Kriszta, bas sam zato pitala sto mislite o prisustvu muzeva porodu. Prvi put nije bio jer nije isao na tecaj. A sada... Postoji velika sansa da polozaj bude takav da zavrsim na carskom. Naravno da se blizanci radjaju i prirodno... Iskreno, ne znam ni sama. Ako ce biti idealno okrenuti i spremni za izlazak, radje bih prirodno. Ali ako bude i najmanja sumnja u to da ce moci prirodno, radje bih odmah na carski nego da me gnjave i drze u trudovima i onda zakljuce da im polozaj nije povoljan.
Slicno je i s jednom bebom, kazu zene koje su rodile bebice preko 4 kg da su mogle birati one bi na carski. Moze li se uopce kod nas birati i sto se moze birati? Epiduralna? Da vam ne buse vodenjak? Drip? Carski?
Hvala Bogu da je prvi put sve zavrsilo brzo i bez komplikacija pa nisam o tome ni razmisljala, ali sad me neka panika hvata.
Vjerujem da je u slučaju blizanačke trudnoće najsigurniji carski ako se ne polože idealno, i meni je to sasvim normalno da žene u takvim slučajevima žele na carski, a isto tako u slučaju velikih beba i raznim drugim slučajevima. Štoviše, ne osuđujem ni žene koje dogovaraju carski zbog straha od poroda. Ako netko ima strah od nečega veća je vjerojatnost da nešto i pođe po krivu.
Ja bih voljela da mi muž bude na porodu, ići ćemo skoro skupa na tečaj, voljela bih roditi vaginalnim putem uz epiduralnu, ali ne namjeravam pristati na indukciju poroda. A indukciju spominjem zbog toga što sam planirala rodit u Vinogradskoj a OGTT mi je ispao 8,5 nakon 120 min, a čula sam da oni to vode pod gestacijski premda moja doktorica nije reagirala jer je to granična vrijednost. Ne zagovaram carski, ali kolike bi žene bile sretne da nisu šparali na njima mučivši ih 24 i više sati, meni to nikako nije normalno, i ne vidim kako bi mogo oporavak od carskog bit teži od toga...
dobro pa ste spomenule porod blizanaca...mene već par dana lovi frka...iskreno nemam pojma šta bi htjela...vidjet ćemo kako su dečki okrenuti sad na uzv...zadnja dva su bili glavom dolje i ako tako ostane moguće da ide prirodno...e sad...ja sam do neki dan govorila da bi prirodno, nikako carski...al sad više nisam sigurna u ništa...možda bolje da bude carski i da ne mučim ni sebe ni njih...oporavak bude duži, al proći će i to...uf...uf...
mama10
Mi smo obavili tečaj i moram priznati da smo i jedan i drugi jako zadovoljni njime. Puno toga smo korisnoga culi,obišli rodilište,što mislim da i nije loše jer necu imati "strah"od neceg nepoznatog. Suprug želi i planira ici samnom,e sad naravno ako slučajno dode do carskog da nece nažalost biti prisutan. Nisam od onih koja ce inzistirati na prirodnom porodu,ako liječnici odluče da je potreban carski onda nek tako i bude. Sve za sretan ishod a sigurna sam da tako sve od nas razmišljaju,ili barem većina-
Ja to mogu, ja to hoću....
Jutro proljetnice,doduše meni je već i dan s obzirom da smo obavili vec i brazilsku .
Sretno svima koje su danas na kontroli i one koje imaju uzv uzivajte u bejbijima,
Ugodan vam dan želim .
Ja to mogu, ja to hoću....
Jutro curke!
Ljubomorna sam na te vaše preglede ovaj tjedan :) Ja tek 15.2. a nisam na ultrazvuku bila od 20. tjedna, nekak mi se to dugo čini...
Jel netko bio ili možda planira na tečaj u DZ na Črnomerec u 2. mjesecu?
Pozdrav svima,
nova sam u grupi, prva trudnoća, 27 tj.
Čitam postove, na momente se brinem malo, na momente puno... Imam 34 godine, do sada je bilo sve u najboljem redu, nisam imala ni mučnine ni nikakve druge simptome koji bi mi otežavali svakodnevno funkcioniranje previše. Mislim da mi to sve dolazi na naplatu sada jer se osjećam tromo, ostajem bez daha, teško se krećem, sporo hodam, boli me prepona jako (jedna za sad) i nekako se osjećam malaksalo općenit. Je li to normalno u trećem tromjesječju ? Inače, dosta trudnica mi je reklo da im je treće tromjesječje bilo nekako najlakše za izdržati::: (??) Meni se ne čini tako.
Sortiraj odgovore
Najstariji