Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sema
    07. Ožujak 2018. 08:50

EveM

Cure, imam pitanje. Da li ce koja od vas donirati ili sacuvati krv iz pupkovine? Jel mozda koja to vec radila… znate proceduru? Mi smo se odlucili da bi donirali, ali ne znam da li prije poroda moramo sto odraditi.. znam da postoje formulari za to samo ne znam da li to u bolnici dobijemo ili moram u zakladi to traziti?
    Zrinchy- bas ti je lijepi okrugli trbuscic☺️

Ako zelis javno donirati moras nazvati zakladu Ana Rukavina, oni ce ti poslati/donijeti nekakav kofercic sa svim potrebnim gdje ima i formulara koje moras popuniti i sve to sa sobom nosis u rodiliste. Kada rodis javis im da je rijeseno i oni dodu po to. Treba provjeriti sto ako rodis preko vikenda, prije za vikend nisu dolazili po to pa im se trebalo slati ili muz odnijeti pa treba provjeriti je li se sto promijenilo po tom pitanju.
    Ako ces sacuvati privatno do 18god cuvaju u banci koju odaberes, cijena je oko 15000kn, nakon 18.god cijenu treba provjeriti i sve dogovaras s bankom za koju ste se odlucili. 

Frajla
    07. Ožujak 2018. 08:50

EveM

Cure, imam pitanje. Da li ce koja od vas donirati ili sacuvati krv iz pupkovine? Jel mozda koja to vec radila… znate proceduru? Mi smo se odlucili da bi donirali, ali ne znam da li prije poroda moramo sto odraditi.. znam da postoje formulari za to samo ne znam da li to u bolnici dobijemo ili moram u zakladi to traziti?

Ja planiram donirati. Koliko znam trebas ispuniti neki obrazac i treba ga netko potpisat, zaboravih već  tko, dr ili sestra u bolnici i onda ga nosis na porod s ostalom dokumentacijom. To pitaj u trudnockoj ambulanti. Ja se bas planiram iduci tjedan dogovoriti.

EveM
    07. Ožujak 2018. 08:52

Ok.. idem u pon u TA pa cu bas pitati...tnx cure

https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png

Frajla
    07. Ožujak 2018. 08:55

sema

EveM

Ako zelis javno donirati moras nazvati zakladu Ana Rukavina, oni ce ti poslati/donijeti nekakav kofercic sa svim potrebnim gdje ima i formulara koje moras popuniti i sve to sa sobom nosis u rodiliste. Kada rodis javis im da je rijeseno i oni dodu po to. Treba provjeriti sto ako rodis preko vikenda, prije za vikend nisu dolazili po to pa im se trebalo slati ili muz odnijeti pa treba provjeriti je li se sto promijenilo po tom pitanju.
    Ako ces sacuvati privatno do 18god cuvaju u banci koju odaberes, cijena je oko 15000kn, nakon 18.god cijenu treba provjeriti i sve dogovaras s bankom za koju ste se odlucili.

Mislim da po rodilistima imaju vec spreman pribor, barem u zg.
    A ovo za dostavu imas pravo, tj problem je ako se dobro sjecam petak popodne i subota, jer dostava ne radi vikendom. Od nedjelje mislim da moze pricekati pon ujutro.
    Ako mi se pogodi vikend mislim da cu na kraju reci da puste da odpulsira...

Frajla
    07. Ožujak 2018. 09:03

Nekidan smo bili u nabavci u dm-u i umrla sam od smijeha s mm, inace ne ide samnom tamo. On je bio "mali od kupona", čudom se čudio odakle mi tolika hrpa. Onda ga je na blagajni skoro herc strefio kad je teta rekla cifru, pa se sokiro kak se to smanjilo kad je dao kupone 😂
    Inace, teta u dmu je bila bas superljubazna, ispred nas je bila neka zenska koja je stalno nesto izmisljala i vracala se nazad da zamjeni nesto i tako i blagajnica mi je dofurala svoju stolicu da sjednem iako sam  govorila da sam dobro. Ja se stvarno ne osjecam bas tooooliko trudnom. Zapravo, nekad se i sama iznenadim kad prodem pored ogledala 😆

yra
    07. Ožujak 2018. 09:33

Leice, baš sam jučer napisala na fb pa ću i tu ponoviti - nakon takve traume i teškog poroda žena shvati koliko je jaka i da mi zaista nismo slabiji spol. Čestitam ti na tvojoj bebčici! Mužu svaka pohvala za to što je ipak stigao na finale, jako je bitno da nismo same u tim momentima. Rane od epiziotomije luftaj što češće, zrak je kod takvih nezgodnih vlažnih rana najbolji iscjelitelj.
    Drago mi je što si nahvalila ekipu sa SD jer i ja idem tamo.

Frajla
    07. Ožujak 2018. 09:34

E da, bodi benkice se mozda lakse oblace, ali se zato 100 puta teze peglaju, ispalila sam jucer s tim 🙄

• Ina30
    07. Ožujak 2018. 09:40

Frajla

E da, bodi benkice se mozda lakse oblace, ali se zato 100 puta teze peglaju, ispalila sam jucer s tim 🙄

Bome i ja jučer peglala bodi benkice baš to teže se peglaju,ali baš su praktične za oblačenje. Znaš ono uvijek negdje dobiješ negdje gubiš
    Leica čistitam na bebici  brz oporavak želim. Moj prvi porod je bio koma, drugi za poželjeti,sad treći ćemo vidjet 

yra
    07. Ožujak 2018. 09:44

Zrinchy, svako malo se spetljam s nickovima. :-)
    Prelijepa si trudnica, vitka!
    Cure, moj je moto da mami i bebi ne treba puno, cica i dekica. Naravno, karikiram.
    Ja imam sve spremno, oprano i popeglano, ali je sve po plastičnim vrećama da mi se ne zapraši. U slučaju iznenadne žurbe sve imam, samo treba posložiti u jučer zgotovljenu novu Milinu sobu, no prvo je treba detaljno očistiti.
    A, do tada ---cica i dekica.
    I moj je muž danas otišao na službeni put, a ja planiram ovih dana na prvi pregled u TA.
    Inače sam stalno u autu, provedem dnevno više vremena u autu nego spavajući jer smo udaljeni od škole i opskrbnih centara. Vozim po svim vremenskim uvjetima već 20 godina. Moram priznati da me a little bit frka odvesti se do bolnice u Zg, jer se zakočim, pa me beba udara u kost, pa me ligamenti zaštekaju i na kraju krajeva, piški mi se non-stop. Planirala sam ostaviti auto na Zapadnom kolodvoru i uzeti taxi do bolnice.

07. Ožujak 2018. 09:47

Body benkica - najgora stvar za oblacenje iz mog iskustva haha
    Obukla ravno 3 komada i sve povadila iz komode i maknula iz upotrebe, poslala muza po jos obicnih bodija. 
    Meni gore izokretat bebu nego navuc preko glave i provuc ruke. 
    Mozda sam ja samo malo cudna😆
    Evo, prijavljujem da sam upalila prvu masinu beby robice, imam jos jednu tetra pelena i rucnika, posteljinu, ogradicu, navlaku od sjedalice, i jos jedna masina nekakvih zalutanaca ce biti i ako dokupim jos stogod. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.