Proljetne bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Loreen
    01. Prosinac 2014. 19:41

Sad vidim da svi komentiraju taj pregled krvi za anomalije koji meni NIKAD nitko nije spomenuo nego sam ja kod dva ginekologa pitala u pocetku da mi izmjere taj nuhalni nabor i to je navodno bilo OK i onda me nitko nije ni slao dalje na preglede... Valjda bi da su mislili da nešto nije OK. 

A valjda se i na 4D vidi ako bebi nešto nije u redu s glavicom ili drugim dijelovima... Što vrijeme ide dalje mene sve veća panika hvata.

I onda još kad vidim ove članke o maltretiranju na porodu što se žene žale imam osjećaj da idem na klanje... 

I još živim na otoku i mislim se sad kad zapuše nevera i ne mogu mrdnut s otoka u trudovima haha kao ona sa Hvara nedavno :)

Ja sam bila uvjerena da je curica sve dok mi doktor u 21. tjednu nije rekao da je decko. Cak i na UZV u bolnici u Splitu mi je doktorica rekla da mali bas voli pokazivat pišu... :D I iskreno, bila sam malo razočarana kad sam čula da je dečko. I dalje u glavi ne mogu zamislit da je dečko. Kad vidim djevojčice s onim fjokićima na glavici raspametim se.

• lelox
    02. Prosinac 2014. 09:20

Loreen, i ja sam mislila da nosim curu, ne znam zašto, već sam imala i ime za curu, a ono na zadnjem pregledu u 21.tt dr. kaže dečko. Sad se pokušavam prešaltati u glavi, joj. Ma nije mi važan spol i ne znam zašto sam ja mislila da je cura. 
    Moj ti je savjet nemoj čitati negativna iskustva. Uđe neki strah u tebe a nema potrebe. Na kraju će sigurno sve dobro završiti.

Marlameri
    02. Prosinac 2014. 09:39

Loreen ja moram na triple test zbog godina, imam 37. Čitala sam da cure odbijaju testiranje, ali ja ću ipak ići jer sam baš skroz pozitivna i ni ne razmišljam da će nalaz biti loš. Prijateljici je bio loš ali amniocenteza je potvrdila da je sve u redu. A i ja mislim da se puno toga sad može vidjeti na uzv i ne znam zašto radimo te testove. Planiram otići privatno na uzv kad budem negdje 20 tjedana, jer u bolnici gdje idem na preglede imaju 4d ali ga ne koriste. I cure nemojte čitati previše po netu jer se nađe svašta i samo nas to uplaši. Imam dva poroda iza sebe i sve je bilo u redu. Osoblje je bilo super (Virovitica) i ne mogu reći ni jedan prigovor. U zadnjoj (neuspješnoj) trudnoći visila sam stalno po netu i bila puna strahova i negativnih misli i na neki način mislim da sam i sama doprinijela lošem ishodu. Sad se držim ovih naših foruma, tu i tamo pročitam koji članak, ali sve pozitivno.

Dare12
    02. Prosinac 2014. 10:43

Ja ni u prvoj trudnoci, ni sad nisam tila radit nikakav test, iako nisam bila bas mlada rodilja...nisam se uopce zamarala s time.
    Loreen , nemoj mislit negativno.. mene su trudovi uhvatili nenadano na putu misec prije termina, pa stignes do bolnice bez problema, ona s Hvara je dosla helihopterom.. i sve u svemu kad rodis, zaboravis sve ono sta je bilo u rodilistu, bitno ti je samo da je beba dobro. I ja sam rodila u St... e i jos kad smo kod spola djeteta, moje je od prvpg pregleda bilo musko (prva trdunoca) ali sam znala za zenu kojoj je bila treca trudnoca i rekli joj da nosi curicu, bila cila sritna jer ima 2 muskica i onda joj u 36tt trudnoce, rekli da je musko...taj dan je bila meni kontrola, pa ja odma pitala doktore jel i dalje musko?! odgovor je glasija: Ne brini, curicama zna narast, ali muskicu rijetko kad otpadne...

<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3

Ribica153
    02. Prosinac 2014. 11:03

Dare jeste otkrili sada kojeg je spola?

Na double i triple test ne mora ići osim ako nema indikacija za to i trudnica sama ne poželi ići . Ja sam ovaj put išla na double iako je doktor rekao da je nuhalni ok, da nemam ouno godina, izgubljenih trudnoća, da je u prvoj sve prošlo ok itd., ali ja sam želila znati.. Čak je sam doktor rekao da po njemu nema potrebe. A i kasnije se sve vidi na 4D kad se ide tako da nemaš brige :*

Pavla
    02. Prosinac 2014. 11:17

Di ste cure
    Ja sam za te testove saznala tek priko neta ... Ne bi ih radila, ali eto nisam znala za njih.
    Samo mi je doktorica rekla za aminocintezu  (pošto je muž dosta stariji od mene) ali kako je nismo željeli, samo je bio potreban moj potpis.
    I ona mi je rekla neki svoj privatni stav kako ni sama nezna zašto se to radi, ali eto reda radi triba pitat

29.8.2022. ➕

Ana :)
    02. Prosinac 2014. 13:12

Eto i nas :) 
    17. tjedan trudnoće i prva beba :)
    I curka je, iako doktorica nije bila ziher ziher, pošto malena grofica backa nogicama na sve strane. :)

"Dijete nosiš u sebi devet mjeseci, u naručju tri godine, a u svom srcu do kraja života."

• Loreen
    02. Prosinac 2014. 13:14

Hvala vam :) Ma i ja se trudim ne mislit negativno ali ono pogledaš po netu i odma ti upadne u oko i onda od znatizelje moras procitat. Ali bas cu se trudit ne citat vise jer cu poludit. Inače, obožavam doktore House , Hitne službe, čitat o medicini haha pa ono malo postane čovik hipohondar od toga  na dane ;)

Ja imam 28 godina, prva trudnoća ali moj ,,dečko,,   ima 36 skoro... I skupa smo 5 godina i nismo planirali bebu baš :) ali nisam nikad cula da se radi aminocinteza ako je muškarac stariji. Samo sam mislila da se to odnosi na žene. Evo, iskreno, nikad me niko nije ni pitao koliko mi partner ima godina a realno mogao je imat i 50 šta oni znaju -.-

• Loreen
    02. Prosinac 2014. 13:19

Pardon, amniocenteza ;)

Ana :)
    02. Prosinac 2014. 13:19

Termin je 24.05.2014. - kasnoproljetna beba :)

"Dijete nosiš u sebi devet mjeseci, u naručju tri godine, a u svom srcu do kraja života."

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.