Baš sam sad drugdje isto pisala o tome, masaži međice pa evo odgovor i ovdje (inače i ja kupila to ulje u dmu):
Bila vrlo uvjerena da ja mogu tu masažu i da budem jer kao može jedino pomoć… ali je fakat neugodno i samo odgađam… eto, odgađam već 2 tjedna od kad sam par puta probala.
Na tečaju smo pitali vezano za to, rekli su nam da nije dokazano da pomaže u rastezanju ali da u svakom slučaju priprema trudnicu na taj osjećaj i osvješćuje i taj dio tijela.
Can't stop the signal.
Aham. ja sam mislila da kozu to ulje cini elasticnijom. A znam puno zena koju su svaki dan masirale i sve su rezane. Al eto. probat cu svejedno. Jos se najvise pouzdam u caj od lista maline. Bas sam optimisticna sta se njega tice. A za masazu, to sta je neugodna..svak to kaze. Mozda zato i odgadjam danima da isprobam.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Čaj lista maline je druga stvar :) to mogu podnijet :) već sam sad u fazi di ga pijem cca pol litre do litru dnevno. Počela s kojih 31. tjedan, po šalicu dnevno i polako povećavala dozu.
Can't stop the signal.
Čaj
dobar za toniranje i pripremu maternice za porod, zdrav jer je pun vitamina i željeza i svačega, regulira šećer, skraćuje drugo porođajno razdoblje, ne puno ali bar malo, smanjuje potrebu za forcepsom, vakumom i epiziotomijom (ovo za skračivanje poroda bar malo i ova smanjenja potreba je bilo kao rezultat istraživanja) generalno bi porod trebao biti lakši i efikasniji.
također sam negdje pročitala ili čula kako i babice mogu prepoznati trudnice koje su pile čaj po "kvaliteti" međice... sad taj dio ne znam ali nadam se da i tu pomogne.
U svakom slučaju, zdrav je i ne može odmoći.
Can't stop the signal.
Sortiraj odgovore
Najstariji