Draga Viki ja koliko sam čitala o tom žutom tijelu na jajniku, ono je pozitivna stvar. I meni ga je doktor spomenuo kad sam prvi put bila na pregledu.
Žuto tijelo znači da se u ciklusu koji je u tijeku, dogodila ovulacija. To je normalan proces u radu jajnika. Dođe li do trudnoće, to žuto tijelo sa svojim hormonima, podržava život oplođene jajne stanice.
E sad za ovo uvećani jajnik ne znam ništa. Ali ako je rekla da je sve super ne moraš se brinuti.
Mene je isto na početku stalno probadalo, prvo s lijeve strane, onda cijeli donji dio trbuha, a sad skoro nikad ništa, mislim da je to normalno jer maternica raste pa gura ostale organe.
Nadam se da ćeš uspjeti riješiti to s poslom, ja osobno ne pušim i jako mi to smeta, a sad u trudnoći pogotovo, ni ja ne bi htjela riskirati život svoje bebice.
Viki_ri ja od početka trudnoće imam problema s cistama žutog tijela isto na lijevom jajniku. Imala sam dvije, svaka promjera oko 5 cm. Jedna se povukla prije mjesec dana, a nekidan kad sam bila na pregledu doktorica mi je rekla da je druga još prisutna, ali je znatno manja nego prije. Inače, odmah mi je rečeno da ne smijem imati odnose da ne bi došlo do naglog prsnuća, isto tako ne smijem dizati ništa teško i što više mirovati. Kupanje mi nije zabranjeno, kao što sam već pisala.. Doktorica je naglasila da do 12tt ciste nestaju same. Nisam dobila nikakvu posebnu terapiju jedino što stavljam utrogestan 3x1 vaginalno. Probadanje i pritisak je normalan, ne brini sve će to biti ok
A što se tiče dima i cigareta ja ih izbjegavam u širokom luku, inače sam nepušač i strašno mi smeta, a sada pogotovo. Nadam se da ćeš uspjeti promijeniti dok radiš.
LenaLenov ma nema na čemu
Znam da su ljudi strašni i da malo toga cijene, čast iznimkama, a njih je malo. Nećemo o teškim temama, kako si rekla idemo samo pozitivno i veselo
Mancetto
Viki, i ja sam imala cistu sa zutim tijelom, i ginek.mi je objasnila da to pomaze u proizvodnji hormona, bas kao sto ti je i Ana rekla
Pokusaj traziti premjestaj iz te kancelarije, pasivno pusenje sigurno nije dobro za bebu.
Ja radim kao psiholog u srednjoj skoli, jos nisam nikome tamo rekla. Radit cu dokad budem mogla, a onda na porodiljni 8 tjedana, pa cu dati otkaz. Kad se samo sjetim kolegica koje su se vracale na posao nakon 2 mjeseca...a bebe cuva netko drugi. Hvala Bogu, mi mozemo priustiti da ja ostanem kuci s bebom.
Sinoc sam bila tako umorna i probadalo me kad se pomaknem, Danas sam ok, samo opet umorna. Danas mi je tocno 11 tjedana! Mislim da mi se cak malo i stomacic vidi, iako,,,to bi moglo biti i od hrane...jer prije sam puno vjezbala, a sad skoro 2 mjeseca nista...tako da mislim da polako izlazim iz forme, al zanimljivo koliko me to ne briga....samo nek beba bude dobro!! Ja cas imam osjecaj da je curica, a cas da je decko, iako mi je svejedno. Jedino ako bude curica-znam da cu poluditi sa robicom, jer ima toliko toga preslatkog
Viki mene svako malo boli lijeva strana. I sada, jer sam usisavala pa možda od sagnutosti. Ili mi ginekolog nije rekao da i ja imam cistu/e. Svi mi kažu da treba ležati na lijevom boku a meni je to ponekad teško baš zbog te boli, najviše mi paše desni bok ili polu na trbuhu.
Što se tiče posla ja ću probati ostati do maksimuma (a piše mi na papirima da mi porodiljni počinje od 20.1.) jer radim uredski posao a i ta financijska razlika mi ipak dosta znači. Muž za sad ima jako malu plaću i možda ću već nakon 6mj morati ići raditi. Rekla sam šefu, i to slučajno već sa 7 tj. jer mi je počeo pričati kako računa na mene da preuzmem neke odgovornije stvari. Ja nisam htjela bezobrazno šutiti nego sam mu rekla da u dobroj namjeri moram reći da možda neću moći, da je sve još rano, ali da se veselim bebi. A na kraju se i on veselio, još me krenuo uvjeravati da će sve biti dobro. Rekla sam i bližim suradnicima, a nikom baš nisam naglasila da šuti tako da će se vjerojatno brzo proširit.
Što se tiče pušenja... Tu sam pomalo očajna, ja nisam pušač, al muž mi je strastveni. Ugasi cigaretu kad ga zamolim ili se makne kad vidi da frnjim nosom, ali nas očito dovoljno ne voli da bi za svaku otišao na balkon. Još mi se svekrva vraća iz toplica u ponedjeljak koja isto puši, a ona pak ne može na balkon jer je u kolicima... Na kraju ja bježim od njih u spavaću sobu. Zapravo sva sreća da radim 😂
[/url
LenaLenov- da,da,tu smo po terminima.
Viki-ma vjerujem da je sve super kad je i dr rekla da je super. Lijepo odmaraj koliko možeš, i misli pozitivno. I čim prije traži premeštaj dalje od cigareta. Nek truju sebe,a ne tebe i bebu. Reci im da ako ti ne daju premještaj, da će dobiti ječmenac.
pumpkin ja i ti smo isto tu negdje, doktor je izracunao 8.3. po zadnjom m ali po uzv sam i ja danas usla taman u 11 tjedan tako da vjerujem da ce i stvarni termin biti koji dan kasnije. i ja sam isto kao i ti prije trudnoce stalno vjezbala, a odkako sam saznala da sam trudna sam stala i isto sam bas van forme haha.. vidi se i meni stomak i isto sam zbunjela jeli to vec od trudnoce ili od hrane, bas mi onako pri dnu iskoci, a i u struku sam se malo prosirila, celulit se stvorio itd.. ali sto je tu je, planiram sada na slijedecem pregledu u srijedu pitati doktora da li mogu poceti opet s nekim laganijim vjezbama..
sto se posla tice, ja sam na bolovanju.. mucnine dodu i odu, grudi i dalje bole tako da se nadam da je valjda sve ok ;) jedva cekam srijedu <3
Ajme, ja tek popodne počnem funkcionirat. Nakon više manje prospavane noći, nakon šta dici dan jist opet s njima u krpe.
Šta bi bilo da sam zaposlena !
Jedva čekan drugo tromjesečje, kad nestanu svi simptomi, pa žena zaboravi da je trudna.. Uf, dosta mi je spavanja .. Bogu hvala, iman muža koji sve razumi
A vidim da mi se ekcem na licu opet malo poveča. Počelo je u prvoj trudnoći i nikad se nije vratilo u "normalnu", kao neke fleke na jednoj strani lica .. ne smeta mi, al zanimljivo je to. Svaka trudnica ima neki neubičajen simptom.. a jede mi se: pizza, naranča (kao u prve dvi), slatko, kolači. mljac
29.8.2022. ➕
Ana, Mancetto, Pumpkin, Zabica29, Ljubicanstvena hvala vam na objasnjenju.
Nisam zabrinuta, niti uzrujana oko toga samo volim biti dobro informirana, bez nekih iznenađenja.
Kako ste mi vi danas drage trudnice?
Evo ja sjedim na balkonu i pokusavam doci do zraka, ali toliko je tesko ovdje u Rijeci da se osjecam kao riba na suhom. Danas mi je opcenito los dan, imam groznu zgaravicu da ne znam vise kamo cu sama sa sobom. Nadam se da cu moci spavati...
Kada ne znaš kamo ideš, svi te putevi vode tamo...
Viki-slažem se, možda baš i hoćemo!
Ja sam sada ok, prvi dio dana sam bila jako umorna, nikako doći sebi. I zadnje dane sam skužila da moram čim ustanem ujutro, odmah nešto pojesti inače kreće jaka mučnina. Nakon šta pojedem nešto-smothie ili jogurt, ma bilo šta,odmah je puno lakše. I nekeko sam baš napuhnuta, makar za sad nemam problema sa probavom.
Joooj curke, nadam se da ćemo noćas sve lijepo spavati.
Sortiraj odgovore
Najstariji