Meni je isto danas cijeli dan baš jako teško. Umorna sam, muka mi je, baš nisam za ništa. Valjda je takav dan. Jedino što mogu je spavat, ali mislim ako previše spavam da mi je još i gore.
Lijep pozdrav svima!
Evo da se i ja javim na ovu temu posto sam jucer piskila clearblue digital koji je pokazao 2-3 tj. trudnocu. Prva mi je pa sam jako uzbudjena ali i uplasena malo i nemirna.. Zadnju M sam imala 16.7. znaci da sam sad negdje u 5. tjednu, jel tako? M mi je trebala 16. doci i imala sam sve predznake da se blizi ( probadanje i zatezanje, grcevi, nervoza bolne cike) ali od nje nista, samo malo bjelkasto zuckastog iscjedka i ti neki bolovi i zatezanje dolje koji bi se znali povremeno javiti...Cike i dalje bolne, temp. 36,6 .... Lose sam spavala i danas se probudila sva nikakva, iscrpljena, fali zraka, srce udara..(a to sve jer me neka panika lovi a ne znam zasto...zapravo znam, sve mi je ovo novo i samo se sad nadam da ce sve biti u redu).
Danas pak ne osjecam nikakva zatezanja pa me to sad brine.. Za trudnocu zna samo M i tako ce i ostati dok ne budemo sigurni da je sve ok. On je cijeli dan na poslu a fali mi netko s kim mogu razgovarati pa reko idem se javit curama s foruma, one ce me najbolje razumjeti...
Oprostite na dugom postu..
SamSara dobro dosla i cestitam!
Jedino sto ti mogu reci, a u to sam se uvjerila iz vlastitog iskustva, da je u trudnoci sve normalno i sve moguce. Ja neke dane nemam simptoma uopce, neke dane ne znam di cu sama sa sobom od zgaravice, mucnine, glavobolje i slicno.
Znam da je vrlo tesko, ali pokusaj ne panicariti i budi pozitivna. Javi se svojoj doktorici i ona ce ti reci kada da dodes na pregled.
Do tada se necime okupiraj, nekim hobijem kojeg volis, okruzi se dragim ljudima da ti vrijeme prode sto brze ali i sto ugodnije...
Sve ce biti u redu!
Kada ne znaš kamo ideš, svi te putevi vode tamo...
Hvala draga Viki_ri na dobrodoslici i ohrabrenju.
Problem je taj sto nemam svog gin. Dok sam studirala imala sam svoju gin koja je bila fenomenalna ali otkako sam se vratila u svoje mjesto (a otad je proslo 5 god vec) isla sam samo kod nekoliko privatnika jer bi se uvijek nesto zakompliciralo i nikako se nisam mogla odlucit kod koje soc. gin se upisati..
Voljela bih i trudnocu voditi kod privatnika ali ne znam trebam li se i kod soc. gin. prijaviti radi uputnica i sl? Zbilja ne znam kako to ide pa ako mi koja od vas moze pojasniti malo? I kakav prvi pregled trebam traziti kad se budem narucivala? Da mi ne naplati neke dodatne a nepotrebne preglede...
Hvala vam cure, lijepo je imati nekoga kome se mozes obratiti za savjete i pomoc! ❤️
Definitivno se moras prijaviti kod soc. Ginnekologa jer ti privatni ne moze dati niti jednu uputnicu.
Kada budes zvala privatnog ako tamo odlucis otici, reci da imas pozitivan test i vec ce ti oni napraviti sve sto je potrebno.
SamSara dobrodošla i čestitam .
Mnogima od nas je ovo prva trudnoća pa smo jednako nervozne i uzbuđene kao i ti, u potpunosti te razumijem. Sve simptome koje si dosad opisala sam i ja prošla na početku tako da ništa ne brini bit će sve u redu.
Ja kad sam se preselila u Zadar sam otišla u socijalno da mi daju popis ginekologa koji imaju mjesta, pa sam cijeli popis prešla na stranici najdoktor da vidim što kažu ljudi tko je najbolji i tako sam si izabrala ginekologinju i nisam požalila. Sretno s izborom.
Samsara,dobrodosla..
Moj ginekolog je bio privatni,pa postao je pola socijalni+pola privatni,tj neke od nas starih pacijenata je preuzeo preko drzavnog..
Inace se sve placalo:pregled,papa, uzv..
Dobro bi bilo da se prijavis
.Ana ti je dobru ideju dala,odes,procitas ko bi bio otprilike dobar..
Hvala na dobrodoslici i odgovoru Viki, Ana i Lena!
Meni je najbliza soc. gin. u crikvenici ali ima lose komentare na najdoktor.hr i cula sam da cure nisu imale lijepa iskustva s njom.
Bok cure,
Danas sam imala relativno dobar dan, niti mucnina, niti zgaravice...
Ne znam da li da budem sretna zbog toga ili da se zabrinem zbog toga... Cak su mi i grudi popustile... A ne ostaje mi nista drugo nego nadati sa da je sve u redu...
Bokić curke, dobro nam došla SamSara!
Ti i ja smo si najbliže imam osjećaj! :) I ja sam nešto manje od 5 tjedana trudna! :)
Sretno sa izborom doktora! :) Google će ti pomoći :)
Viki ni ja nisam zadnjih par dana imala mučnine i bol u bradavicama je popustila pa sam se zabrinula, ali nisam se dala.. i evo danas mi je tako muka da jedva dišem, a bradavice me bole kad normalno sjedim i ne hodam/skačem/nešto treće! Vratit će se sve opet, ne brini ;)
Meni se simptomi konstantno mijenjaju. Ne mogu vjerovati da sam tako malo trudna s obzirom na to što me sve pogađa.
Vratili se mi u naš Karlovac. Bilo nam je kratko, ali slatko kod mene doma. Feštali smo, gledali kolica sa mojima, igrali se sa bebačem od bratića, svi su me tetošili, ma milina :)
Moram priznati da sam jedva susprezala suze kad sam vidjela dragog okruzenog klincima. Koliko ga vole i koliko on voli njih :)
Prekrasno je biti trudan, uz sve slatke muke koje oko drugog stanja dolaze :)
Kako ste mi vi?
Not all twins walk side by side,
Sometimes one has wings to fly! ❤ ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji