Tetra pelene su za široko povijanje, kod nas to pedijatrica obavezno preporuci prva 2 mjeseca. Tek nakon snimanja ide skidanje širokog povijanja. Te za svakodnevnu upotrebu, da bebina glavica bude naslonjena na pelenu, ne direkt na robu, tkaninu, posteljinu, ovisno gdje se nalazi. Ako bljucne, samo pelenu promjenis.
Ja isto mislim koristit pampersice, nikako tetra za tu namjenu☺️
Minnie o tom popustu na sajmu se i radi. Poslala sam upit da li ce izlagati u Rijeci,pa su mi rekli da nece,ali da mi mogu dati ponudu kao da sam na sajmu sad dok bude sajam u Zg. Posto cu platiti gotovinom popust je 20% sto je stvarno isplativo na taj iznos.
Tetra pelene ce ti trebati i to dosta njih jer je u Rijeci to siroko povijanje pod obavezno. Kad muz bude dolazio po tebe i bebu vec onda ce ti trebati donijeti jednu tetra pelenu i jedan ciripa uz robicu koju ce donijeti za bebu. Tetra pelena ti ide na pampersicu i onda na to ide ciripa s kojim se to ucvrsti. Prvih mjesec dana ide jedna tetra,a poslije 2 tetre do uzv kukova gdje ti onda doktor kaze da li se i dalje treba siroko povijati ili ne.
Sunshine super za sajam, vidiš kako su ok, izašli ti u susret.Ta icandy i stokke su mi ovako na izgled naj...ali još uvijek nisam sigurna da želim toliko novaca potrositi.
Znači tetra pelene moram kupiti,hmmm, ok.krećem danas u istraživanje što je to visoko povijanje.
Cure moje kakvu sam ja noć imala, probudila supruga,mislila da ću imati infarkt,uplašila sam se kao nikad,počela plakati od boli, očito sam imala toliko snažnu žgaravicu pa se bol i peckanje samo počelo širiti po prsima, ne ponovilo se... ..
Dobro vam kišno jutro!
Dobro jutro!
Meni su isto rekli za tetra pelene, ja za pocetak kupila 10kom... Kod nas moras imati i kad ides na pregled pedijatrici... Ja cu ih isto koristiti za lezanje, na kaucu, kreveticu, kolicima... I jako dobro dodu kod kupanja malih beba, kad skines bebu preko nje stavis tetra pelenu pa ju kupas! Ja mislim da kod nas ovdje vise nije praksa siroko povijanje, ali ako budem trebala, onda cu ih koristiti i za to. Isto cemo biti na jednokratnim pelenama.
Garavica, super za preglede!
Sunshine, ma jedva cekam da mi posaljes sliku :D
Minniee, i ja sam jednom imala takvu uzasnu zgaravicu, ne zelim se toga ni prisjecati. Meni su ovi dani koma, ne znam zasto, ali stalno placem i bas sam si sva pekmezasta. A od jucer me toliko stomak poceo boljeti, pa ledja dolje i gore... Za stomak sam se uzasno uplasila jer se opet pojavila ona tupa bol poprecno, a kasnije kod lijevog jajnika bas boljelo... Odmarala sam pa se smirilo, ali i dalje osjetim malo. Srecom, beba je toliko aktivna pa sam kolko tolko mirna!
Ja sam sretna zbog ovog vremena, ide mi na zivce vise ono sunce i juzina i sve. Nek zima bude zima :)
Uzivajte sve!
Jutro!
Ja sam već par dana nikakva, prehlada me neka uhvatila. Nos nikako da stane curit. Toliko mi curi da me već boli čišćenje sa običnom maramicom, pa sam uzela baby. E sad, i DM maramice i Violeta su pune alkohola, peče koža nevjerovatno kad ispuhnem nos! A kao oboje su "sensitive"?? Ima li koja od mama savjet koje koristiti a da nema alkohola u njima? Ne mislim sad na sebe, lako ću sto mene peče, nego na bebu sutra!
Znam kad sam kući da ću koristiti male tetrice pa sa vodom brisati, al kad izdajem tila bi isto imati neke koje bas i nemaju alkohola!
A ja sam isto jučer imala dan nikakv, red plača, red normale. Idem si sinoć dat inzulin i neće ona iglica nikako da probije kožu, ma bas sam bila dobila popizditis! E onda me u 10 sati uhvatilo da čistim kupaonicu onim parnim čistačem. Naravno da su me nakon toga ledja rasturala, nisam mogla ustat kad sam legla na kauč 😩
Jutro cure! Ja sam jucer bila grozna! Uzasno grintava i rekla sam muzu da me trpi, da ne znam sta mi je. Kupila sam lijep Adventski vijenac i kad sam mu pokazala, on prokomentira:' dobro to nam je treci onda!' Ja ispalila na nerve 😂
Moram u Sibenik u svatove danas, jako dobra prija se udaje, a pir pocinje vec u 4.30. Neman pojma kako cu iza ponoci ostat na nogama 😳
Pricala sam jucer sa kumom onda je rekla da je uzela bila 2X10 tetri, a na kraju joj tribalo samo deset. S tim sta joj je curica morala nosit to do 4 miseca.
Jutro cure !
Minnie i ja sam imala žgaravicu pretprošlu noć, pa sam razmutila malo sode bikarbone u čašu s vodom i dodala malo limuna i prošlo za 20-ak minuta, pa probaj ako te ponovo uhvati, uglavnom, ne može naškoditi.
Mene par noći za redom hvataju neki lagani grčevi u nozi. Ne znam bi li trebala uzeti još magnezija, Već ga uzimam u elevitu pa se opet bojim da ne pretjeram. Ima li koja od vas iskustva s grčevima?
Napokon sam prestala uzimati duphastone.
Cure mene ne hvataju napadi plača nego smijeha. Kad počmem ne mogu prestat..
Beba lupka svaki dan. Ne mogu dočekati četvrtak i pregled !!!
Puse , ugodan vam ovi kišni dan
https://lb1f.lilypie.com/toVvp2.png
Znaci smijem sode bikarbone popiti??Htio mi je mužek dati,ali nisam znala smijem li...
Uglavnom, ja sam danas na jogurtima i vodi jer me strah bilo šta drugo pojesti..prokleta žgaravica... E sad sam na jubitou pogledala filmić o povijanju i sad mi je jasnije za sto sluze tetra pelene. A one druge švedske??Koja je razlika???Ajme ljudi, meni trebaju neka uputstva za upotrebu za ovo sve...hahahaha
Damjana - Mali anđeo ima pučinaste tetre, meni nisu izdržale do drugog diteta. Puno su bolje Ikeine i Loline. Doduše meni su tetre non stop u uporabi. Tako i broj tetri koje namjeravate kupiti ovisi o namjeni. Kakve maramice za dojenje?
Pupa - široko povijanje daleko je od out, mi smo Slaveni i u genima nam se kasnije slabije razvijaju kukići (u Engleskoj taj pregled ni ne rade jer nemaju potrebe za to). Ugl. manja je šteta povijati nego ne povijati, a i to kratko traje. Naravno, sve će to ovisiti o tome u što vas pedijatar uvjeri, ali ako bude problema 100% ćete široko povijati.
Minnie - ovo je široko povijanje http://www.b92.net/news/pics/2006/06/818285146447eba647b8f5329273505_extreme.jpg švedska je ova prva pelena tzv. "trokut pelena" unutra staviš jednu ili dvije tetre (u ST rodilištu su mi tražili i dvi) i fino zavežeš oko bebe sve skupa. Suosjećam za žgaravicu, ja ne smim leć ako sam neposredno jela. Bar dva sata moram biti bez hrane kako bi išla spavati.
Pozdrav
Mene vec duze vrijeme muce grcevi u nogama , svaku noc i jutro i u zadnje vrijeme imam problema sa zgaravicom , npr jucer. Citala sam da pomaze donat. Ne znam dal mi je pomogao ili mi je bilo jos gore nakon jedne case
Sortiraj odgovore
Najstariji