Sarita, moji su klinci bili oko 3500g kad su se rodili i one newborn 1 pelenice su im bile ogromne.
Ako se dobro sjećam, računajte da vam dnevno treba cca 7-10pelena dok su tako maleni jer uglavnom (ne svaka beba) na hranjenju ili odmah iza ima stolicu.
Cca 3-4 tjedna koriste najmanje.
Sve ovisi o dobivanju na težini pa ne treba unaprijed previše kupiti.
Evo moja preporuka za tetra pelene i krpice,ako niste već čule na facebooku Ethereal, divota jedna kako su pelene od bambusa mekane. Uzela sam samo dvije za probu,krpice sam uzela dva pakiranja. I naravno one obične pamučne, eto ako niste znale za njih bacite oko. O uzorcima da ne govorim,sve preslatkojastuk za dojenje sam isto kupila kod njih,i već ga koristim jer sam ko tuljan u krevetu hahahaha
Ja ne mogu zaspati bez jastuka za dojenje. Nekako se na njega namjestim pa zaspem. Spasi me jer ionako lose spavam. Ja sam sve te stvari nasla na internetu stranica butik Mali andjeo. Sve je vecinom nase hrvatsko pa pogledajte.
Baš to rekao mi je muž za jastuk da mi je ljubavnik, i u drugoj trudnoći sam stalno sa njim spavala i kasnije za dojenje spasio me. Znam za Mali anđeo, ali tu u Ethereal biraš uzorke po želji,znači možeš svaku pelenu drugačiju. I da oni su isto hrv.proizvod.
Leica - iskrene čestitke. :)
Vezano za doniranje matičnih stanica - za rodilišta van Zagreba vrijedi da se može od pon do petka od 07 do 15h ili vikendom, ali tada sami moramo organizirati prijevoz u Zagreb. Ako idu matične stanice u privatnu banku onda se sami moramo pobrinuti za set, a ako u javnu onda se dođe s ispunjenim formularima na porod i bolnica ga ima. Ne siječam se iznosa, ali za privatnu se plaća jednokratno + svake godine i stanice se čuvaju max 18 godina nakon čega prelaze u javnu banku. Zašto? jer pada kvaliteta uzorka i ako se ne iskoristi uzorka u narednih par godina propada. U Hr postoji samo jedna banka matičnih stanica - ona na Rebru u sklopu zaklade Ana Rukavina.
Nažalost da, uspjeh uzimanja uzorka ovisi o puno faktora. Rekla bih da najmanje o timu koji to izvodi jer sam postupak nije kompliciran.
Naša odluka je da doniramo, ako ćemo biti u mogućnosti (zbog vremena, dana, uvijeta...).
Gledano sa strane struke podržavam javnu banku. Laički objašnjeno: ako će moj uzorak matičnih stanica odgovarati nekome potrebitom bilo u Hrvatskoj bilo u svijetu znači da nemamo ni beba ni ja neku specifičnu kombinaciju gena i u nedaj Bože slučaju vjerujem da će se naći isto tako podudaran uzorak (uvijek klasa optimista).
Dan je predivan, ušli smo u 34 tjedan i vrijeme je da se spakira torba. :)
Citam i komentiram kasnije
Pregled report 😁
Cerviks bez promjene jeeeej 😁
61kg, dakle ukupno +5kg, a +1kg od zadnjeg pregleda.
Bebonja super! Glavom prema dolje, vitalan, tezak cca 1150g.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Leica - čestitke.
Čitam redovito, komentiram nešto manje. Inače sve ste super. Proudy mi smo tu negdje.
Evo konačno je sunce pa sve valjda i sve malo bolje osjećamo. Jel neko naručivao s minigray pelene. Jel bolje od njih ili etheral. tnks
znala sam da mi je neka misao pobjegla, pelene - mi smo uzeli jedan manji paket jedinica za rodilište, jedan veliki za doma i jedan veliki paket dvojke za doma. Kad bebač stigne i kad uopće vidimo dal će mu odgovarat pelene i veličinom i koja marka onda ćemo kupovati u većim količinama.
Ja sam uzela neke Moltex 1 biorazgradive iz Müllera. Bitna mi je ta ekološka komponenta. Dva paketa s po 23 komada. Dok pupak ne otpadne.
Za poslije imam 30 prefold platnenih pelena Bambino Mio. Vjerojatno ću dokupiti još dvadesetak modernih platnenih pelena tijekom vremena.
S najmlađom sam otkrila prednosti platnwnih pelena i namjeravam ih i dalje koristiti.
S time da sam imala cca 35 komada modernih platnenih, no dala sam ih dalje jer sam bila uvjerena da neću više imati djece.
Klanjam ti se za platnene.
Ako sam skuzila imas troje, cekas cetvrto. Jel tak?
I uz sve kocanske poslove, cetvero olinaca jos imas volju i zelju za platnene.
Svaka cast, kraljica definitivno.
Meni je sad vec uz nas troje preko glave vesa i pranja i susenja i skidanja fleka.
Cure, jedno pitanje. Jel imate koga u okolini da se prema vama promjenio otkako ste trudne?
Mi smo s jednim prijateljima totalno zastranili, ona se totalno bitchy pocela ponasat otkako smo rekli da cekamo drugu bebu. Cak to i moj muz komentira, a on je inace smiren i hladan i svi ljudi su za njega ok i dobri i previse tolerira.
Oni imaju 3 djece, i ona je onaj tip sta mi je stalno govorila nemoj ovo, nemoj ono, nemoj na ruke, nemoj bebu na krevet s vama, nemoj dojit, daj bocicu, skidaj sa sise, bla bla, a sve sta je meni govorila bas ona je kontra radila. Tu me vec zivcirala, a onda nas je pitala kud smo se pozurili s drugim, a oduvjek govorimo da zelimo razliku od 2 god i tako smo planirali. Njima se trece po njihovim rijecima zalomilo, i to su x puta ponovili, a meni to toliko para usi i grozno zvuci da mi dodje zao djeteta.
Jucer ih sretnemo, a ona onako posprdno pita jel uzivamo jos u zadnjim danima slobode, mislim si, da idemo na robiju poslje pa sad uzivamo.
Hvala svima na savjetima za pelene. Mislim da ćemo za početak uzeti Pampers Premium vel. 1 i 2 pa ćemo vidjeti za dalje.
Gumbek žao mi je zbog takve reakcije prijatelja. Djeluje mi kao da su oni frustrirani svojom situacijom pa vama pametuju. Kod nas su za sada srećom svi sretni i pozitivni oko toga svega.
Sortiraj odgovore
Najstariji