https://klokanica.24sata.hr/forum/trudnoca/trudnoca-38/preparati-koje-bi-trebalo-uzimati-prije-tijekom-i-nakon-trudnoce-preporuke-magpharm-1273
[/url
Maya i Zabica puno hvala na odgovorima,
odmaram koliko mogu, radim uobičajne poslove (kuhanje, spremanje), ali sve polako i pomalo.
Mene isto ovo čekanje ubijaa to mi je najgore, ali sam optimistična i vjerujem da će sve biti u redu. Jako je ohrabrujuće kad imaš s nekim podijeliti kroz što prolaziš :)
Manuela mislim da ako piješ Elevit da ne trebaš folnu. Ja pijem folacin sto mi je ginekolog prepisao.
Jučer i danas mi je strašno muka, nisam još povraćala, ali mislim da bi mogla uskoro.
Imate li kakve preporuke za hranu jer meni se ništa ne jede.
pozdrav cure,
priključujem se i ja među proljetne bebice :)
trudna sam 5tj i malo sam u strahu jer imam nasljeđenu trombofiliju, pa me zanima ima li tko od vas kakva iskustva. naime, mama od koje sam nasljedila nije imala nijedan pobačaj, dok je baka imala tri.
sutra idem ginekologu drugi put od saznanja pa čekamo čuti otkucaje bebice <3
Pozdrav cudo_moje,
nisam osobno upoznata s trombofilijom, ali iz druge ruke sam čula da redovito trebaš imati pretrage i po potrebi uzimati heparin ako se vide problemi. Ne trebaš se nervirati, samo polako i treba se uzdati u doktore da znaju što rade i da će biti sve u redu.
Drago mi je da si nam se pridružila na ovoj temi, sretno sutra i javi nam kako je bilo
Izvještaj:
Danas 8+0 tjedana
ne podnosim mirise i stalno mi se spava ..
al mene je najviše iznenadilo šta mi se kava ne pije. Mislim na jednu jedinu koja bi mi malo podigla ionako nizak tlak i potakla probavu .. u prve dvi trudnoće mi nije ništa smetala, al sad neznam šta mi je. Ko zna, možda je muško
29.8.2022. ➕
Pa to je zapravo dobra stvar jer i ne valja piti puno kofeina u trudnoći.
Meni je već nekoliko dana baš muka, ali samo jedan dan sam povraćala držim se nekako. Zapravo mi je i drago jer sam čitala da to znači da je zdrava trudnoća pa mi to daje neki optimizam .
Još samo dva dana do ultrazvuka uf jedva čekaam.
Evo me s pregleda.
Jedna beba živa i zdrava, velika 2.1cm, što odgovara 8+5, a ja sam danas 9+2, što je ok. Pustio mi je zvuk da čujem srce. Drugi gestacijski mjehur još uvijek postoji, prazan, ali po slikama mi se čini da je manji, odnosno, taj ne raste a drugi raste .
Zadovoljna sam što je sve ok. Nezadovoljna sam doktorom, monitor ultrazvuka mi nije ni pokazao, znači sve što znam vidim po slikama koje sam dobila. Pitala sam ga dal ćemo raditi briseve jer sam prije imala ureaplasmu, na što je on rekao da se ureaplasma ne može liječiti u trudnoći jer oštećuje plod (a nije izrekao: ako ju imate, imate, vidjet ćemo dal će preživjeti, kaj sad). I zatim dodao da ja imam sad većih briga i da trebam radit samo što mi piše na papiru. Baš je šovinist.
[/url
Inače na slikama niš ne kužim, beba izgleda kao čahura, samo na jednoj slici se raspoznaje glava od tijela. To me malo razočaralo. Ali dobro, valjda je sve dobro .
I btw, neki dan sam zabunom uzela kavu umjesto divke i pala u nesvijest koliko mi je finija. Ali svejedno ću ju preskakati za sad.
Budite mi dobro buduće mamice
[/url
Ginekolog ti je baš bezobrazan, moja ginekologinja je na godišnjem, a zamjena je baš bio super. Pokazivao mi je sve na ultrazvuku (iako se još nije vidio plod), objašnjavao mi što je GV, a što ŽV. Nadam se da će i moja kad se vrati biti jednako detaljna.
Sortiraj odgovore
Najstariji