Zrinchy, svako malo se spetljam s nickovima. :-)
Prelijepa si trudnica, vitka!
Cure, moj je moto da mami i bebi ne treba puno, cica i dekica. Naravno, karikiram.
Ja imam sve spremno, oprano i popeglano, ali je sve po plastičnim vrećama da mi se ne zapraši. U slučaju iznenadne žurbe sve imam, samo treba posložiti u jučer zgotovljenu novu Milinu sobu, no prvo je treba detaljno očistiti.
A, do tada —cica i dekica.
I moj je muž danas otišao na službeni put, a ja planiram ovih dana na prvi pregled u TA.
Inače sam stalno u autu, provedem dnevno više vremena u autu nego spavajući jer smo udaljeni od škole i opskrbnih centara. Vozim po svim vremenskim uvjetima već 20 godina. Moram priznati da me a little bit frka odvesti se do bolnice u Zg, jer se zakočim, pa me beba udara u kost, pa me ligamenti zaštekaju i na kraju krajeva, piški mi se non-stop. Planirala sam ostaviti auto na Zapadnom kolodvoru i uzeti taxi do bolnice.
To ti je pametno. Gore imaju onaj mini parking valjda za 20 auta, to mi je bas koma. U garazi su nenormalno nabili cijenu, 8 kn sat 😈, ja naravno nikad nisam ispod 3 sata, jer za 2 sata i 1 min vec napalte 3 sata. I u nju se moze uci do 1 samo 😨. Da mi je pored vrata od ambulante jos bi i prezivila, al ovako se vec sad jedva uspnem nazad. Rekla sam drugi put kad budemo autom ostavit cemo na konzumu dolje, udaljeno mi je skoro isto kao garaza
Ja jucer to sve vadila i nadjem jednu kutijicu onih prvih baby zveckica i sad ih moja cura razvlaci i igra se ko sumanuta s njima, vec vidim veselja kad bebi izvucem baby gym i slicno
Sa najmlađom prije 8 godina sam planirala donirati matične stanice, no plodna voda je bila zamućena, a oni to onda ne rade.
Uglavnom, isprintala sam papire sa stranica Ane Rukavine, ispunila ih i stavila u posebno označen fascikl. Uzalud.
Nisam sigurna da li ću ih sada donirati jer sam negdje čitala da se ne može donirati ako se čeka da pupkovina otpulsira, što je isto jako bitno za zdravlje bebe. Navodno da do 1/3 bebine krvi zna zaostati u posteljici i da puno bebica ima poteškoća sa krvnom slikom uprabo zbog toga što im prerano, gotovo odmah prerežu pupkovinu. Moram se još oko toga informirati i raspitati, možda su moja saznanja netočna ili polutočna, a možda ponekad u životu čovjek mora izabrati manje zlo, ako dugoročno gledamo.
Razglabam...
Evo moja preporuka za tetra pelene i krpice,ako niste već čule na facebooku Ethereal, divota jedna kako su pelene od bambusa mekane. Uzela sam samo dvije za probu,krpice sam uzela dva pakiranja. I naravno one obične pamučne, eto ako niste znale za njih bacite oko. O uzorcima da ne govorim,sve preslatko jastuk za dojenje sam isto kupila kod njih,i već ga koristim jer sam ko tuljan u krevetu hahahaha
Sa najmlađom prije 8 godina sam planirala donirati matične stanice, no plodna voda je bila zamućena, a oni to onda ne rade.
Uglavnom, isprintala sam papire sa stranica Ane Rukavine, ispunila ih i stavila u posebno označen fascikl. Uzalud.
Nisam sigurna da li ću ih sada donirati jer sam negdje čitala da se ne može donirati ako se čeka da pupkovina otpulsira, što je isto jako bitno za zdravlje bebe. Navodno da do 1/3 bebine krvi zna zaostati u posteljici i da puno bebica ima poteškoća sa krvnom slikom uprabo zbog toga što im prerano, gotovo odmah prerežu pupkovinu. Moram se još oko toga informirati i raspitati, možda su moja saznanja netočna ili polutočna, a možda ponekad u životu čovjek mora izabrati manje zlo, ako dugoročno gledamo.
Razglabam…
Tocno je da se ne moze uzeti krv iz pupkovine ako se pusti da otpulsira, jer je onda ne bude dovoljno.
Slazem se ovo za biranje manjeg zla.
Moram reci da je doniram iz sebicnih razloga-nemam novaca za privatnu banku, ovdje oni cuvaju o svom trosku, a maticne stanice se kod nas jos ne koriste bas cesto, uz to je tesko naci da se podudara, pa racunam ako jednog dana nedaj boze zatrebaju za moje djete velika je vjerojatnost da ce jos uvjek biti tamo bas njegovi
Frajla, kojem konzumu?
Slobodno se parkira?
Tamo kod Bile je rampa.
Onome iza okretista. Rampa i dalje stoji, nisam gladala sta pise, al bolje cu si kupiti nesto u konzumu za 25 kn nego platiti garazu, kad opet moram isto hodati
Frajla, nisu to sebični razlozi, nego praktični. Zato bih i ja donirala, a ne čuvala privatno.
Razglabam…
I ja imam ista saznanja, da je jako bitno za bebicu taj dio krvi sta dobije dok pupkovina otpulsira.
Bas radi hemoglobina i zeljeza i eritrocita.
Neznam, lijepo je donirat, za svaku pohvalu i vrlo vrlo nesebicno, al nekako mi je bitno da moja mrva i dobije to sto joj treba. I jos nesto, navodno ako se donira i ne dobiju dovoljno uzorka za zakladu, da krv nema nikakvog znacaja i baca se.
Znaci da dosta ovisi o osoblju koje ce uzimat a i o posteljici, a to je nepredvidivo.
Al cure koje ste odlucile, nemojte se obeshrabrit.
Sortiraj odgovore
Najstariji