i pripremiti ih za svijet na koji dolaze, a koji na zalost ne mozemo promijeniti.
Kathryn jucer kad sam se vozila koliko sam svadbi vidjela, bas sam mislila o tebi. Drago mi je da ste dobro prosli i da nitko nije skuzio draga! I jos se vise veselim sto smo evo sada skupa na ovoj temi, bogme je bilo plusica skoro dan za danom hehe Mono hvala ti sto si nas bodrila i savjetovala cijelo vrijeme, posebno mi je drago da smo tu na temi koju si ti otvorila
Sortiraj odgovore
Najstariji