Ines, ja sam iskuhavala sve što se dalo, ostalo na 40. Prala sam s tekućim arielom koji i inace koristim stalno, bez omekšivaća.
Inače, mi danas bile na pregledu, ctg ok, nešto trudića 40-60 jačine, ali ništa značajno, još se ništa ne događa, uloživa za prst jedva, unutarnje ušće zatvoreno skroz pa nije mogla plodnu vodu gledat, uzv obavili, beba je 3190 grama i super joj je. Kaže doktorica da mogu očekivat da ću prenesti. Mamina cura, ne žuri. Ja sam rođena s puna 42 tjedna, neće valjda i ona bit tako tvrdoglava. U ponedjeljak, na dan termina točno, opet kontrola.
Slobodno vi preko reda, samo izvolite
maya i ines-Ja sam vidjela da na forumu jedna žena zagovara da je najbolje da pupkovina odpulsira jer je za dijete tako najbolje, onda sam googlala i nisam našla ništa na hrvatskom jeziku pa sam počela tražiti na engleskom i znanstveno dokazano da djeci rođenoj s malom porođajnom težinom <2900 g ne treba uzimati krv iz pupkovine jer njima ta krv puno pomogne ako odpulsira. Za djecu normalne težine nema promjene odpulsirala ili ne. Tako bar piše u nekom medicinskom članku u V.Britaniji. Ja sam odlučila darovati..a šta sad kad sam već sve formulare pripremila. Ako rodim preko vikenda kad nema uzimanja te krvi (U Sk u bolnici se može darovati od pon-pet dok city ex radi :P) onda cu zamoliti nek pupkovina odpulsira, a ako rodim od pon-pet darovati cemo ju.. :)
Ja iskuhavala svu bijelu pamučnu robicu :)
Halila-naše cure se nedaju tako lako, ahaha :D I ja sam danas bila na pregledu, moja je 10 g lakša nego tvoja, također uloživa za prst, a ostalo sve zatvoreno :P Ja u petak idem na gledanje plodne vode, i rekli su mi da cu možda morati ostati šta cu ja ako je plodna voda uredna i ako nema nikakve indikacije odbiti i otići svojoj kući. Sve dok je plodna voda okej i sve dok je ctg uredan nedam se u bolnicu, nedam da mi induciraju porod. Dijete ce izaći kada bude spremno :)
Ja susim sve u susilici i peglam pa ne vidim zasto bih iskuhavala. Perem na 30°- 40°... kako kad... Odvojeno od nase robe , ali s istim deterdzentom, a kako se susi u susilici omeksivac nije potreban. Ne stavljam ga ni nama kad susim u susilici.
I mi ćemo darovati u Zakladu Ana Rukavina, nisam još formulare dobila, to tek kad dođemo na porod potpišemo ako želimo, a ne vidim zašto ne.
Ninachh, mora bit da ih dobro hranimo kad im je tako lijepo u trbuhu. Ovo za indukciju se u potpunosti slažem s tobom. Ako nema potrebe, čemu to? Samo će vas izmučiti, kako to obično ispadne u tom slučaju. Zna cura kad je njoj vrijeme.
malamimi-ja još nisam užicala muža za sušilicu :P Inače, čula sam da je veš iz sušilice ful mekan i da nema potrebe za omekšivacem i da dosta stvari se ne treba niti peglati tako da..zavidim :P
Nama su na tečaju rekli da ako hocemo darovati da sve papire sami skinemo s njihove stranice, popunimo i njima predamo kada tamo dođemo jer oni to tamo ne prinatju -.- pa ih zato imam spremne vec :) ahaha, halila to mi svi kažu, cime je hranim da nece van :P Moj muž smatra da su svi liječnici najpametniji i da ako kažu da ostanem kak ja mogu odbit, i te kak mogu odbiti, sve dok plodna voda izgleda okej i dok ne napunim puna 42 tjedna nek me nitko ne dira, mogla bih grist :P
Pa ne znam.. nama su na tečaju rekli da naša bolnica inače redovno donira stanice, većina pristane jer ih ništa ne košta, a mogu nekome pomoći, dok je privatno pohranjivanje poprilično skupo. Svakako nemam ništa protiv, al mi taj novac nemamo pa onda ne vidim razlog zašto ne bih donirala, no ako netko ne želi i to je u redu, ne osuđujem.
Ma Ninachh, ne daj se ti! Nije da si prenijela ne znam koliko. Dok je sve u redu, nema razloga da se cura požuruje. Nek uživa sunce malo.
Pupa, javi nam se kako napredujete kad stigneš. Nadam se da se dobro oporavljate i sigurna sam da je Filip već "ko novi".
Ja još nisam počela prati robicu ni išta za bebu... Planiram početi :)
Razmišljala sam s čim ali ne znam... Kupila omekšivač senstive lenor, samo me muči kojim praškom...
Preporuke?
Pranje robice? Upravo sam u tom procesu....Super mi miriše tekući detrdžent od Frosha. Kupljeno u konzumu. Omeksivac ne koristim za djecju robicu, to mi je sve dodatna kemija. I naravno, obavezno peglanje, pogotovo bodića koji idu na kožu. Evo danas ispeglala dvi mašine robice....krepana.....:-(
Sortiraj odgovore
Najstariji