Ne znam vise sto da ti kazem. Evo danas je zadnji put pošteno jeo u 10 ujutro. Ovo sve ostalo su pokušaji, par gutljaja. I spava cijelo vrijeme... Ili ga nosim, i to samo uspravno, trbuščićem prema meni, jer drugačije nece. I umiri se, kad ga pokušam vratiti da jede, opet plac. Ili ako ga ne daj Boze hoću staviti u kolica ili krevetić, ili bilo sto drugo a da nisu moje ruke... I meni se cini da malo zeza, ali opet, dugo mi je to da nije jeo, vec da spava...
Krešimir 19.08.2014. <3
Marija, nemoj brinuti dok on ima mokre i pokakane pelene znači da je sve ok. Ovo sa spavanjem na rukama je vjerojatno neka faza - moj je jedno vrijeme preko dana samo i spavao na mojim rukama. Da, da, i kad su tak mali znaju se izboriti za sebe
Cure,ne stignem traziti,mozda negdje pise na forumu. Ali evo 3 dan je i nemamo mlijeka,ali kolostruma ima. Kako postic da dode nam mlijeko sto prije? I nadam se da cu imati mlijeka?
<3<3<3 Karl <3<3<3
Boška, stavljaj što više na cicu, doći će ti mlijeko danas ili sutra, ne brini to je sve normalno, sutra ćeš biti sva mokra. Samo što više da cica i tim će navući mlijeko, samo je potreban klik u tvom tijelu!
Pozdrav!
Imam problem kojeg ne znam ni sama kako bi opisala.
Beba je stara 13 dana i imamo problema od samog pocetka. Naravno da nisam imala dovoljno mlijeka u samom startu ali me to nije obeshrabrilo da odustanem od dojenja.
U bolnici vec dobio malac zuticu koja se doma jos samo pogorsala pa je jako cesto spavao, tesko se razbudjivao a jos teze i cicao. Tj cicao bi doslovno 2-3min i nakon toga zaspao a ja bi ga stipala, budila...i pokusavala sve samo da nekaj pojede.
Uz sve to patronazna ga je vagala a on je svaki dan padao na kilazi i ja sam se jako prepala i ona mi je preporucila da nakon cice damo dohranu. Preko vikenda sam imala posao da ga budim svaka 2-2,5h i hranim. Krepana sam bila. Bradavice izgrizene, bolne, iziritirane al nisam odustajala.
BIli kod ped u pon i dobio je 100gr preko vikenda, manje je zut, budniji.
Problem? Meni napokon nadoslo mlijeko i to curi jedna cica dok on na drugu jede.Ali ne znam kaj mu se desava. Stalno baca bradavicu, pa place, pa se grci, pa malo vuce ( ne moram vam reci koliko me bole ionako pa kad potegne vidim zvijezde) pa pusti i na kraju se ne najede nego urla i dalje da mu moram jos dati dohranu a mlijeka imam na bacanje. Dojim po sat vremena samo da jede i onda opet nijeok. Ne znam kaj da radim vise. Dodje mi da odustanem od bolova. On bi sad mogao fino cicati a poceo je zafrkavati. Imao je i soor kojeg smo rijesili i stvarno ne znam u cemu je problem?!?! Jer sam se pocela izdajati da ne dobijem mastitis :(((((
Imate li kakav savjet? Napominjem da uvijek kad trazi dajem cicu i obavezno za svaki podoj prvo cica i to satima.
Hvala i oprostite na dugom postu
Lida, Kako kaže mmama ne ispričavaj se na dugom postu, ima dovoljno stranica da ti nama sve opišeš, zato smo tu. Bolje u detalje da te probamo što prije shvatiti.
Ovo što je mmama napisala sve stoji od riječi do riječi. Znači boli te zbog krivog položaja, to pokušaj popraviti, jer ako je krivi položaj, on ne može dobro uhvatiti, tebi nastaju rane koje te bole za ponoriti, a on ne dobiva onu količinu koju bi dobivao da vuče kako spada. Još ako stavljaš dohranu onda ni nije toliko gladan jer opet prije se napapa i ostane nešto u trbuščiću i zašto bi onda vukao.
Ako imaš toliko mlijeka, izbaci dohranu, negodovat će naravno jer mu na bočicu teče a ovdje na cici treba se truditi, naravno da će biti još teže ga prilagoditi kad kombiniraš. Znači samo na cicu koliko dugo treba i koliko puta treba, to i je dojenje i samo tako će prihvatit samo cicu.
Lida, cure su ti već sve rekle, ja ću se samo nadovezati da bradavice malo mažeš onim kremama za bradavice koje čak ne moraš ni ispirati prije dojenja (medela je dobra) ili ako imaš pri ruci čuvarkuću možeš malo iz listića iscijediti i namazati - onda se naravno ipak moraš malo oprati prije podoja. Ja sam imala strašne ragade - doslovno pola bradavice tako da znam kak je to, a osim toga imam toliko osjetljivu kožu da me i sad nakon 9.mj. nekad zna boljeti od navlačenja iako sve radimo po školski.
Sortiraj odgovore
Najstariji