Proljetne bebe 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sanyemmaemm
    24. Listopad 2016. 12:20

Cure trudnice pozdrav, nama je termin 6.4.2017. u Vinogradskoj sad smo 16tj+5dana.

Bumbo0809
    24. Listopad 2016. 13:14

Pozdrav trudnice ☺ 
    Mi smo u cetvrtak bili na pregledu s 13 tjedana. Dr je vidila da cemo dobit drugog muskica 💗 iako san se ja nadala da ce bit  curica jer vec iman sina ☺ al Boze moj, bitno je da sve s bebacem bude u najboljem redu 😍 Sve je u redu do sad! Sljedeci pregled je opet nakon dugaaa  4 tjedna.

Nego, jutros mi se po 1.put u zivotu pojavia bijelo-zelenkasti iscjedak! Jeste imale vi to ikad?? 
    Bas san zabrinuta! Naz cu ginekologicu kasnije. A mozda jucer-prekjucer me pocelo cesat i mrvicu mrvicu peckat kad piskin, al nista strasno peckanje.

Ofnica
    24. Listopad 2016. 13:49

Svakako se javi ginekologu. Ono što sama možeš učiniti je da piješ dosta probiotika tipa kefira ili acidofila, to ti po mom mišljenju ne može naškoditi, a može ti pomoći pri uspostavljanju prirodne vaginalne mikroflore.

• kokoloko
    24. Listopad 2016. 13:57

Bok cure!

evo mene s probira iz Petrove. Išla sam tamo vaditi krv, pa na uzv dolje u podrum, pitala sam odmah za spol pa su mi rekli da izgleda da je curica :) Bila sam 100% da bude dečko! Ali rekli su da pričekam slijedeći pregled za 100%. Nuhalni nam je 0.8 što je odlično, rekli su mi da će rezultati biti na mailu za cca 10 dana.

Tanja, samo ti pij duphastone tamo do 13.-14 tt ili kako ti gin kaže, malo potrpiš tu napuhanost, a stvarno pomažu.

Bumbo, bolje ti zvrcni gin, znam da se u trudnoći ne smije piti kefir, ali ubij me, ne znam zašto...

Ofnica
    24. Listopad 2016. 14:32

Kokoloko zašto misliš da se ne smije piti kefir? Na onaj iz dućana mislim, ne onaj domaći pravljeni. To bi značilo da ne nikakav jogurt isto ne smije piti...prvi glas mi je to.

Ofnica
    24. Listopad 2016. 14:36

Evo tu piše da se kefir čak i preporuča
    http://www.poliklinika-harni.hr/Prehrana-u-trudnoci.aspx
    http://www.jgl.hr/obitelj/prinova-u-obitelji/prinova-stize/pravilna-prehrana-u-trudnoci-i-za-vrijeme-dojenja/

Ofnica
    24. Listopad 2016. 14:48

Evo ne mogu, a da se ponovno ne nadovožem na svoj gornji post...post od kokoloko me totalno stiltao pa evo copy-paste sa stranice http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/probiotici

Probiotici mogu imati posebnu ulogu u majčinom zdravlju, budući da su trudnice posebno osjetljive na vaginalne infekcije.
    Osnovni izvori probiotičkih bakterija su fermentirani proizvodi poput kefira, misa, tempeha, kiselog kupusa, domaćeg termički neobrađenog sira ili jogurta koje sadrže probiotičke bakterije.
    Trudnice koje su uzimale probiotike tijekom trudnoće imali su 80% manju pojavu alergija, dermatitisa i astme kod djece.

Tko sumnja u to, nek se konzultira s doktorom ipak prije. Što se tiče mliječnih proizvoda od bakica s placa, domaćeg kiselog mlijeka i ostalih mliječnih proizvoda iz kućne radinosti, njih treba izbjegavati zbog listerioze. Ali kupovne mliječne proizvode koji su prošli kontrolu kvalitete, za njih nema brige.

sanyemmaemm
    24. Listopad 2016. 15:18

Trudnice,

Nova sam na forumu. Kao što sam već napisala termin mi je 6.4.2017. iako sam ja uvjerena da će biti 1. ili 2.4. jer je tako termin prema uzv i ja imam tzv skraćeni ciklus t.j. dobijem svaka 3 tjedan točno u sat kad mi je prije 21 dan završila m. Sina sam rodila 10 dana prije termina sa 50cm i 4kg u gram tako da je i tu fulan termin i to je bio komentar doktora na porodu.

Dakle prema njihovom ja sam sad 16tj+5 i još radim s time da je moj posao uredski i sjedim cca 9-10h dnevno uz male šetnje do printera ili wc-a.

Moje je pitanje i molim Vašu pomoć. Zadnjih 10-ak dana sam u 3-4 navrata imala jaku bol u donjem dijelu leđa nakon cca 6h sjedenja ili doma prije spavanja (kao užasna menstrualna bol), čak me jednom bol i probudila u 4 ujutro. Ta bol prelazi na trbuh i nakon toga mi je muka i povraća mi se. Tješim se da je to od sjedenja, ali drugog izbora nemam i radim do 1.2.2017 g. dakle malo više od 3 mjeseca još.

Gin kaže da je sve ok, nisam otvorena i sve je super (14.10.2016 bila) a idući mi je pregled tek 11.11. Paničarim polako……molim Vas ako neka od Vas ima ili je imala slično iskustvo da mi napiše.

Hvala

Bumbo0809
    24. Listopad 2016. 15:37

Cure nazvala san gin i narucila me sutra da dodjen napravit bris. Tako da cemo vidit sta je i od cega je to :/ uzasno san se zabrinila jer je to 1.put u zivotu da iman takav iscjedak!

A o probioticima tocnije kefiru san takodjer cula da ga je dobro piti tokom trudnoce jer odrzava vaginalnu floru i pospjesuje rad dobrih bakterija. 
    Tako da mi je to 1.glas da se ne smi pit u trudnoci. 

Kokolo, ja sna bila uvjerenaaaaa da je curica u pitanju jer mi se trudnoca i neki simptomi bas razlikuju od 1.trudnoce kad san rodila muskica. Isto san bila 13 tje tad kad san bila na kontoli.. i iskreno pricekat cu do slje put da znan sigurno jer i dalje zoven stomak mala princeza 😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.