Mune, 22 kg do sad. Nije tooolko strašno jer sam još prije trudnoće imala kojih 5-6 kg manjka.. Ali moj je problem što se inače ne mogu udebljati nikako, a stvarno sam htjela dobit koju kilicu, ali koliko god jela, ništa mi se ne prima, a u trudnoći ne jedem nešto značajno više nego ranije, a kile se samo skupljaju, već mi se čini da me i voda deblja.
Sad ću pokušati malo smanjiti obroke i izbaciti slatko pa se nadam da bude bolje. Sva sreća da su mi tlak i šećer ok pa nemam još i s tim problema.
Ines, hajmo zajedno onda u bojkot kolača i slatkiša, fuj to!
Jutreko!
Halila, morat cemo, nema nam druge!
Ma ja sam prosli mjesec tako lijepo pazila, slatko izbacila, smanjila obroke, jela uglavnom sve niskokaloricno. Samo nemasno mlijeko i jogurt koristila, od mesa ugl.piletinu, povrce, za medjuobroke voce. Na pregledu dobila 1 kg, dr bio odusevljen. A sada su blagdani napravili svoje :(
malamimi dobila sam 9 kg do zadnjeg vaganja prije 2 tj...e sad ćemo vidjet 5.1 šta kaže vaga jer ju doma nemam još od poroda prije 3,5 godine...tj.imam al ne radi baterija a nisam htjela kupit novu jer si nismo bile dobre...hehe...ugl. dobila sam samo u trbuhu i sisama...a kako su mi moje jakne bile uže, od nosim maminu jaknu ( sreća pa mama ima modernu jaknu, a ne neku bapsku) al zadnjih tjedan dana ju ne mogu imat zakopčanu ako sjedim, ne ide...ovako ju još mogu zakopčat, ali jako na knap...do pregleda vjerujem da neću moć uopće...
mama10
žene dali uzimate kakve dodatke prehrani, vitamine, magnezij, željezo i dr. ? ja ništa...
malamimi jesi uzimala išta od početka trudnoće i dali koristiš nešto sad? moj doktor kaže da nema potrebe za ičim, a ja ne znam jel to stvarno tako...ipak ih je dvoje??? a opet valjda on zna kad toliko godina radi...
mama10
Mama102.ja koristim heferol zbog niskog željeza, a i nevezano za trudnoću oduvijek sam anemična. A što se tiče tih vitamina ima ih toliko na tržištu i meni se čini da je sve to korisno u jednu ruku. Čak sam popila jednu kutiju centravit prenatala, ali ipak sam odlučila da necu pit ništa šta ne trebam..:)
Halila-ma ne sikiraj se zbog kila, ode to sve poslije poroda, a ni na tvojoj slici se ne vidi uopće da si dobila toliko. Jedino što ti držim fige je da beba nece biti preko 4 kile, kako ce izaci vanka
mama, ja pijem Elevit i željezo, kombiniram po preporuci doktora.. dva dana elevit, treći dan željezo i tako stalno.. tu i tamo ubacim magnezij direkt zbog grčeva, ali gledam da to bude taj dan kad ne pijem elevit, čisto da ne bi pretjerala.
Cijelu noć sam sanjala svoju curicu malu, da sam ju čuvala, vozila u kolicima, šetala s njom... predivan san i stvarno jedva čekam da se rodi sreća mala
Hehe Ninachh, hvala! To je i meni jedina briga, da ona ne bude baš bombica
Mama, u prvoj trudnosi nisam nista uzimala osim pred kraj magnezij zbog grceva. Al i to sam voljela radje popiti donat nego one sumece. S prenatalom sam pocela u dojenju na preporuku jako dobrog pedijatra. Sad ga pijem od pocetka trudnoce u kombinaciji s omega 3 iako ne svaki dan. Trudnocu pratim kod prof. Habeka i svaki put me podsjeti da bi trebala piti. Kao sto i sama kazes, dvoje ih je. Ja sam za 20 tjedana dobila 4 kg, vidjet cemo na ovom pregledu 7.1. A sto se sisa tice, vratile su se na velicinu onih za vrijeme dojenja. Hvala Bogu da imam grudnjake iz tog razdoblja, teske su i bolne, a da ne govorim da me i ledja od njih bole. Kakve li ce tek biti kad rodim?!
U prvoj trudnoci sam dobila 15 kg i to najvise na kraju. S vodom i oticanjem nisam imala problema. Beba je bila 3100 iako su je procjenili dva tjedna ranije na 3500 tako da te njihove procjene ne uzimate ozbiljno. Pa sta... zene normalno radjaju i djecu s 4 kg i vise. Samo bez panike, bitno je koliko se i kojim tempom otvaras. Ja jadna nisam ni znala da cu roditi, dosla sam 6 prsta otvorena i rodila brzo i lako. Ni drip nisam dobila, priroda je odradila svoje.
Ja uzimam heferol svaki dan, popila sam kutiju centravita prenatal i otprilike svaki drugi dan uzmem magnezij
Dan cure, ja nisam uopce pratila koliko kila imam, vidit cu na pregledu. Taman smo u Slavoniji i prvo smo gustali u Splitu kod mojih i sad kod njegovih. Ja jedem i hodam i bas mi lipo. Samo su mi malo stopala postala ko u hobita 😏
Sortiraj odgovore
Najstariji