Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LuKi5
    04. Listopad 2014. 09:04

Jadore, jesi li spomenula pedijatru/pedijatrici taj problem s bljuckanjem I stalnim povratom hrane. Da li samo bljucne ili bas povrati malo vecu kolicinu?

14.06.2014. L ♥

mmama2
    04. Listopad 2014. 09:24

jadore, moj maleni je 2,5 mjeseca isto ruke ne vadi iz usta, ali ne dajem mu stalno cicu zato, jasno mi je da njih teško kaj smiri osim cicke mamine pa čim se bebo javi mame radi mira daju cicat.. kažeš da ti je velik, težak, očito itekako dobro napreduje, probaj smanjit podoje, nikako ga ne budi ponoći, tokom podoja dizati na podrigivanje po nekoliko puta, nemoj mu i dalje davati čaj i ništa već pogledaj na sat pa neka je bar 3 sata između podoja.. sretno, javi nam svakako kako napredujete! 

url=https://lilypie.com]

• jadore2
    04. Listopad 2014. 14:39

cure hvala na podrsci....
    lakse je kad znas da nisi jedini s mukama, jer oko mene kao da svi imaju ili su imali djecu sa savrsenim ritmovima spavanja i hranjenja...ah...
    budemo probali nekak produziti razmake izmedu podoja na 3 sata, jer sad smo na dva i vidim da mu je previse. ali nocno budenje moram ostaviti jer ako ga ne probudim onda se ujutro probudi tak gladan da cijelo prijepodne samo jede i to tak hlapljivo da na kraju sve ide van....
    spomenula problem i doktorici, ali dok on ima popiskene pelene, uredno dobiva na tezini i visini i ne povraca u luku, vec samo bljucka nekad manje nekad vece kolicine, to se pripisuje nerazvijenom probavnom sustavu... 
    vec se ja pomirila da to tako bude, al mi ga na kraju dana vec tako zao jer mu ne mogu pomoci....
    al onda kad otvori te svoje okice i nasmijesi mi se od uha do uha zaboravim na sve sto nas muci

Petra41
    06. Listopad 2014. 09:28

Ja sam prvo procitala svih ovih 44 strana... i napisat cu malo poduzii post :) da krenemo od pocetka. moja se rodila 2 tjedna ranije, sa 2700g, 46cm. u bolnici nikako nije bradavicu mogla prihvatit pa samo treci dan uz napor svih mogucih sestara svaki dan i svaki sat (svaka im cast) nekako uspjeli sa sesiricima da krene dojit. u pocetku je imala pojacanu zuticu pa sam je jedva budila da nesto pojede. a nakon toga se ne skida sa cice po 12 sati. ona odlicno napreduje sad na kontroli sa 2 mj. je imala 4850g i 57 cm :))) s tim da smo vec sa 3 tjedna uveli dohranu kad po 12-13 sati cicanja ne bi se mogla smirit i plakala dala bi joj 80ml, pa sa mjesec i po bi joj napravila 120ml ako bas vidim da je pregladna i nikako da se smiri. nocu tek oko 12 zaspe i to najcesce tek nakon sta joj dam dohranu. tek zadnjih par dana uspijeva nam da zaspe bez dohrane. ja bi se naravno htjela i sesirica i dohrane rjesit cim prije ;) iako mi je draze i da doji sa sesiricima nego nikako, problem je sta s njima jedino se uspijemo lezeci namjestit a to je nezgodno za igdi otic iz kuce. a ti podoji koji kod nje traju cijeli dan imam osjecaj da i nju iscrpe i ne naspava se ni nista, a da ne pricam da nemam tu ni mamu ni svekrvu da kuhaju spremaju sve je na meni. i naravno ako je ona cijeli dan na cici ja ne stignem ni kuhat ni jest. ima dana kad doslovno mm ode na posa i kad dodje(oko 18-19h) me zatekne u istoj pozi kako me ostavia a da nisam taj dan ni na wc stigla :/ ugl. pokusala sam objasnit situaciju pa sori ako je post poprilicno dug, stvarno sam se trudila skratit. ako ima ko slicnih situacija savjeti su dobrodosli :))))

22.07.2014. <3

renata6
    06. Listopad 2014. 12:00

Petra pozdrav i dobrodošla!
    Ovo što ti opisuješ i ovo kaj si nam napisala prolazi većina mama koje doje, kako si i pročitala na ovih 40 i kusur stranica, većini je tako, tak da se ne moraš osjećati ako da samo ti to prolaziš i da je samo kod tebe tako. Većina mama koje doje na zahtjev ne stignu se otuširati, ne stignu prati kosu kad žele, neka ne stignu ni pecivo staviti u usta...itd da ne nabrajam. To je sve normalno i doći će na svoje kad ti bebica malo poraste, odnosno kad uhvati neki svoj ritam, do tad zaboravi i na kuhanje i na pospremanje, jednostavno se pomiri s činjenicom da ćeš to obavljati kad stigneš. Ne kažem da sad ne trebaš jesti, nego jednostavno nešto popapaj što stigneš a kad nađeš vremena u toku dana napravi neko brzinsko jelo za dva dana tako da ti je bar drugi slobodan. Ista situacija je bila i kod mene, nikog nisam imala za pomoći.
    Da ne duljim, što se tiče dojenje, ako stvarno misliš dojiti duže vrijeme, moraš maknuti te šeširiće i dohranu.Ona je sad već skoro pet kila, znači dovoljno jaka da izvuče bradavice i da uspije cicati onako kako treba i biti. Naravno da će protestirati jer na šeširić i na bočicu teče i ne mora se jako truditi, znači ne vuče samu bradavicu. Ako ona prima uz dojenje još i dohranu, nemaš tako veliku proizvodnju i svakim danom će ti htjeti manje cicati jer se mora truditi, a zašto bi ako joj na bočicu teče. Imaš skok u razvoju sa tri mjeseca gdje povećanjem podoja možeš i povećati količinu mlijeka i time izbaciti i šeširiće i dohranu i ostati samo na cici što ti ja i preporuča, jer će te tada moći kud ćete htjeti bez imalo ograničenja jer uvijek imaš hranu spremnu. Sretno!

Petra41
    06. Listopad 2014. 12:42

Hvala. Tako nesto sam i planirala. Vec dva dana smo uspjeli bez dohrane. A sesirice pokusavam svako malo tjekom dojenja maknit pa malo jede bez njih pa s izivcir i protestira tako da gleda okolo i nec da jede pa joj vratim sesirc i tako pomalo s navikavamo 
    A najgore mi je sta svi oko mene,rodbina prijatljice svisu dojili tipa desetak minuta. Beba bi se najela i spavala po tri sata. Čak mi je patronazna reka ao nesto nije u redu d nije normalno da jede dva sata. Al cim vidim da nim jedina odma mi je lakse  i da ima i drugih bebica ka moja 

22.07.2014. <3

Petra41
    06. Listopad 2014. 12:46

A ove greske su jer mi je nezgodno na mob pisat ;)

22.07.2014. <3

renata6
    06. Listopad 2014. 12:58

To ti je sve normalno, neke bebe brže popapaju, nekima trebaju sati. Nemoj puno slušati što okolina priča, te sigurno nisu dojene, ako jedu po deset minuta i već spavaju po tri sata i duže. Pogotovo ovakvi mali koji su non stop na cici. Ne brini sve radiš ispravno, pokušavaj i dalje, vjeruj mi bit će ti puno lakše kad sve to makneš.

MarijaŠ
    06. Listopad 2014. 13:29

Upomoć, evo opet nas! 

K vec neko vrijeme jako neuredno sisa. Ne događa se svaki podoj, ali se dogodi svaki dan vec nekih 10-ak dana sigurno. Naime, počne plakati usred podoja, nece primiti sisu nazad, smiri se kad ga prislonim na sebe trbuščićem i nosim ga, ako sjednem opet je problem. Pokušam ga ponovno vratiti da jede, no opet plac i histerično odbijanje. Uglavnom se to događa usred dana, noću i ujutro nikad, sve uredno. 
    Nekad mi se cini da ga boli trbuh pa ne moze jesti, nekad da mu se spava (jer uglavnom poslije tog plakanja zaspe), nekad da je sit...
    Ne znam vise sto učiniti jer me strah da je zapravo gladan.
    Ima stolicu svaki dan, minimalno 2, najčešće 3-4, piski normalno kao i prije. Veseo je kad nema tako nekih tegoba, smije se...noću spava,  budi se 2-3 puta jesti.
    Iduća kontrola nam je tek za 2 tjedna pa se bojim da mu nije nest ozbiljnije... I da, provjerila  sam mu usta da nije soor, ali koliko vidim nije-jezik mu je bijel, ali mi se cini da je to od mlijeka. Dudicu prihvaća normalno..
    Mišljenja? Sto da radim da sisa bez placa?

Krešimir 19.08.2014. <3

renata6
    06. Listopad 2014. 14:23

Marija
    Samim skokom dotični gospončić je dobio mlijeko koje je od početka kada krene podoj dosta rijetko jer se proizvodnja povećala i stvara se kako više vodenastijeg tako više i masnijeg mlijeka. E, sad njegovo durenje ja bih prepisala tome, što kada krene podoj dobiva prvo ovo vodenastije i on negoduje zato što je to u principu vodeno, znači nije šećernog i masnijeg okusa kako ovo kasnije. To ti je isto kao da mu sad ponudiš vodu ili čaj, vidjela bi kakva bi reakcija nastala, sve bi popljuvao. Naravno njemu se ne da čekati to masnije i zato plač, jer je gladan i hoće da se najede on kako spada i da je trbuščić odmah pun. Nije on gladan ako ima normalnu stolicu ako piški kako si napisala, mislim pa od kud bih inače i sve to bilo, tak da ne brini gladan nije.
    Ti preko dana unosiš i više tekućine koju naravno i on dobiva, navečer kako i ti smanjuješ a time i on dobiva puno masnijeg mlijeka i onda je zadovoljniji. Mislim da te on počeo malo zafrkavati, kako mi se čini!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.